FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 259

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 sty 2007, 0:39

mistyk pisze:Ja bym chcial tylko, zeby w nastepnym meczu Saviola w pierwszym skladzie wyszedl, bo powinien grac ten kto jst w lepszej formie

Co ty mowisz. Eidur swietnie gra tyłem do bramki w powietrzu, bierze udział takze w defensywie... tylko jeszcze czekam az to pokaze.
mistyk pisze: A co do Guddiego to od poczatku mowilem, ze nie pasuje on za bardzo do stylu gry Barcelony. To nie jest typowy snajper, wyrafinowany napastnik. To jest zawodnik, ktory lubi grac za napastnikiem. Podobnie jak Zurawski w polskiej kadrze. Nie mam do niego duzych pretensji, bo to nie jest przeciez Eto`o czy Henry, ale zadowolony z jego gry w tym spotkaniu nie jestem. Zreszta podobnie jak w kilku innych.
Ostre osady dajesz, neistety zostana one niedługo storpedowane... Tymi jakimi ja podałem. Ja byłem pozytywnie nastawiony do Islandczyka jako rezerwowego, gdybym przed sezonem wiedział, ze bedzie podstawowym zawodnikiem, nigdy bym nie poparl jego wyboru.
Nasptepny mecz gramy z Alaves i kolejne Derby i jak dla mnie moze w nich zagrac Eidur, bo to juz jego ostatnie mecze, a i rywal łatwy.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 14 sty 2007, 0:42

brylancik pisze:
mistyk pisze:e jest typowy snajper, wyrafinowany napastnik.
Ale Barcelona gra właśnie w takim ustawieniu że nie posiada takiego "typowego snajpera". Barca gra 4-3-3 z trzema napastnikami którzy lubią się cofać do pomocy i nawet mają zadania defensywne. Dlatego m.in. Saviola ma takie ciężkie tam życie. A co do Gudjohnsena to jak dla mnie pasuje do waszego stylu ale nie jest zawodnikiem z najwyższej półki. Jednak w porównaniu do Saviolii ma dwie zalety - umie grać tyłem do bramki i Rijkaard nie próbuje na siłę udowodnić jakim jest beznadziejnym zawodnikiem.
Ronaldinho takie zadania defensywne ma, ze wlasnego pola karnego nie opuszcza.

Eto`o i Messi cofaja sie czesto do tylu by pomoc kolega, badz rozegrac pilke, ale maja oni cos czego nie ma niestety Guddy - mianowicie szybkosc. I wlasnie to pozwala im szybko przemiescic sie z wlasnej polowy pod bramke rywala.

Jarzinho pisze:
mistyk pisze:Ja bym chcial tylko, zeby w nastepnym meczu Saviola w pierwszym skladzie wyszedl, bo powinien grac ten kto jst w lepszej formie

Co ty mowisz. Eidur swietnie gra tyłem do bramki w powietrzu, bierze udział takze w defensywie... tylko jeszcze czekam az to pokaze.

A czy ja mowilem, ze slabo gra tylem do bramki? Mowilem, ze dla mnie obecnie Saviola jest w dobrej formie, a Guddy w slabej.
Jarzinho pisze:
Ostre osady dajesz, neistety zostana one niedługo storpedowane...
Nie obawiam sie krytyki moich slow, kazdy ma prawo do wlasnego zdania nawet jak sie z nim nie zgadzam. Zreszta co to by bylo, gdyby wszyscy mieli podbne zdanie.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 14 sty 2007, 9:50

Tragiczny, beznadziejny mecz w wykonaniu Barcelony. Espanyol zdecydowanie zasługiwał na zwycięstwo w tym meczu. Dobrze sie pokazał VV, ale to akurat nie jest chyba powód do zadowolenia, bo powoli sie zbliżamy do Realu, gdzie dobre oceny zbiera Iker. Na prawdę nie mogłem oglądać takiej gry, bo praktycznie nie było sytuacji, którą możnaby nazwać bramkową. Były strzały Ronniego w poprzeczkę i tuż obok słupka w drugiej połowie i tyle tylko zapamiętałem. Czekam aż cos Frank zrobi, bo tak to wygladać nie może.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 14 sty 2007, 13:13

o meczu pisalem juz na blaugranie wiec tutaj mi sie nie chce

zadam tylko jedno nurtujace mnie pytanie - coz takiego wczoraj uczynil niejaki gudi?

pretensje to mozna miec do xaviego, iniesty, puyola - dwaj pierwsi nei potrafili opanowac srodka pola a nasz kapitan nie dosc ze dal sie ograc jak dziecko przy golu numer jeden to zgubil krycie przy golu numer dwa i tym samym rozbil linie obrony

dla mnie puyol, xavi i iniesta najgorsi na placu. niewiele lepiej rafa, boczni obroncy i edmilson

atak gral calkiem dobrze ale co mogli zdzialac w trojke?

dlatego teorie o slabym gudin, swietnym savioli (fakt, piekna bramka ale co poza tym? 3 straty po ktorych poszly kontry bo javier podal pilke do tylu do przeciwnika?)

swietny mecz espanyolu a slaby naszych graczy. zdarza sie. najwyzszy czas sie ogarnac

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 sty 2007, 13:20

Ależ się sfrustrowałem wczoraj. Espanyol zagrał mecz sezonu chyba no i na pewno zasłużył na zwycięstwo. Dobrze, że Valdes wciąż w kapitalnej formie bo mogliśmy dostać wyżej [']

Sporo osób wypisuje tutaj totalne bzdury, że aż się nóż w kieszeni otwiera, ale nie mam czasu na odpisywanie wszystkim.

Zachowanie Rijkaarda po bramce na 2:1 :o :lol:

Saviola poza strzelonym golem (brawa dla niego bo bramka bardzo ładna) nie istniał. To już Gudjohnsen był bardziej widoczny więc powstrzymajcie podniecenie i zastanówcie się trochę co wypisujecie. Może lekarstwem będzie po prostu oglądanie meczu bo odnoszę wrażenie, że niektórzy piszą o meczu a nie widzieli go.

Rafa powinien wylecieć bez dwóch zdań. Zresztą ostatnio mi podpadł totalnie. Najpierw asysta z Getafe a teraz jeszcze takie zachowanie :?

Espanyol pograł sobie w kości. Byli przy tym nieźle zorganizowani. 8 żółtych a żadnego czerwa. Nieźle [']

Mały Budda robił co chciał, jak chciał i kiedy chciał. Aż miło było popatrzeć :roll:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 14 sty 2007, 13:51

btw - taki maly budda (watipe zeby chcial) bylby doraznym i dosc dobrym lekarstwem na klopoty realu. i dosc tanim

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 14 sty 2007, 14:03

rkoeman pisze:btw - taki maly budda (watipe zeby chcial) bylby doraznym i dosc dobrym lekarstwem na klopoty realu. i dosc tanim
Sam sobie odopowiedziałes :wink: rkoeman ale coś w tym jest mógłby do nas przyjść choc z drugiej strony on też jest w pewnym stopniu częscią historii Barcelony i to tak nie ładnie potem isc do Realu :P

Widze ze po derbach Katalonii minorowe nastroje pośród kibiców Barcelony

Wiadomo ze chce sie wygrywać wszystkie mecze, ale bez przesady dalej jesteście na dobrej drodze do zwyciestwa w lidze no i za niedługo dojdą wam z powrotem dwa b. ważne atuty Etoo i Messi akurat na ważna cześć oraz końcówke sezonu.

Barcelona cały czas panuje w hiszpanii i nie ma widoków na zmiane (niestety :x :P )

Zeby to w Madrycie takie problemy tylko były :wink: Jedna porażka 8)

Choć Valencia sie rozpedza, a Sevilla moze odskoczyć na 3 pkt dziś

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 14 sty 2007, 14:20

ja mam nastroj dobry. za dlugo lat kibicuje by cos takiego moglo na mnie wplynac

ps - z tym przywiazaniem malego buddy to barcelony wcale nie jest tak rozowo. vide jego zachowanie w zeszlym sezonie i manifestowanie przesadnej radosci wczoraj :) koles ma widac jakies dziwne pretensje do bylego klubu. a wystarczylo swojego czasu nie pyskowac trenerowi i nie domagac sie zbyt duzej kasy.

szkoda chlopaka. mog byc naprawde kims w swiatoej pilce. laczy w sobie wszystkie najlepsze cechy xaviego, iniesty i guardioli

Awatar użytkownika
SiKor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SiKor » 14 sty 2007, 14:21

wraca też Zambrotta, który co jak co ale od Belletiego w defensywie jest lepszy...
Niezapominajmy o zaległym meczu z Betisem, który TRZEBA wygrać :!: :!: :!:
a tak btw czemu nie działa stronka fcb24 ??

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 14 sty 2007, 14:29

bo jest tak zabawna ze serwer im padl ze smiechu

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 sty 2007, 14:57

rkoeman pisze:bo jest tak zabawna ze serwer im padl ze smiechu
:roll: :P :P

Czy nastroje sie pogorszyly. Troche ostatnio wyniki nie zadowalaja, ale nie jest, az tak zle. Teraz dosc łatwe spotkanie w kolejnych derbach. pozniej juz moze byc tylko jeszcze lepiej z coraz dłuzsza kadra.

Sztab napewno nie był zadowolony, Franka troche poniosło, jednak szybko tam sie zebrało gorno i oszacowało szkode :P Laporta takze nie był zadowolony, mzoe dlatego, ze kilka osob obok niego sobie papierosy paliło :twisted: Choc cieszyl sie jak Saviola strzelil bramke, pozniej juz było nieco smutniej.

Co do Savioli prawda jest taka, ze mial ta sytuacje, ktora sam sobie wypracował, pozniej mial dwa dobre odegrania na skrzydło i tyle z tego meczu w jego wykonaniu. Nic nadzwyczajnego, Eidur jednak jest tym drugim w hierarchi i powinien sie lepiej zaprezentowac. Miał kapitalna sytuacje i tyle. Nie zapamietałem wielu ciekawych podan czy innych prob rozruszania ofensywy.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 14 sty 2007, 15:08

a okiwanie 3 gosci i dobre podanie w tempo do dinho? w akcji po ktorej iniesta powinien wejsc sam w pole karne? :P

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 14 sty 2007, 15:32

rkoeman pisze:
zadam tylko jedno nurtujace mnie pytanie - coz takiego wczoraj uczynil niejaki gudi?
Wlasnie nic nie uczynil i o to chodzi.

Zreszta byl wogole nie widoczny w tym meczu, a najlepsze bylo jak Ronnaldinho mu pokazywal, gdzie powinien stac. Wspolpraca sie niestety nie ukladala.

rkoeman pisze:
swietny mecz espanyolu a slaby naszych graczy. zdarza sie. najwyzszy czas sie ogarnac
Zgadzam sie, czas wziac sie ostro do pracy.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 14 sty 2007, 15:35

alez iceman byl widoczny w pierwszej polowie. razem z dinho i ludo jako jedyni cos robili. ogladajcie ludziska uwaznniej co sie dzieje

gra z klepki to tez udzial w grze. byc moze trudniej zauwazyc

saviola poza golem nie zrobil kompletnie nic. stracil za to 3 razy pilke tak ze zrobilo sie zle po kontrze. choc za bramke duze brawa. nie wiem jakim cudem trafil nie patrzac ani razu na bramke :o

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 sty 2007, 15:52

rkoeman pisze:alez iceman byl widoczny w pierwszej polowie. razem z dinho i ludo jako jedyni cos robili. ogladajcie ludziska uwaznniej co sie dzieje

No nie wiem czy Ludo jest na miejscu...
Tez nie dostrzegłem tak jak pisałem prob rozruszania zepsolu, choc mozliwe, ze przeoczyłem ta sytuacje podana przez ciebie. Choc tak jak juz pisałem oceniam go jako tego drugiego...Czy ta gra na jeden kontakt tak dobrze funkcjonuje w obecnosci Islandczyka, mzoe tak, ale takze brakuje wg, pewnosci, bo niekiedy wrecz powinien zgrac z pierwszej na skrzydła. Tez nie uwazam, ze Saviola zagrał lepiej, jedyne co za nim przewiało, to ze wypracował sobie sytuajce i strzelil bramke.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”