Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 297

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Klatus
Skład C
Skład C
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Klatus » 30 wrz 2006, 8:10

Atletico ma teraz podobną kadrę do Realu, bo i tu i tu przyszli nowi piłkarze i obie drużyny jeszcze nie są w 100% poukładane, ale z meczu na mecz grają coraz lepiej. Najbardziej obawiam się Maxiego z kapitalnym uderzeniem z dystansu i Aguero z niesamowitą techniką i szybkością.
Realowi ostatnio dobrze gra się z Atletico, więc liczę na skromne 1:0 bądź 2:1 :]

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 30 wrz 2006, 8:18

Czy Maxi ma takie kapitalne uderzenie z dystansu Hmmm potrafi uderzyc ale chyba troche przesadziles, jawieksza zaleta Maxiego jest to ze znajdujee sie w odpowiednim miejscu o odpowiednim czasie. No Sergio Aguero rzeczywscie dysponuje spora szybkoscia i duza latwoscia w mijaniu rywali. Juz sie nei moge doczekac Niedzieli !!!

Awatar użytkownika
Madridistas
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Madridistas » 30 wrz 2006, 9:17

Moze byc piekne spotkanie chociaz atletico nie umie grac jakos z realem co było widac po ostatnich wynikach :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 wrz 2006, 9:31

Atletico ma pakę bardzo mocną, ale Real trochę jednak lepszą, a poza tym gra na własnym stadionie :] Historia także nie kłamie i to, że Atletico nie wygrało od iluś tam lat wcale nie oznacza, że wygra tym razem bo "czas najwyższy" :P

Napinki trwają od dłuższego czasu. Już nawet obaj prezydenci mieli okazję porozmawiać o tym spotkaniu i Calderon dał jasno do zrozumienia:

"Nie wygracie z Realem tak długo, jak ja będę prezydentem" :]

Torres wcale nie musi się przełamać, bo o tym też już gada dłużej niż rok :P

Ze strony Realu liczę przedewszystkim na skuteczność bo okazji na pewno nie będzie tak dużo jak z Dynamem. Ruud być może powiększy swój dorobek bramkowy i Reyes gra wyśmienicie więc na pewno będzie sporo szarpał :D Jak obrona zagra na zero to będie bardzo dobrze, ale atak nie powinien pozostawać dłużny. Real chce walczyć o tytuł i takie mecze zwyczajnie musi wygrywać. Strata punktów u siebie jest stratą "podwójną".

Nie zdecyduję się na typowanie wyniku, ale bęzie dobrze :] :wink:

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 30 wrz 2006, 9:45

Derby z tamtego sezonu to nie do konca to potwierdzaja, bardziej ze Atletico ma pecha, a nie ze nie umieja grac, chociaz niby szczescie sprzyja lepszym. Bo drugi mecz skonczyl sie 2:1 dla Realu, w w tym spotkaniu kazdy mogl wygrac. Pierwsze gdzie Atletico przegralo 3-0 zostalo roztrzygniete na poczatku kiedy w polu karnym faulowny byl Raul ( nie pamietam juz kto faulowal ) i karny i czerwona ( chciaz mojim zdaniem zolta by wystarczyla ) i to chyba byla 3 czy piata minuta. Jeszcze pare minut pozniej sam na sam wychodzil Torres i byl faulowany ale sedzia teego nei zauwazyl, a byl by karny i czerwona i mecz zaczol by sie na nowo. Ale Atletico gralo w dziesiatke i gralo bardzo dobrze, bo Real zaczol sie bronic i Atletico przejelo inicjatywe, pare razy wydawalo sie ze pilka musi juz wpasc do siatki Realu, a tym czasem po dwoch kontrach Blancos wpadla dwa razy do siatki Leo Franco. Mam nadzieje ze tym razem tak nie bedzie, tylko zeby nei bylo tak jak bodajrze dwa sezony temu kiedy bylo 0:0 bo to byl tak nudny mecz.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 30 wrz 2006, 9:49

RealFan pisze:
Napinki trwają od dłuższego czasu. Już nawet obaj prezydenci mieli okazję porozmawiać o tym spotkaniu i Calderon dał jasno do zrozumienia:

"Nie wygracie z Realem tak długo, jak ja będę prezydentem" :]
To co dzisiaj czy jutro podaje sie do dymisji, bo jezeli chce dotrzymac slowa to ma czas do jutra do godzinny 18 8)
RealFan pisze: Torres wcale nie musi się przełamać, bo o tym też już gada dłużej niż rok :P
Z tego co ja pamietam, a pamietam dobrze w tamtym sezonie nic takiego nie mowil, ale nie koniecznie Torres musi strzelac, moze nawet to robic Pablo Ibanez.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 30 wrz 2006, 11:06

Madridistas pisze:Moze byc piekne spotkanie

Takie sie przynajmniej zapowiada :!:
Madridistas pisze:chociaz atletico nie umie grac jakos z realem
No nie umie grać z Realem, wiec to tez plus dla nas 8)

RealFan pisze:Torres wcale nie musi się przełamać, bo o tym też już gada dłużej niż rok

Torres jak sie nie przełamał wtedy kiedy defesywa Realu (pomoc+oborona) była dziurawa jak szwajcarski ser to teraz tymbardziej mu bedzie ciężko :)

Mar 04, 2006 Primera Division Real Madrid Atletico 2 - 1

Oct 15, 2005 Primera Division Atletico Real Madrid 0 - 3

May 21, 2005 Primera Division Real Madrid Atletico 0 - 0

Jan 09, 2005 Primera Division Atletico Real Madrid 0 - 3

Apr 17, 2004 Primera Division Atletico Real Madrid 1 - 2

Dec 03, 2003 Primera Division Real Madrid Atletico 2 - 0

Jun 15, 2003 Primera Division Atletico Real Madrid 0 - 4

Jan 19, 2003 Primera Division Real Madrid Atletico 2 - 2

Mar 18, 2000 Primera Division Atletico Real Madrid 1 - 1

Oct 30, 1999 Primera Division Real Madrid Atletico 1 - 3

U siebie Real ostatni raz przegrał z Atletico 7 lat temu :)

I tak wszystko sie okaże pojutrze :P

Awatar użytkownika
Klatus
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Klatus » 30 wrz 2006, 13:04

Asteniu pisze:Czy Maxi ma takie kapitalne uderzenie z dystansu Hmmm potrafi uderzyc ale chyba troche przesadziles, jawieksza zaleta Maxiego jest to ze znajdujee sie w odpowiednim miejscu o odpowiednim czasie.
Z dystansu potrafi uderzyć, może przesadziłem ze słowem "kapitalne" ale ma bardzo dobre uderzenie, udowodnił to na MŚ :]

Ciekawe czy Mejia zagra jutro bocznego obrońce, bo z Dynamo dobrze sobie radził ;) ?

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 30 wrz 2006, 13:57

tzn. tak na pewno potrafi swietnie uderzyc, ale np. Petrov bije go na glowe i celnoscia i sila, chociaz Petrov mial zawsze pecha jak nie slupek poprzeczka, cudowna interwencja bramkarza to gdy pilka juz zmierzala do pusteej bramki na przezkodzie stawal zawodnik Atletico.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 wrz 2006, 14:49

Klatus pisze:Ciekawe czy Mejia zagra jutro bocznego obrońce, bo z Dynamo dobrze sobie radził
Na pewno zagra Mejia albo Raul Bravo. Obaj sobie ostatnio dobrze radzili :] Mimo wszystko wolałbym Bravo, który bardziej mnie przekonuje. Wydaje się być trochę pewniejszy od Alvaro :wink:
Asteniu pisze:Z tego co ja pamietam, a pamietam dobrze w tamtym sezonie nic takiego nie mowil
Chyba jednak mówił coś podobnego :P Nie koniecznie dosłownie.
Asteniu pisze:nie koniecznie Torres musi strzelac, moze nawet to robic Pablo Ibanez.
Żaden nie strzeli :P
Asteniu pisze:To co dzisiaj czy jutro podaje sie do dymisji, bo jezeli chce dotrzymac slowa to ma czas do jutra do godzinny 18
Nie będzie musiał się podawać do dymisji bo Real nie przegra tego spotkania, a jak dobrze pójdzie to spokojnie wygra :twisted:

