Grupa E 2006/07 (Champions League) - Strona 7

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 lis 2006, 12:26

oglądałam mecz Lyonu i wydaje się, że przyjął taktykę ''po co się męczyć''
j1mmy pisze:Girl nie martw się , chlopaki jeszcze mieli mecz z Nancy w nogach

Ja osobiscie nie pamietam kiedy Lyon zagrał w 100%, wogole kiedy ostatni musiał sie ostro mobilizowac. Raczej mecz z Nancy takze nie był na 100, fajnie strzelili, pozniej mieli akcje, ale nic pozatym. Chyba dopiero w kolejnych rundach beda pokazywac wszystko co potrafia. Ostatnio bardzo odbrze gra młody Benzema, myslałem, ze lepszym pilkarzem jest Ben Arfa, jednak ten nie dostaje ostatnio zbytnio szans, wogole nie wiem czy grał juz w tym sezonie jakas okazalsza ilosc minut.
Kolejny mecz z Realem i typuje gora remis. Lyon zagra strzeli, a Real raczej bedzie musiał walczyc o bramke. Trudno o inny scenariusz. Real zagral dobrze, szkoda, ze Stuea po pierwszym kapitalnym meczu, tylko na tym pozostała, teraz moga powalczyc o UEFA, Kijów od czasów Łobanowskiego zatracił sie w Brazylijczykach i innych obcokrajowcach, a kiedys Dynamo było bardzo mocne i jakich mialo pilkarzy.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 21 lis 2006, 23:31

Real - Lyon 2:2

Na tym spotkaniu się skupię bo było ono znacznie ciekawsze od pojedynku Steauy z Dynamem, które walczyły o puchar UEFA i muszą walczyć nadal :P

Meczu nie widziałem, ale z tego co się orientuję to pierwsza połowa bardzo słaba w wykonaniu Królewskich :roll: Lyon miał bardzo wyraźną przewagę i dopiero przy prowadzeniu gości 2:0 Real się obudził. Jeszcze przed przerwą trafił Diarra zmniejszając dystans do rywali. Nie niekorzystny wynik był jednak w tej pierwszej odsłonie najistotniejszy. Guti kontuzjowany :? Oby to nic poważnego...

Druga połowa już bardziej wyrównana i udało się nam osiągnąć ostatecznie cel po golu van Nistelrooya w 83'. Ruud powinien chyba sobie jednak odpuścić wykonywanie rzutów karnych bo ostatnio żadnego nie może trafić :roll: Tak było i dziś kiedy miał okazję zagwaranstować Realowi trzy punkty. No cóż, widocznie Ruud preferuje trafienia "z gry" :P

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 21 lis 2006, 23:37

RealFan pisze:które walczyły o puchar UEFA i muszą walczyć nadal
Nie muszą. Steaua zapewniła sobie awans do UEFA, ponieważ mają lepszy bilans bezpośrednich spotkań z Dynamem Kijów. Należy przeczytać zasady o kolejności w tabeli w przypadku takiej samej ilości punktów. Polecam.
RealFan pisze:Uważaj żebym Ciebie na czymś nie złapał bo może będę polował
Poluj.
Ostatnio zmieniony 22 lis 2006, 0:00 przez kama_reda, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 21 lis 2006, 23:41

kama_reda - Znam zasady, nie musisz się czepiać, nie pamiętałem wyniku pierwszego spotkania obu drużyn i zrobiłem kiksa. Zdarza się :P Uważaj żebym Ciebie na czymś nie złapał bo może będę polował :lol:

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 22 lis 2006, 7:34

Nawet jakby Ruud trafił to i tak wyszlibyśmy na 2 miejscu w grupie, bo musieliśmy wygrać z Lyonem conajmniej różnicą 2 goli. Teraz liczę na to, że Capello da szansę w ostatniej kolejce młodzianom z Castilli. Wracając jeszcze do RvNa to już 3 niestrzelony jego karny w tym sezonie. Jeśli do końca sezonu nadal będzie wykonywać karne ta liczba pewnie się powiększy. Lepiej żeby ktoś inny strzelał z wapna. Np. Raul czy Carlos. Meczu też nie oglądałem, ale mimo to jestem jestem zadowolony z wyniku. Remis z Lyonem to żadna hańba. I tak Real miał małe szanse na wyjście z 1 miejsca.
Szkoda Gutka, ciekawe jak poważna jest ta kontuzja, ale tak czy tak nie zagra z Valencią.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 22 lis 2006, 17:55

Real z Lyonem grał nie tyle o pierwsze miejsce w grupie (choć po cichu pewnie na to liczono) co o prestiż. Nie da się ukryć, że Olympique nie jest najwygodniejszym dla nas rywalem co dobitnie pokazują cztery ostatnie mecze...dwa remisy i dwie porażki :roll: Chcieli poprostu wygrać aby przełamać tą złą passę i dodać sobie pewności siebie 8)

Awatar użytkownika
Meczetinio
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Meczetinio » 23 lis 2006, 17:41

Premo pisze:Nawet jakby Ruud trafił to i tak wyszlibyśmy na 2 miejscu w grupie

gdyby nie ruud (który obudził sie w pirmiera division) to real by w tym sezonie nie istaniał ani w lidze ani w LM "latajacego holendra" można nazwac zbawicielem madrytu:P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 gru 2006, 11:56

Real zagra w Kijowie, awans ma w kieszeni.
Były głosy [pozdro dla Czesława w tym momencie], że Capello wystawi drugi garnitur, bo osczędzać będzie piłkarzy na mecz ligowy, z Sevillą zdaje się,
poniekąd jest to prawda, bo będzie kilu rezerwowych w tym meczu, jednak nie sami :D

kadra Realu wygląda następująco:
bramka: Casillas, Diego Lopez, Adan
Obrona: Salgado, Mejia, Roberto Carlos, Raul Bravo, Torres, Sergio.
Pomoc: Beckham, Diarra, Robinho, Javi Garcia, De la Red, Cassano, Nieto, Adrian Gonzalez.
Atak: Van Nistelrooy, Ronaldo, Mata.

Nie zagrają :
Cicinho, Guti, Helguera, Cannavaro, Reyes (kontuzja), Ramos (zawieszony), Raul and Emerson (bo tak chciał Capello).

Licze, że Ruud wystąpi :D

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 05 gru 2006, 13:11

Też mam taką nadzieję i że coś ustrzeli, bo na razie ma 4 gole w tej edycji LM, ale są też Ronaldo, który po kontuzji miał otrzymać szansę od Capello m.in. w tym meczu (tak samo Beckham), może też zadebiutuje Juan Mata. Nie wiadomo co siedzi Fabio w głowie...
Najbardziej jednak ciekawi mnie jak zagra tak ostatnio wychwalany Nieto. W akcji widziałem go tylko raz i to niecałe 25 minut, więc za dużo o nim nie wiem.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 05 gru 2006, 14:32

Meczetinio pisze:gdyby nie ruud (który obudził sie w pirmiera division) to real by w tym sezonie nie istaniał ani w lidze ani w LM "latajacego holendra" można nazwac zbawicielem madrytu
Tak :?: Ruud zbawicielem, a to ciekawe,bo Ruud zastąpił nam Casilliasa na bramce, R.Carlosa Ramosa Helguere i Cannavaro Diarre i Emersona Robinho Gutiego i Raula
Gra tak naprawde sam Ruud. I Real jest jedynym klubem na świecie gdzie nie gra 11 graczy tylko sam Ruud Van Nisterlooy, który sie obudził w dodatku bo jak nie to nie było by kim grać :!:

Ostatnio nawet Ruud sam sobie prowadził trenning i zapowiedziłał ze od jutra zbawi też madrycką drużyne futsalu grając w niej sam....

Premo pisze:Nieto

Ze wzgledu tylko na niego i reszta młodziezy z Castilli ten mecz ma dla mnie jakiekolwiek znaczenie

fieldy pisze:Licze, że Ruud wystąpi
Najprawdopodobniej tak, choc raczej wg. mnie zagra Ronaldo od początku.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 05 gru 2006, 16:04

vakabayashi pisze: Najprawdopodobniej tak, choc raczej wg. mnie zagra Ronaldo od początku.
Raczej na pewno tak bedzie, sam Fabio mowil ostatnio ze Roni potrzebuje gry, bo same treningi to nie wszystko. Zdziwie sie, jak El Gordito nie wybiegnie dzisiaj w podstawie.
Licze tez, ze cale spotkanie rozegra wreszcie Tony Cassano. Dawno juz nie widzialem go w akcji. Jesli dzisiaj nie zagra, bedzie to IMO oznaczalo ze Fabio na niego nie liczy.
Moze byc troche problemow ze skompletowaniem srodka obrony - R Bravo ma problemy zoladkowe, wiec z pilkarzy pierwszej druzyny zostal tylko Mejia.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 06 gru 2006, 20:27

No to mamy 3 wychowankow dzisiaj w pierwszym skladzie. De la Red, Nieto od poczatku zobaczymy co pokażą, no i Torres choć nie ukrywam , że bardziej licze na pokaz umiejętności Nieto i Rubena, moze być ciekawie, oby pokazali się z jak najlepszej strony. Nieto ładny skok z Real Madrid C do pierwszej jedenastki w meczu LM, ładnie oby przekonał wszytskich że warto było go przesunąć.

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 06 gru 2006, 20:46

Mecz z Dynamem to przysłowiowy mecz o pietruche więc ja nie przywiązywał bym szczególnej uwagi do wyniku.Fajnie by było gdyby wychowankowie zaprezentowali się z dobrej strony.Jestem również ciekawy forma Ronaldo i Cassano którzy zagrają razem w ataku.Tak wyglądają jedenastki obu drużyn:

Dynamo Kijów: Szowkowskyj - Marković, Rodrigo, Rodolfo, Niesmacznyj - Husiew, Yussuf, Mikhalik, Białkiewicz - Miłewskyj, Szackich
Real Madryt: Diego López - Salgado, Torres, Mejía, Roberto Carlos - Nieto, Beckham, de la Red, Diarra - Ronaldo, Cassano

A co do ewentualnych transferów.
Fiorentina zainteresowana Higuainem :?: :roll: Czy sam zawodnik będzie chciał grać gorszym zespole :?: Raczej nie.Gago nie miał bym nic przeciwko gdyby ten transfer odbył się w lecie.Belluschi przy ewentualnym transferze Gago jego transfer jest wykluczony.Kogo wolałbym bardziej ajko zimowy transfer :?: Higuain czy jest bardziej potrzebny niż Gago :?: Niekoniecznie :wink: A wogóle już każy jest zmęczony tymi spekulacjami :wink:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 06 gru 2006, 21:12

Cieszy, że De la Red w końcu gra od pierwszej minuty w ważnym meczu jednak to jest mecz o pietruszkę i boję się że jednorazowy wybryk Capello :? mam nadzieję jednak że coś ustrzeli i wbije się do składu za Emersona...

A swoją drogą macie linka do jakiejś transmisji tego meczu? Ja nie mogę nigdzie tego znaleźć :?

Tutaj coś znajdziesz ---> http://rojadirecta.com/ // Niggaz

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 06 gru 2006, 22:12

Capello odpuścił ten mecz i dał szansę Castilli i rezerwowym. To co robi Cassano to śmiechu warte. On nie nadaje się na Real Madryt. Miał taką samą okazję jak Ronaldo z Athletic, a jej nie wykorzystał, a potem ma pretensje do Capello. Aktualnie mecz nie jest porywający, na boisku nie dzieje się praktycznie nic. oprócz słupka Beckhama w II połowie to nic ciekawego. W sumie mogłem się tego domyślić patrząc na skład Realu ;)Brawo Mejia, ładny gol :lol:

Zablokowany

Wróć do „Puchary Europejskie”