Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 29 wrz 2006, 11:11
Duch
Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiDi » 29 wrz 2006, 14:42
PiDi

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 07 paź 2006, 23:09
Bassu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 paź 2006, 9:57
ja bym się cieszył bardziej, gdyby jeszcze raz wydali pierwsze płyty, niz co chwila nowe i coraz to gorsze.BaSSu pisze:ku wielkiej radosci mojego serca, Metallica za 3 dni wydaje najnowszą płyte
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 paź 2006, 10:21
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 09 paź 2006, 18:00
fieldy pisze:gdyby jeszcze raz wydali pierwsze płyty, niz co chwila nowe i coraz to gorsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 09 paź 2006, 18:19
No to już raczej się nie doczekamyfieldy pisze:ja bym się cieszył bardziej, gdyby jeszcze raz wydali pierwsze płyty, niz co chwila nowe i coraz to gorsze
Duch
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 paź 2006, 18:40
Ta płyta to powód do wstydu dla takiej kapeli jak Metallica.BaSSu pisze:że ostatnia ich płyta (St.Anger) to była zdeka siekanka i nie wszystkim przypadła do gustu ale chodziło w niej wg mnie i opinii innych o kuracje odwykową wokalisty Metallicy i są tam piosenki związane z błędami jakie w życiu popełniami
fieldy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 09 paź 2006, 18:55
Różne są zdania na temat St.Anger, ale zobacz że przeglądając ich dyskografie można zobaczyć że ludzie się zmieniaja a oni z każdą płytą są inni.Moim zdaniem to dobrze że Metallica wkłada cząstke swojego życia i doświadczeń w piosenki. Zobacz,że oni mają już nie 20 lat tylk 2 razy tyle:P i ciężko od nich oczekiwać aby śpiewali o tym samym co kiedyśfieldy pisze:Ta płyta to powód do wstydu dla takiej kapeli jak Metallica
Bassu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 paź 2006, 19:05
nie - to, że nie wyszło im przeniesienie tego do kawałków, tak jak np. zrobił to Davis. Wstydziliby się wydawac takie coś, bo znani sa z genialnych utworów, już są ikoną, już są legenda - i takie krążki wydają, że głowa boli. Tego powinni się wstydzić.BaSSu pisze:Czy mówiąc o wstydzie masz na myśli to, że kuracja odwykowa miała zły wpływ na Jamsa?
ale mi nie chodzi o przesłanie, tylko o wykonanie tego. Sama muzyka jest do dupy IMHO. Piszesz, że ma swoją barwę - głos Wiśniewskiego tez ma swoją barwę ...BaSSu pisze:Kiedyś były inne czasy i inna Metallica, teraz Ci ludzie są dojrzałymi facetami i i piszą teksty o tym co może zgubić człowieka,wzorując się własnym doświadczeniem.
fieldy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 09 paź 2006, 19:35
Ja nie rozumiem jak można porównywać Metallice i Korn.Johnatan Davis gra inną muzyke niż Metallica i co najważniejsze gra dużo krócej.fieldy pisze:tak jak np. zrobił to Davis
No właśnie i wyobraź sobie ile oni mają fanów na całym świecie. I nagle ci wszyscy fani by sie o tym dowiedzieli. To tak jakbyś powiedział np. fanom barcy, że koniec z ich klubem bo zaczęli grać inną piłke, nie mają gwiazd i są słabi. Na drugi dzień ilość samobójstw w Katalonii wzrosła by niesamowicie. Tak samo Metallica. Co z tego, że niektórym ludziom ten zespół z obecną muzyką nie pasujefieldy pisze:są ikoną, już są legenda - i takie krążki wydają, że głowa boli/Jak już nie potrafią, to powinni zakończyć robote.
Który Ci się jeszcze nie podoba?Ostatnio tylko 1 wydali.fieldy pisze:takie krążki wydają, że głowa boli
fieldy pisze:pomimo ostrego brzmienia ? St.Anger = ostre brzmienie ?
Bassu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 paź 2006, 19:44
nie porównuje ich pod względem wielkości, czy dokonań, pisze tylko, że Davis najwidoczniej lepiej przekazał swoje przeżycia, niz stary James.BaSSu pisze:Ja nie rozumiem jak można porównywać Metallice i Korn.Johnatan Davis gra inną muzyke niż Metallica i co najważniejsze gra dużo krócej.
ale to tylko wg mnie powinni się wstydzić, to moje zdanie.BaSSu pisze:No właśnie i wyobraź sobie ile oni mają fanów na całym świecie. I nagle ci wszyscy fani by sie o tym dowiedzieli. To tak jakbyś powiedział np. fanom barcy, że koniec z ich klubem bo zaczęli grać inną piłke, nie mają gwiazd i są słabi. Na drugi dzień ilość samobójstw w Katalonii wzrosła by niesamowicie. Tak samo Metallica. Co z tego, że niektórym ludziom ten zespół z obecną muzyką nie pasuje Ważne że ma fanów, którzy go kochają. Wiadomo że każdy ma inne gusta i zdanie
zapewne tem, który ma się ukazać, bardziej będzie przypominał St.Anger, aniżeli pierwsze albumy, więc u mnie nie ma szans na pochlebną opinię - powtarzam jeszcze raz - u mnieBaSSu pisze:Który Ci się jeszcze nie podoba?Ostatnio tylko 1 wydali.
nie porównałem ich do Wiśniewskiego, to jest jawne nadużycieBaSSu pisze:A np.Some Kind Of Monster.Frantic-gdzie tu widzisz coś popowego.
Ja myśle że St.Anger nie jest aż taka zła, żebyś porównywal ją do Wiśniewkiego, amatorów rocka i popowych piosenek.
ja nie chce nic rozumieć, albo mi się muzyka podoba, albo nie.BaSSu pisze:fieldy Polecam Ci ten film, jeśli chcesz zrozumieć tą płytę i obecną Metallice
fieldy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 09 paź 2006, 20:03
Bassu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 26 paź 2006, 20:20
Corinthians

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 26 paź 2006, 20:58
Corinthians pisze:. W Kowerach trochę za dużo angielskich przebojów ,mimo że one nigdy mi do gustu nie przypadły (Should i Stay czy Buffalo soldier), to w wykonaniu FL brzmią one całkiem inaczej - lepiej
Berele Lewartow
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio