FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 201

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 wrz 2006, 16:47

Trzeba być fair wobec zawodnika tak jak to robi Rijkaard.
Bez jaj. Nie mow mi ze Maxi Lopez i Santi sa zawodnikami lepszymi od Savioli....
Brawa była bo tak się przyjmuje zawodników na Camp Nou. Zawsze jak zawodnik wraca po długiej nieobecności to nagradzany jest brawami.
Ale to ty stawiasz Saviole jako pilkarza zbednego czy nawet nielubianego, a okazało sie wrecz przeciwnie...
Astranomiczny kontrakt obniżył chociażby Puyol czy Gerrard
Nie jestem pewny co do Tarzana, Gerard odszedł dopiero jak skonczył mu sie kontrakt,a w Barcelonie nic nie poakzał nawet jak mu płacono bajonskie sumy.
Tak naprawde chciałem sie dowiedziec ile tak naprawde dostaje Saviola i o ile mu zaproponowano obniezke...
Wyboraź sobie, że wiem jacy ludzie chodzą na Camp Nou i jak to tam wygląda i wiem to od ludzi, którzy w Barcelonie mieszkają i na mecze chodzą. Na mecze przychodzi mnóstwo rodzin z dziećmi po to, aby sobie zjeść popcorn i zobaczyć zawodników na żywo. Nie wszyscy, którzy chodzą na stadion są fanatykami Barcelony. Nie wszyscy też bili brawa Savioli a to chyba chcesz powiedzieć. Poza tym pisząc o reakcji 'stadionowych pikników' nie pisałem o wszystkich obecnych tak jak oczywiste jest, że nie wszyscy bili brawa Savioli.
Pisałem o wiekszosci a ty :arrow:
nie obchodzi mnie reakcja stadionowych pikników
CZyli ta wiekszosc mysle ze okolo 60 tys moze 70 witajacych owacja Savile to piknikowi kibice. Wiesz mi, ze za taka wypowiedz byłbys na katalonskich serwisach Barcy zlinczowany... Tylko dlatego, ze nie lubisz Savioli dajesz sobie prawo obrazania innych. ktorzy przynajmneij chodza na mecze, moze sie i na jesc, ale cos daja. Ciekawe czy byłes na jakims meczu Barcy, pewnie nie(w Katalonii)
Osobiście znam przynajmniej dwóch (z tego co teraz pamiętam) socios w tym z jednym widuję się praktycznie codziennie od dobrych paru lat. Obaj mają identyczne zdanie jak ja co do Savioli i co? To nie ma żadnego znaczenia.
I co to daje ile było na CN tylu kibicow jak wlasnie wy 10 tys, penwie nie, ale to nie powod, zeby tych co przywitali godnie Javiera nazywac piknikowymi...

Jasne
Saviola popadł w niełaskę bo Franklin jest złym człowiekiem i go nie lubi. Savioli nie możemy niczego zarzucić.
Nie wiem czy Frank go lubi czy nei, ale powiedz mi Saviola obniza kontrakt, w klubie jest Rafa, Ronaldinho i Eto'o. Teraz mamy 4 non UE, ale Saviola obnizyl kontrakt, wiec LAporta wzywa Roanaldinho i oswiadcza mu " narazie przyjedz jak bedziesz maił paszport" :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 wrz 2006, 16:57

Messi E2 Ronaldinho pisze:Bez jaj. Nie mow mi ze Maxi Lopez i Santi sa zawodnikami lepszymi od Savioli....
Ale dlaczego porównujesz Maxiego i Ezquerro do Savioli? Przecież różni ich bardzo wiele. Maxi + Santi razem nie zarabiali tyle co Saviola. Poza tym Maxi już odszedł. Santi dostaje grosze i nie zrobił niczego co mogłoby wskazywać na to, że olewa dobro klubu. W porównaniu do Savioli. Zrozum, że do gry w Barcelonie nie wystarczą tylko umiejętności.
Messi E2 Ronaldinho pisze:Ale to ty stawiasz Saviole jako pilkarza zbednego czy nawet nielubianego, a okazało sie wrecz przeciwnie...
Dlatego, że Saviola jest piłkarzem zbędnym i przez wielu nielubianym. To chyba oczywiste. Jest za słaby na pierwszy skład? Jest. Brakuje nam rezerwowych? Nie. Poza tym do roli rezerwowego bardziej pasuje Eidur, który daje więcej możliwości niż Saviola (chodzi tutaj o specyfikę gry).
Messi E2 Ronaldinho pisze:Nie jestem pewny co do Tarzana
Nie interesuje mnie czy jesteś pewny. Wystarczy, że ja jestem pewien a do Ciebie i tak nic nie dociera.
Messi E2 Ronaldinho pisze:CZyli ta wiekszosc mysle ze okolo 60 tys moze 70 witajacych owacja Savile to piknikowi kibice.
Jakim cudem wyliczyłeś te 60 tys :> Jakiś wzór masz :>
Messi E2 Ronaldinho pisze:Wiesz mi, ze za taka wypowiedz byłbys na katalonskich serwisach Barcy zlinczowany...
Chodzi Ci o serwisy po katalońsku, serwisy w Katalonii czy po prostu serwisy o Barcelonie? Jeżeli to ostatnie to mam dla Ciebie niespodziankę. Wypowiadam się na kilku powszechnie znanych forach o Barcelonie i już nie raz przedstawiałem swoją opinię o Savioli i tych, którzy z nim symaptyzują. Nic nowego. Nikt mnie nie zlinczował. Pewnie dlatego, że wiele osób sądzi tak samo.
Messi E2 Ronaldinho pisze:Ciekawe czy byłes na jakims meczu Barcy, pewnie nie(w Katalonii)
Nie byłem. A teraz zasadnicze pytanie. Jakie to ma znaczenie?
Messi E2 Ronaldinho pisze:Nie wiem czy Frank go lubi czy nei, ale powiedz mi Saviola obniza kontrakt, w klubie jest Rafa, Ronaldinho i Eto'o. Teraz mamy 4 non UE, ale Saviola obnizyl kontrakt, wiec LAporta wzywa Roanaldinho i oswiadcza mu " narazie przyjedz jak bedziesz maił paszport"
:badziewie:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 wrz 2006, 18:13

Philip Cocu obniżył pensję z ok. 6,5mln euro rocznie na 2mln
No z tym Cocu to naprawde spora przesada.
Ale dlaczego porównujesz Maxiego i Ezquerro do Savioli?
Dlatego, ze gdy była mozliwosc, ze sAviola jednak pozostanie w barcelonie oddano go znowu, a pozniej przy kłopatach sciagnieto Maxiego. Podobnie jaki sens zakontraktowac kolejnego pilkarza :arrow: Santiago skoro ma sie jednego, ktory zarabia bajonskie sum(nadal nie wiem w jakich granicach) a raczej gorszy od neigo nie jest, a i tak szans nei dostaje.
Nie interesuje mnie czy jesteś pewny. Wystarczy, że ja jestem pewien a do Ciebie i tak nic nie dociera.
Lubie jak ktos potrafi swoje racje poprzec jakims faktem, bo skad mozesz wiedziec teraz, dlaczego Saviola nie chciał obnizyc pensji, skoro nie wiesz o ile i ile tak naprawde dostaje...
Jakim cudem wyliczyłeś te 60 tys Jakiś wzór masz
Wejscie Savioli wywołało spora sensacje i w kazdej bliskiej La Liga TV to pokzaywano, ajuz na BARCA TV kilkakrotnie.
Chodzi Ci o serwisy po katalońsku, serwisy w Katalonii czy po prostu serwisy o Barcelonie?
O Barcelonie, ciekawe jakie....

Nie odpowiedziałes mi na kilka pytan, a szczegolnei te co by dało, ze Saviola obnizył by pensje skoro Frank sciagnał 3 pilkarzy bez paszportu i miejsca i tak nie było do Krolika

Awatar użytkownika
Mich@lG
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mich@lG » 27 wrz 2006, 20:36

Co do Savioli:

Owacje dostal i owszem, ale dostałby ją kazdy pilkarz Barcelony wracajacy po tak dlugiej przerwie. Transparent wywiesila jego penya. Saviola nie jest lubiany za wiele rzeczy: osobiscie najbardziej w pamiec mi zapadla sprawa sprzed dwoch lat, kiedy Króliczek pokazal jak bardzo kocha klub i pojechal najpierw na Copa America, a potem do Aten na Igrzyska. W tym sezonie rowniez pokazal, na czym najbarzdiej mu zalezy: wolal dostawac wielka kase za siedzenie na trybunach w Barcelonie, niz w Sevilli dostawac mniej, ale grac. A przeciez z glodu na pewno by nie umarl...Mam równiez osobista refleksje, dlaczego wielu ludzi nie lubi Pibito: sprawił wielki zawod kibicom FCB. Kiedy przychodzil do klubu, to miał byc zbawca Barcy, ktos kto mial przebic samego boskiego Diego. I co z tego wyszlo? Oczywiscie nic...Javier jest po prostu za drogi na bycie rezerwowym. Powinien obnizyc kontrakt, wtedy na pewno gralby wiecej, ale on woli zarobic jesszcze i po roku odejsc za darmo. Pytanie czy po roku siedzenia na lawie/trybunach wciaz bedzie dobry nawet dla Sevilli...

Chociaz z drugiej strony wiekszosc kibicow z Katalonii chyba lubi Javiera. Pamietam taka ankiete w MD, kiedy padlo pytanie czy "Chcesz zeby Saviola gral w Barcy?" 95 % odpowiedzialo ze tak...

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 27 wrz 2006, 20:40

Mialem sie juz nie udzielac w tym temacie, ale.. 8).
Mich@lG pisze:sprawił wielki zawod kibicom FCB. Kiedy przychodzil do klubu, to miał byc zbawca Barcy
Ale czy Saviola otwarcie zapowiadal, ze wyciagnie Barce wtedy z klopotow? To media zrobily z niego wielka gwiazde, ktora w pojedynke miala pociagnac Blaugrane. Moze i sprawil zawod kibicom, ale pamietaj, ze to nie on nadmuchal ten balonik.

Awatar użytkownika
Mich@lG
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mich@lG » 27 wrz 2006, 20:46

A czy ja mowie, ze to wina Savioli? Racja to media zrobily z niego herosa...ale nie zmienia to faktu, ze zal pozostal i to nie do mediow, ale do Savioli. A czy sluszny to juz inna sprawa...

Awatar użytkownika
SiKor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SiKor » 27 wrz 2006, 22:47

Brak mi słów, 5 dych w plecy przez "moją" Barce.........
Rotacje to Rijkaard może wprowdzać w Pucharze Króla, a nie w CL :?
Musi zareagować na to co grał Roni. W pewnym momencie mnie już frustrował :? Myśle, że ławka z Bilbao by mu się przydała...
Oleguer niech lepiej zostanie na ławce, nie chce oglądać tego paralityka
Giuly piach totalny, Iniesta w miarę, Deco uratował się podaniem do Messiego przed kompromitacją.
W obronie tylko Thuram OK.

Odpowiedni temat jest. Bynajmniej nie ten. Tak ciężko znależć? :? // K.J.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 wrz 2006, 10:21

Kuźwa ale pech Eto'o :? Jak potwierdza sie te czarne scenariusze to lipa na całego :? Nawet do 3 miesiecy :shock: To jest najbardzie pesymistyczne wersja, wiec trzeba czekać na diagnozy które beda chyba dziś. Oby był inne niz te czarne scenariusze :? I to znów wiązadła :? ostatnio jakaś plaga :evil: Wracaj szybko czarnuch :!: Trzeba strzelać !

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 28 wrz 2006, 11:04

Czyli otwiera sie szerzej furtka dla .... Savioli :P (chociaz pewnie i tak zbyt duzo szans nie dostanie ale z drugiej strony jest jedynym "typowym" snajperem :lol: )

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 28 wrz 2006, 11:07

Zaza pisze:Wracaj szybko czarnuch
:shock: :shock: :shock:

Zainteresowany byłby zapewne bardzo szczęśliwy z tak "pieszczotliwego" określenia :roll:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 28 wrz 2006, 11:16

czeher pisze:Czyli otwiera sie szerzej furtka dla .... Savioli (chociaz pewnie i tak zbyt duzo szans nie dostanie ale z drugiej strony jest jedynym "typowym" snajperem )

Szansa otwiera się przede wszystkim dla Gudjonsena. Choć pewnie i Saviola dostanie więcej szans.

Szkoda Eto'o, oby teraz jak najszybciej powrócił do zdrowia. Pozatym z tego co się orientuje to chyba nie zagra w Gran Derby z Realem.

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 28 wrz 2006, 11:21

Nie tylko o Gran Derby idzie.Najbliższy miesiąc dla Katalończyków zapowiada się ciężko.Zagrają z Sevillą,Realem,Chelsea x2, a potem jeszcze Depor i Saragossa.Ronaldinho myślami chyba jeszcze przy mundialu.

Nie chcę siać defetyzmu bo są i pozytywy:forma Messiego czy Iniesty.Ale to będzie naprawdę ciężki miesiąc...

p.s.E'too wracaj do zdrowia...

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 28 wrz 2006, 13:45

Po pierwsze - to nie więzadła tylko zewnętrzna łękotka - dzisiaj o 16:00 operacja i najprawdopodobniej 2-3 miesięcy przerwy.

Po drugie - jeśli wiadomo kto i w jakim kontekście nazywa Sammy'ego "czarnuchem" to wierz mi Deltinho jest to określenie wręcz pieszczotliwe.

Po trzecie - BCN nie jest klubem z ławką tak krótką żeby nie móc załatać nawet tak dotkliwej straty - wiadomo, że będzie ciężko, bo nikt w 100% Sammy'ego nie zastąpi, ale na pewno katastrofa nagle się nie wydarzy.

PS. Eto'o: "Jeśli trzeba będzie nie spać - nie będę spał" - to na temat powrotu do zdrowia po operacji.[/url]

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 28 wrz 2006, 15:11

No tragiczny był wczorajszy wieczór dla Barcelony. Słaby mecz, Eto'o w szpitalu, ogólnie klapa. Oby teraz Guddy i Saviola pokazali że nadają się na zmienników Sammiego. Chyba w najgorszym momencie wybrał sobie los kontuzje dla Eto'o. Tak jak napisali poprzednic, jest to niezły miesiąc. Będzie dzięki tej kontuzji okazja pokazania (tak jak w zeszłym sezonie było z Ronaldinho i przedewszystkim Xavim) że Barca potrafi grać i wygrywać bez swoich gwiazd. Żeby podołali...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 wrz 2006, 15:12

Bedzie ciezko najblizsze dwa miesiace to seriea meczy, ktore trzeba poprostu wygrac, a Samuel był obok Iniesty obecnie najlepiej dysponowanym zawodnikiem. Trudno, ale i najwazniejsze nagrody moga mu przejsc kolo nosa, a on ambicje ma jak mało jaki zawodnik.

Nie wiem jak teraz Frank bedzie ustawiał skład, ale ja postawiłbym raczej na trio Giuly,Messi oraz Ronaldinho, a pozniej dopiero Gudhjonsen..

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”