Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 360

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Garcia
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Garcia » 18 gru 2006, 14:19

Barcelona to nie tylko Ronaldinho. Ma w swojej drużynie piłkarzy światowej na wielku pozycjach. Natomiast Arsenal ma jednego, jak narazie wybijającego się ponad wszystkich zawodnika - nazywa się Henry. Co do tego, że zasłużył sobie na nagrodę to się zgadzam w 100%.
koniec off topa
Podpisuję się pod tym.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 18 gru 2006, 14:28

Tak w plebiscycie World Soccer głosował Raul

5 pkt na Cannavaro
3 pkt na Etoo
1 pkt na Henry`ego

Zidana nie ma więc ciekawe jacy gracze na niego głosowali, pewnie ktoś z japonii :D

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 18 gru 2006, 14:53

samoa poludniowe :D przeciez pisalem. co ciekawe sam zidane powiedzial ze niepojetym jest dla niego ze zdobyl wiecej punktow w wyscigu o zlota pilke niz eto'o. niech to o czyms swiadczy :)
rkoeman wiesz ze nigdy tak naprawde nie pochwalisz gry Realu (jako ultra kibic Barcelony) wiec jedynym celem jaki realizujesz jest chyba wywoływanie ciągłej irytacji wśród kibiców Realu ale to widze Twój sposób na to forum
nieprawda. jak real gral ladnie to o tym pisalem. tyle ze nie moja iz ostani naprawde doskonaly mecz druzyna ta rozegrala w 2003 roku z atletico madryt - na sile mozna pod to podciagnac drugi mecz z arsenalem, wygrana z barcelona 4-2 czy rewanz w pucharze krola z zaragossa. teraz gra brzydko i co gorsza (mnie to akurat nie martwi ;)) nie zauwazam zadnej poprawy w grze - jak byla dziura miedzy liniami tak jest dalej, jak obrony popelniali glupie bledy popelniaja je dalej. spodziewalem sie malo efektownerj gry ale na duzo wyzszym poziomie. stad moja pisaniana.

poza tym ja szukam w pilce czegos wiecej niz ciulania punktow. dlatego zaczalem kibicowac barcelonie i rep holandii - za piekno i nowoczesnosc w grze. nawet w najwiekszym kryzysie barcelonia potrafila grac swoje - mniej lub bardziej skutecznie. co wiecej, jako kibic barcelony lubilem ogladac real jak gral piekna pilke. imponowalo mi to. wtedy bylo za co chwalic wasz klub. teraz boli mnie ze ktos tak zabija gre w hiszpanii. nie jestem do tego przyzwyczajony. mysle ze wielu kibiocw realu rowniez

przeciez na pewno widziales mecz z espanyolem. real zagral tak samo jak z sevilla czyli zle. dalej te samy wady widoczne a pozytywow bardzo malo. nie irytuje was to? pytam z ciekawosci bo ja wole barcelone ktora nie wygrywa zadnego trofeum ale grajaca w pilke.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 18 gru 2006, 15:44

rkoeman pisze:nie irytuje was to? pytam z ciekawosci bo ja wole barcelone ktora nie wygrywa zadnego trofeum ale grajaca w pilke.
Ciekawe czy mowiles tak samo, jak Barca nie kwalifikowala sie do LM, a w Pucharze Uefa odpadala z Celticiem :wink:
Czy nas to irytuje :?: Jesli o mnie chodzi, to na pewno nie jestem szczesliwy z tego faktu, ale wazniejsze jest dla mnie to, ze Krolewscy sa w czolowce ligi i graja dalej w CL i maja bardzo realna szanse na przejscie dalej w tych rozgrywkach. 3 lata bez zadnego trofeum robi swoje. Pisales o rep. Holandii, ja od lat kibicuje Hiszpanom. Hiszpanom, ktorych gra wielu sie zachwyca, a ktora nie przynosi zadnych korzysci na duzych imprezach. Jesli wiec mam wybierac, to tak - wole wygrane w slabym stylu niz porazki w pieknym. Nie chce zeby o Realu pisali tak, jak o reprezentacji Hiszpanii - "graja jak nigdy, przegrywaja jak zawsze". Przynajmniej nie w tym momencie.

Wg najnowszych doniesien wloskiej prasy Raul Bravo ma zostac w styczniu wypozyczony do Romy. Hiszpan zdaje sobie sprawe, ze szanse na gre w Realu sa obecnie minimalne i zeby grac wiecej musi zmienic otoczenie, wiec chetnie zgodzi sie na takie rozwiazanie. Przypomnijmy ze swego czasu byl juz wypozyczony do Leeds. Jesli chodzi o mnie, to nie mam zastrzezen :wink:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 18 gru 2006, 16:51

tak. mowilem dokladnie tak samo. jako ze nie mam lat 16, mam duzo pokory jezeli chodzi o porazki mojego klubu i mialem okazje swietowac wygrane i rozpaczac po przegranych. wybralemjednak dosc specyficzny klub ze wzgledu na jego styl gry - nawet tworca slynnego catenaccio nie zmienil charatkeru tej druzyny.

ale koncze offtopa bo ten temat dotyczy gry realu.

btw - macri tak jak sadzilem robi juz swoja sztuczki by podzwyzszyc cene za gago. calderon niepotrzebnie obiecywal ze pilkarz ten zagra z deportivo. teraz zerwal negocjacje i strazy sprzedaza swojego gracza do atletico i barcelony. dziennikarzowi marci powiedzial wczoraj ze znajduje sie w miescie gaudiego. co ciekawe nizk w klubu o tym nie wiedzial...

ciekawe ile uda mu sie ugrac i czy nie przesadzi w druga strone - pilkarz zacznie strajk i straci na nim zamiast zyskac

raul bravo w romie? a po co im tak slaby pilkarza? w druzynie majacej naprawde wspanialych obroncow :o mysle ze to plotka.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 18 gru 2006, 17:08

raul bravo w romie? a po co im tak slaby pilkarza? w druzynie majacej naprawde wspanialych obroncow
Tu się będę spierał. Może i obrońców mają bardzo dobrych (Roma), ale Raul Bravo nie jest słabym obrońcą. Ile było meczów w których popełniał tyle błędów co chociażby Cannavaro odkad przyszedł do Madrytu? Chłopak dostaje po prostu za mało szans żeby się wykazać. Jednak mimo wszystko twierdzę że jest lepszym środkowym obrońcą niż lewym.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 gru 2006, 17:08

Raul Bravo prędzej zostanie wypożyczony do jakiegoś klubu La Liga, niż do Włoch, chyba że Fabio chce tam zrobić jakiś interes, tylko kto na to pójdzie :P

Ciekawe jakiej kwoty oczekiwałby ten Macri od Barcy i Atletico bo jeśli takiej jak od Realu to też zapewne nie wzięliby od razu, tylko chcieliby negocjować niższą ofertę.

Czy temat stylu gry Realu musi się pojawiać po każdym meczu :?: Chyba już sobie wyjaśniliśmy to i owo w tej kwestii :> A że Real od czerwonej kartki Cannavaro już w zasadzie całkiem przestał myśleć o ataku (kilka wyjść z piłką i nic ponad to) to akurat nic rewolucyjnego u Capello. Gra obronna nie była teraz aż taka zła, bo w sumie Espanyol nie miał specjalnie jakiś 100% okazji :P

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 18 gru 2006, 18:31

rkoeman pisze:niech to o czyms swiadczy
my to wiemy Ci w Samoa nie :D

rkoeman pisze:przeciez na pewno widziales mecz z espanyolem. real zagral tak samo jak z sevilla czyli zle. dalej te samy wady widoczne a pozytywow bardzo malo. nie irytuje was to?
Ok tak jasne ze irytuje. jak kazdy chce zeby grali ładnie i z polotem, ale narazie dal Capello i zarządowi czas. Poza tym wciąż Real nie ma graczy do tego by grać łądnie :oops:

Narazie mam polityke małych kroków obecnie jestem zadowolony z (chyba) braku głupich porażek, potem bede wymagał więcej
makis pisze:Raul Bravo ma zostac w styczniu wypozyczony do Romy
No tak, ja też nic nie mam przeciwko. Ale kurcze jestem zaskoczony ponieważ widzialem Raula Bravo w całym meczu z Atletico jak zastępował Cannavaro i zagrał b. dobrze. DZiwie sie wiec dlaczego teraz Capello stawia na Meije zamiast na niego warunki ma doświadczenie też.
Moze nie pracuje na treningach tak jak reszta :?:

Awatar użytkownika
Mundialito
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mundialito » 18 gru 2006, 21:24

nie irytuje was to?
zajebiście irytuje, ale szczerze? wybierając między RMCF grającym ładnie i przegrywającym, a grającym tak jak teraz, ale będącym na koniec sezonu z majstrem i zdobytą LM, wybieram drugą opcję. Chociażby z głodu sukcesu...

ps: pierwsza kadencja Fabio Capello w Realu, to jednak, co by nie mówić, ładniejsza dla oka gra, więc może się chłopaki jeszcze rozbujają

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 18 gru 2006, 21:37

vakabayashi pisze:DZiwie sie wiec dlaczego teraz Capello stawia na Meije zamiast na niego warunki ma doświadczenie też.
Moze nie pracuje na treningach tak jak reszta :?:
IMO moze to wynikac z tego, ze Fabio widzi w nim nie stopera, a lewego obronce, a ta pozycja jest w Realu nie do ruszenia. Teraz, gdy przyszedl Marcelo (nie wiadomo jeszcze przeciez do konca co z nim bedzie), RB odchodzi na dalszy plan i stad te transferowe przymiarki. IMO Hiszpan bedzie wypozyczony tylko w przypadku, gdy transfer Gago nie wypali, a Marcelo zostanie wlaczony do pierwszej druzyny. Jesli Gago przyjdzie, a RB odejdzie, nie bedziemy mieli zmiennika dla Roberto.

To juz oficjalna informacja - Fabio Cannavaro FIFA WORLD PLAYER 2006 :wink:
Obrazek
Gratulujemy :wink:

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 19 gru 2006, 0:26

Mundialito pisze:pierwsza kadencja Fabio Capello w Realu, to jednak, co by nie mówić, ładniejsza dla oka gra,
No ale wtedy mówiąc szczerze to Capello miał kim grać, a dziś szczególnie jeśli chodzi o ofensywny środek pomocy i ludzi odpowiedzialnych za kreacje to jest zle :oops:

Wiadomo Guti jak Guti nie zawsze stabilnie :|

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 19 gru 2006, 20:32

Juz jutro mecz z Recreativo. Beniaminek z Huelvy zajmuje obecnie 8 pozycje w lidze z 22 punktami na koncie (7 zwyciestw, jeden remis i 7 porazek), Real jest trzeci i ma o dziesiec oczek wiecej (10 zwyciestw, 2 remisy, 3 porazki). Nikt w Madrycie nie mysli oczywiscie o innym wyniku, niz zwyciestwo Krolewskich. Czekamy wiec na kolejne 3 punkty i dobra gre naszych ulubiencow. Zgodnie z przewidywaniami czerwona karta dla Fabio Cannavaro zostala anulowana i bedzie on mogl jutro zagrac. Do gry wraca takze David Beckham. Nie zagraja za to ponownie Diarra i Helguera i Cassano

Pelna lista zawodnikow na jutrzejszy mecz:
Obrazek
Ostatnio zmieniony 19 gru 2006, 20:40 przez Makis, łącznie zmieniany 1 raz.

poiui
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: poiui » 19 gru 2006, 20:40

najlepszy w realu jest Van Nistelrooy.

Arcygłębokie przemyślenia. Żeby przypadkiem nie odbiło się to na psychice naszych uzytkowników nastepnym razem rozwin swoje wywody lub nie pisz w ogóle // Babel

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 19 gru 2006, 21:00

Zauważyliście po raz kolejny nie ma w kadrze Diarry i to chyba nie z powodu urazu. Z Antkiem bywa różnie. Znalazłem ciekawego newsa na ASie.
http://www.as.com/articulo/Futbol/Cassa ... tb_17/Tes/
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale chyba Diarra pokłócił się z Capello tzn. skrytykował go za coś. Jeśli to prawda to szkoda byłoby żeby ten wartościowy i potrzebny drużynie zawodnik jakim bez wątpienia jest Momo stracił miejsce w składzie (w końcu nie jest to niewykluczone).

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 19 gru 2006, 21:19

owszem. diarra krytykowal fabio za to ze byl rezerwowym w meczu z espanyolem. a ze popularny don fabio tego nie lubi nie powolal go na mecz.

przypomne ze m. in. przez takie akcje zlatan malo sie z nim nie pobil rugajac na niego przy zmianie podczas meczu z zebina uderzyl na treningu

nie jest to najlepsza droga budowania atmosfery w druzynie. mozna byc surowym dla pilkarzy ale nie robic takich akcji - wystarczy tlumaczyc im dlaczego podjeli taka a nie inna decyzje

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”