AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 187

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 02 lis 2006, 19:12

Pierwsze co to oczywiście wszystkiego najlepszego dla Chłopaczka :). Zdrowia, kaski na alkohol, młodych panien oraz sukcesów Milanu, ale to tak dla nas wszystkich :].Zdrowie !

Drugie co, to podsumowanie wczorajszego meczu... oczywiście Milan pokazał kto rządzi w grupie, ale martwiło mnie pozostawienie pola przy 3:0 ( nawet, mimo tak pokaźnej zaliczki mieli grać swoje ), bo jednak Anderlecht to nie jest jakiś potentat, żeby mógł przejąć inicjatywę na SS.No, ale wynik oczywiście zamaże mi to chwilowe niekorzystne wrażenie :wink:.Ricky i jego 3 gole, w tym 3 to cudo, jedno z lepszych w tej kolejce ( Zaraz za Lampardem i Lucho ).Gilardino zdobył pierwszego gola w LM, a tak szczerze mówiąć to od soboty już zaczyna powracać jego skuteczność z Parmy.Mam nadzieję, że dopiero teraz się rozstrzelał...na dodatek wywalczony karny ( a mógł mieć 2 gole :p ).Ogółem dobry mecz Milanu, nawet Dida miał szanse do pokazania się, choć przy bramce to zabrakło trochę wzrostu Brocchiemu ;).No cóż, ważne, że jest już praktycznie awans z 1 miejsca.Czas powrócić z taką skutecznością na włoskie boiska ! Forza Milan.

EDIT :

Słupek Marka to fajna sprawa, gdyż jak gdyby nigdy nic odrazu chwilę później wybił piłkę ; - ).

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 03 lis 2006, 16:56

Ma ktos meila do Berlusconiego :twisted: Nie wiem jak wy ale mnie zamurowalo .To jest filmik o takim utalentowanym graczu i mam nadzieje ze za to ze umiescze linka tutaj nie dostane bana lub wp http://www.youtube.com/watch?v=lOYL0C1OECE&eurl= :P 8)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 03 lis 2006, 18:15

od razu widac ze chlopak ma olbrzymi talent ale talent to nie wszystko jeszcze duzo pracy przed nim jezeli chce dojsc na szczyt(czyli do Milanu)

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 03 lis 2006, 18:36

Heh bez jaj :) Niech ten mały najpierw dorosnie bo nawet Kace do pasa nie dorasta w dosłownym słowa znaczeniu :D :D :D :D :D

Jesli chodzi o ten kontynent to ja wierze Leo, on wyzsukuje prawdziwe talenty ;) KAKA i Sobis ( szkoda ze go u ans nie ma ;/)

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 05 lis 2006, 11:53

Miejmy nadzieje, ze dzisiaj Milan wygra z Atalanta i przez to troche poprawi swa sytuacje w lidze, a takze humory swoich kibicow. Na pewno stadion Atalanty to nie jest latwy teren do zdobywania punktow, aczkolwiek gdzie teraz taki stadion jest... W kazdym razie licze wreszcie na zwyciestwo Rossonerich. No i daje ten link tak ku pokrzepieniu serc.

FORZA MILAN !!!

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1294

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 05 lis 2006, 13:04

Dzisiaj mecz z Bergamo a tu taka cisza :D

Mecz który powinniśmy wygrać bez większych problemów jednak zagramy bez kilku podstawowych zawodników.Najwięszke ubytki Rossoneri mają w obronie nie zagra praktycznie wyjściowa czwórka w obronie czyli Jankulovski,Nesta,Kaladze,Cafu.Nesta i Kaladze są kontuzjowani natomiast dwaj boczni obrońcy mają odpocząć przed zbliżającym się meczem z Romą.Więc w obronie na prawej obronie zagra Bonera na środku najprawdopodobniej Simic z Maldinim a Favalli na lewej obronie.Napewno już w takim składzie obronnym Milan pewnie nie zagra w tym sezonie ale trzeba sobie jakoś poradzić.W pomocy odpocznie napewno seedorf i za niego zagra Gorcuff.W ataku dzisiaj zagra Inzaghi i Gilardino lub Oliveira.Mam nadzieje że kreatywni Kaka, Pirlo i Gorcuff pokażą coś ciekawego na boisku i że 3 punkty pojadą do Mediolanu...
Jeśli chodzi natomiast o transfery to skończcie już o nich nawijać bo i tak z nich nic nie będzie a jak będą jakieś transfery to najszybciej w letnim okienku transferowym

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1488
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 05 lis 2006, 17:00

no chyba mozna powiedziec ze .. wypadliscie juz z walki o mistrza ... mimo ze jeszcze duzo kolejek do konca ... ale z taka gra to ciezko wam bedzie

a Inter punktuje !!

