Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 241

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 04 paź 2006, 12:44

Zaza pisze:czuje w Twoim głosie delikatną napine

A skąd :!: Przeciez wystarczy spojrzec na wyniki i widać, że zasłużyli na mistrza.

Manicniego nie wyprowadzi bo on ma blokade na rozwoj umiejetnośći szkoleniowych ... pare lat juz w tym siedz i nic :?

Zastanawialiscie sie czemu Moratti nie wywala Manciniego :roll: Proste ... Mancio ma na niego taśmy i teczke.... wczoraj Macierewicz podobno był widziany w Mediolanie ... hmmm :roll:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 04 paź 2006, 12:56

Aaaa to wybacz :!: Mój błąd - Myślałem że śmiesz wątpić w styl, gre, wyniki, potencjał, trenera i teleco eee pfff sponsorów - Nerazzurich. Bo hola hola jak mówi poseł Cymański :wink:

"Blokade na rozwoj umiejetnośći szkoleniowych" - dobre zdanie. Coś w tym jest - jednak nawet Antek Macierewicz nie pomoże jak i całe WSI :lol: Moratti potrzebuje chwili :wink: Na decyzje - narazie "tej chwili" nie ma. A jest kredyt zaufanie - zadziwiające jest to ze dostał go ten z najmniejszym potencjałem. Ale chyba Tobie nie powinno to przeszkadać :P

Koniec bo nic nowego nie wymyślimy i schodzimy z tematu - zobaczymy co młody pokaże i gdzie

Moral tej rozmowy jest już znany faną Interu "Mancio wont" i tym miłym akcentem kończymy tą rozmowe :P hehehe Bez odbioru :P

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 04 paź 2006, 14:55

Zaza pisze:"Blokade na rozwoj umiejetnośći szkoleniowych"
To równie dobrze pasuje też do Milanu i Juventusu. Nie przypominam sobie aby jacyś wychowankowie grali w zeszłym sezonie w Juventusie w podstawowym składzie i stanowili o jej sile. Teraz jest pewnie trochę inaczej, ale ja nie śledzę niższych lig. W Milanie także stawia się na piłkarzy kupionych za większe lub mniejsze pieniądze. Kluby, które dysponują dużym budżetem nie stawiają na wychowanków chyba, że trafi się jakaś perełka. Takiej perełki w Interze, Milanie i Juventusie już długo nie było i raczej nie przewiduję aby to się zmieniło. Inaczej jest z Romą, ale tam nie ma takich pieniędzy. Co do Manciniego i jego "zdolności" zabijania talentów ciężko się ustosunkować bo nie prowadził nigdy klubu, który stawiał na młodzież. Capello prowadząc Romę musiał na nich stawiać bo innego materiału nie miał. Teraz w Realu tego nie zrobi bo po co. Ma gwiazdy. Tak samo było w Juventusie. Nie oczekujmy, że największe firmy będą grały wychowankami skoro stać ich na kupno zawodników ogranych prezentujących najwyższy poziom.

Sawyer pisze:Zastanawialiscie sie czemu Moratti nie wywala Manciniego Rolling Eyes Proste ... Mancio ma na niego taśmy i teczke.... wczoraj Macierewicz podobno był widziany w Mediolanie ... hmmm Rolling Eyes
Teczki... teczki... mam dość słuchania o teczkach ;) Myślę, że dni Manciniego są już policzone. O tym już pisałem.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 06 paź 2006, 9:22

Martin Pellegrino pisze:Nie przypominam sobie aby jacyś wychowankowie grali w zeszłym sezonie w Juventusie w podstawowym składzie i stanowili o jej sile

O tym była mowa kilka stron wcześniej. To jest właśnie problem włoskich gigantów, że nie produkują nowych-młodych. Jeśli już to wypożyczają najzdolniejszych do słabszych ekip, albo lig i to też nie zawsze wychodzi na dobre. A co najdziwniejsze zespoły młodzieżowe Interu czy Juve zdobywają mistrzostwa w swoich kategoriach wiekowych i później brakuje dla nich miejsca w seniorach kosztem gwiazd, które przybyły za miliony.

Wczoraj przegraliśmy w sparingowym meczu z Atalanta 3-2. Bramki strzelali : 57' Soncin, 82', 90' Ferreira - 45' Burdisso, 66' Figo

Nasz skład :
Toldo (46' Julio Cesar) - Cordoba (46' Marino), Zanetti (71' Bonucci), Samuel (85' Biabiany), Burdisso - Maxwell, Cambiasso (16' Figo), Maaroufi (84' Filkor), Gonzalez (46' Solari) - Ibrahimovic (46' Recoba), Cruz (66' Choutos).

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 06 paź 2006, 9:42

Mam pytanie: co się stało Cambiasso? Czy ktos jest zorientowany czy to coś poważnego?

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 06 paź 2006, 9:51

Bąbel z tego co mi wiadomo to nic poważnego. Z wywiadu z którego zrozumiałem to chodziło o coś takiego "Cambiasso miał uczucie dolegliwości w łydce podczas meczu" i dlatego trener zdecydował się nie ryzykwać i go zdjął.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 paź 2006, 17:09

Martin Pellegrino pisze:
Zaza pisze:"Blokade na rozwoj umiejetnośći szkoleniowych"
To równie dobrze pasuje też do Milanu i Juventusu. Nie przypominam sobie aby jacyś wychowankowie grali w zeszłym sezonie w Juventusie w podstawowym składzie i stanowili o jej sile. Teraz jest pewnie trochę inaczej, ale ja nie śledzę niższych lig. W Milanie także stawia się na piłkarzy kupionych za większe lub mniejsze pieniądze. Kluby, które dysponują dużym budżetem nie stawiają na wychowanków chyba, że trafi się jakaś perełka. Takiej perełki w Interze, Milanie i Juventusie już długo nie było i raczej nie przewiduję aby to się zmieniło. Inaczej jest z Romą, ale tam nie ma takich pieniędzy. Co do Manciniego [....]

"Blokade na rozwoj umiejetnośći szkoleniowych" - odnosiło sie nie tyle to szukanie i trenowanie ale tworzenia i budowania :]

Co to "perełek" to masz 100% racji. Ale to jest spowodowane tym że Włoskie kluby mają fundusze by np. płacić 4 miliony rezerwowemu który blokuje miejsce dla młodej perełki. Między innymi tym. Bo na teraz może śmiało powiedzieć że wiekszośc tych perełek primavery zostało wypożyczonych a czy kiedys wrócią to sie okaże ... Milan zapłacił jakis czas temu za Nicole Pozziego największe pieniądze ze nastolatka w serie A ... Był szum itd. Klub postanowił że młody bedzie sie ogrywać - fakt gra od dwóch sezonów w Empoli regularnie ale czy to sie zwróci ? I to jest taka polityka.

Roma jest wyjądkiem pod wzgledem ale bądzmy szczerzy Roma obecnie nie może sobie pozwolić by Adriano czy Gilardino siedzieli u nich na ławce. Potrzeba matka wynalazków i Forza Primavera. Pracują swietnie z młodzieża i są efekty. De Rossi to już "wyjadacz" A Aquliani to przyszłość Azzurich :] Choć co by nie mówić trzeba przyznac że w trzech czołowych klubów ostatnio to Milan zmienił troche strategie. Bo przykład Kaki to banał. Warto wynkowa w oczach fachowców wzrosła o ... 50 milionów euro. Kupno Gilardino za 25 czy ostatnio 20 latka z papierami na gre że hoho - Gourcuff - czy nawet Bonera.

Zauważ że w tym oknie Inter kupił "ukształtowanych" takich od których już sie wymaga wiele. Wcześniej zrobiono błąd z Adriano ale kto przypuszczał że "wystrzeli" ? Teraz postawiono na takich piłkarzy z "kartoteką" - Tylko powiedz mi jedno jeśli Mancini znów potrzebuje czasu by ten zespoł grał swoje i miał styl to coś tu nie gra bo to tego trzeba troche czasu a wtedy co w podstawowy skłądzie tylko 3 max 4 piłkarzy będzie grało na poziomie lata. Lata nie mówie o następnym sezonie.

Ale nie w tym rzecz...

Bo jak by na zaprzeczenie tego co pisaliśmy - Inter próbuje sciągnąć dwóch młodych graczy Ligue 1 - ostatnio modny kierunek :] Ma kupno Nasriego nie daje Interowi zbyt wiele szans bo on pozostanie w Francji. Zreszta od lat nie potwierdza papierów na gre. Ma tylko przebłyski - ale coż młodość jeszcze ma czas. Zreszta w tym sezonie sama Marsylia w końcu coś gra, szkoda że to może być za mało na Lyon ...

Drugim jest Rio Mavuda 22 lata [?] z Bordeaux - Czyli ostatnio pomocnik od wszystkiego. Ale z regóły rozgrywający. Który tez ma talent i już od kilku lat sie mówi o jego transferze. Po transferze Micoud druga linia Bordeaux wygląda ciekawie. Milan jest zainteresowany Julien Faubert'a - Inter Mavubą - Juve a w zasadzie Deschamps też kogoś tam wypatrzył :wink: Bedzie ciekawie - jeszcze ploty są o tym młodym Argentyńczyku :]

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 08 paź 2006, 13:23

Niestety potwierdził się najgorszy scenariusz dla Estebana Cambiasso, któremu odnowiła się kontuzja łydki podczas towarzyskiego meczu z Atalantą. Popularny Cuchu będzie musiał pauzować być może nawet przez kolejny miesiąc.
Akurat na środek pomocy mamy najsłabszą ławkę i niestety tam doznajemy największych osłabień. Kto za to odpowiada ? winnych nie ma.

Nasari był by dobrym pomysłem. Jednak nie po to żeby go zaraz wypożyczać, a po to żeby pozostał w drużynie i dostawał szanse. Za rok kończy mu się kontrakt i może przybyć jeszcze tej zimy za grosze. Do Nasariego i Mavudy należy dodać jeszcze Maloude z Ligue1.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 08 paź 2006, 13:41

Sero pisze:Do Nasariego i Mavudy należy dodać jeszcze Maloude z Ligue1.
Ale Maloudzie nie kończy się kontrakt, a Aulas przyzwyczaił nas do tego, że tanio piłkarzy nie oddaje. Myślę, że rozmowy mogą się rozpocząć od 30 mln euro, a nie jestem pewien czy taką kasę warto wydawać za Francuza. Jest niezły, ale bez przesady. Co do Nasriego... to sam nie wiem. Widziałem go parę razy w akcji, ale nie zachwycił mnie. Owszem coś potrafi, ale nie jest jeszcze zawodnikiem ukształtowanym i potrzebowałby gry w pierwszym składzie, a nie łapanie ogonów w Interze. To może mu nie wyjść na dobre. Zgadzam się z głosami. aby go pozyskać i wypożyczyć. Najlepiej do Marsylii bo zna to otoczenie i nie będzie tracił czasu na aklimatyzację. Później można znaleźć dla niego miejsce w jakimś Empoli i niech tam uczy się włoskiej piłki. Czyli Nasri może zagrać w Interze na początku sezonu 2008/2009. Co do ligi francuskiej i zawodników młodego pokolenia to bardzo mi się podoba Bodmer z Lille. No... bardzo to może za duże słowo. Robi na mnie wrażenie. Warto by go poobserwować bo jemu chyba bliżej do następcy Zadana niż Nasriemu.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 08 paź 2006, 14:47

