Werder Brema (zbiorczy) - Strona 11

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 22 paź 2006, 0:04

Berik pisze:Nurek
A komentator w radiu z bundesliga.de zarzekal sie, ze sedzia powienien podyktowac jedenastke :lol:. W zasadzie do Fandela nigdy nie mamy/mielismy szczescia :?. To wszystko jego wina :(.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 22 paź 2006, 0:22

olson pisze:A w czym Sporting byl lepszy w tym meczu? W tym, ze mimo gry w przewadze, strzelili tylko w slupek ?
<eczu nie oglądałem a usłyszałem wypowiedź piłkarza Sportingu, który mówił że jak zagrają w jutrzejszym meczu z Porto tak jak z Bayernem to powinni wygrać. Miał nadzieję że będą tak samo grali. Sam komentator skrótu też powiedział że Sporting był lepszy ale to Bayern wykorzystał sytuację i strzelił gola. Wygral dość szczęśliwie :roll:
Ebi pisze:Ja liczę, że Werder wyjdzie z grupy
Po tym jakie transfery zrobił Werderw lecie liczyłem że daleko zajdą w LM. Niestety zawiodłem się po losowaniu LM. A co do tego że Barca nie wychodzi z grupy nie mogę sobie wyobrazić :roll: Chelsea nie wygra na wyjeździe, najwyżej zremisuje, tak samo Werder ale myślę że przynajmniej Niemcy o ile nie obie ekipy przegrają.
Berik pisze:Nawet mi nie mow.....zaloba narodowa
W Madrycie chyba by świętowali a kaczy by się pierwszy raz w zyciu upił :wink:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 22 paź 2006, 0:28

Yukasz pisze:Wygral dość szczęśliwie
Jezeli szczesciem Bayernu byla niemoc w ataku Sportingu, masz calkowita racje :spoko:. Lizbonczycy, mimo gry w przewadze, nie byli w stanie stworzyc sobie kilku naprawde dogodnych sytuacji na strzelenie bramki [takowe mieli moze 2-3]. Wiec nie wiem na jakiej podstawie okreslasz, ze Portugalczycy byli lepsi. Bo mieli przewage optyczna [przeciez grali w przewadze, to logiczne :?]?

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 22 paź 2006, 0:31

olson pisze:Wiec nie wiem na jakiej podstawie okreslasz, ze Portugalczycy byli lepsi.
Czytanie ze zrozumieniem się kłania :roll:
Yukasz pisze:Meczu nie oglądałem a usłyszałem wypowiedź piłkarza Sportingu, który mówił że jak zagrają w jutrzejszym meczu z Porto tak jak z Bayernem to powinni wygrać. Miał nadzieję że będą tak samo grali. Sam komentator skrótu też powiedział że Sporting był lepszy ale to Bayern wykorzystał sytuację i strzelił gola. Wygral dość szczęśliwie
To był dość krótki skrót.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 22 paź 2006, 0:37

Yukasz pisze:Czytanie ze zrozumieniem się kłania
Uciekasz od tematu :]. Wypowiedzi zawodnika Sportingu i komentatora malo mnie obchodza. Prawda jest taka, ze zielono- biali nie byli w stanie uzyskac przewagi, mimo iz praktycznie cala 2. czesc spotkania grali w przewadze 1 zawodnika. Sytuacje bramkowe w 2. czescie spotkania rozkladaly sie mniej wiecej po rowno, Sporting moze co najwyzej zalowac niewykorzystanej okazji Tonela [trafil w slupek].

PS.Proponuje zakonczyc OT, bo temat zbiorczy Werderu to na pewno nieodpowiednie miejsce na rozwazaniach na temat meczu Sporting- Bayern :P.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 27 paź 2006, 23:01

Tak jak sie spodziewalem na rozpoczecie 9 kolejski Bundesligi, Werder roznosi Mainz 6-1 8) Klose z Huntem asystowali sobie na zmiane :lol: Diego takze zaliczyl jedna asyste oraz strzelil brameczke 8) Statystyka bramkowa Werderu to... 27-11 :shock: Przy czym drugie Shalke ma 11-8...

Oby Werder nie tracil formy a zapowiada sie swietna walka w grupie A :)

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 27 paź 2006, 23:12

guru pisze:Oby Werder nie tracil formy a zapowiada sie swietna walka w grupie A
Tego sie obawiam...Werder gra najlepiej aktualnie. Barca slabo, Chelsea tez nothing special...kurde boje sie o koncowy rezultat :?
Nawet Klose sie przebudzil...o zesz :?

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 27 paź 2006, 23:16

Berik pisze:
guru pisze:Oby Werder nie tracil formy a zapowiada sie swietna walka w grupie A
Tego sie obawiam...Werder gra najlepiej aktualnie. Barca slabo, Chelsea tez nothing special...kurde boje sie o koncowy rezultat :?
Nawet Klose sie przebudzil...o zesz :?
Spokojna głowa. Werder nic nie zdziała na Camp Nou, a możliwe że nawet nie wygra w Soffi. Weź pod uwagę mecz z Chelsea, któego nie musza wygrać. Ale naturalnie chjciałbym, żeby Werder wywalił Baecę za burtę 8)

Klose się obudził, Hunt o którym jeszcze miesiąc temu nie słyszałem strzela gol za golem, a Diego (czyli przyszły zakup Bayernu :wink: ) znów piękny mecz. Koleś jest genialny. Ja się nie dziwię, że w Santosie wioelu uważało go za lepszego od Robinho.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 paź 2006, 23:17

heh przydałby się teraz w Barcie taki Mirek :D
Chelsea nic specjalnego, ale jednak wygrywa, jak to Chelsea.

Tam [w Bremie] aktualnie nie ma słabego ogniwa. Diego, który kiedyś pojawił się razem z Robinho [wydawało się, ze jest dużo słabszy] a tu coraz głośniej o graczu Werderu - która to kolejna bramka jego ? ile już tych asyst miał ? Gra fenomenalnie.
Werder bez Borowskiego niszczy kolejnych rywali, tylko czy da sobie radę teraz w LM ? niby wyjazdy dobrze im wychodzą :P ale .... myśle ze sobie poradzą :D mają o co walczyć, Barca przegra z Chelsea i droga do awansu się otworzy - to dopiero by było :lol:

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 27 paź 2006, 23:21

Ten caly Diego w Porto czegos super wspanialego nie gral :think: Bundesliga na dzien dzisiejszy to jednak potezna liga nie jest i Brazylijczyk gwiazda byc sobie moze. Ale naprawde jestem ciekaw co by zagral, jakby do Hiszpani trafil, np. takiej Zaragozy :think:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 28 paź 2006, 0:41

Berik pisze:Ten caly Diego w Porto czegos super wspanialego nie gral :think: Bundesliga na dzien dzisiejszy to jednak potezna liga nie jest i Brazylijczyk gwiazda byc sobie moze. Ale naprawde jestem ciekaw co by zagral, jakby do Hiszpani trafil, np. takiej Zaragozy :think:
Na Zaragozę to on jest niestety za dobry. Moim zdaniem mógłby grać powiedzmy w Atlietico czy nawet Valencii.

Kaczormistrz
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 29 paź 2006, 11:25

Diego najdrozszy transfer klubu w historii ale widac splaca sie, w 9 meczach 5 bramek, 8 asyst :|

Diego w grajac w Porto myslal o powrocie do Brazylii i bardzo dobrze ze sie rozmyslil :) nie zapominajmy o rownie dobrym zawodniku, nazywa sie Aaron Hunt 20 letni chlopak (4 bramki, 3 asysty w 8 wystepach), wygryzl ze skladu Klasnicia

mysle ze Werder zdobedzie w tym roku Mistrza, Bayern ze swoja madra polityke transferowa daleko nie zajdzie

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 29 paź 2006, 14:46

Kaczormistrz pisze:mysle ze Werder zdobedzie w tym roku Mistrza, Bayern ze swoja madra polityke transferowa daleko nie zajdzie
hehe...marzyciel :wink:

nie nabijaj // fieldy

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 29 paź 2006, 14:57

Berik pisze:Ten caly Diego w Porto czegos super wspanialego nie gral
Co Adriaanse ustawial go na lewej pomocy, Brazylijczykowi nie wiodla sie tam za dobrze [sam z reszta podkreslal, ze nie chce grac na tej pozycji]. Skonczylo sie na tym, ze Diego wyladowal na lawce, a rok pozniej zarowno Brazylijczyka jak i Holendra w Porto nie ma :P.

guru nie ma sie co dziwic statystyce bramkowej Werderu ;). Zawsze mieli najwiecej strzelonych bramek w BL, nawet w 2 poprzednich sezonach, kiedy to Bayern zdobwal Meistera.

Diego jak na razie spisuje sie bardzo dobrze. Chcialbym, zeby te 'wielka' klase potwierdzil w CL i razem z kolegami wyrzucil z tych rozgrywek Barce badz Chelsea :]. Nie ujmujac niczego Diego, nadmienie tylko, ze w meczach z wyzej badz tak samo wysoko notowanymi rywalami nie blyszczy [wyjatek oczywiscie Bayern :evil:].

Diego radzi sobie w Werderze bardzo dobrze. Nie zapomnijmy jednak co dzieje sie teraz z van der Vaartem. Jeszcze w poprzednim sezonie nawet niektorzy kibice FCB [:?] wyklinali zarzad, ze nie sprowadzil na Allianz Holendra. Po poprzednim bardzo udanym sezonie, Rafael popadl w ligowy marazm, nie wyrozniajac sie niczym sporod dziesiatek ligowych sredniakow [ale przeciez kontuzja itp. Tylko ze Klose w poprzednim sezonie, bedac do pazdziernika kontuzjowanym zostal krolem strzelcow BL]. Mam nadzieje, ze nie bedzie tak samo z Diego, ale jego kariera w Niemczech zaczyna sie tak samo imponujaco jak w przypadku Holendra. Oby tylko na tym skonczyly sie podobienstwa :roll.
Kaczormistrz pisze:Bayern ze swoja madra polityke transferowa daleko nie zajdzie
:zgon: To zes pojechal po calosci :lol:. Pewnie jeszcze przed rozpoczeciem sezonu pod niebiosa wychwalales polityke transferowa HSV, ktora w poprzednim sezonie pozwolila im zajac wybitnie wysokie 3. miejsce w BL, w tym sezonie awansowac do CL [gdzie przegrali wszystko w kompromitujacym stylu], pokonujac megadobra Osasune i tulajac sie obecnie po strefie spadkowej sredniej ligi europejskiej :roll:.

Moglbys jeszcze po krotce chociaz nadmienic, co takiego wspanialego jest w polityce transferowej Werderu i czego brakuje Bayernowi :o? Bo jestem bardzo ciekawy :lol:.

Kaczormistrz
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 29 paź 2006, 15:36

ale przeciez w tym co napisalem 'Bayern ze swoja madra polityke transferowa daleko nie zajdzie' nie bylo zadnej ironi, Bayern ma polityke transferowa bardzo rozsadna i madra

co do HSV to nie powiesz ze sprawadzili zlych zawodnikow, tak to jest jak sie wymienia prawie caly sklad, zgrania przychodzi z meczu na mecz.

a gdzie ja napisalem ze Werder ma madra polityke transferowa?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”