imi.imka pisze:jesli chodzi o "Oszukac przeznaczenie 3" no to musze powiedziec ze to kompletne dno!! nigdy jeszcze nie ogladalam ta przewidywalnego filmu!!
To samo można powiedzieć o Twoich postach

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 24 wrz 2006, 11:05
imi.imka pisze:jesli chodzi o "Oszukac przeznaczenie 3" no to musze powiedziec ze to kompletne dno!! nigdy jeszcze nie ogladalam ta przewidywalnego filmu!!
RóżA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jagiellonczyk » 24 wrz 2006, 13:29
W temacie jest jakie NOWE filmy POLECACIE, a nie jakie stare filmy wam sie nie podobalyRóżA pisze:Może nie jest to nowość, ale obejrzałem to dopiero teraz
Final Destination 3
Krótki opis filmwebu:
W wesołym miasteczku grupa licealistów chce uczcić zbliżające się zakończenie szkoły. Wendy robiąc mnóstwo zdjęć swoim przyjaciołom, widzi na jednym z nich zrobionym podczas korzystania z jednej z atrakcji zwanej Spadaniem, jak w obiektywie zmienia się jego nazwa na Śmierć. Ponieważ ma złe przeczucia nie chce wejść na Diabelski Lot na kolejce górskiej, ale za namową swojego chłopaka zmienia zdanie. Już na samym początku podczas wsiadania do kolejki zaczyna z siłowników dociskających pasażerów wyciekać olej. Pomimo ostrzeżeń o nie zabieraniu luźnych przedmiotów ze sobą, jeden z chłopaków zabiera ze sobą kamerę, która podczas przejazdu wypada mu z ręki powodując katastrofę. Jest to tylko wizja, jakiej doznaje Wendy wsiadając do kolejki, ale wystarcza to, aby wysiadła przed jej startem, a wraz z nią kilku jej znajomych, którzy dziwią się jej zachowaniu. Niestety w całym zamieszaniu spowodowanym przez Wendy nikt nie słyszy, że jej chłopak też chce wysiąść i zostaje puszczony razem z innymi na tor. Wtedy dochodzi do prawdziwej katastrofy. Po wszystkim Wendy nie może się otrząsnąć i nie chce uwierzyć, że takie sytuacje miały miejsce w przeszłości, a życie jej i wszystkich, którzy dzięki niej ocaleli jest zagrożone. Do czasu jednak, gdy przeznaczenie ponownie upomina się o ofiary, którym udało się wymknąć z macek śmierci. Jedyną wskazówką na uniknięcie złego losu są zdjęcia zrobione w wesołym miasteczku i melodie płynące z radia...
Według mnie jest to najgorsza część z dotychczasowo wydanej serii. Ogólny zarys filmu jest bardzo dobry, ale zbyt wiele do życzenia pozostawia jego realizacja. Zbyt dużo krwi, 'śmiesznych' zabójstw, słabych efektów specjalnych. Gra aktorów również pozostawia sporo do życzenia
Jagiellonczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 24 wrz 2006, 13:43
Jagiellonczyk pisze:W temacie jest jakie NOWE filmy POLECACIE, a nie jakie stare filmy wam sie nie podobaly

RóżA
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 24 wrz 2006, 14:53
Całkiem niezły ten film. Na początku mamy ciąg pozornie nie związanych ze sobą wydarzeń, z czasem wszystko łączy się spójnie i logicznie w całość... Dobra rola Brucea Willisa, reszta trochę gorzej, ale ujdzieRóżA pisze:Mistrzowska obsada plus rewelacyjny film równa się genialne połączenie. Zacznijmy od prologu - najpierw nietypowa opowieść niejakiego Smitha (B.Willis) skierowana do nieznajomego siedzącego w poczekalni bliżej nieokreślonego lotniska. Później niejaki Slevin (J.Garnett) jest przez pomyłkę wzięty za hazardzistę winnego dwóm szefom lokalnej mafii bardzo grubą kasę. Obaj szefowie - czarnoskóry The Boss (M.Freeman) oraz żydowski rabin Shlomo (B.Kingsley) - od wielu lat żyją w nienawiści do siebie i obaj prawie w tym samym czasie z jakichś powodów chcą czegoś od nieznajomego Slevina. Niemalże kompletnie obojętny na to co się dzieje wokół Slevin, zostaje wmanewrowany w intrygę, która posiada bardzo wiele płaszczyzn i jedynym jego sprzymierzeńcem w tym wszystkim jest jego nowa sąsiadka Lindsey (L.Liu).
Bardzo dobrze zagrany, ale przede wszystkim świetnie napisany film. Woody Allen po raz kolejny dał radę. Z pozostałych jego filmów, które widziałem lepsza jest tylko Klątwa Skorpiona... Fabuła naprawdę jest świetna i wciągająca. Każdy szczegół dopracowany do perfekcji. No i nie wypada nie wspomnieć o boskiej Scarlett Johansson - IMO najpiękniejszej po Monice Belucci aktorce świata, ale co ważne jej urodzie towarzyszy ogromny talent, co możemy zobaczyć w tym filmie... Ogólnie to gorąco polecam - jeden z najlepszych filmów jakie ostatnio widziałemNominowany do Oscara i Czterech Złotych Globów, oklaskiwany w Cannes i na całym świecie - to w zgodnej opinii krytyków filmowych, jeden z najlepszych filmów Woody Allena, świadectwo powrotu mistrza do świetnej formy!
Jest to drugi najbardziej kasowy film Woody Allena na świecie (zaraz po Manhattanie).
Opowieść o miłości, zdradzie i wielkich pieniądzach, ze świetną Scarlett Johansson, która wcieliła się tu w rolę zniewalającej femme fatale.
Chris (Jonathan Rhys Meyers) - ex-tenisista z ambicjami, zarabia na życie jako trener w klubie dla zmanierowanej high-society. Z powodzeniem wykorzystuje znajomości, otwierając sobie drzwi do kariery w londyńskim City i do małżeństwa z Chloe, córką brytyjskiego milionera.
Szybki awans i luksusowe życie - czegóż chcieć więcej? Atmosfera gęstnieje, gdy znudzony karierowicz poznaje aktorkę Nolę Rice (Scarlett Johnsson) - zmysłową i seksowną narzeczoną swojego szwagra. Zaczyna się spirala zdrad, niedomówień i skrywanej namiętności. Wiele wskazuje na to, że gra o szczęście dobiega końca. Chrisowi pozostał jeszcze jeden ruch. Ostatni.
Void

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 01 paź 2006, 13:09
petru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 03 paź 2006, 16:12

Baqu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 03 paź 2006, 16:48
A jednak można jeszcze coś wycisnąć. Film jest z 2002 roku a rok później powstały jego dwie (!) kolejne części. Nie widziałem ich jednak więc trudno mi powiedzieć cokolwiek o poziomie.piwus pisze: Infernal Affairs
Film, który mnie zachwycił, najlepszy z tych wszystkich, chociaż chyba zbyt stary, na ten temat. Kino azjatyckie, thrilller policyjny - cudo. Podobno w tym roku Martin Scorssese robi jego remake, tylko nie wiem po co, skoro wszystko już zostało wyciśnięte z tej historii. Prawda jest taka, że to w Azji obecnie powstaje teraz najoryginalniejsze kino komercyjne, a w Ameryce kopiuje się to, robi chałę i zgarnia setki milionów. Nie wyobrażam sobie Leonardo diCaprio w roli bohatera Infernal Affairs, czy Nicolasa Cage'a w roli Dae-su "Olboya"
.
Infernal Affairs to historia o dwóch wtykach. Jeden od 10 lat rozpracowuje mafię, drugi działa pod przykrywką w policji. I pewnego dnia obaj otrzymują od obu zleceniodawców zadanie znalezienia kreta... Najlepsze jest to, że charaktery nie są schematyczne, liniowe, nie ma podziału na dobry - zły glina. Cel mają jasno określony, ale środki do osiągnięcia są dynamiczne. Napięcie przez cały film...
deltinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 07 paź 2006, 12:21

Pisakk
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 07 paź 2006, 16:27
Pisakk przekonałeś mnie swoim opisem...Pisakk pisze:Te i wiele innych ciekawostek znajduje się właśnie w tym filmie. Gorąco polecam!
Void
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 07 paź 2006, 16:46

Pisakk
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 07 paź 2006, 19:29
Na bank obejrzę...Pisakk pisze:Obejrzyj (obejrzyjcie) sobie ten film - warto...
Jak zwyklePisakk pisze:Niezła rola Nortona
Ten film jest dość trudny do opisania... Niektórzy twierdzą, że banalny, ale dla mnie bynajmniej taki nie jest... Piękna historia opowiedziana przy pomocy prostych środków. Tytuł jak najbardziej odzwierciedla cały sens tego filmu. Jego prawdziwą siłą są niesamowite dialogi... Genialne kreacje stworzyli Tim Robbins i Sarah Polley, a sam film jest chyba najbardziej wzruszającym jaki widziałem... Serce biło mi chyba ze 3 razy szybciej niż powinno i łzy cisnęły się do oczu. Naprawdę coś niesamowitego... Z perspektywy przeciętnego widza film może się wydawać monotonny i przewidywalny, ale jeśli ktoś jest bardziej wrażliwy to z pewnością go zachwyci... Kto wie czy nie najlepszy film jaki widziałem. Gorąco polecamfilmweb pisze:Samotny punkt na środku morza, o który codziennie rozbijają się tysiące fal. Platforma wiertnicza, na której, do chwili tragicznego wypadku, pracują tylko mężczyźni. Tajemnicza kobieta z przeszłością trafi tutaj, aby zaopiekować się ociemniałym robotnikiem. Pielęgniarkę i pacjenta połączy uczucie, które odsłoni niejeden sekret. Josef i Hanna poznają wspólnie smak prawdy i kłamstwa, radości i cierpienia.
Void

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 08 paź 2006, 11:36

RóżA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 14 paź 2006, 10:52

Baqu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 20 paź 2006, 18:14

RóżA
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 25 paź 2006, 0:12

Bonso
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl