Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 158

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 16 paź 2006, 13:05

Przeżyjmy to jeszcze raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 paź 2006, 13:23

Szpaq potrafi się skompromitować jak mało kto, ale jak krzyczy 2 .. 2:0 to aż ciarki po plecach lecą :lol:

Tomusmc - obejrzyj skrót i powiedz, czy słowa pochwały sie nie należą ...

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 17 paź 2006, 0:15

fieldy pisze:czy słowa pochwały sie nie należą ...
Nie no słowa uznania się należą za pokazanie woli walki i piękny mecz, ja jednak wolę nie popadać w jakiś trans na zasadzie 'Z taką grą zwojujemy Europę' bo jak narazie był to jeden taki mecz. Zobaczymy jak będzie z Belgią, jeśli zagrają w takim stylu (nie koniecznie muszą wygrać) to będę naprawdę ucieszony. Ja jestem wymagającym obserwatorem niestety.

Jednak ciekawi mnie sytuacja podejścia 'kibiców' jeśli jednak przegramy z Belgią. Czy znowu będą słowa goryczy czy jednak zostaną dalej przy Reprezentacji. Te i inne wiadomości pokażemy państwu w następnym odcinku z serii 'Polska Reprezentacja - rozpacz czy piękno futbolu'. Dziękuję

:P

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 17 paź 2006, 9:46

Tomusmc pisze:Czy znowu będą słowa goryczy czy jednak zostaną dalej przy Reprezentacji

Czyli jak rozumiem Tomus, jedno wyklucza drugie? Ty chyba czegoś nie rozumiesz. Można (a nawet trzeba!) krytykować jeśli kadra na to zasłuży, co wcale nie oznacza, że ktoś odwraca się od reprezentacji. Ja po każdym złym meczu naszych Orłów krytykowałem (tak, i nie rozumiem czemu to ma być powód do wstydu! :roll: ) naszą kadrę, ale mecze reprezentacji oglądam nieprzerwanie od 1995 roku i nie przegapiłem żadnego, który leciał w TV. Czy to znaczy, że nie jestem kibicem reprezentacji? Grubo się mylisz i wydaje mi się, że chyba za bardzo nie wiesz o czym piszesz.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
adezo
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adezo » 20 paź 2006, 23:41

Kolejną brmkę w Bundeslidze strzelił Ebi Smolarek. jak widać podtrzymuje świetną dyspozycję z ostatnich meczów kadry

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 21 paź 2006, 14:09

Być może w grudniu nasza reprezentacja zagra mecz z Hiszpanią :twisted: Widać, że po zwycięstwie nad Portugalią nasza drużyna szuka wymagających rywali. Odnośnie samego meczu byłbym bardzo szczęśliwy gdyby do niego doszło ze względu na moją sympatię do hiszpańskiej piłki :wink:

Awatar użytkownika
kanonier91
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kanonier91 » 21 paź 2006, 18:01

Kiedy kolejny mecz naszej super ekstra miażdzącej kadry :P Nie moge sie doczekać po meczu z Portugalią. Co do składu pierwszej 11 to nie zmieniałbym nikogo poza chyba Sobolem na Gargułe, żeby Magic nie musiał sie wracać i rozgrywać. :) Aha i jeszcze Grzesiu :P , wpusciłbym Matusiaka... chociaż Rasiak nie grał źle to zawsze mogłoby być lepiej

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 23 paź 2006, 13:28

Wywiad z Beenhakkerem, polecam bardzo.

Właściwie ciężko wyró.żnić jakieś ważniejsze fragmenty, ale po mundialu toczyłem dyskusję co do przygotowania fizycznego husarii, widzę, że Leo ma podobną opinię:
Mówi Pan, że nie ma Pan wpływu na przygotowanie fizyczne. Ale dawno nie widzieliśmy naszych piłkarzy tak silnych, biegających przez 90 min, jak z Portugalią. Nikt nie prosił o zmianę po godzinie jak podczas mundialu. Nikt "nie oddychał rękawami" jak w meczu z Ekwadorem. Jak Pan to osiągnął?

- Zmęczenie to stan psychiczny, a nie fizyczny. Rozejrzyjcie się. Zawodnik zasuwa 90 min jak koń. Haruje, wypruwa flaki. W doliczonym czasie gry strzela zwycięskiego gola. I w szale radości przebiega 100 m w rekordowym czasie. Gdzie jest wtedy jego zmęczenie? Zniknęło! A teraz wyobraźcie sobie, że wy dwaj jesteście zmęczeni. Nieludzko. Ale tam w bloku po drugiej stronie ulicy widzicie pożar. I dwójkę uwięzionych dzieci. Od razu zapomnicie o zmęczeniu. Naładowani adrenaliną biegniecie je ratować.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 30 paź 2006, 19:43

Leo Beenhakker ogłosił nazwiska 24 piłkarzy powołanych do szerokiej kadry na spotkanie eliminacji mistrzostw Europy z Belgią, holenderski szkoleniowiec 10 listopada wyłoni 20 zawodników, którzy beda mieli szanse rozegrac mecz w Brukseli.

Szeroka kadra na mecz z Belgią:

Bramkarze: Artur Boruc (Celtic Glasgow), Tomasz Kuszczak (Manchester United), Mariusz Pawełek (Wisła Kraków);

Obrońcy: Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus), Marcin Baszczyński (Wisła Kraków), Jacek Bąk (Al-Ryyaan), Paweł Golański (Kolporter Korona Kielce), Marcin Wasilewski (Lech Poznań), Grzegorz Bronowicki (Legia Warszawa), Krzysztof Łągiewka (Krylia Sowietow Samara);

Pomocnicy: Radosław Sobolewski (Wisła Kraków), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Euzebiusz Smolarek (Borussia Dortmund), Jacek Krzynówek (VfL Wolfsburg), Jakub Błaszczykowski (Wisła Kraków), Łukasz Garguła (BOT GKS Bełchatów), Przemysław Kaźmierczak, Rafał Grzelak (obaj Boavista Porto), Piotr Giza (Cracovia Kraków);

Napastnicy: Tomasz Frankowski (CD Tenerife), Maciej Żurawski (Celtic Glasgow), Ireneusz Jeleń (AJ Auxerre), Radosław Matusiak (BOT GKS Bełchatów), Grzegorz Rasiak (Southampton FC).

Dziwne dla mnie jest powołanie Pawełka który stracił miejsce w skladzie Wisły. Tomasz Frankowski ze swoja słaba forma powinnien chyba juz skonczyc kariere w reprezentacji. Moze warto sprawdzic Slusarskiego który ostatnio zdobywa bramki w lidze Portugalskiej.

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 30 paź 2006, 20:36

Pawełek już od jakiegoś czasu jest powoływany do kadry raczej w celu nabierania doświadczenia i oswajania się z kadrą. Według mnie Leo dobrze robi w tym przypadku. Hmm bez większych rewelacji bowiem wszystkie powołania były do przewidzenia. Nawet obecność Frankowskiego nie jest żadną rewelacją. Zresztą zobaczymy kto jeszcze z tego grona wylecia. Wśród napastników właśnie Franek ma największe na to szanse. Ogólnie patrząc jest dobrze, ale zawsze mogło być lepiej. Szkoda że kilku piłkarzy nie ma ostatnio formy mimo wszystko jestem dobrej myśli. Zobaczymy jak zaprezentują się z Belgią. Czy będzie to Polska z meczu przeciwko Portugalii czy może ta z meczu z Finlandią. Miejmy nadzieję że znów będziemy mieli przyjemność oglądania reprezentacyjnej piłki na światowym poziomie ;)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 paź 2006, 21:11

Szkoda Slusarskiego, bo jednak zaczal strzelac w Portugalii. Napewno to lepsza opcja niz Frankowski. Tylko, ze Slusarki to taki sam typ zawodnika jak Matusiak czy Grzesiu. Mało środkowych obroncow, widomo golanski jeszcze niedawno grał na środku, podobnie Wasilewski, kiedys grał takze na srodku Zewłakow. Jednak ten ostatni tylko na prawa strone, bo to prawy obronca. Czterech prawych defensorów :wink: Moze Lewandowski na obrone tylko wtedy ktos z dwojki Giza/ Garguła na srodek. Zobaczymy 4 odleci i wtedy bedzie troche mniej niewiadomych. Kto :arrow: Franek, Grzelak, Pawełek i raczej Jelen, chyba, ze zacznie grac i wszystko z kontuzja bedzie OK.

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 30 paź 2006, 21:49

Bobohawk pisze:Pawełek już od jakiegoś czasu jest powoływany do kadry raczej w celu nabierania doświadczenia i oswajania się z kadrą.
Nie wiem czy jest sens powoływać zawodnika w celu oswajania się z kadrą, dla którego są to jednak za wysokie progi i raczej nigdy nie wywalczy koszulki z numerem 1.

Jeśli chodzi o tych co odpadną to zapewne stanie się tak jak pisał Messi E2 Ronaldinho będą nimi Frankowski, Grzelak/Giza, Pawełek i Jeleń. Szkoda tego ostatniego, bo jest to ostatnimi czasy bardzo ważne ogniwo Naszej reprezentacji.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 30 paź 2006, 22:15

Widzę, że nie zauważyliście podejścia kadry szkoleniowej do pozycji trzeciego bramkarza. Walczyć o skład na dwóch golkiperów, więcej nie ma sensu i czasu. Pawełek jedzie w roli solidnego rezerwisty, który w razie biegunki (rażenia gromem, meczu z Reading czy innego równie prawdopodobnego nieszczęścia) bramkarzy ma wyjść, bronić i nie dać plamy.

Wiem, że Polak lubi na coś ponarzekać, ale już nie przesadzajmy z krytyką za taką kosmetykę jak trzeci bramkarz. Trenerzy mają taką wizję, potrzeba jeszcze 5 wygranych na poziomie Portugalii, by mieć do nich trochę zaufania?

Pytanie tylko czemu Pawełek a nie Fabiański. Pawełek pojechał raz, pokazał się z dobrej strony na zgrupowaniu i dostał kredytowy. Kadra lubi stabilność, bo wieczne próby nic nie dają na dłuższą metę, co pokazał Janas testując rekordową ilość graczy, a grali i tak ci co zwykle.

Dlaczego nikt, oprócz clonera, nie psioczył, że w kadrze Janasa nie ma miejsca dla Kowalewskiego, który teraz jest pierwszym bramkarzem, a teraz wszyscy z uwagi na dobro polskiej kadry zajmują się jakże ważną pozycją trzeciego bramkarza.

Co do Ślusarskiego, to strzelił dwie bramki w ostatnim meczu i znowu mamy wielkiego gracza poza kadrą?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 paź 2006, 22:25

piwus pisze:Co do Ślusarskiego, to strzelił dwie bramki w ostatnim meczu i znowu mamy wielkiego gracza poza kadrą?
3 w dwoch ostatnich. Dla mnie Chmiest na dzien dzisiejszy jest bardziej interesujaca opcja w kadrze niz Franek. Moze zrobic podobnie jak z numerem 3 na pozycji bramkarza, bo Franek i tak nic na dzien dzisiejszy do gry wniesc nei moze, przynajmniej nic pozytywnego.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 30 paź 2006, 22:36

Messi E2 Ronaldinho pisze:Dla mnie Chmiest na dzien dzisiejszy jest bardziej interesujaca opcja w kadrze niz Franek. Moze zrobic podobnie jak z numerem 3 na pozycji bramkarza, bo Franek i tak nic na dzien dzisiejszy do gry wniesc nei moze, przynajmniej nic pozytywnego.
Można też naturalizować Clebera i wystawić go w ataku z Wasilewskim; obaj zawodnicy mają po ledwie jednej bramce mniej od Chmiesta. Ale chyba Ci trzej zawodnicy nie widnieją w wizji szerokiego składu Leo.

Co do Frankowskiego, to jeśli trener dalej się łudzi, że zobaczy we Franku dawny błysk, to jego sprawa, przecież nie pojawia się na boisku, więc co zepsuto tym powołaniem? Zamknieto drogę do kariery kolejnym zbawicielom kadry, którzy błyskają 3 mecze na sezon?
Messi E2 Ronaldinho pisze:piwus napisał:
Co do Ślusarskiego, to strzelił dwie bramki w ostatnim meczu i znowu mamy wielkiego gracza poza kadrą?
3 w dwoch ostatnich.
To imponujące. Ale już został niegdyś powołany wybraniec tłumu. "Ale ten Kaźmierczak świetny, jak on strzela w tej Portugalii, czemu go nie ma w kadrze?". Nie muszę mówić jak wyglądały opinie po meczu z Azerami na jego temat. I jakie były opinie na temat Beenhakkera za wypuszczenie go na boisko :lol2:.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”