Awatar użytkownika
karchinho
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: karchinho » 01 paź 2006, 11:25

Oby bylo co ogladac

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 01 paź 2006, 11:41

Jedyna niewiadoma to chyba obsada prawej obrony. Ostatnio chyba gdzieś wyczytałem że z Dynamo zagrał Mejia bo Bravo miał jakąś kontuzję czy coś... ale pewny teg nie jestem. Jakby to zależało ode mnie ( :lol: ) to bym postawił na Bravo na środku i Ramosa na prawej. Trzeba będzie poswstrzymywać ewentualne szarże Petrova lewą stroną a Ramos IMHO radził by sobie lepiej niż Mejia. Mam też nadzieję że Capello nie będzie murował bramki i grał na 0:0 czy ew. 1:0 bo co jak co to gramy na SB i pasowało by wygrać. Szkoda tylko że mecz trochę koliduje z Gran Derby Polska :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 paź 2006, 11:52

karchinho pisze:Oby bylo co ogladac
Ale się wysiliłeś w tym poście :shock: Naprawdę mógłbyś Ty i jeszcze kilku innych piszących równie długaśne wypowiedzi szarpnąć się na poglądy dłuższe niż jedno czy dwa zdania :roll:

Na prawej obronie częściej jest podawany Mejia, aniżeli Raul Bravo. Już pisałem, że wolałbym tego drugiego bo moim zdaniem jest pewniejszy. Jak zagra Alvaro to też nie będzie jednak źle. Szkoda, że jeszcze nie może grać Salgado :roll:

Helguera poraz pierwszy w tym sezonie znalazł się w kadrze meczowej :lol: ...Pavon ma drobną kontuzję :roll:
brylancik pisze:Mam też nadzieję że Capello nie będzie murował bramki i grał na 0:0 czy ew. 1:0
Real na pewno nie będzie grał na remis :wink:

Awatar użytkownika
mihalinho
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mihalinho » 01 paź 2006, 12:51

Oby bylo co ogladac
Bez wątpienia widowisko będzie przednie. Mecz z Atletami bedzie jednym z poważniejszych sprawdzianów myśli szkoleniowych Capello.
RealFan pisze:Na prawej obronie częściej jest podawany Mejia, aniżeli Raul Bravo. Już pisałem, że wolałbym tego drugiego bo moim zdaniem jest pewniejszy.
Moim zdaniem również Raul Bravo byłby lepszym rozwiązaniem na prawej obronie ( mimo tego, że nominalnie jest lewym obrońcą - to dokumentuje jego wszechstronność)
brylancik pisze:Mam też nadzieję że Capello nie będzie murował bramki i grał na 0:0 czy ew. 1:0
Capello ma świadomość tego, że liga hiszpańska narzuca inne wymagania w stosunku do stylu gry. Gdyby wygrywał wszystkie mecze po 1:0 czy też 2:1 (1 bramka przewagi), to myślę że kibice byliby zadowoleni, lecz bardzo dałoby się we znaki zniechęcenie i niedosyt.

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 01 paź 2006, 13:48

Na prawą obronę chętnie widziałbym Cannavaro, bo on taki prawicowy człowiek jest. Forza Nouva!

Tak serio to wolałbym Raul Bravo. Niby Mejia zagrał dobrze z Dynamem, ale jakoś mnie nie przekonuje. W ogóle Bravo w tym sezonie prezentuje się powyżej oczekiwań co mnie cieszy. Zawsze może być tak, że Ramos zagra na prawej, ale wydaje mi się, że takie rozwiązanie jest mało prawdopodobne.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”