Złota Piłka - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto zasłużył na Złotą Piłkę?

Messi
10
22%
Ribery
21
46%
Ronaldo
15
33%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 paź 2006, 15:55

Berik pisze:
Messi E2 Ronaldinho pisze:Marco Materazzi
A co on takiego osiagnal oprocz slynnej prowokacji w finale MS?
:think: To jest wlasnie to, ludzie pamietaja o prowokacji, a zapominaja, ze byl on jednym z tworcow mistrzostwa przeciez. Zagral od spotkania z Czechami, wszedl w 17minucie, gdyz kontuzji doznal Nesta i ... od razu gol 8) Fakt, ze dostal raz czerwien w 1/8 finalu z Australia, ale byla ona wg mnie calkowicie nieuzasadniona. W 1/4 z Ukraina musial cierpiec za kartonik, ale pojawil sie juz w 1/2 w meczu z Niemcami i nie zawodzil. A na koniec oczywiscie najwazniejsze - co osiagnal oprocz prowokacji w finale ? :think: strzelil gola :smoke:
Ale Materazzi jest bez szans :P

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 10 paź 2006, 16:08

Nie oszukujmy sie. Materazzi jest znany glownie ze swojej brutalnej gry i z kontrowersji, ktore wywoluje. No i jeszcze eksces z finalu. Znam wielu lepszych obroncow niz on. A czemu jest na liscie kandydatow? bo uderzenie Zidana zrobilo swoje.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 paź 2006, 16:27

Ale właśnie to tak jest że tym z tyłu pamieta sie tylko błedy :? Trudno mówić że Materazzi cały czas trzyma poziom itd. Ale gdyby był "oferma" a nie obrońca nie grał by tyle lat w Interze a Lippi by mu nie za ufał. Bo mimo wielu on nadal jest tym "3 podstawowym" stoperem w każde :wink: Nie młodsi uzgolnienie Barzagli, Bonera czy nawet Telizzi a własnie Materazzi. Jak dwóch z trzech Canna - Matrix - Nesta jest gotowych do gry = nie ma alarmu :P

Chamstwo i prowokacje ? nie, nie to banał - to ta jak by pamietać po Fabienia Barthezie tylko pajacowanie :roll: Albo Zizou i byka :? To już lepiej niech Materazzi sie kojaży z ta bramka z popszedniego sezonu :] Przynajmniej zabanie jest. Strzelił jedną z najpiekniejszych bramek ... samobójczych jaką widziałem - Lob z ok. 40 metrów do własnej bramki :] Tak jak Xabi Alonso mnie powalił bramką w Newcastle z własnej połowy tak Marco tym lobem nad Julio Cesarem :]

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 16 paź 2006, 18:37

Odświeże temat bo trzeba :roll:

Lista kandydatów do "Złotej Piłki" France Football

Ballack (Niemcy), Buffon (Włochy), Cahill (Australia), Cannavaro (Włochy), J. Cole (Anglia), Coupet (Francja), Cris (Brazylia), Cristiano Ronaldo (Portugalia), Deco (Portugalia), M. Diarra (Mali), Drogba (Wybrzeże Kości Słoniowej), Essien (Ghana), Eto'o (Kamerun), Fabregas (Hiszpania), Gallas (Francja), Gattuso (Włochy), Gerrard (Anglia), Giuly (Francja), Grosso (Włochy), Henry (Francja), Juninho Pernambucano (Brazylia), Kaka' (Brazylia), Klose (Niemcy), Lahm (Niemcy), Lampard (Anglia), Lehmann (Niemcy), Makelele (Francja), Malouda (Francja), Mendez (Ekwador), Messi (Arentyna), Pirlo (Włochy), Podolski (Niemcy), Puyol (Hiszpania), Ribery (Francja), Ronaldinho (Bra), Riquelme (Arg), Robben (Ola), Rooney (Anglia), Sagnol (Francja), Schweinsteiger (Niemcy), Shevchenko (Ukraina), Terry (Anglia), Thuram (Francja), Tiago (Portugalia), Toni (Włochy), Torres (Hiszpania), Vieira (Francja), Villa (Hiszpania), Zambrotta (Włochy), Zidane (Francja)

Zwycięzca zostanie wyłoniony w wyniku głosowania na referendum dziennikarzy. Nazwisko zdobywcy Złotej Piłki ogłoszą 27 listopada.

Warto zauważyc że jest np. piłkarz Evertonu Tim Cahil, czy Ekwadorczyk Mendez.

Wśród faworytów wymienia sie - Canne, Henryka, Pirlo, Eto'o, Ziziou, Buffon i Dinho. Najcześciej pierwsza trójke :]

Kilku brakuuje - kilku piłkarzy może i na wyrost jest nominowanych ale bez wątpienia są to najlepsi pikarze świata. Jak mieli by wybrać 5 to co innego. A tak wybrali tych o określonych umiejetnosciach.

Awatar użytkownika
Void
Don Corleone
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 16 paź 2006, 19:09

Zaza pisze:Wśród faworytów wymienia sie - Canne, Henryka, Pirlo, Eto'o, Ziziou, Buffon i Dinho. Najcześciej pierwsza trójke
:shock: Pewnie większość z was uzna że moja opinia nie jest obiektywna ale w tym roku Kaka grał lepiej od nich wszystkich razem wziętych. Cały czasu utrzymuje najwyższą światową formę; nie to co np. Canna któremu udały się tylko Mistrzostwa Świata :roll: Henry może być... Zizou :pogrzeb: Etoo praktycznie skreśliła kontuzja. Buffon nieźle. Ronaldinho raczej nie chociaż pewnie jeszcze nas zaskoczy. Pirlo świetnie ale nie wystarczająco żeby zdobyć Złotą Piłkę.
Tak więc każdy inny wynik niż triumf Kaki będzie dla mnie zaskoczeniem :wink:

Czarny koń - Frank "Cloner" Ribery :lol:

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 16 paź 2006, 19:22

Zaza pisze:Warto zauważyc że jest np. piłkarz Evertonu Tim Cahill
:zgon:

Nie wierze. Po prostu nie mogę uwierzyć. Kaka, Henry, Pirlo, Eto'o, Gerrard czy Ronaldinho i... Cahill? To brzmi conajmniej śmiesznie. Choć bardzo się ciesze, że został w końcu zauważony. Szczerze mówiąc nigdy bym się nie spodziewał, że coś takiego kiedyś się wydarzy. Czyli można z tego wywnioskować, że Timbo jest w 50 najlepszych piłkarzy świata :roll: :P Szczenka mi z wrażenia opadła. Jeśli miałbym dodać do tej listy jakiegoś piłkarza, to prawdopodobnie bym wybrał innego piłkarza niż Cahill (zauważcie, że jestem kibicem Evertonu). Ale to dobrze, cieszę się pewnie bardziej niż on sam, choć wiem, że nie ma NAJMNIEJSZYCH szans. Jak dostanie 1% (słownie: jeden procent) głosów to się zesikam z dumy.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 paź 2006, 22:59

metol pisze:Nie wierze. Po prostu nie mogę uwierzyć. Kaka, Henry, Pirlo, Eto'o, Gerrard czy Ronaldinho i... Cahill? To brzmi conajmniej śmiesznie. Choć bardzo się ciesze, że został w końcu zauważony. Szczerze mówiąc nigdy bym się nie spodziewał, że coś takiego kiedyś się wydarzy. Czyli można z tego wywnioskować, że Timbo jest w 50 najlepszych piłkarzy świata Szczenka mi z wrażenia opadła. Jeśli miałbym dodać do tej listy jakiegoś piłkarza, to prawdopodobnie bym wybrał innego piłkarza niż Cahill (zauważcie, że jestem kibicem Evertonu). Ale to dobrze, cieszę się pewnie bardziej niż on sam, choć wiem, że nie ma NAJMNIEJSZYCH szans. Jak dostanie 1% (słownie: jeden procent) głosów to się zesikam z dumy.

Pozdrawiam.
chyba lekko przesadzasz z tym zdziwieniem :P
Cahill to świetny zawodnik, bardzo wazny dla Evertonu, strzela mnóstwo waznych bramek, zarówno dla klubu jak i reprezentacji.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 03 lis 2006, 14:35

Dlaczego wcześniej nie widziałem tego teamtu :thik: No ale nic, najwyższy czas się wypowiedzieć :P

Moim osobistym głównym kandydatem do zdobycia Złotej piłki jest... (teraz wszyscy czekają z niecierpliwością kto to taki może być, bo przecież nikt nie ma pojęcia :lol: ) Thierry Henry. Dlaczego? Ano dlatego że poprzedni sezon w Jego wykonaniu był bardzo dobry o ile nie rewelacyjny. Po raz kolejny zdobył tytuł Króla Strzelców Premiership, a do zdobycia Złotego Buta Europy zabrakło mu zaledwie kilku bramek. Od trzech lat wymieniany jest jako główny kandydat do zdobycia Złotej Piłki, jednak jeszcze ani razu jej nie zdobył (w latach 2003 i 2004 zajął 2 miejsce, natomiast w roku 2005- trzecie). Do tego dochodzi udany (IMO) występ na Mistrzostwach Świata. Zdobył na nich trzy bramki (wydawało mi się również że zaliczył asystę, jednak Niggaz wyprowadził mnie z błędu :P).

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 03 lis 2006, 14:39

Ja po prostu chcialbym, zeby to byl Buffon. Juz dawno pilkarz defensywny nie dostal tej nagrody, a byli juz tacy co zasluzyli. MS pokazaly, ze defensywa to jest podstawa i moim zdaniem dlatego on, albo Cannavaro, powinni dostac nagrode. Z pilkarzy, ktorzy defensywa sie nie zajmuja moim faworytem byliby albo Henry albo Kaka'. Licze jednak, ze w koncu docenia kogos z obrony

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 03 lis 2006, 17:47

metol pisze:
Zaza pisze:Warto zauważyc że jest np. piłkarz Evertonu Tim Cahill
:zgon:

Nie wierze. Po prostu nie mogę uwierzyć. Kaka, Henry, Pirlo, Eto'o, Gerrard czy Ronaldinho i... Cahill? To brzmi conajmniej śmiesznie. Choć bardzo się ciesze, że został w końcu zauważony. Szczerze mówiąc nigdy bym się nie spodziewał, że coś takiego kiedyś się wydarzy. Czyli można z tego wywnioskować, że Timbo jest w 50 najlepszych piłkarzy świata :roll: :P Szczenka mi z wrażenia opadła. Jeśli miałbym dodać do tej listy jakiegoś piłkarza, to prawdopodobnie bym wybrał innego piłkarza niż Cahill (zauważcie, że jestem kibicem Evertonu). Ale to dobrze, cieszę się pewnie bardziej niż on sam, choć wiem, że nie ma NAJMNIEJSZYCH szans. Jak dostanie 1% (słownie: jeden procent) głosów to się zesikam z dumy.

Pozdrawiam.
Cahill to świetny zawodnik , ma za sobą udany sezon w Evertonie i dobry występ na MŚ.
Myślę też , że UEFA chce też by wśród nominowanych byli zawodnicy z większości kontynentów.

Moim faworytem jest Henry , mimo takiego se występu na MŚ ten piłkarz najbardziej na to zasłużył , kolejny świetny sezon w Arsenalu , mnóstwo goli i asyst , finał LM i MŚ i równa forma od kilku lat.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 17 lis 2006, 12:38

Zauważyłem dyskusje w temacie Real wiec może czas ja przenieść tu :roll:

Nieoficjalnie Fabio Cannavaro będzie nagrodzony "Złota Piłką" France Footbal :]

Czyli sprawdza sie moja teoria że trzeba nagradzać tych który pracują na cały zespoł :!: A Canna jest jednym z takich. W końcu zaczną dostrzegać prace bramkarzy, obrońcówe czy rzeźników w lini pomocy od czarnej roboty.

Co prawda to teraz informacja radia "Marca" a z dwa tygodnie temu Buffon = złota piłka - pewka :P Także wiadomo narazie nic potwierdzonego, choc przyznam że nie zaskocza mnie.

Wiemy doskonale że ta nagroda to w 70% mundial i mistrzostwo swiata drużyny w której Fabio był jak niezbedne ogniwo. 30% to Juve i gra przez cały sezon na najwyższym poziomie ! Ba dwa sezony :!: Przeciesz on chyba nie opuścił żadnego meczu w lidze [ :shock: ] musiał bym sprawdzić ale coś mi mówi że był do dyspozycji Capello non stop. I bym też nie zbędnym elementem w drodze po scudetto.

Oczywiscie jak to sie potwierdzi to nie każdy bedzie zadowolony, bo trudno sie nie zgodzić z tym że jeszcze z 3 innych graczy zasługiwało na tą nagorde. Ale mnie cieszy to że wreście dostrzega sie w takim plebiscycie tych bez których nie ma równowagi.

Błady bramkarzy i obrońców są pamietane zawsze, mimo że po wpadce może być 12 udanych interwencji. Napastniką wybacza sie przy kolejnej okazji bramkowej :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 lis 2006, 12:43

Zaza pisze:30% to Juve i gra przez cały sezon na najwyższym poziomie ! Ba dwa sezony
co mają poprzednie lata wspólnego z nagroda za ten rok ? gdyby brali pod uwagę zasługi z 2 lat, to Henry by zdobył. Nie tylko obrońca pracuje na całą drużynę. Napastnik też może, Może wracać do obrony, gdzy potrzeba [finał LM i rewanż z Villarreal] może się cofac do pomocy i rozgrywać, jak często robi to teraz [Titi w Arsenalu, dużo rozdziela piłek na skrzydła, do Hleba, Rosickiego, czy Robina]
Mundial w jego wykonaniu słabszy[choć bez niego Francja w finale by się nie znalazła], ale w klubie wymiatał. Zarówno w LM, gdzie też doszedł do finału [pokonując po drodze zespół annavaro] a w lidze po raz kolejny został królem strzelców.
Do znudzenia będe powtarzał - dla mnie jest jeden zwycięzca

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 17 lis 2006, 12:51

No tak ale tu decyduje forma pewnie na przestrzeni czasu, bo teraz ktoś może powiedziec jak tylko za poprzedni to Luca Toni - zrobił show w pełnym tego słowa znaczniu :] Itd. Co fan to inna opinia.

Przeciesz wiesz ze gdyby brano tylko forme w klubowej piłka to całkiem inaczej by to mogło wyglądać, a biorac pod uwage że Juventus miał "problemy" to było by inaczej - nawet z Dinho na czele. Bo wtedy ktoś powie Ronnie wygrał LM i La Liga, Eto'o też wygrał i teraz jego brak pokazuje ine znaczy dla Dumy Kataloni, a Heniu nie wygrał nic i dalej ble ble. Licytacja. To było pewne że mundial będzie miał nie lada znacznie.
fieldy pisze:Do znudzenia będe powtarzał - dla mnie jest jeden zwycięzca

Kogo jak kogo ale mnie nie musisz przekonywać co to uznania czy umiejetności Henia, i dobrze o tym wiesz. On ma u mnie inną kategorie oceny - Król Henryk I :] Także to jest inny temat. Jesli France Footbal nie wybrało rodaka to wiesz :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 lis 2006, 12:04

Dziś poznamy zwyciesce "Złotej Piłki" France Football...

Są głosy że Canna - są głosy nie nie Canna, i to dośc wiarygodne głosy. Ja nadal stoje przy swoim oby dosał ją piłkarz drugiego planu. Nie ofensywny pomocnik czy napastnik. Trzeba docenić tych bez których nie da sie wygrywać.

Przypomne tym przeciwnika Fabio że złotej piłki nie wygrwa sie jednym mecze, jak i nie przegrywa. Fabio ma teraz podgórke w Real, a wczorajszy mecz był jak walkower. Ale jak dostanie ta nagrode to za zelażnego Fabio z Mundialu i Juve. :twisted: A zwłaszcza ze mundial. :twisted:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 lis 2006, 12:13

Piłkarz defensywny mówisz ?
Eboue :lol: grał genialnie przez cały rok.
Od czasu PNA, gdzie wyrósł na gwiazdę reprezentacji. Poprzez końcówke mininego sezonu - gdzie z Arsenalem doszedł do finału LM, przy opkazji pomagając ustanowić nowy rekord, meczy bez straty gola - Eboue był obok Kolo najwazniejsza postacią obrony [własnie - może Kolo powienien wygrać w takim razie]
Mundial mieli trochę słąbszy - a to dlatego, że trafili do grupy smierci. Ale plamy nie dali. W tym sezonie - Eboue jest jednym z naszych najlepszych graczy - jego asysty podziwiają także kibice ManU :P czy Chelsea.
do czasu kontuzji grał kapitalnie - po kontuzji, też gra bardzo dobrze.

Może więc Eboue ?

... chyba nawet go nie nominowali :?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”