Sero Nasri od 4 lat wyjeżdza z Ligue 1 i zawsze najbliżej miał do ... Kanonierów. Ja sądze że nie opusci Francji teraz, jak zasili Inter bede na maxa zdziwiony. Zreszta naprawde teraz to on nic nie wniesie do gry. Co innego gdyby był zmienikiem kogoś itd ale tak z marszu = ryzyko. Prędzej Mavuba czy wspomniany przez Pellegrino Mathiu Bodmer - rok temu był przypisywany Milanowi jako alternatywa dla Pirlo. Bardzo ciekawy pomocnik i młody a jednocześnie ograny. Zreszta w Lille jest kilku takich utalentowanych piłkarzy młody DM Jean Makoun [22 lata ? ] czy skrzydełko Abder Keita :]

Dzis derby Buenos Aires w których na 99% zagra [niby] przyszły cel transferowy Nerazzurich. Młody El Pipita jest łączony z Milanem i Interem od kilku dni. Może ktoś go dzis bedzie obserwował. Mecz pokaże Sport Italia.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 10 paź 2006, 7:44

W najbliższym spotkaniu ligowym przeciwko Catanii szkoleniowiec Nerazzurrich Roberto Mancini najpewniej nie będzie mógł skorzystać z usług aż czterech kluczowych zawodników. Do dyspozycji trenera nie będą na pewno: Hernan Crespo, Esteban Cambiasso, Patrick Vieira, Fabio Grosso i prawdopodobnie Oliver Dacourt.
za jakie grzechy :zgon:

Środek pola zerowy. Nosz kutwa jak nie mamy tam zbyt wielu piłkarzy, to akurat tam mamy kontuzje. Do tego Grosso i najlepszy strzelec Crespo będą pauzować przez ok miesiąc. Kaput.
Gdyby Dacourtowi faktycznie nie udało się wrócić myślę, że Mancini wystawi takie zestawienie :
Figo-Zanetti(Maxwell)-Stankovic-Solari
bo raczej nie zdecyduje się na wariant z Figo i Dejanem w środku.

Martin Pellegrino pisze: Myślę, że rozmowy mogą się rozpocząć od 30 mln euro, a nie jestem pewien czy taką kasę warto wydawać za Francuza

Chyba sporo za dużo strzeliłeś. Niedawno gdzieś czytałem, że rozmowy można zacząć od ... 7 mln euro. Oczywiście nikt przy zdrowych zmysłach nie dał się na to nabrać. Jak to ktoś wczoraj mądrze na forum powiedział -Reasumując myślę, że 20 mln to maksymalna kwota za Maloude.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 paź 2006, 17:44

A Inter szuka bramkarza :o Toldo i Julio Casar ponoć już nie przekonują i Nerazzuri chcą kogoś innego. Media na razie wymieniły trzy "głośne" nazwiska:

:arrow: Buffon - Cel nr.1. Inter miał zaoferować Juventusowi 20 mln funtów + Toldo + Burdisso w zamian by w przeciwnym kierunku powędrował "tylko" Gigi, który osobiście miałby zarabiać 4 mln euro rocznie. Oczywiście kolejny krok któregoś z klubów z Giuseppe Meazza zakończył się fiaskiem :P

:arrow: Heurelho Gomes - Bramkarz PSV miałby być jedną z alternatyw dla Buffon'a. Jako, że Włoch raczej nie zmieni otoczenia to być może stanie się głównym celem :?:

:arrow: Gomes może stać się głównym celem, gdyż sprowadzenie Gregory'ego Coepet (trzecie wspominane nazwisko) wydaje się być równie mało prawdopodbne co kupno Buffon'a.

