fieldy pisze:W mininym sezonie weszliśmy do finalu LM,
Ale właśnie dla tego że to europa
Chyba nikt nie ma watpliwośc że grają najlepsza piłke na wyspach, tak jak napisałeś jak po sznutku, atak pozycyjny jest poprostu piękny, aż chce sie to ogladać. Ale właśnie czasem brakuje tego najprostrzego zagrania. Zauważ ze Drogba dla Jose do czołg nr 1 w jego armi. Mi. dla tego Sheva tak błądzi. Bo on w Milanie grał inna piłke, długo rozgrywaną, grają bardzie technicznie itd. A czasem jest tak że piłka na Drogba on przestawi 3 obrońców i strzeli nie do obrony, to jest jest sztuka. Ale cos w tym jest. Bo Liverpool też gra piłke europejską. Czyli długo dokładnie wiele zależy od pomysłu Alonso i tego jak on kieruje akcje.
Skutecznośc to jest inna sprawa, bo to temat rzeka. Sam wiem jak jest
Fieldy ja bym zwrócił jeszcze na jedno rzecz uwage, mianowicie stałe fragmenty, gry. Nie wiem może gdzieś znajdziesz statystyke ale pewnie ona Ci "powie" że z 60 % traconych bramek to rożne i wolne
Mimo wszystko i tak Arsenal ma największe szanse w LM z Anglielskich klubów. A nawet jak przegrywa z takim Fulham to jest lepszy, poprostu decyduja poszczególne błedy czy brak koncentracji. A to że gra najlepsza pika na wyspach bedzie poparte wynikami gdy Wenger wyelminuje własne błedy, jak Kolo powiedział "sami sobie strzelamy" cos w tym jest.