Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 30 gru 2006, 12:03
Yukasz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 30 gru 2006, 12:08

Corinthians
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rangiz » 30 gru 2006, 12:20
Kurde a ja cały czas mam właczoną Al Jazeere i nic nie widzialemCorinthians pisze: Miałem (nie)przyjemność obejrzeć w Al Jazeera zwłoki Huseina owinięte w jakieś białe prześdzieradło.
Opinie arabistów są jednoznaczne - śmierć Huseina wywoła jeszcze większą falę przemocy niż wcześniej.
Rangiz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 30 gru 2006, 12:31
Jeszcze kup sobie coca-colę, popcorn i zasiądź wygodnie w fotelu. Co w tym przyjemnego jak wieszają bądź co bądź drugiego człowiekaRangiz pisze:Kurde a ja cały czas mam właczoną Al Jazeere i nic nie widzialem Evil or Very Mad Ale zaraz jeszcze poszukam na Al Iraqi i innch, moze zobacze Rolling Eyes A ma ktos linka do calej egzekucji?
Szkoda ze nie pokazuja co sie stalo dalej, tylko urywaja na tym momencie jak mu pętle nakładaja.
Yukasz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rangiz » 30 gru 2006, 12:36
Nie rozumiem twojego bulwersu, chcialbym zobaczyc jak go wieszaja - wkoncu na to zasłuzył. Wiem ze moze to troche dziwnie teraz wyglada jak juz Saddam nie żyje, ale gdy go sądzili każdy życzył mu jak najgorzej. Dla mnie tez było go troche zal jak widzialem gdy zakładali mu stryczek, ale to nie powod zeby mowic mi ze obejzałbym to z wielka satysfakcja. Po to było to nakręcane zeby mozna było obejzec jak koncza ludzie ktorzy zle postepowali w ciagu swojego zycia.Yukasz pisze:Jeszcze kup sobie coca-colę, popcorn i zasiądź wygodnie w fotelu. Co w tym przyjemnego jak wieszają bądź co bądź drugiego człowiekaRangiz pisze:Kurde a ja cały czas mam właczoną Al Jazeere i nic nie widzialem Evil or Very Mad Ale zaraz jeszcze poszukam na Al Iraqi i innch, moze zobacze Rolling Eyes A ma ktos linka do calej egzekucji?
Szkoda ze nie pokazuja co sie stalo dalej, tylko urywaja na tym momencie jak mu pętle nakładaja.Nikt nie ma prawa odbierac drugiemu człowiekowi życia
![]()
Teraz pewnie Bush popija szampana po tym jak dopiął swego
Rangiz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 30 gru 2006, 12:37
A jednak. Z resztą ja to popieram, szczególnie w tym przypadku. Saddam zasłużył na tą karę i chyba nikt co do tego nie ma wątpliwościYukasz pisze:Nikt nie ma prawa odbierac drugiemu człowiekowi życia
RóżA
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 30 gru 2006, 12:54
Ja mam wątpliwości. Kara śmierci to cofanie się w czasie, zniżanie się do zezwierzęcenia. Poza tym, wymień mi korzyści z tej egzekucji... Poczytaj sobie opinie arabistów, to zrozumiesz co tak naprawdę się stało.RóżA pisze:A jednak. Z resztą ja to popieram, szczególnie w tym przypadku. Saddam zasłużył na tą karę i chyba nikt co do tego nie ma wątpliwościYukasz pisze:Nikt nie ma prawa odbierac drugiemu człowiekowi życia
Nie ma żadnej przyjemności. Ja też bym obejrzał sobie ten filmik. Jestem ciekawy zachowania Husajna, jak wyglądał i co mówił. Nie mam zamiaru zalewać się przy tym ze śmiechu, bo jak wspomniałem - podobnie jak Ty - jestem przeciwko karze śmierci, ale to nie znaczy, że mam nawet nie oglądać egzekucji i izolować się od tej sprawy.Jeszcze kup sobie coca-colę, popcorn i zasiądź wygodnie w fotelu. Co w tym przyjemnego jak wieszają bądź co bądź drugiego człowieka
Corinthians
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 30 gru 2006, 13:01
To że zasłużył na kare to nie mam wątpliwości bo to zły człowiek był. Tylko nie rozumiem jak można się tym delektowac i o samym nagraniu mówic jak o najnowszej części 'Gwiezdnych wojen' czy czego tam chcesz bo mam takie wrazenie jak czytam to co piszesz, cho mówisz że jest inaczej.Rangiz pisze: Nie rozumiem twojego bulwersu, chcialbym zobaczyc jak go wieszaja - wkoncu na to zasłuzył.
No wiesz jak zgwałcą jakoś dziewczynę to też można powiedziec że tak nie wolno robic a gwałciciel powie: 'A jednak'RóżA pisze:A jednak.
Umartwiał się w swoim męczeństwie i byl pogodzony z losem. Podobno chwilę porozmawiał z katami i...Corinthians pisze:Jestem ciekawy zachowania Husajna
Yukasz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 30 gru 2006, 13:03
Korzyści? Ja osobiście nie odczułem z tego korzyści, ale pomyśl o osobach które przeżyły koszmar przez Saddama, dla nich ta egzekucja jest tak jakby wynagrodzeniem wyrządzonych krzywd. To, że po śmierci Husajna wzmogą się ataki terrorystyczne, było do przewidzenia, w końcu dla większości tych (no właśnie, jak nazwać tych ludzi?) Saddam był swego rodzaju przywódcą, guru. Mimo tego co do słuszności kary nie mam żadnych wątpliwości. Zasłużył to ma (a właściwie to nie ma).Corinthians pisze:Ja mam wątpliwości. Kara śmierci to cofanie się w czasie, zniżanie się do zezwierzęcenia. Poza tym, wymień mi korzyści z tej egzekucji... Poczytaj sobie opinie arabistów, to zrozumiesz co tak naprawdę się stało.
RóżA
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 30 gru 2006, 13:09
Tak, a za rok ja Ci powiem: "pomyśl o tych wszystkich ludziach, którzy zginęli w zamieszkach po śmierci Saddama"RóżA pisze:ale pomyśl o osobach które przeżyły koszmar przez Saddama
To wiem, to było jeszcze przed egzekucją.Yukasz pisze:Umartwiał się w swoim męczeństwie i byl pogodzony z losem. Podobno chwilę porozmawiał z katami i...
Corinthians
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 gru 2006, 13:09
Jarzinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 30 gru 2006, 13:12
Owszem, nie zaprzeczam. Jestem świadom że co teraz może się stać, ale nie zmienia to faktu, że ten człowiek powinien ponieść taką a nie inną karę.Corinthians pisze:Tak, a za rok ja Ci powiem: "pomyśl o tych wszystkich ludziach, którzy zginęli w zamieszkach po śmierci Saddama"
RóżA
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaX_ASR » 30 gru 2006, 13:17
MaX_ASR
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 30 gru 2006, 14:05
Marq
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 gru 2006, 14:11
fieldy
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio