El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 4

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 10 mar 2007, 19:37

pamiętaj, że żyjemy w XXI wieku, więc tą statystyke możesz sobie wsadzić... domyśl się gdzie Cool Cool

Tam gdzie z calym powazaniem mam ciebie :D

Hehe a twoja argumentacja nie wiem czego sie tyczyla :P , czy mowilem ze w jakis sposob to ma podzialac na to ze dzis wygramy ? eee whatever

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 10 mar 2007, 20:16

kaczy pisze:Ej no bez przesady Z kazdym tylko nie z.... moze jeszcze jakies baty bys sobie zyczyl 5-0 ;/ taki ladny wynik , ah ten Romario
a jakie to ma znaczenie czy z Barcelona czy z Villareal czy z Sevilla

w dalszej perspektywie mogłoby sie okazac ze porażka z Barcelona jest pobudzjąca vide możliwe zwolnienie Capello

a co do rangi meczu, że to klasyk ze nie wypada przegrać itp
to Barcelona musi zacierać wrazenie z pierwszego meczu na SB

my w dwumeczu honoru jestesmy 1:0 do przodu

porażka w ogólnym rozrachunku to bilans GD - 1:1 :P

kaczy pisze:A tak serio to "na dobre i na złe"

ja jestem na dobre i na złe z Real bylem jestem i bede

ale porażka, zmiana trenera dobrze nam zrobi

kaczy pisze:jestesmy najlepszym klubem XX Wieku

no spoko ale zarazem jesteśmy najbrzydziej grająca drużyna w hiszpanii

mamy nagroszy rekord jeśli chodzi o strzelone bramki w tym sezonie

i dzierżymy tytuł druzyny która wpuściła najszybicel gola w LM

kaczy pisze:moze jeszcze jakies baty bys sobie zyczyl 5-0 ;/ taki ladny wynik

troche szerszego spojrzenia zalecam

nie zycze nam porażki 5:0 3:0 itp. bo po pierwsze jest niemozliwa
po drugie Real tyle nie straci

moja opinia jest taka porażka w GD moze nam przynieść paradoksalnie wiele dobrego w tym sezonie

nawet 8 pkt straty mozna bedzie potem odrobić mając mądrego trenera na łąwce

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 10 mar 2007, 20:24

no w sumie moze niektore argumenty sa dobre :o Ale z tym sie jednak nie moge zgodzic
vakabayashi pisze:a jakie to ma znaczenie czy z Barcelona czy z Villareal czy z Sevilla
Akurat dla mnie (i pewnie nie tylko) kolosalne :)

zresztą moze lepiej jest spytac innych forumowiczow czy chcieliby porazki Realu dzisiaj jezeli mialaby ona spowodowac natychmiastowe zwolnienie Capello ?

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 10 mar 2007, 20:32

vakabayashi [']
Naprawdę szczerze Ci współczuje. Zmiana trenera w tym momencie była by chyba najgorszą rzeczą jaka może się nam przydarzyć. Capello mimo że nie spełnia oczekiwań Realu to jest z tą drużyną od początku sezonu i ją zna. Prawda jest taka że nawet najlepszy trener ni jest w stanie po tygodniu treningów zmienić oblicze drużyny. Tak że zanim zaczniesz pisać że Capello jest be i że będziesz kibicował Barcy w GD pomyśl trochę. Swoją drogą jesteś chyba ewenementem w skali światowej, bo szczerze mówiąc nie wyobrażałem sobie nigdy wcześniej osoby która uwarza się za kibica Realu i w GD chce żeby wygrała Barcelona.

Teraz idę do pubu, tak że nie spodziewaj się że prędko Ci odpiszę

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 10 mar 2007, 20:39

zaraz czas się zbierać, ale odezwać się jeszcze przed postanowiłam ;) już od dłuższej chwili trzyma mnie przedmeczowe podniecenie, dlatego chyba zbyt wiele o szansach obu zespołów obiektywnie napisać nie potrafię. cały czas mimo wszystko nie mam wątpliwości, że większe problemy ma Real. podobnie jak jestem pewna, że Barca jest w stanie się spiąć, by wreszcie zagrać na wysokim poziomie w ważnym spotkaniu... obie drużyny mają coś do udowodnienia, tylko której możliwości ku temu starczy? jak już pisałam, sorry że trochę nieskładnie, skrzywione spojrzenie każe mi widzieć więcej atutów po stronie Blaugrany. ale to są GD, mamy przed sobą cały mecz i wszystko może się zdarzyć. jednak dzisiejszy /stały dla takich spotkań/ bojowy nastrój każe wierzyć w zwycięstwo, bardziej niż w jakikolwiek inny wynik.

VISCA EL BARCA!

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 10 mar 2007, 20:43

brylancik

Hehe :lol: przwz jakis czas myslalem ze to ze mną jest cos nie tak :)

wp za :ot: // fieldy

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 10 mar 2007, 20:48

na początek skląd Realu w którym nie ma Robinho

CAsillias; Salgado, Ramos, Helguera, Towers; Diarra, Gago, Guti; Raul, Higuaín and Van Nistelrooy.

brylancik
brylancik pisze:Zmiana trenera w tym momencie była by chyba najgorszą rzeczą jaka może się nam przydarzyć
kłóciłbym sie, ale nie ważne

brylancik pisze:Prawda jest taka że nawet najlepszy trener ni jest w stanie po tygodniu treningów zmienić oblicze drużyny

jest w stanie, uwierz mi

brylancik pisze:i że będziesz kibicował Barcy w GD

gdzie ja tak powiedziałem ze bede kibicował Barcelonie :?:

powiedziałęm ze porażka Realu w tym meczu duzynie Królewskich w ogólnym rozrachunku wyjść mozę na dobre np w kwestii miejsca jakie zajmiemy pod koniec sezonu

brylancik pisze:Swoją drogą jesteś chyba ewenementem w skali światowej, bo szczerze mówiąc nie wyobrażałem sobie nigdy wcześniej osoby która uwarza się za kibica Realu i w GD chce żeby wygrała Barcelona.
nigdzie nie napisałem ze bede kibicował Barcelonie

widze nie jesteśw stanie wyjść poza myślenie o GD jako czymś ogromnie wielkim dla całego seoznu Realu - ok jasne to ważny mecz ale nie najważniejszy dla całego seozonu mozemy wygrać a potem i tak przegrać mistrzostwo

to mecz ważny głównie psychologicznie

ale nawet przegrywając go ,dokonując kilku zmian w naszych szeregach mozemy potem wygrać mistrza

wiele razy wyjezadzalimsym pokonani z Camp Nou a i tak mieliśmy na koniec mistrzostwo w kieszeni

jeśli ma sie poprawić cos w naszej ekipie to wg. mnie moze to sie odbyć nawet kosztem GD

na magrinesie jestem ogoromnie srustrowany odpadnięciem z LM :x
i GD mnie dzis mało interesuje....

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 10 mar 2007, 22:15

Kurna, ale sensacyjny początek. RAz, że Real prowadzi, dwa że prowadzi w stosunku 2:1, a trzy, że jest dopiero 14 minuta!

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 mar 2007, 22:18

Kapitalny początek, spalony, ktorego chyba nie było [Eto'o] później bramka Ruuda, gdzie Thuram mógł się lepiej zachować. Po chwili Eto'o chyba to był, który znakomicie zagrał do Messiego i 1:1. Po kilku sekundach karny i 2:1 dla Realu [karny jak najbardziej słusznie przyznany]... coś czuje, że tu jeszcze kilka goli padnie.
Aaa - jeszcze Cassilas 2 razy świetnie obronił strzały Eto'o..

