Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 398

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 05 lut 2007, 19:21

przeciez on w ganielny sposob wysmial myslenie wielu osob - przed sezonem podjarka a pozniej nagle placz

nic dodac nic ujac

btw - na AS'ie jest sonda - czy capello powinien odejsc?

77% glosujacych jest ze powinien powiedziec papa

wiadomo ze to zadna reprezentatywna probka bo z wydan netowych korzystaja glownie cudzoziemcy ale mysle ze socios z madrytu mysla podobnie.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 05 lut 2007, 19:24

Taa... ale kto niby miał by go zastąpić? Murinho? Del Bosque? Czas na eksperymenty już się skończył i teraz wszyscy czekają na kogoś sprawdzonego. Calderon nie zwolni Capello jeśli nie będzie miał kogoś zaklepanego na tą pozycję.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 lut 2007, 19:35

rkoeman pisze:przeciez on w ganielny sposob wysmial myslenie wielu osob - przed sezonem podjarka a pozniej nagle placz
Bez przesady. Wiadomo, że małoletni fani Realu jarają się kilkanaście razy w sezonie, ale przynajmniej na tym forum takich przypadków było bardzo mało (o ile w ogóle były). Panował raczej spory dystans co do oczekiwań i przewidywań.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 05 lut 2007, 19:39

Mentor pisze:
rkoeman pisze:przeciez on w ganielny sposob wysmial myslenie wielu osob - przed sezonem podjarka a pozniej nagle placz
Bez przesady. Wiadomo, że małoletni fani Realu jarają się kilkanaście razy w sezonie, ale przynajmniej na tym forum takich przypadków było bardzo mało (o ile w ogóle były). Panował raczej spory dystans co do oczekiwań i przewidywań.
Ja nie mówię o utajeszym forumów. Ogólnie o kibicach Realu w Polsce, ich forum, ich komentarze itp. Nie napisałem też przecież, że dotyczy to wszystkich, tylko każdy sam będzie wiedzieć czy jest taki czy nie.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 05 lut 2007, 19:41

Ebi pisze:
Mentor pisze:
Ja nie mówię o utajeszym forumów. Ogólnie o kibicach Realu w Polsce, ich forum, ich komentarze itp. Nie napisałem też przecież, że dotyczy to wszystkich, tylko każdy sam będzie wiedzieć czy jest taki czy nie.
Jestem pewien, że skłoniłeś kibiców do głębokiej refleksji nad własnym zachowaniem. No i przy okazji pomyśleli o losie swojej drużyny. O jej przyszłości w kontekście najbliższych 15 lat.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 05 lut 2007, 19:50

a ja mysle ze ebi napisal cala prawde. co wiecej spodobala mi sie jego cieta ironia i bede go bronil

wracajac do trenera - wiadomo ze kazdy potrzebuje czasu ale capello nie stworzy realu na miare oczekiwan kibicow. jedyne co moze to za jakis czas wymeczyc jakas lige albo polfinal lm. nic wiecej.

poza tym jak okazalo sie w przeszlosci przytrafiala mu sie tez wpadki - vide powrot do milanu wiec wg mnie lepiej brc takiego michela ktory wie na czym polega ten klub i dac mu kredyt zaufania. niech wywali niepotrzebnych pilkarzy, niech kibice mu zaufaja bo nie bedzie zapowiadal gora 3 porazek w sezonie i szafa gra. oczywiscie nie bedzie latwo, poza swietnymi pilkarzami trzeba miec troche szczescia, niezly zespol i atmosfere w druzynie. inaczej nie ma szans. kibice capello juz nie wybacza

Major Leon
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Major Leon » 05 lut 2007, 19:56

właśnie RealFan masz racje
ja tez uważam że Lopez Caro niepotrzebnie wywalili
radził sobie całkiem dobrze i miał niezłą taktykę szkoda tylko że nie miał wystarczająco dobrego składu (brak obrońców, rezerwowych i skrzydłowych)
a Capello - jego największą zaleta jest to że ma ogromnego fuksa
gdyby Barca grała tak jak rok temu mistrzostwo było by już dawno ich ale stratę 5 punktów można jeszcze odrobić (ale nie z taką grą)
ale on nie pasował od początku do Realu
jego styl (beznadziejny, zobaczcie sobie np na Juve z poprzednich sezonów a mieli przecierz taki skład ), trudny charakter i uprzedzenia do niektórych graczy (Ronaldo, Robinho i Baptista)
ale czy go zwalniać no nie wiem ale to chyba byłaby dobra decyzja, tylko kto z niego?

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 05 lut 2007, 20:04

Capello problemów narobił sobie tymi wielkimi zapowiedziami, typu "dajcie mi 50 dni, a ..." to go zgubiło, wiadomo, większość fanów nie uwierzyła, bo nie da się zbudować zespołu w 50 dni. Zaczął działać swoją ścierzką, czyli budujemy zespół od defensywy a w ofensywie to myślał, że jeden Ruud pyknie 40 bramek w sezonie i będzie pięknie, liczył na swoje szczęście chyba, a szczęście na niego nie. Defensywę wzmocnił, ale takimi oraczami jak Diarra, który ma za zadanie odebrać piłke przeciwnikowi i podać do najbliższego zawdonika żeby ten rozegrał, a takiego w Realu nie ma. To sprowadzili Gago, bo Dela Red to Hiszpan, czyli źle. I taki młody Argentyńczyk z dnia na dzień miał dźwignąć wielki Real i poprowadzić do sukcesu, a młody jak narazie nie daje rady i są problemy. W Realu brakuje mediapunto, palymakera czy jak go tam zwał, kogoś kto by poderwał drużynę i rozegrał trochę piłkę, przy okazji myśląc i patrząc na ustawienie kolegów z teamu. Miałbyć Kaka :roll: a tu już jest błąd Mijatowicia (tak się pisze jego nazwisko? ) i Calderona, nie ma Kaki, nie ma nikogo kto by rozgrywał, trzaba po Zindane znowu sięgnąć :P

Major Leon
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Major Leon » 05 lut 2007, 20:12

Kaka by się przydał ale nie był nam potrzebny tak super bardzo
Zobacz sam mieliśmy Baptiste on potrafił dobrze zagrać
tylko Capello nie wiedzieć czemu go wypożyczył i tego mu nie mogę wybaczyć
przecierz Baptista to nie dość że wszechstronny zawodnik
może grać na środku ataku, pomocy albo jako cofnięty napastnik (i chyba tu najlepiej się czuje)
na dodatek był naszym najlepszym zawodnikiem w poprzednim sezonie

Zaporano
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaporano » 05 lut 2007, 20:16

Gratulacje po sprzedarzy Woodgate... zrobili najlepsza rzecz jaka zrobic mogli... poprostu brak słow...Ciekawe czy to tez był pomysł Capello... , ktoremu ostatnio takich nie brakuje...np. Gdy druzyna ma problem ze strzelaniem goli on sprzedaje R9... Gdy Cannavaro nie moze w Realu sie odnalesc Real sprzedaje obronce ktory na wypozyczeniu b.dobrze sobie radzi... Czytalem tez ze Diogo chce zostac w Saragossie("Cieszę się, że Barca doceniła moje umiejętności, jednak chce kontynuować swoją karierę w Realu Saragossa")... Bestia zostanie w Arsenalu do ktorego wróci jeszcze Reyes... Beckham nie jest brany podczas ustalania składu... Cassano juz dawno wypadł...wyjdze ze po sezonie w Realu zostanie 13 zawodników... i beda musieli dokupic poł składu a za co ?? Z tego co sie orientuje Emerson chce odejsc do nie ma zagwarantowanej gry w pierwszym składzie. Tak samo diego Lopez ktory w rywalizacji z Casillasem nie ma wiekszych szans... Salgado tez podobno ma sie przeniesc po zakonczeniu sezonu do Milanu... Kto nam zostanie? Pavon..Mejia..Bravo..Guti.(ktorego Real powinnien sprzedac z reszta w/w tez. Z wypozyczenia wroci Pablo"Rzeźnik" Garciia... i po co...skoro nic nie pokazuje... niech lepiej juz zostanie tam gdzie jest... W poszukiwaniu napastnika sciagna Włocha(Caracciolo podobno Real sie nim interesuje...)?;/ ktory i tak nie przystsuje sie do Hiszpanskiego stylu...:/ Albo sciagna Portillo... ktoremu jakos w Gimnastic nie idzie... nie strzela tyle ile sie od niego by oczekiwało. Fakt ostatnio strzelił gola , to był chyba Jego 4 gol w tym sezonie. A moze sciagna Soldado ? to była by najlepsza opcja z tych 3. Ostatnio Fenerbache zainteresowalo sie jeszcze bardziej Carlosem jesli on z reszta odejda to w Realu zostana: Casillas ,Ramos,Cannavaro ,Cicinho,Marcelo ,Torres,Diarra ,Gago, RvN, Raúl, Higuain oraz Robinho...ktorego jak sie Capello uprze tez bedzie chciał sprzedac ... do Juve...jesli doda sie De La reada i Nieto.. to zostanie ledwie 13 graczy...
"Podziekowania" dla Capello i Zarządu za transfery z klubu...

