Bayern München - Real Madrid - Strona 2

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto awansuje?

Real
62
60%
Bayern
41
40%
Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 16 lut 2007, 15:46

Jedyne, co żal, to to, że po raz kolejny drużyny te spotykają się w 1/8 LM, zamiast co najmniej w 1/4 lub 1/2, gdzie znalazłoby się miejsce dla obydwu takich zespołówConfused

Dobrze ze teraz bo w formie jakiej są to mógł być szczyt ich możliwości a tak to jedna z nich bedzie w 1/4 :D
Bardzo jestem ciekaw wyników w tym dwumeczu. Faworytem chyba jest jednak Real

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 16 lut 2007, 15:50

olson pisze:['] Czyli za Magatha gralismy zle taktycznie ?
:o nie, ale w niektórych meczach widać było, że brakuje im zgrania, że często źle wychodzą na pozycję. Jak przyszedł Ottmar to wierzyłem, że on to dopracuje i jak narazie wychodzi mu to dobrze. Brakowało im trochę tego w osattnich meczach, o to mi chodziło, nasza gra była słaba. A z taktyką chodziło mi o to, że zmieniał nie potrzebnie i robił eksperymenty vide Mark na jako skrzydłowy :roll: . I o to mi chodziło kiedy pisałem :
Akarin pisze:Wziął w obroty piłkarzy, nauczyl ich taktyki, ustawienia, czyli tego co im brakowało

Ps. A świeczki to możesz stawiać komu innemu :wink:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 16 lut 2007, 15:53

Akarin pisze:odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu, Ottmar
Bardzo dobry trener IMO. Byl nawet jednym z moich faworytow na trenera Realu w okresie bezkrolewia :wink:
Akarin pisze: szczególnie będzie w meczu trzeba uważać na 'dostaw nogę' Nisterlooya i na Reyesa ( o ile zagra :roll: )
Podobno Fabio bardzo liczy na Becksa w tym dwumeczu :wink: Wloch zdaje sobie sprawe, ze o wyniku takich spotkan czesto decyduja pojedyncze bramki, dlatego Beckam ma grac w obu spotkaniach. A noz wyjdzie mu jakis wolny :wink: Poza tym zagrozen jest wiecej 8)
Jesli natomiast chodzi o ekipe Bayernu, to osobiscie najbardziej obawiam sie dwoch pilkarzy - Lahma i Sweinsteigera. Pierwszy jest niezwykle szybki i czesto zapedza sie do przodu (jesli zalozymy, ze Beckham bedzie gral od poczatku, to bedzie mial ulatwione zadanie) i moze z tego wyniknac jakas asysta dla Makaaya. Drugi ma bardzo dobry strzal z dystansu, co udawadnial chociazby na Mundialu.
EDIT: Wiedzialem, ze TVP znowu sie nie popisze :pogrzeb: :red:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 16 lut 2007, 15:58

Akarin nie chce byc uszczypliwy, ale Hitzfeld tez 'robi eksperymenty vide Mark jako skrzydlowy'. Chociazby w ostatnim meczu z Arminia :roll:. Brak zgrania zawodnikow a slaba gra taktyczna to dwie zupelne inne rzeczy. Poza tym, sadzisz, ze Ottmar przez dwa tygodnie moze znaczaco poprawic gre zespolu?

PS. Swieczka nie byla dla Ciebie tylko dla Twojego postu, a raczej fragmentu, ktory zacytowalem :roll:.

Awatar użytkownika
Cudak
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cudak » 16 lut 2007, 16:18

Jak wiadomo mam największe pojęcie o Bundeslidze, i wróżę że Bayern przejdzie Real. Są ku temu przesłanki.
Otóż Real nie ma formy, a Bayern ma ciut lepszą formę od Realu. Również składy są podobne, gwiazdki w Realu nie grają, a te z Bawarii wręcz palą się do gry. Myślę, że przejdziemy Real i na pewno się nie pomylę, gdyż wiem dużo o Bundeslidze. Na razie nie ma ani jednego spektakularnego transferu, ale takie dla Bayernu są niepotrzebne, gdyż Bayern zawsze miał najlepszych piłkarzy.

szkoda, że o zasadach panujących na forum nie masz tak dużego pojęcia jak o BL i nie wiesz, że tematy dotyczace LM są gdzie indziej. WP// fieldy

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 16 lut 2007, 17:34

olson pisze:Swieczka nie byla dla Ciebie tylko dla Twojego postu, a raczej fragmentu, ktory zacytowalem .
dobra, juz dobra :P wybaczam Ci :P
olson pisze:Akarin nie chce byc uszczypliwy, ale Hitzfeld tez 'robi eksperymenty vide Mark jako skrzydlowy'. Chociazby w ostatnim meczu z Arminia
ale tu nie miał za bardzo wyboru wśród zawodników, a Magath na początku sezonu miał i mimo to w pierwszych meczach wystawiał Marka na skrzydle. A jego pozycją jest środek. Mi sie u Magatha nie podobały takie dziwne zmiany jakie on przprowadzał, czekanie ze zmianami w meczu do osattnich sekund. Tego nie lubiłem. Ogólnie w poprzednich postach chodziło mi o to, że Ottma chce ich troche bardziej pozgrywać ze sobą, małymi kroczkami do celu :wink:
olson pisze:Poza tym, sadzisz, ze Ottmar przez dwa tygodnie moze znaczaco poprawic gre zespolu?
nie oczywiście, że nie. To jest za mały okres czasu, żeby wszytko uporządkować, dlatego jak już napisałem
małymi kroczkami do celu
:wink:. Nie oczekuję cudów od Ottmara, bo wiem, że w pół sezonu to nie może zmiecić całkowicie zespołu.
olson pisze: Brak zgrania zawodnikow a slaba gra taktyczna to dwie zupelne inne rzeczy.
tutaj mi chodziło o to, że często tracilismy piłki po złych zagraniach do kolegów, kiedy to drugi zawodnik nie wiedział jak się ustawić, lub po prostu biegał koo tego który miał wtedy piłkę (a zdarzyło się to w paru meczach :wink: ).

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 16 lut 2007, 20:50

Czemu zbanowaliscie Cudaka :(?

Akarin Magath to naprawde specyficzny trener. Potrafi nie wymieniac zawodnikow w trakcie spotkania, mimo iz np. zespolowi nie szlo badz tez niektorzy zawodnicy slaniali sie na nogach. Chociaz na lawce ma godnych zmiennikow. Na szczescie, tego drugiego przypadku za jego kadencji w Bayernie sobie nie przypominam [to pewno takowej nie bylo :P]. Magath wierzy w pierwszy sklad, ufa zawodnikom, na ktorych stawia od poczatku. Moze tez chce dowiesc slusznosci jego morderczych treningow :lol:.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 16 lut 2007, 21:04

Wiem, że Magath jest 'dziwny'. Pamiętam jeszcze jak pracował w VFB, to te chłopaki taką kondychę miały, że hohoho. Ale chyba wcześniej robił zmiany. Nie wiem może to moje odczucie, ale uważam, że Felix trochę na pół gwizdka robił w tym sezonie, kiedyś taka myśl mi przeszła przez głowę, a kiedy zobaczyłem, że już po odejściu od nas powiedział, że 'ich wollte schon früher weg" to znowu tak pomyśłem, sam nie wiem czemu, bo nie zabardzo w to wierzę :roll: .

olson pisze:Czemu zbanowaliscie Cudaka ?
taki fajny chłopak z niego był. Pewnie Krzysiu Jarzyna banuje kibiców Bayernu przed meczem LM :lol2:
makis pisze:Podobno Fabio bardzo liczy na Becksa w tym dwumeczu
a o tym to zapomniałem, na jego wolne trzeba będzie uwarzać :wink:
makis pisze:Drugi ma bardzo dobry strzal z dystansu, co udawadnial chociazby na Mundialu.
żeby go troche częściej używał to będzie pięknie :wink:
makis pisze:Poza tym zagrozen jest wiecej
jakie? :> :P

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 16 lut 2007, 23:04

Akarin pisze:
a o tym to zapomniałem, na jego wolne trzeba będzie uwarzać :wink:
Watpie, zeby w tych meczach mu akurat cos wyszlo, ale zawsze trzeba uwazac :wink: Jesli nie strzeli, to moze dogra jakas pilke na glowe Ruuda :wink:
Akarin pisze:
makis pisze:Poza tym zagrozen jest wiecej
jakie? :> :P
Jeszcze pytasz :?: :wink: A tak powaznie, to mysle ze Real moze cos strzelic po stalym fragmencie gry. Jakis wolny albo rozny i dajmy na to Ramos strzela bramke glowa :wink: Poza tym licze, ze Higuain sie wreszcie przelamie :wink: Moze Raul dolozy kolejna bramke w LM :?: W tych rozgrywkach strzela chyba czesciej, niz w lidze :wink:
Wkurza mnie, ze bedzie problem z obejrzeniem tego meczu na zywo. Jesli nie znajde go w necie, to pozostanie mi sledzenie relacji live :(

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 17 lut 2007, 9:58

Dla zainteresowanych posiadajacych antene sat. Mecz bedzie transmitowany przez niekodowana stacje TV3 Slovenia. Niestety kanal ten znajduje sie na satelicie Amos 4 stopnie west. Sygnal jest jednak silny i bez problemu mozna go zlapac na malych talerzach

namiary:
11.328 H SR.3350

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 50

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 17 lut 2007, 11:22

[quote="carekk"]Jedyne, co żal, to to, że po raz kolejny drużyny te spotykają się w 1/8 LM, zamiast co najmniej w 1/4 lub 1/2, gdzie znalazłoby się miejsce dla obydwu takich zespołówConfused

Mysle ze to normalne przeciez te kluby to juz nie potegi a "tylko" dobre kluby z renomom wiec dla mnie bez zadnych zali.
Mysle jednak ze klub z Bawari odniesie zwyciestwo w tej potyczce graja wedlug mnie moze nie futbol piekny ale konsekwentny natomiat Real pomimo zatrudnienia kilku dobrych graczy i trenera nie spisuje sie znakomicie ale przecietnie mial wygrywac w tym sezonie a tak szczerze nie wygra nic.

Real Bayrn 1:1
Bayern Real 2:0

Pozdro for all

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 17 lut 2007, 12:09

Tak, tak Real i Bayern to sredniaki. Za to Inter i ManU, ktore w tym sezonie graja naprawde dobrze, jednak w kilku poprzednich latach nic nie wygraly [a do tego Diably skompromitowaly sie w CL] z pewnoscia zaliczaja sie do grona 'poteg'.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 lut 2007, 12:17

olson pisze:Tak, tak Real i Bayern to sredniaki. Za to Inter i ManU, ktore w tym sezonie graja naprawde dobrze, jednak w kilku poprzednich latach nic nie wygraly [a do tego Diably skompromitowaly sie w CL] z pewnoscia zaliczaja sie do grona 'poteg'.
Co rozumiesz poprzez "skompromitowali". Odpadli po fazie grupowej, to jest kompromitacja :?: :roll:

Osobiscie nigdy, przynajmniej w najblizszych 3-4 latach nie powiem, ze Bayern i Real to średniacy w skali europejskiej. Fakt styl jaki prezentuja(jesli to co graja mozna tak nazwać) jest naprawde bardzo słaby, brzydki jednak i tak w swoich ligach zajmuja dosc wysokie miejsca. Pojedynek zespołow przechodzacych podobny okres. Gra słaba, wyników brak. Trafił swoj na swego.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 17 lut 2007, 12:22

Jarzinho pisze:Odpadli po fazie grupowej, to jest kompromitacja
Nie. To chluba dla zespolu co sezon walczacego o najwyzsze cele zarowno w Anglii jak i CL.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 lut 2007, 12:32

Nie. To chluba dla zespolu co sezon walczacego o najwyzsze cele zarowno w Anglii jak i CL.

Ja osobiscie jako kibic Barcelony nigdy bym tak nie napisał, bo Barca takze odpadła kiedys na tym etapie. Jednka skoro Bayern nigdy tak szybko nie odpadl to jest sie czym chwalic, choc cos mi tam świta, ale to pewnie był Bayer... :lol:

Tak porownywac, jednego do drugiego przez argument :arrow: w jednej edycji CL odpadł w fazie grupowej, wiec juz nie jest taka potega itp... No coz moga byc i takie porownania.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”