Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 104

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 14 sty 2007, 22:25

No cóż podejrzewam jednak, że na wielkich planach się skończy, choć podejrzewam, że jeden z tej trójki może przejść (Robben, Riquelme, Ribery).

Ta nagła zmiana w polityce Bayernu (wydawanie grubych milionów na megagwiazdy) spowodowana jest wyrównaniem poziomiu w Bundeslidze i braku sukcesów w LM od pięciu lat (ani razu nie byli w półfinale). W lidze Werder kupuje niezłych graczy za mała kasę i to w dodatku z innych liga niż niemiecka (Diego, Wome). Taktyka skupowania najlepszych z Niemiec przestała się sprawdzać, a nieudany transfer Dos Santosa zmusił ich do innego myślenia.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 15 sty 2007, 11:50

Ebi nieudany transfer dos Santosa :lol:? Po pierwsze, Paragwajczyk wielu szans nie dostal [1 wystep w pierwszej jedenastce]. Poza tym, zostal sprawadzony za psie pieniadze [ok. 2 mln euro]. Moze jeszcze podasz przyklad Hashemiana :roll:? Rozumiem, gdyby Hoeness sprowadzil dos Santosa za wielki pieniadze, a tak... Z reszta Julio ma jeszcze czas i utrze nosa malkonentom 8).

Co do zmiany taktyki transferowej zupelnie sie nie zgadzam. Bayern jeszcze zadnych 'grubych milionow' na gwiazdy nie wydal. I tak moze zostac. Hoeness powiedzial, ze jezeli zajdzie taka potrzeba [tzn. znajda pilkarza, w ktorego warto zainwestowac tak wielki pieniadze], sypna gotowka. Zastrzegl jednak, ze tak nie musi sie stac.

Werder kupuje 'swietnych zawodnikow za male pieniadze' od kilku lat, a to jakos Bayern jest obecnie 2. razy z rzedu Mistrzem Niemiec, a takze najlepiej z niemieckich zespolow spisuje sie w CL w przeciagu kilku poprzednich lat. Co do 'swietnej polityki transferowej innych zespolow BL' moze wspomnisz jeszcze o HSV :lol:?

Co do ofensywy transferowej Bayernu, dzisiejszy 'Kicker' podaje, ze Bayern jest zainteresowany Hamitem Altintopem [obronca/pomocnik, nie mylic z Halilem- napastnikiem]. Interesujace. Ciekawe tylko ile w tym prawdy, bo ostatnio kazdy wypowiedz Hoenessa: 'X to dobry pilkarz' pojawia sie w prasie jako zainteresowanie Bawarczykow tym zawodnikiem :roll:.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 15 sty 2007, 13:19

olson skąd te cytaty to nie wiem, chyba nie z mojej wypowiedzi.

Dos Santos był niudanym transferem. Miał być następcą Ballacka, piłkarz roku w Paragwaju, a tutaj? Nie dostawał szans, bo najwidnoczniej był za słaby, przecież skład jedenastki ustala się tez na podsatwie formy na treningach. Karimi podobnie. Zagrał trzy dobre mecze i wszystko, a jak widziałem kompilacje z jego udziałem to szczęka opadała. Jak napisał ktoś wcześniej nie pokazał nawet 1/4 tego (wiem, że liga znacznie mocniejsza, ale jednak).

Nie pamiętasz co było pół roku temu? Gadali, że nie potrzebują nowego gracza, troszkę dali im w kośc to kupili van Bommela. Teraz są na trzecim miejscu w tabeli i mają więcej porażek na półmetku niż w poprzednim całym sezonie. Wpadli zatem na pomysł, że Dos Santos czy Karimi to gracze na miarę Bayernu nie są.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 15 sty 2007, 17:53

olson pisze:Co do zmiany taktyki transferowej zupelnie sie nie zgadzam. Bayern jeszcze zadnych 'grubych milionow' na gwiazdy nie wydal. I tak moze zostac. Hoeness powiedzial, ze jezeli zajdzie taka potrzeba [tzn. znajda pilkarza, w ktorego warto zainwestowac tak wielki pieniadze], sypna gotowka. Zastrzegl jednak, ze tak nie musi sie stac.
no właśnie, nie ma po co wydawać grubej kasy tylko po to, żeby 'mieć' i móc się pochwalić
Ebi pisze:Taktyka skupowania najlepszych z Niemiec przestała się sprawdzać, a nieudany transfer Dos Santosa zmusił ich do innego myślenia.
z tego jak napisałeś można by było wywnioskować, że Dos Santosa też z Niemiec kupiliśmy :lol:
Jak byś chciał zobaczyć to wiedziałbyś, że raczej teraz zaczeliśmy stawiać na wychowanków. co IMO jest dobra rzeczą

kolejny dzień kolejne spekulacje. Teraz podobno interesujemy się Basturk'iem i Hamitem Altintopem obydwaj są pomocnikami tyle, że pierwszy to ofensywny, a drugi to taki uniwersalny. Zresztą wątpię, żeby choć jeden z nich zasilił nasze szeregi. Są do wzięcia za darmo po sezonie, ale raczej Magath nie takich zawodników szuka.
Dzisiaj skończył się obóz w Dubaju, wracamy do Niemiec gdzie 17.01 zagramy z drugoligowym Saarbrucken, pierwotnie mieliśmy grać z Fenerbahce ale odwołaliśmy ten mecz i jedziemy na turniej z okazji rocznicy 50-lecia przyłączenia Kraju Saary do Republiki Federalnej Niemiec, której stolicą jest miasto Saarbrücken.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 15 sty 2007, 18:35

Na stronie głównej pilka.pl pojawił się news jakoby Hasan przeszedł do Juve. Sam nie wiem co o tym myśleć. Póki co strona Juve i Bayern milczą w tej sprawie.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 15 sty 2007, 19:28

Ebi w moim poprzednim poscie zadnych cytatow nie ma ;).

Dos Santos chyba dla Ciebie mial byc zastepca Ballacka. Nie wiem, jak mozna uwazac, ze zawodnik 23- letni zawodnik [gdy zima rok temu przechodzil do Monachium, Julio tyle wlasnie mial lat], nigdy nie wystepujacy w Europie, niedoswiadczony od razu zacznie byc nastepca jednego z najwazniejszych ogniw zespolu w przeciagu kilku poprzednich sezonow :roll:. Hoeness traktowal Paragwajczyka jako inwestycje na przyszlosc. Ja tez tak uwazam. Jeszcze Julio pokaze na co go stac.

Nie wiem jeszcze jak mozna skreslac zawodnika po 2- letnim okresie gry w klubie, kiedy jego wystepy mozna policzyc na palach jednej reki. Zalosne :roll:.

Kupno van Bommela to na pewno nie skutek sierpniowych wystepow Bayernu :roll:. Holendrem Hoeness byl zainteresowany juz, kiedy Mark wzmacnial Barcelone. Rozmowy na temat jego transfey odbywaly sie juz wczesniej. Nie wiem skad pomysl, ze jego sprowadzenie to efekt slabej gry na poczatku ligi [na dodatek gralismy wtedy calkiem dobrze :roll:].

Powiem szczerze, ze mozliwosc sprowadzenia Turkow troche mnie zaintrygowala. Nawet myslalem co nieco o tym w szkole. Obydwaj sa do wziecia za darmo, wiec mozna sprobowac. O ile transfer Altintopa wydaje mi sie niepotrzeby, o tyle cieszylbym sie, gdyby na Allianz przybyl Basturk. Zawodnik kreatywny, lubiacy gre kombinacyjna, dobry technicznie. Jego rozwoj znaczaco zatrzymaly kontuzje. Na miejscu Hoeness dalbym mu szanse.

Nie wierze, ze Brazzo podpisal juz kontrakt z Juve. Zawodnik calkowicie oddany Monachium. Na pewno najpierw usiadzie do rozmow z Bayernem w sprawie nowego kontraktu, zanim zacznie rozmawiac z innymi klubami.

Awatar użytkownika
tiaga
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tiaga » 15 sty 2007, 21:47

Ja również uważam, że to plota. Na stronie ani widu ani słychu wiadomości o rzekomym transferze Brazzo.
Trzeba jednak przyznać, że w tym okienku było wyjątkowo sporo spekulacji dotyczących tranferów w Bayernie, jak narazie 90% okazuje się zwykłą plotką. :roll:

Swoją drogą... wita Was wierna fanka teamu z Monachium, konkretnie FC Bayernu. ;)
Przyniosło mnie aż tutaj i mam nadzieję, że trochę tutaj zagrzeję miejsca. :lol:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 15 sty 2007, 22:00

tiaga pisze:Swoją drogą... wita Was wierna fanka teamu z Monachium, konkretnie FC Bayernu.
Przyniosło mnie aż tutaj i mam nadzieję, że trochę tutaj zagrzeję miejsca.
witamy, witamy chyba pierwsza fanka na forum :?: która kibicuje naszemu świetnemu klubowi

Co do potwierdzalności tych plotek, to niekiedy plotki są tak absurdalne, że wręcz śmieszne, np. Aloisio czy jakoś tak, no bez przesady kto by kupił 31- letniego snajpera z Brazyli, chyba nikt :wink:
Niektóre plotki są dobre :P np te o Riberym i Robbenie, ale media za bardzo chcą nam wcisnąć jakiegoś piłkarza w tym mercato. Codziennie mówi się o jakimś piłkarzu w kontekście przejścia do Bawarczyków, naprawdę czyba niktórym się nudzi i wymyślają byleby zapełnić rubrykę. Ciekaw jestem kiedy się dowiemy od Hoennessa o prawdziwym zainterswaniu jakimś piłkarzem :?:

Awatar użytkownika
tiaga
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tiaga » 15 sty 2007, 22:19

No o Riberym to już nie plotka, lecz fakt. ;) "Nasz" klub rzeczywiście jest zainteresowany piłkarzem z Marsylii.
Jeśli chodzi o Robbena i Riquelme, to Hoeness niestety lub stety zaprzeczył, jakoby klub miałby się nimi interesować. ;)

Swoją drogą na forum Bayernu i na czacie FCB występuję pod pseudonimem Lily, jednak tutaj był on zajęty. Piszę, jakby mnie ktoś kojarzył. ;)

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 16 sty 2007, 9:29

Akarin pisze:Ciekaw jestem kiedy się dowiemy od Hoennessa o prawdziwym zainterswaniu jakimś piłkarzem
Ribery, Klose [jezeli zglosi chec pozostania w Niemczech :lol:].

Dzisiejszy Kicker podaje, ze Brazzo po sezonie na pewno odejdzie z Bayernu. Informacje wiarygodne, dziennik cytuje nawet samego pilkarza, ktory stwierdza, ze latem przenosi sie do Turynu. Po sezonie trzeba bedzie kogos dokupic na pozycje skrzydlowego/ bocznego obroncy. Niestety, to strefy gry Hamita Altintopa, bedacego ostatnio na ustach prasy w kontekscie zainteresowania Bayernu :roll:.

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 16 sty 2007, 10:28

olson pisze:Dzisiejszy Kicker podaje, ze Brazzo po sezonie na pewno odejdzie z Bayernu. Informacje wiarygodne, dziennik cytuje nawet samego pilkarza, ktory stwierdza, ze latem przenosi sie do Turynu.
No oficjalna strona Bayernu tez juz potwierdzila te doniesienia, tak wiec mozna juz uznac odejscie Brazzo do Turynu jako pewne ;)
olson pisze:Po sezonie trzeba bedzie kogos dokupic na pozycje skrzydlowego/ bocznego obroncy. Niestety, to strefy gry Hamita Altintopa, bedacego ostatnio na ustach prasy w kontekscie zainteresowania Bayernu Rolling Eyes.
No wlasnie :roll: srednio mi sie widzi Hamit u Nas :? no ale jakbym mial juz wybierac pomiedzy nim a Basturkiem to juz wole Hamita bo szczerze mowiac nigdy nie bylem fanem talentu Yildiraya i z trwoga czytalem kolejne doniesienia prasowe jakoby mialby on sie przeniesc do Bayernu i oby na doniesieniach prasowych sie skonczylo ;) w sumie to nie jstem pewien czy takie sprowadzenie zastpcy Brazzo byloby sluszne :think: przeciez prawa strone mamy calkiem calkiem: Sagnol, Lell, Gorlitz, Deisler, zwlaszcza z Anreasem pokladam najwieksze nadzieje na przyszly sezon :P kto wie czy odejscie Brazzo walnie nie przyczyni sie do pokazania pelni mozliwosci przez utalentowanego Andreasa 8)
Akarin pisze:Ciekaw jestem kiedy się dowiemy od Hoennessa o prawdziwym zainterswaniu jakimś piłkarzem Question
Hoeness o Robbenie pisze:Nic nie jest tutaj na rzeczy. To wszystko spekulacje. Owszem, jeśli Robben czy Miroslav Klose byliby na sprzedaż to być może zadziałalibyśmy w ich sprawach. Jednak fakty są takie, że nie kontaktowaliśmy się ani z Chelsea, ani z agentem Robbena.
Hoeness o Riquelme pisze:Nie jesteśmy umysłowo chorzy. Jak można kupić takiego gracza jak Riquelme za 18 milionów? Nie składaliśmy za niego żadnej oferty i nie będziemy składać w przyszłości.
Hoeness o Klose pisze:Nic nowego w tej sprawie się nie zdarzyło: powtórzę to, co mówiliśmy w ostatnich tygodniach i miesiącach - jeśli Klose będzie wyobrażał sobie transfer w obrębie Niemiec to będziemy się o niego starać. Jeśli będzie inaczej to nie podejmiemy żadnych działań.
Hoeness o Ribery'm pisze:Nie miałem z nim kontaktu. Rozmawiałem z prezydentem Olympique na kilku spotkaniach. Na razie podtrzymane jest stanowisko Marsylii: jeśli Ribery będzie mógł odejść, będziemy jednym z pierwszych klubów, z którym będą prowadzone rozmowy. Marsylia ma dać nam sygnał, gdyby była gotowa go sprzedać. Wtedy jeszcze raz zastanowimy się czy na pewno chcemy go sprowadzić.
i tak jeszcze w ramach ciekawostki
Hoeness o przedluzeniu kontraktu z Brazzo pisze:Jesteśmy w stałym kontakcie z jego agentem. Hasan to przyjaciel naszego klubu. W spokoju podejmiemy decyzję, która będzie najlepsza dla niego i dla nas.

Awatar użytkownika
weasel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: weasel » 16 sty 2007, 13:28

spyrczak pisze:...przeciez prawa strone mamy calkiem calkiem: Sagnol, Lell, Gorlitz, Deisler...
Z tym, że niekoniecznie bo dziś podano, że Deisler postanowił zakończyć karierę...

Źródło: http://www.fcbayern.t-com.de/de/aktuell ... 0281344ff3

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 sty 2007, 13:41

Kontuzje go zniszczyly, a prydarzały sie w najgorszych momentach. Mial pecha i to ogromnego, zapowiadał sie kapitalnie. Takze troche dziwna sytuacja, bo Bayern sporo dla neigo zrobil, tu kontujza tu jakas depresja, a i za podpisanie kontraktu podobno zgarnał spora sumke.

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 16 sty 2007, 13:50

weasel pisze:Z tym, że niekoniecznie bo dziś podano, że Deisler postanowił zakończyć karierę...

Nie moge sie odnalezc :shock: ehhh a tak sie cieszylem ze juz wrocil na dobre po kontuzji a tu takie cos :( no ale skoro twierdzi ze nie czuje sie na silach to mu sie nie dziwie ale napewna ta decyzja nie pomoze Bayernowi w walce o najwyzsze cele tym sezonie :? jednak jest nadzieja ze BastiFantasti jeszcze wroci bo Uli zapowiedzial ze kontrakt nie zostal zerwany tylko "zamrozony" i jesli tylko Deisler bedzie chcial wrocic to nie bedzie zadnego z tym problemu ;) teraz po tej decyzji zarzad musi wziasc sprawy w swoje rece i postarac sie bardzo o Ribery'ego bo po sezonie zostaniemy bez prawoskrzydlowego :? Uli uzaleznial ewentualny transfer Francka od dyspozycji Bastka no ale w takim wypadku chyba nie pozostaje nic innego jak zakasac rekawy, odkurzyc konta bankowe w Szwajcarii i zaczac dzialac ;)

Awatar użytkownika
tiaga
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tiaga » 16 sty 2007, 13:53

:(

Strona oficjalna potwierdza zarówno fakt, że Deisler kończy karierę jak i odejście Brazzo. :( Smutne wiadomości.

A wzmocnień AKTUALNIE żadnych. Mam nadzieję, że to zmotywuje zarząd do sprowadzenia jakiegoś wartościowego zawodnika...

Żal mi najbardziej Deislera, bo jego powrót był fenomenalny i po cichu jako kibic wierzyłam, że tak już zostanie. Cóż... Licze na to, że turniej w Dubaiu dał jakieś rezultaty i rzeczywiście jesteśmy bardziej zgrani. Jak jest naprawdę to przekonamy się na boisku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”