Major Leon
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Major Leon » 05 lut 2007, 20:30

hehe
chyba jednak troche przesadziłeś
Woody to dobry obrońca ale zbyt wielka niewiadoma (może grać cały sezon ale może też nie zagrać wogóle w sezonie) jak na Real
a co do tych transferów to nie wydaję mi się żeby zarząd pozwolił na pozostanie w klubie tylko 13 piłkarzom, w końcu Real to nie Levante które musi sprzedawać piłkarzy aby spłacić długi i jakoś się trzymać :D

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2411
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 lut 2007, 20:35

Mimo wszystko chyba zły ruch. W momencie, kiedy Woody w końcu przestał się łamać to Real go sprzedał i to pewnie za grosze :? To jest dla mnie trochę niezrozumiałe, ale mówi się trudno. Czyżby Real liczył, że uda mu się wygrać walkę o Alexisa? Łatwe to nie będzie. Mam tylko nadzieję, że nie mają teraz jakiegoś głupiego pomysły typu Terry, Nesta bo szkoda czasu na negocjacje :P

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 05 lut 2007, 20:35

rkoeman pisze:a ja mysle ze ebi napisal cala prawde. co wiecej spodobala mi sie jego cieta ironia i bede go bronil
Ale niespodziewajka. Nie sadzilem, ze spodoba Ci sie to co napisal.

Ogolnie to Ebi odgrzal i podkolorowal troche stereotyp kibica Realu - debila, fantasty a w najlepszym wypadku 12-latka zyjacego w swiecie internetu. Obawiam sie, ze calej swojej opinii o kims (ewentualnie jakiejs grupie osob) nie mozna opierac na szczatkowych wypowiedziach cwiercineligentnego procenta uzytkownikow rm.pl. To, ze tam jest kilkudziesieciu robinjuf12 nie znaczy, ze kazdy mysli tak samo jak oni. No ale co tam, napisales, jestes fajny, a jezeli jeszcze wierzysz w to co napisales, to w sumie nawet Twoj post zaczyna miec sens. Dla Ciebie.

Poza tym to, ze ktos sie cieszyl i uwazal Capello czy chociazby Cannavaro lub Emersona za wzomocnienia, ktore pomoga Realowi podniesc poziom sportowy chyba nie jest dziwne. Przed sezonem wiekszosc czolowych klubow wzieloby ich z pocalowaniem reki, bo Cannavaro i Emerson w zeszlym sezonie gwarantowali spokoj w defensywie, a klasy Capello chyba nikt nie podwaza. A to, ze graja teraz jak graja, to chyba w pewien sposob usprawiedliwia toi, ze ktos moze wyrazic swoje niezadowolenie. To tak jak bylo z Robinho - kiedy mu nie szlo i ktos go bronil - zle, jezeli go krytykuje - tez zle. Ciezkie jest zycie kibica Realu, co nie powiesz to wychodzi, ze albo jestes fantasta, albo niecierpliwym dzieciakiem. Trudno, jakos sie z tym musze pogodzic. Aha i wybieram dzieciaka, czasy liceum i studiow chetnie powtorze.

Major Leon
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Major Leon » 05 lut 2007, 20:51

Krzysztof Jarzyna - no ja bym podważał Capello, zobacz jak Juve grało przez ostatnie 2 lata (a mieli Ibre, Vieire)
a co do Woodego to dostali za niego 5 mln;/
wiem że to skandal bo zapłacili 25 a sprzedali za 5 ale cóż - życie
ale niech gra w Boro i niech mu się tam wiedzie bo tutaj miał pecha :D
Alex - nom przydałby się
ja również uważam że można by zainwestować w Barzagliego albo Burdiso (ale to argentyjczyk;/)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2411
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 lut 2007, 20:55

Major Leon pisze:Alex - nom przydałby się
Alexis, nie Alex. To zupełnie inni zawodnicy :wink:
Major Leon pisze: Barzagliego albo Burdiso
Taaa...od razu w Materaca :lol:

Już nawet mniejsza z tym stylem Juve, gdyby Real grał tak jak gra, ale z efektem jaki osiągał Capello ze Starą Damą to bym nie płakał. Kiedy jednak słaba wizualnie gra idzie w parze ze słabymi wynikami to coś jest nie tak :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”