Czy moge bez problemu zainstalowac Linuxa razem na partycji z WinXP?! nie bedzie zadnych problemow?! i czy systemy mi sie nie "pogryza"?!
Licze na Ciebie Fieldy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 28 paź 2006, 13:36
dzieciol
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 paź 2006, 13:46
z tego co wiem musisz miec osobne partycjedzieciol pisze:Czy moge bez problemu zainstalowac Linuxa razem na partycji z WinXP
fieldy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 28 paź 2006, 13:50
no widzisz...a ja niestety muszefieldy pisze: a tu jeszcze się uczyć Linuxa
dzieki..poczekam jeszcze nia inna opinie..moze ktos mial, wie wiecej...fieldy pisze:Więc wg mnie musisz mieć osobne partycje
dzieciol

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 01 lis 2006, 10:51
spyrczak
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 04 lis 2006, 20:18
Yukasz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 04 lis 2006, 20:33
Kod: Zaznacz cały
[Shell]
Command=2
IconFile=explorer.exe,3
[Taskbar]
Command=ToggleDesktop RóżA
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 07 lis 2006, 21:06
Yukasz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 07 lis 2006, 22:34
hrabi pisze:przerzuc sie na Stefana;p
Yukasz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 09 lis 2006, 0:44
Loczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 09 lis 2006, 20:55
tak jakby mial ktos chec albo potrzebe pobawienia sie Linuxem rozwiazalem ten problem bardzo latwo...otoz sciagnalem ze strony producenta obraz plyty o nazwie live CD..plytka jest bootowalna wiec Linux odpala sie bezposrednio z plytki..jesli chodzi o terminal to dziala bez problemu..a juz bardziej zaawansowane operacje to niestety tak jak mowil fieldy trzeba format..bo i win i Linux dzialaja po roznymi formatmi plikow:)fieldy pisze:z tego co wiem musisz miec osobne partycje Confused
nie jestem pewien na 100 bo się nigdy Linuxem specjalnie nie interesowałem, ja mam w głowie komenty DOS'owskie Razz a tu jeszcze się uczyć Linuxa .... darowałem sobie.
Więc wg mnie musisz mieć osobne partycje.
dzieciol
Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 09 lis 2006, 21:08
Obydwa mogą działać na fat32 (aczkolwiek nie jest to zalecane ani xp ani linuxom) co nie zmienia faktu , że trzeba zrobić osobną patycje na linuxa. Live-cd z różnym dystrybucjami to bardzo dobra rzecz jeżeli ktoś chce się zapoznać z linuxem i przekonać się, że "to nie gryzie". Poza tym dystrybucje live przydają się do ratowania systemu po zbyt odważnych (i nieudanych) modyfikacjach.dzieciol pisze:.a juz bardziej zaawansowane operacje to niestety tak jak mowil fieldy trzeba format..bo i win i Linux dzialaja po roznymi formatmi plikow:)
deltinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 09 lis 2006, 21:33
dzieciol
Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 09 lis 2006, 21:40
deltinho
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio