Piłka Ręczna - Strona 5

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 22 sty 2007, 21:36

Otóż to, nie wyszli najsilniejszym zestawieniem, o czym było wiadomo już na dzień przed spotkaniem. Dlatego nie zgadzam się z Twoją opinią, że "wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazywaly ze to Niemcy wygraja". Ich jedynym atutem w sumie była gra przed właśną publicznością, bo skład doprawdy wyrównany, a jak się potem okazało ze wskazaniem na Polskę, co cieszy.

Do końca także nie mogli sobie pozwolić na odpuszczenie tego spotkania, bowiem wyniki z tej rundy przechodzą do następnej fazy. Nie grali najsilniejszym składem - było to spowodowane kontuzjami.

Awatar użytkownika
tiaga
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tiaga » 22 sty 2007, 21:40

Cudowny mecz po prostu!
Dawno tak się nie naskakałam, nie napiszczałam... Ogromnie dużo emocji, mecz dosyć wyrównany. ;)
Zresztą jedna osoba wśród zebranych tutaj 'musiała' wysłuchiwać moich lamentów i 'okrzyków' radości. :lol: :lol: :lol:

Swoją drogą zagrało większość podstawowych zawodników + Schwarzer, z którym na początku miał pewne trudności nasz Krzysiek Lijewski. ;)
jak już ktoś napisał, Niemcy mogły sobie pozwolić na "maleńkie" osłabienie. ;)

Graliśmy waleczenie, energicznie. Owszem, były momenty kryzysu, jak wtedy gdy Niemcy zdołali wrzucić nam 4 bramki pod rząd, a my nie mogliśmy się przełamać. ;) Postawiliśmy jednak na swoje.

Duma aż mnie rozpiera, muszę przyznać. Jak to Wenta określił, był to nasz mały finał. Trzeba przyznać, że mecze Niemcy vs. Polska zawsze mają specyficzny charakter. Nie inaczej było tym razem. ;) Polacy postawili sobie za obowiązek wygrać z zachodnimi sąsiadami i tak też się stało.
Do końca wierzyłam w zwycięstwo, nasi zawodnicy również. ;)

Za Niemcami poza tym stała 11.000 publiczność, która dopingowała ich z całych sił, a nasz zespół niejednokrotnie wygwizdywała. ;) Coś wspaniałego, naprawdę.

Z tej radochy chyba obejrzę powtórkę w TV. :P

EDIT: Przyptrzyłam sie składowi. ;)
Swoją drogą nam dużo brakuje jeszcze do doskonałości, patrząc obiektywnie. Ale z meczu na mecz z naszą drużyną jest coraz lepiej. Mam nadzieję, że nadal tak będzie. ;)
Ostatnio zmieniony 22 sty 2007, 21:45 przez tiaga, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 22 sty 2007, 21:45

kama_reda pisze:Otóż to, nie wyszli najsilniejszym zestawieniem, o czym było wiadomo już na dzień przed spotkaniem.
Bylo nie bylo... Info pojawilo sie ze prawdopodobnie Niemcy zagraja bez kilku podstawowych graczy ale to nic pewnego nie bylo... Mial nie grac Schwarzer, a zagral, jeszcze jeden z pilkarzy ktory mial nie grac tez zagral ale nie pamietam nazwiska. Nawet Niemcy jakby wyszli w rezerwowym skladzie to przy maksymalnej koncentracji mogliby pokonac Polske... Stad moja pewnosc ze przegramy ten mecz, ale wygralismy wiec tym bardziej sie ciesze ;)
tiaga pisze:Zresztą jedna osoba wśród zebranych tutaj 'musiała' wysłuchiwać moich lamentów i 'okrzyków' radości.
Ciekawe kto :lol:

Awatar użytkownika
tiaga
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tiaga » 22 sty 2007, 21:50

Swoją drogą nie traktujmy rezerw jako zawodników sporo słabszych. Cały zespół niemiecki jest bardzo silny. Świadczy o tym chociażby fakt, że Bundesliga to jedna z najsilniejszych lig piłkarskich na świecie. ;)

Nasze 'rezerwy' w meczach z Brazylią i Argentyną potrafiły siać niezłe zamieszanie w szeregach przeciwnika, podczas gdy Niemcy swoim podstawowym składem nie wygrywały taką różnicą bramek, jak nasz zespół. ;)

Zresztą nie ma co gdybać. Nasz zespół nie jest jeszcze w takiej formie, jak być powinien.
Miałam ochotę się rozpłakać, jak widziałam co momentami robili nasi zawodnicy w ofensywie. Na szczęście Wenta poprosił o czas i zrobił "coś", co pomogło się skupić biało-czerwonym. ;)

Cieszę się z sukcesu i mam nadzieję, że nasza forma bedzie z meczu na mecz lepsza. :P
Polacy po tej potyczce powinni nabrać większej pewności siebie. Przecież Niemcy to nie tacy zwykli rywale dla nas... ;)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 23 sty 2007, 22:47

Transmisje na DSFie:

Sendezeiten im Überblick: Hauptrunde

Mittwoch, 24. Jan., 19.25 Uhr

Frankreich - Polen, Dänemark - Kroatien (LIVE-Konferenz) & Deutschland - Slowenien (Höhepunkte)

Donnerst., 25. Jan., 18.00 Uhr
Polen - Island, Frankreich - Slowenien, Kroatien - Ungarn, Dänemark - Spanien (LIVE-Konferenz) & Deutschland - Tunesien (Höhepunkte)

Samstag, 27. Jan., 18.00 Uhr
Island - Slowenien, Polen - Tunesien, Ungarn - Spanien, Dänemark - Russland (LIVE-Konferenz) & Deutschland - Frankreich (Höhepunkte)

Sonntag, 28. Jan., 17.25 Uhr
Slowenien - Polen LIVE & Deutschland - Island (Höhepunkte)

Mimo że nie będą to całe mecze Polaków to jednak Niemcy spisują się o wiele lepiej od naszych wspaniałych stacji TV i pokażą naszych Orłów.

Jutro gramy z jednym z faworytów MŚ - reprezentacją Francji, która na ostatnich dwóch MŚ zajęła trzecie miejsce a w 2001 roku grając u siebie wywalczyła złoty medal. W ostatnim meczu poprzedniej fazy Trójkolorowi przegrali z Islandia 24:32 co uznano za dużą niespodziankę. Porażka ta spowodowała że Francuzi w drugiej fazie turnieju nie mają ani jednego punktu. W meczu z Islandią dużą rolę odegrała twarda obrona którą Polska także powinna zaprezentować a co podobno nie jest naszą najlepszą stroną. Jednak jak pokazał wynik z Niemcami możemy powalczyć z najlepszymi choć teraz łatwo nie będzie gdyż Francuzi nie chcąc trafić w kolejnej rundzie na pierwszą w grupie MII Hiszpanię co wydaje się najbardzej prawdopodobne powinna wygrać z naszą reprezentacją i przez to będzie podwójnie zmobilizowana.

W drugiej szóstce znalazły się: Hiszpania, Chorwacja, Węgry, Dania, Rosja i Czechy. Najlepsza czwórka z obu grup stworzy pary ćwierćfinałowe (według klucza 1-4, 2-3, 3-2, 4-1).

Awatar użytkownika
tiaga
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tiaga » 23 sty 2007, 22:59

Strasznie irytujące jest to, że żadna polska stacja nie zdecydowała się transmitować mecz swojej reprezentacji. :?
DSF osobiście nie mam, a nie pojadę do znajomej 40 km dalej, aby tylko obejrzeć mecz. Postaram się przez internet coś zdziałać, jednak mogą być kłopoty. Eh :roll:

Co do jutrzejszego meczu... staram się być dobrej myśli. ;)
Biorąc pod uwagę dosyć dziwną przegraną Francuzów oraz wygrany mecz Polaków z gospodarzami turnieju, zapowiada się naprawdę interesujący pojedynek, w którym każda z ekip będzie chciała się zaprezentować jak najlepiej. Mam jednak nadzieję, że Polacy pokażą, że wygrana grupy C nie była przypadkiem. ;)

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 23 sty 2007, 23:07

Poza tym gdy ktoś będzie chciał oglądac mecze Niemców osobno nie jako konferencja to wszystkie lecą na ARD i ZDF :wink:

To ja może jeszcze się o meczu wypowiem jako, że oglądałem na żywo.
swietna gra Polaków, żadko gralismy skrzydłami ale jak już do tego doszło to mieliśmy wysoką skutecznosć 8) nasz środek Lijewski, Bielecki, Tkaczyk - masakra, zagrali świetnie, a te wszystkie rzuty Bieleckiego zza 9 metra to po prostu cudo, Butter dawał się robić jak dziecko :P POlak za każdym razem rzucał mu w przeciwną stronę do tej w którą stronę się poruszał. Niemcy dopiero powarzniejsze zamieszanie pod naszą bramką zaczeli robić kiedy wszedł Schwarzer i parę 7-emek im wywalczył. Poza tym mecz dość wyrównany, moim zdaniem Niemcy trochę za szybko chcieli skończyć akcję i wcześnie rzucali, przez to wiele rzutów niecelnych mieli. Swoją drogą to Szmal wybraniał wszystko co mógł, zagrał świetnie tylko przy 7-edmkach dawał się robić Bauerowi (wszytkie mu wrzucił), ale gdy inny Niemiec wykonywał 7 to już obronił 8) Dwie czerwone zupełnie zasłużone, choć ta druga leciutko naciągana :wink: Ruggisch grał bardzo brutalnie i wręcz na granicy chamstwa czasami, zasłóżenie dostał czerwo.

Poza tym Brand wymienił dzisiaj rozgrywającego na bramkarza, widać niezadowolony jest z Fritza i Buttera.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 24 sty 2007, 7:49

tiaga pisze:Biorąc pod uwagę dosyć dziwną przegraną Francuzów oraz wygrany mecz Polaków z gospodarzami turnieju,
Francuzi przegerali nie z byle kim tylko z Islandia, ktora od lat liczy sie w swiatowej pilce recznej. Nie patrzylbym jakos na ten mecz w swietle tego ze dzieki temu mamy wieksze szanse. Francja w meczu z Polska zrobi wszystko zeby wygrac, bo porazka stworzy juz im tylko iluzoryczne szanse na awans, a oni mieli tutaj zdobyc medal. M,am nadzieje ze powalczymy i jeszcze dodam tylko ze Francja jest zespolem lepszym niz Niemcy.
Akarin pisze:Swoją drogą to Szmal wybraniał wszystko co mógł,
Zgadzam sie, tylko ze rzuty karne szly mu slabo. Zawodnicy niemieccy caly czas rzucali w prawy rog, a Szmal caly czas dawal im sie oszukiwac. Nie zmienia to jednak sprawy ze to dzieki niemu wygralismy z Niemcami

Rywale w naszej grupie:
Francja - faworyt do zdobycia MS, przd mundialem najlepsza reprezentacja swiata.
Islandia - preferuje silowa pilke reczna, od lat zaliczana do czolowki swiatowej.
Slowenia - Juz przed faza grupowa pisalem ze bedzie to dla mnie czarny kon imprezy ;) Wygrala ostatnio z faworyzowana Tunezja.
Tunezja - wydaje sie wszystkim ze to cieniasy, a wcale tak nie jest. Dadam tylko ze losowana byla z 1 koszyka, z tego z ktorego m.in. Francja, Niemcy czy Chorwacja.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 24 sty 2007, 15:59

Do meczu Polakow jeszcze troche czasu, a wlasnie wyczytalem sensacyjna informacje... Otoz Dunczycy chyca zbojkotowac impreze, poniewaz tlumacza sie ze wykladzina na ktorej odbywa sie gra ma w sobie jakies przestwory chwytajace pecherzyki powietrza przez co pilka nienaturalnie sie odbija. Moim zdaniem Dunczycy szukaja dziury w calym. Maja porazke na koncie i probuja na cos zrzucic wine... Jakos inne zespoly sie nie skarza na to, nawet te ktore graly w hali w Mannheim, na ktorej ma byc mecz Dania - Chorwacja. Mysle ze jest rowniez druga strona medalu. Dunczycy grozac bojkotem moga sprawic ze Chorwaci rozluznia sie i pilkarze Danii moga to wykorzystac... Dziwni sie zzrobili 'Krolowie'...

Awatar użytkownika
tiaga
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tiaga » 24 sty 2007, 18:08

Mam dobrą wiadomość. Polsat Sport zdecydował się jednak transmitować mecz Polska - Francja. Zapraszam więc tych, którzy ten kanał posiadają, o 19.25 przed telewizory! :P

Odzyskałam właśnie wiarę w zarząd tv. 8)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 24 sty 2007, 18:32

tiaga pisze:Polsat Sport zdecydował się jednak transmitować mecz Polska - Francja
Ale łaske zrobili... To jest ich obowiazek zeby pokazac Polska reprezentacje, nie zrobili tego w otwartym kanale to musza to zrobic chociazby w kodowanym. Jesliby tego meczu nie pokazali to nie wiem co by z kibicow sobie zrobili - chyba kpine.
tiaga pisze:Odzyskałam właśnie wiarę w zarząd tv.
Nie ma sie z czego cieszyc. Jak juz wspomnialem to jest ich obowiazek. Powinni dac to do otwartergo Polsatu, albo chociazby do TV4 (ale wtedy Cyfra moglaby pokazywac nmecz a zarzad Polsatu bo sie chyba powiesil jakby do tego doszlo).

Awatar użytkownika
tiaga
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tiaga » 24 sty 2007, 19:45

Widocznie uznałam, że jest z czego się cieszyć. ;) To, że Ty tak nie uważasz, to już mnie nie interesuje.
Uznałam, ze warto będzie poinformować użytkowników, bo niektórzy (podobnie jak i ja) mogliby się wogóle nie dowiedzieć... ;)

Owszem, również uważam, że obowiązkiem tv jest transmitowanie meczów swojej reprezentacji, jednak widocznie oni uznali inaczej.
Byłam już wściekła, że nie obejrzę meczu, a miło było dostać wiadomośc, że jednak mi się uda... ;)

Ps. Nie pisz wszystkiego tak pretensjonalnie. ;)
Jeśli masz jakieś zastrzeżenia to napisz do telewizji i tam im ponarzekaj, my na nich większego wpływu nie mamy. ;)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 24 sty 2007, 19:56

Modzi wybaczcie

tiaga pisze:Widocznie uznałam, że jest z czego się cieszyć.
Myslalem ze PS pokaze wszystkie mecze Polakow i ze to jest pewne. Ameryki nie odkrylas.
tiaga pisze:To, że Ty tak nie uważasz, to już mnie nie interesuje.
Co chcialas osiagnac tym zdaniem?

tiaga pisze:Ps. Nie pisz wszystkiego tak pretensjonalnie.
Jeśli masz jakieś zastrzeżenia to napisz do telewizji i tam im ponarzekaj, my na nich większego wpływu nie mamy.
O co ci kobieto chodzi? Od tego jest forum zeby wyrazac swoje opinie mniej lub bardziej mile dla ktores ze stron. Wiec zarowno ja jak i i reszta uzytkownikow tego forum ma prawo ponarzekac na kogo tylko zechce.

Prowadzimy 8-7 z Francja, oby tak dalej. Czyzbysmy byli sensacja tych mistrzostw? Poczekajmy jednak do konca meczu ;) Niemcy dzisiaj zagrali najlepiej jak mogli wygrywajac zdecydowanie ze Slowenia. Cieszy fakt ze Islandia pokonala faworyzowana Tunezje, wiec Islandczycy trafili z forma na MS i w tej chwili prowadza w grupie.

Awatar użytkownika
tiaga
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tiaga » 24 sty 2007, 20:05

Pozwól, że nie odpowiem na Twoje pytania, bo nie widzę sensu w dalszym prowadzeniu tej dyskusji. ;)

Aktualnie 12:11.
Do boju Biało-Czerwoni. ;)

Francuzi dzisiaj bardzo nieskuteczni.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 sty 2007, 20:57

Mam nadzieje, ze to tylko zimny prysznic...
Szkoda drugiej polowy, jednak Francja zagrała w niej o neibo lepiej niz w pierwszej, a Polacy chyba grali podobnie jak w pierwszej. Nie wytrzymywali chyba psychicznie tego spotkania. Spokojnie Polska mogła odjechac w pierwszej polowie na 3 moze 4 bramki, brakowało koncentracji. Jednak jesli to mial byc najmocneijszy przeciwnik to nie ma co sie załamywac. Oby wyciagneli wnioski.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”