Forza INTER !!!!!!!!!

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 05 lis 2006, 17:06

Szkoda nawet komentowac.

Hop hop optymisci przedsezonowi ;]

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1488
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 05 lis 2006, 17:14

Chlopaczek pisze:Szkoda nawet komentowac
tylko prosze nie zwalajcie winy na to ze Milan miał straty na pocatku sezonu i nie potrafi sie pozbierac ... bo ostatnio duzo o tym mówicie

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 05 lis 2006, 17:19

coco pisze:
Chlopaczek pisze:Szkoda nawet komentowac
tylko prosze nie zwalajcie winy na to ze Milan miał straty na pocatku sezonu i nie potrafi sie pozbierac ... bo ostatnio duzo o tym mówicie
Kto mowi?Na pewno nie ja.To nie ja narzekam ze sedziowie nie dyktuja dla nas karnych i odgwizduja spalone ktorych nie bylo.To nie ja narzekam ze nasi rywale sie muruja bo skoro nie potrafimy sie przebic przez obrone sredniakow i slabiakow to nie mam pytan.Nasz trener mowi ze nie mamy szczescia i tak dalej ale nie ma co go sluchac za bardzo.
Ja bylem tym ktory narzekal i krytykowal.

Gwoli przypomnienia fragment mojego postu z pierwszego wrzesnia obecnego roku:
"Naprawde czuje trzeci sezon z rzedu bez zadnego trofeum (wygranie CI to ciagle bedzie dla mnie sezon bez trofeum zreszta i tak chce zeby jak najszybciej odpadli z tych rozgrywek i nie marnowali na nie sil).Stoimy w miejscu a nawet sie cofamy wzgledem innych czolowych druzyn.Nie wiem czy to degradacja Starej Damy tak uspila nasz zarząd ze nie dokupili nikogo znaczącego zyjac w blogim przeswiadczeniu ze tym razem się na pewno uda.Tak czy siak na poczatku pewnie bedzie dobrze ale czym dalej w las tym ciemniej.
I jak zaczniemy przegrywac to nie najezdzajcie na Ancelottiego.Przynajmniej nie za ostro bo tylko czesc odpowiedzialnosci za porazki bedzie jego. Przypomnijcie sobie to wlasnie zakonczone mercato.Nie wincie tez Maldiniego za takie bledy jakie zdarzyly się mu wczoraj przy bramce Cruza.To już nie te lata.Galliani zyje w czasach w których Maldini mial 25 lat a my loilismy wszystkich w Europie.Tak to były czasy wielkich mistrzow.Teraz tez mamy wielkich mistrzow ale rowniez wielkie pomniki a miejsce pomnikow nie jest na boisku.Taka brutalna prawda.

Jesli się myle pierwszy przeprosze i bede bil się w piersi.Jestem jednak bardzo zatroskany obecna sytuacja Milanu.Po raz pierwszy od wielu lat nie spogladam w przyszlosc z optymizmem.Stracilem przekonanie ze mozemy cos zwojowac w LM.Jesteśmy za slabi za slabi rekami naszego nieporadnego ostatnimi czasy zarzadu. "

Amen.

Awatar użytkownika
staarek
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: staarek » 05 lis 2006, 17:20

Jesli tak dalej pojdzie, to pojawia sie glosy o zwolnieniu Ancelottiego. Oczywiscie mysle ze nie nastapi to dopoki bedziemy grac w LM, ale jesli sytuacja w lidze sie nie poprawi i po wejsciu z grupy w LM ktos nas wyeliminuje (oby tak sie nie stalo), to piaty rok Carletta moze byc jego ostatnim...