Czyli jeśli faktycznie ktoś z tej trójcy stanie między słupkami Interu to ja stawiam na Brazylijczyka :D

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 11 paź 2006, 18:46

RealFan pisze:Buffon - Cel nr.1. Inter miał zaoferować Juventusowi 20 mln funtów + Toldo + Burdisso w zamian by w przeciwnym kierunku powędrował "tylko" Gigi, który osobiście miałby zarabiać 4 mln euro rocznie. Oczywiście kolejny krok któregoś z klubów z Giuseppe Meazza zakończył się fiaskiem

Inter miał oferować 30 mln + 6 milionowy kontrakt dla piłkarza. Ja jednak go nie chcę. Pokazał już kilka razy, że Inter mu nie leży i mam nadzieje, że Moratti także na to patrzy.

RealFan pisze:Heurelho Gomes
RealFan pisze:Gregory'ego Coepet

Jakieś poważniejsze źródło ? bo sports.it ostatnio specjalizuje się w plotkach. RealFan już prędzej Casillasa widze w naszych barwach :] Choć z drugiej strony to Hiszpan :P no nic narazie myśle, że zostatnie tak jak jest, a do końca sezonu jeszcze sporo czasu. Może Amelia lub Frey grający przecież w Serie A ?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 paź 2006, 19:18

Sero - Poważne źródło...hmm...to info znalzłem na jednej z konkrencyjnych stron dla www.pilka.pl to lepiej nie pisać bo jeszcze mnie zbanują :lol: Wzięli to chyba z www.tribalfootball.com Ciekawa informacja była to wlepiłem :P Śmieszniejsze jest to, że po kilku godzinach zniknęło info o Coupet i Goms'ie, a zostało tylko to o Gigim :shock: :warrior: Nie ma to jak szanujący się serwis, a już takie smaczne ploty dochodziły mych oczu :P
Sero pisze:już prędzej Casillasa widze w naszych barwach
A kto by Iker'a nie chciał :] Sam doskonale wiesz, że to podróż ślepego wieśniaka z kijem w dżunglę :roll: Takie jakie jest prawdopodbnieństwo, że ten wieśniak się nie zgubi takie jest również sprowadzenia Casillas'a do Interu. Zapomnij :] Pomażyć dobra rzecz. Cuda się zdażają, ale niewarto na nie liczyć :P
Sero pisze:Może Amelia lub Frey grający przecież w Serie A ?
O nich chyba stara się Milan :> Kolejna święta wojna mercato :?: :D

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 11 paź 2006, 23:57

Ale nie tylko Tribal pisał o tym że oba kluby szukają bramkarzy. Były też bardzie wierygodne żródła - może to dziwić bo Inter ma dwóch bramkarzy. Dobrych bramkarzy. Ale jeśli Mancini nie wie na kogo sie zdecydować to prasa twierdzi że Moratti sam dokona wyboru transferem :wink: Tylko najczesciej wymianiany był Buffona a po ostatnich jego słowach w kierunku Interu i jak by odpowiedzi na wypowiedz Zanettiego wątpie by sie dogadali. :wink:

Milan szuka bramkarza bo Dida chce wrócić do ojczyzny. Jego syn mógł by zacząc trenować w Milanie - kozacko mały Nelsonek wygląda :] A co do obsady bramki to chyba teraz Amelia ma najbliżej. O graczu Livrono mówi sie najwiecej i od dawna. On ma jakis aneks w umowie czy cos że mu teraz Livorno a w zasadzie postrzelony prezes Aldo - nie popsuje planów

Nie wiem czy zwróciliście uwage ale w tym sezonie jest w lidze kliku bramkarzy który sie wyrózniają. Kilku nowy jak i odkurzonych :wink:

Sebastian Frey ? była by z nim podobna sytuacja jak z Adriano :P ale czy wrócił by bo Interu ? teraz bardzie doswiatczony i ograny - tylko że Viola też wie jakie ma umiejetnosci a teraz ma już 100% jego karty [w popszednim sezonie miała 50% :wink]

Dzis też chyba coś o Gomesie z PSV i Milanie było ale wiadomo jak to jest. :wink: Zreszta teraz po Didzie - Włoch mile widziany. Albo nadal Nelson...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”