Jak to niektórzy mówią "drewniany" Ruud - dziś jest wszędzie i póki co wyrasta na bohatera :p

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 10 mar 2007, 22:21

Pierwsze 13 min za nami i można otwarcie powiedzieć , co za mecz :o
5 min, złe wybicie dośrodkowania przez Thurama i 'dostaw nogę' stzrela ładnie w długi róg na 1:0. 11 min swietna gra z pierwszej piłki za strony Barcy, gracze Realu nie wiedzą gdzie się znajduje piłka a z prawej strony, wchodzi Messi i uderza w długi róg na 1:1. Zaledwie minutę później karny dla Realu po faulu Oleguera (zachaczył Gutiego) i znów Nisterlooy strzela bramkę dającą prowadzenie galaktycznym. Mecz szybki, mnóstwo emocji, takie mecze aż chce się oglądać. świetny mecz, Jak ktoś chciałby sobie ogladnąć to macie linka:
http://www.myp2p.eu/Matches/Match7.htm

edit: mogło być 2:2 ale Eto'o nie strzelił gola w sytuacji sam na sam z Casillasem. Nie nadąrzam, koniec realcji, idę rozkoszować się meczem.

edit2: powinna być IMO czerwona kartka dla Ramosa który wyciął Dinho, widać było, że nawet w piłkę nie celował. Dostał żółtko i nie zagra w kolejnym meczu.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 10 mar 2007, 22:32

Mamy remis. Jak gole dalej będą wpadać w takim tempie to chyba będziemy mieli wynik 5-5 :wink: Kiedys pamiętam Belgia z Holandią taki zagrała....

Gol dla Barcy jak najbardziej zasłużony. Wcześniej świetne okazje marnował Etoo (szuka formy po kontuzji), ale Messi nadrabia choc brami jakoś specjalnie ładne nie są :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 mar 2007, 22:33

Czerwo by mecz zepsuło.

Kolejna bramka - znów Messi. Ronnie przyspieszł, zagrał 2, 3, znakomite piłki, w kolejnych akcjach. W końcu znalazł się sam na sam z Cassillasem, który nów kapitalnie obronił :D ale wybił piłkę przed siebie [a raczej tak się od niego odbiła - Ronnie strzelał z bliska, nie było czasu na obronę :p] I Messiego nikt na 10 metrze nie pilnował co okazało się błedem.
Mamy 2:2 i 15 minut jeszcze do przerwy :o

Ciekawe, kto pierwszy hat trick ustrzeli :D

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 10 mar 2007, 22:41

Niemożliwa sytuacja Etoo przed chwila. Pusta bramka, Ronaldinho prawie go nastrzelił, ale i tak pudło... potrzeba jednak czasu na powrót do formy. Co do Realu to od dawna żadnej groźnej akcji, Barca jest znacznie groźniejsza i w sumie powinna prowadzić, gdyby nie pudła Etoo. Ale mecz i tak wielki, choć oba kluby formą nie grzeszą.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 10 mar 2007, 22:50

Ebi pisze:Niemożliwa sytuacja Etoo przed chwila. Pusta bramka, Ronaldinho prawie go nastrzelił, ale i tak pudło... potrzeba jednak czasu na powrót do formy.
Jakby nie patrzeć to była trudna sytuacja. Na drodze miał jeszcze Salgado.
Blady był bliski strzelenia bramki do szatni, jednak Casillas był na posterunku.
Mecz zajebisty. Dobre tempo, nie spodziewałem sie takiego meczu. :D
Tarjeta Roja dla Oleguera i jest fajnie. :]

Hala Madrid! :D

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 10 mar 2007, 22:53

fieldy pisze:Czerwo by mecz zepsuło.
teraz mamy czerwo dla Oleguera za głupi i niepotrzebny faul. Gra się trochę zaostrzyła, Xavi też przed chwilą wyciął Gutiegi i dostał żółtą. Ale mimo wszystko świetne widowisko. Niczego nie brakuje. Teraz jest przerwa, po zejściu Oleguera Barca powinna przestawić się na grę 3 obrońcami, tyle powinno wysatrczyć na kontry Realu. Barca kontroluje grę, ma sytuacje (sam Eto'o powinien już hattrica ustrzelać :wink: ) ale ich nie wykorzystuje. Mam nadzieję, że w drugiej połowie mecz będzie taki jak w pierwszej, czyli świetny :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”