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 05 lis 2006, 17:22

Niestety przegraliśmy i to w kiepskim stylu. Znów się odezwał brak skuteczności. Nieskuteczny Pirlo, Gila a nawet Kaka. Znów mamy przewagę i z niej nic nie wynika. A Atalanta grała bardzo mądrze, wykorzystując nasze błędy. I nawet kontrawersyjna sytuacji i nie uznanie karnego dla nas za faul na Gourcuffie moim zdaniem nie zmieniłoby sytuacji. Chyba właśnie pożegnaliśmy się ze scudetto.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 lis 2006, 18:02

"Jestes tak dobry jak twoj ostatni mecz" Kto tak czesto tutaj to cytował. W stosunku do Milanu lepiej nie uzywac tego hasła. Podtrzymuje swoje zdanie, ze to Milan jest najwiekszym rozczarowniem jak narazie tego sezonu. Wyniki mowia same za siebie, jesli jeszcze mozna było przyjac porazki ze swientie grajacymi w lidze Palermo i Interem(jako gospodarz) to wpadki z Atalanta raczej nie. ACM zawodzi na całej lini, dobbry mieli tak naprawde pierwszy mecz, a tak gra bardzo słabo. 17 punktów wyglada tragicznie. Osobiscie obstawiałem wrecz odwrotna sytuacje. Sam KAka to zdecydowanie za mało. Moze jednak to wina rotacjii, raczej ci co sa podstawowi powinni grac w 80% meczy, a tak nie jest i to jest na minus. Do tego w LM sytuacja jest praktycznie wyjasniona, wiec Carlo powinien bardziej sie skupic na SerieA, a moze Mistrzostwo w tym sezonie nie bylo brane pod uwage...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 lis 2006, 18:27

ja sie calkowice z toba Chłopaczek zgadzam i moje wczesniejsze posty to potwierdzaja tak to jest inny sezon niz inne ale to nie wina pilkarzy tylko dzialczy to jest ich wina bo to nie pilkarze wplatali nas w afere tylko dzialacze i nie mowcie ze Milan jest nie winny bo zanic sie wyroku nie dostaje a dowody jakies tam byly a my nawet nie mamy pojecia jakie.......Galliani o ile sie nie myle dostal wyrok zawieszenia??wiec co on dalej robi??i jak sedziowie maja nie miec kilo w porach jak gwizdza nasz mecz jak ci co sa odpowiedzialni w klubie za ta cala afere dalej u nas pracuja??czego nie wezmiemy przykladu z Juve i zwolnimi tych ktorzy doprowadzili nas do tego calego bagna??

co do Ancelottiego to sam nie wiem zawsze go bronilem i dalej chce to robic i tych wszytkich ktozry go obwiniaja za brak tranferow to dla mnie winna w tej sprawie jest tylko zarzad bo Carlo chcial Oddo a ten gra w Lazio(a jak to juz inna sprawa) chcial Diarre ten gra w Realu i napewno byli inni ktorych chial ale ich nie ma....i jak on ma cos wygrac jak caly czas gramy tym samym skladem i inne kluby maja nas rozpracowanych

lukas89ACM
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukas89ACM » 05 lis 2006, 20:16

Jest tak jak jest - przegraliśmy i nie ma co się rozczulać, bo to pogorszy tylko całą sytuację. Także bardzo żałuję tych straconych 3. punktów, ale taka jest piłka.
Mam także jedną rzecz, którą chce tutaj powiedzieć, a mianowicie - popatrzcie na Serie A arbitrzy wyraźnie nie sędziują po równo, sędziują tak żeby Milan miał jak najgorzej i to jest bardzo złe, w Lidze Mistrzów arbitrzy jak na razie sędziują doskonale i Milan odnośi świetne rezultaty. Moim zdaniem, to właśnie sędziowie przeszkadzają w tym wszystkim i dlatego dzieje się tak, a nie inaczej i w Serie A przegrywamy ze słabymi ekipami, a w Lidze Mistrzów jest już całkiem inaczej.
Mam nadzieję, że sędziowanie się zmieni, bo inaczej nie widzę przyszłości w jasnych kolorach i oczywiście transfery także są potrzebne...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”