Pytania Techniczne - Strona 44

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 28 paź 2006, 13:36

Ja mam male pytanko :oops:

Czy moge bez problemu zainstalowac Linuxa razem na partycji z WinXP?! nie bedzie zadnych problemow?! i czy systemy mi sie nie "pogryza"?!

Licze na Ciebie Fieldy :P ..wiesz do czego mi to.. :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 paź 2006, 13:46

dzieciol pisze:Czy moge bez problemu zainstalowac Linuxa razem na partycji z WinXP
z tego co wiem musisz miec osobne partycje :?
nie jestem pewien na 100 bo się nigdy Linuxem specjalnie nie interesowałem, ja mam w głowie komenty DOS'owskie :P a tu jeszcze się uczyć Linuxa .... darowałem sobie.

Więc wg mnie musisz mieć osobne partycje.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 28 paź 2006, 13:50

fieldy pisze: a tu jeszcze się uczyć Linuxa
no widzisz...a ja niestety musze :? co prawda nie jest to jakis kosmos, ale same cwiczenia na Piotrowie nie wystarcza...
fieldy pisze:Więc wg mnie musisz mieć osobne partycje
dzieki..poczekam jeszcze nia inna opinie..moze ktos mial, wie wiecej... :P ..ale dzieki 8)

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 01 lis 2006, 10:51

Ja mam nastepujace pytanko, otoz sciagn9olem z neta PES6 w postaci 4 obrazow plyt kazdy po 900 MB i chcialbym sie dowiedziec czy istnieje mozliwosc polaczenia tych obrazow w jeden i nagranie tego jednego obrazu plyty na DVD ?:>

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 04 lis 2006, 20:18

Skąd mogę wziąć przycisk 'pokaż pulpit' :?: Teraz go nie mam a jeszcze nie tak dawno był :shock: na moim dolnym pasku (chyba nie narzędzi to może zadań czy czego tam jeszcze - niepotrzebne skreślić) :roll:

edit:

Dzięki :!:
Ostatnio zmieniony 04 lis 2006, 20:48 przez Yukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 04 lis 2006, 20:33

Robisz w notatniku plik z rozszerzeniem scf o następującej zawartości:

Kod: Zaznacz cały

[Shell] 
Command=2 
IconFile=explorer.exe,3 
[Taskbar] 
Command=ToggleDesktop 
Zapisujesz, wrzucasz do katalogu C:\Documents and Settings\{nazwa usera}\Dane aplikacji\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch :wink:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 07 lis 2006, 21:06

Włączyłem kompa i gg żąda ode mnie ponownego zalogowania. Dzięki programowi 'łamacz haseł gg' który wyszukuje numery gg i hasła na moim kompie już wiem jaki mam numer gg i hasło. Niestety hasła nie mogę wpisać bo to jakieś obrazki czy coś co nawet nie wiem jak nazwać, jak np odwrócona i wytłuszczona '1'. Korzystałem też z opcji przypominania ale po wpisaniu numeru email wyskakuje mi że email jest nieprawidłowy :roll: Jak temu zaradzić :?: Help :!:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 07 lis 2006, 22:34

Zdemaskowałeś mnie :angry2: Jestem z PO i zacząłem działać przed wyborami. No nic :płacze: trzeba szukac innej drogi mataczenia :warrior:

Dobra nastapiły postępy w moich działaniach i tamten numer gg był nr mojej siostry, mojego w ogóle program nie znajdował :roll: Swój numer wziąłem z jej kompa i zalogowałem się do siebie ale... nie mam żadnych kontaktów. Instalowałem od nowa gg ale nadal nic :badziewie: Te kontakty to musiałem jakoś wcześniej zapisać żeby teraz je odzyskac czy po prostu mój komp zwariował :?:
hrabi pisze:przerzuc sie na Stefana;p
:shock: Mimo wszystko (choc nie wiem co one mają z tym wspólnego) to nadal wolę kobiety :D

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 09 lis 2006, 0:44

Rozłączyło mi sieć w domu. Mam podłączone pod neostradę 2 kompy, z czego jeden jest serwerem. Kiedy wchodzę w panel sterowania i chce wyłaczyć firewalla wyświetla mi się takie gówno - z powodu niezidentyfikowanego problemu windows nie moze wyswietlic ustawien zapory systemu windows

Jak ręcznie wyłączyć tego firewalla ? Pomóźcie ! Nie chcę robić znówu formata :x :x :x :x :x :x

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 09 lis 2006, 20:55

fieldy pisze:z tego co wiem musisz miec osobne partycje Confused
nie jestem pewien na 100 bo się nigdy Linuxem specjalnie nie interesowałem, ja mam w głowie komenty DOS'owskie Razz a tu jeszcze się uczyć Linuxa .... darowałem sobie.

Więc wg mnie musisz mieć osobne partycje.
tak jakby mial ktos chec albo potrzebe pobawienia sie Linuxem rozwiazalem ten problem bardzo latwo...otoz sciagnalem ze strony producenta obraz plyty o nazwie live CD..plytka jest bootowalna wiec Linux odpala sie bezposrednio z plytki..jesli chodzi o terminal to dziala bez problemu..a juz bardziej zaawansowane operacje to niestety tak jak mowil fieldy trzeba format..bo i win i Linux dzialaja po roznymi formatmi plikow:)

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 09 lis 2006, 21:08

dzieciol pisze:.a juz bardziej zaawansowane operacje to niestety tak jak mowil fieldy trzeba format..bo i win i Linux dzialaja po roznymi formatmi plikow:)
Obydwa mogą działać na fat32 (aczkolwiek nie jest to zalecane ani xp ani linuxom) co nie zmienia faktu , że trzeba zrobić osobną patycje na linuxa. Live-cd z różnym dystrybucjami to bardzo dobra rzecz jeżeli ktoś chce się zapoznać z linuxem i przekonać się, że "to nie gryzie". Poza tym dystrybucje live przydają się do ratowania systemu po zbyt odważnych (i nieudanych) modyfikacjach.

Gdyby oprogramowanie do grzebania w komórkach było na linuxa (są pojedyncze programy) i oprogramowanie do wymiany softu w moim dekoderze też były na linucha (nie ma żadnego) to windows dawno zniknąłby z mojego komputera. A tak raz na miesiąc, dwa miesiące trzeba go niestety odpalić. Więc siedzi na jakimś starusieńkim twardym dysku w kieszeni i narzeka że rzadko z niego korzystam :lol:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 09 lis 2006, 21:33

czasem zdarza sie tak ze nie masz wyboru systemu przy starcie i wlacza sie domyslny..wiec sa kredki... mozna ponoc sprobowac dyskow wirtualnych..ale to tez nie to... LIVE CD na razie mi sluzy..a pozniej sie zastanowie..;)

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 09 lis 2006, 21:40

Jest jeszcze jedna możliwość - można odpalić system na maszynie wirtualnej, np. VMware. Czyli mając uruchomionego windowsa, mieć drugi system w okienku :) . Z tym, że trzeba mieć oczywiście odpowiedni sprzęt, zatem w moim przypadku taka alternatywa nie istnieje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”