FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 309

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 04 mar 2007, 18:09

rkoeman pisze:choc moj wybuch byl lekko przesadzony ale naprawde nie lubie takiego jechani po jakiejs stronie skoro samemu mozna tam wejsc i cos napisac
Po pierwsze - przywolam Twoje wczesniejsze wspomnienie rm.pl. Po nich jakos jezdza wszyscy wszedzie i nikt nie ma oporow (nikt z tych "jezdzacych").

Po drugie - dlaczego mam "tam wchodzic" i pisac, skoro chcialem o tym napisac tutaj? Chyba nie trzeba Wam placic jak PAPowi za wykorzystywanie Waszych "relacji" :roll:
Po trzecie - wieksze pretensje powinienes miec do tego kto to napisal, niz do tych, ktorzy sie z tego "smieja". Jak widac nie tylko przeslynny rm.pl ma sklonnosci do "przerysowywania".

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 04 mar 2007, 19:42

dlatego ze ja udzielam sie na tym forum i obraza to mnie co pisales

jakbym ja walnal cos takiego o tobie na innym forum mysle ze moglbys sie wkurzyc

ale ok. eot bo szkoda miejsca i czasu na durna napinke

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 mar 2007, 22:42

Barcelon domaga sie od LFP anulowania... obu czerwonych kartek jakie zobaczyli zaowdnicy Blaugrany w spotkaniu z Sevilla. Osobiscie spodziewałem sie takiego kroku co do Giuly'ego, bo jego karta była za, no własnie za co? Włoch dostał raczej prawidłowe kartki choc niewiadomo co powiedział sedziemu, a czy wogole cos do niego powiedzial. Podczas relacji wyglodało, ze tak...

Po spotkaniu z Sevilla ozywiono spekulacje na temat transferu Daniego Alvesa. Zaczeło sie od 20 mln. euro, a teraz mowi sie juz o 30... Kwota jak za obronce powalajaca, jednak chyba warto. W Barcelonie obecnie jest jeden boczny obronca, kotry prezentuje najwyzszy poziom, czyli taki jaki jest niezbedny do gry w Katalonii. Oczywiscie mowa o Gianluce. Reszta nie bede ukrywał, ze prezentuje sie znacznie słabiej czy to przez wiek czy przez kontuzje(Sylvek, Belletti, Gio) czy wreszcie Ula, ktory grac na boku powinien tylko w spotkaniach z zespołami Nastic, Mallorca itp.
Mozna było sie starac przed sezone te 8 mln pewnie by Barca zarobila, a tak Brazylijczyk gra świetnie, co widac przedewszystkim w spotkaniach z Blaugrana juz od kilku sezonow, chyba robi to specjalnie. :?

Txiki zdementował pogłoski o Didzie(poraz kolejny). Mam nadzieje, ze to polozy kres tym spekulacja, bo jesli bramkarz jest Barcelonie potrzebny, to napewno nie ktos w formie i wieku Didy.

Albelda podobno odrzucil juz druga oferte nowego kontraktu z Valencia... Widac, chlopak mocno sie ceni. :P

Awatar użytkownika
Barça_Hincha
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Barça_Hincha » 09 mar 2007, 16:53

Jarzinho pisze:Barcelon domaga sie od LFP anulowania... obu czerwonych kartek jakie zobaczyli zaowdnicy Blaugrany w spotkaniu z Sevilla.
No niestety, udrzucili te oba odwołania. Z Realem bez Zambrotty i Giuly'ego. Jeśli Real będzie grać tak jak w meczu z Bayernem to nasze szanse rosną (i tak są bardzo duże)Real ani nie grał z kontry ani nic. Fantastyczne spotkanie Bayernu.
Jarzinho pisze:Albelda podobno odrzucil juz druga oferte nowego kontraktu z Valencia
Mamy duże szanse ściągnąć go do Blaugrany (lecz w to nie wierze)

Stawiam na Barcelone w Gran Derbach. 2:1 dla naszych. Licze na wasze wypowiedzi :afro:

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 10 mar 2007, 20:47

Moltes Felicitats, Eto'o!
liczę na sprawienie sobie prezentu w postaci bramki, ale tak czy inaczej, Sammy pozostaje jednym z moich ulubionych piłkarzy Barcelony. nie mogę nic zrobić z tym, że nawet jeśli czasem nie potrafi trzymać języka za zębami i daje się ponieść emocjom, uwielbiam jego szczerość. zresztą, wszystko ma dobre i złe strony- niewielu jest piłkarzy, szczególnie niebędących Katalończykami, którzy tak by się angażowali. może i on czasem widzi czubek własnego nosa, ale kiedy trzeba, jest cały z zespołem.
tak więc życzę jednak kontrolowania temperamentu od czasu do czasu, zostawienia za sobą kontuzji, wielu świetnych spotkań w barwach Barcy i wielu goli, trofeów zdobytych z klubem oraz indywidualnych, a na tą chwilę przede wszystkim- udanego wieczoru dziś, przecież wiemy, komu Eto'o najbardziej lubi strzelać bramki ;)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 mar 2007, 17:04

Dla pewnosci zapytam :?: Co w La Liga decyduje w pierwszej kolejnosci przy rownej zdobyczy punktowej o wyzszym miejscu w tabeli.

Mnie sie wydawało, ze bilans bramkowy, pozniej dopiero starcia miedzy ekipami o rownej liczbie punktów. :idea: Wczoraj gdzies wyczytałem, ze rownej liczbie punktow decyduje własnie to drugie...

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 11 mar 2007, 17:14

mi tez sie wydawalo, ze bramki, ale wczoraj slyszalem ze bezposrednie spotkania. Wiec sam juz nie wiem

llcooljay
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: llcooljay » 11 mar 2007, 18:40

Jarzinho pisze:Co w La Liga decyduje w pierwszej kolejnosci przy rownej zdobyczy punktowej o wyzszym miejscu w tabeli.
no nie wierze, statystyk nie wie?!

bezposrednie spotkania. ale spoko, o madryt nie ma sie co martwic ma jeszzce valencje i seville u siebie, nie wspominajac juz o nastic, osasunie i mallorce. wszystko u siebie, naprawde drzalbym na miejscu kibicow madrytu patrzac na terminarz, :lol: .
z sevilla jest dodatnio.

no i sevilla dala dupy. portillo strzela, jose maria cos tam gadal ze jak sevilla wygra to koniec sezonu dla madrytu. widac portillo sie solidaryzuje z dawnymi ziomkami. dla madrytu to cien szansy, a dla barcy swietna wiadomosc.

dowodzi to tez ze liga hiszpanska jest w tym sezonie przerazajaco slaba. co prawda meczu nie widzialem, ale nastic?

grabek
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grabek » 11 mar 2007, 19:55

Sevilla przegrywa z jakimiś cieniasammi a Barca remisuje z Realem gdybyśmy wygrali byłyby aż 2 pkt przewagi nad drużyna z andaluzji.

przestudiuj sobie regulamin forum. Goraco polecam.
To nie czat [odnośnie twoich poprzednich postów], tylko forum // fieldy

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 13 mar 2007, 13:53

http://realmadrid.pl/index.php?co=teksty&id=215

Bardzo ciekawy artykul na stronce zostal dzis umieszczony .

"Katalonia - kraina wiecznej frustracji"

Polecam przeczytac wszystkim faną Barcy .
Pardzo sie usmialem czytając niektore teksty tego artykulu , gdyz chociazby na tym forum znajduje sie masa takich elementow ('frustratow') ktorzy co każdy mecz narzekają na sędziego , albo wciąż krytykują Real o wszystko co można .

... Czekam na komenty Jarizinho

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 13 mar 2007, 14:10

Jak dla mnie jest to tekst 12-latka (brawa za kreatywnośc przy tytule) docelowo skierowany do innych 12-latków (fanów Ronaldinho i Laysów).

Nic nie uwłaczając 12-latkom oczywiście... :roll:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 13 mar 2007, 14:37

maciek_88 pisze:Jak dla mnie jest to tekst 12-latka (brawa za kreatywnośc przy tytule) docelowo skierowany do innych 12-latków (fanów Ronaldinho i Laysów).

Nic nie uwłaczając 12-latkom oczywiście...
Może byś bardziej tematycznie rozwinął swoją wypowiedź ;>

Nie uważasz że wiekszosc stwierdzeń jest trafna w tym artykule .
Czytając to forum w ostatnich czasach dostrzeglem coraz wiecej takich ludzi ktorzy w kółko wypisują to samo ... po każdym niekorzystnym wyniku w pierwszej kolejnosci porządnie zjechac trzeba sędziego (czy to Pd czy Lm) czasem trzeba spojrzec że na słaby wynik nie koniecznie musi sie skladac skrajnosc sędziego ale równiez forma wlasnych piłkarzy ;>

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 13 mar 2007, 14:57

Tytuł - uwielbiam jak ktoś generalizuje, naprawdę... :roll:

Sędziowie - mając kontakt z kibicami Barcelony, to raczej widzę, że jeśli mają coś do powiedzenia o sędziach, to raczej to, że poziom sędziowania w całej lidze jest daremny i sędziowie mylą się w obie strony, a nie przeciwko Barcelonie. O reszcie fanów już napisałem (dzieciaki kibicujące sukcesom) - czyli kolejne uogólnienie, brawo...

,,Ślepa frustracja" czyli kolejny akapit poświęcony dzieciakom - ,,totalne zlekceważenie przeciwnika, całkowity brak szacunku, poniżanie piłkarzy Realu, negowanie historii tego klubu i rozpatrywanie faktów ,,po swojemu"". Tylko co z tego skoro wielu kibiców Królewskich robi to samo... Jeszcze bym dodał wybuchy radości po kontuzjach zawodników przeciwników, ale nie będę się nad tym dłużej rozwodził.

Podsumowując po co dajesz ten artykuł do tematu, gdzie z tego co widzę sezonowców nie ma. Czy oni mają prawo odpowiadac za zachowanie dzieci neo, które pechem kibicują temu samemu klubowi co oni :?: To tak jakbyś mi zaraz wyskoczył w temacie o Juventusie z cytatami ze strony głównej, gdzie jakiś fan Starej Damy napisze coś bezmyślnego o powiedzmy którymś klubie z Mediolanu. Co wg Ciebie tutaj kibice Barcelony powinni odpisac :?:

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 13 mar 2007, 15:19

w 1 akapicie autor sie chyba zastanawia czemu Barca tak nienawidzi Realu. Nie wiem, moze nie chce , zeby tak bylo albo ma dosc wyzwisk typu "guti maricoon" :roll: . Ego autora zostaje nadszarpniete: bo przeciez jak mozna krytykowac Real :? Realowi nikt prezydenta nie zamordowal, pilkarzom nie kazano przegrywac. Autor chyba tego nie rozumie.

Co do sedziego to wszyscy psiocza. Oczywiscie fani Blaugrany tez, ale nie tylko oni. Ciekawe co autor powie na artykuly pana Roncero
:?

Najpopularniejsze z nich to totalne zlekceważenie przeciwnika, całkowity brak szacunku, poniżanie piłkarzy Realu, negowanie historii tego klubu i rozpatrywanie faktów ,,po swojemu". Tak jak w przypadku ostatniego klasyku - to nieważne, że Real trzykrotnie wychodził na prowadzenie, że w drugiej połowie niepodzielnie dominował na boisku, że wyrównująca bramka padła w doliczonym czasie gry - fani Barcy wydali wyrok: Real nie zasłużył na remis. Oni wiedzą swoje, im się nie wmówi że czarne jest czarne a białe jest białe... ;)

:lol: tak nienawidze Realu i wiekszosci tam aktualnie grajacych i bylych pilkarzy tego klubu. Ale to nie oznacza, ze nie szanuje ich osiagniec i historii :? "ze w 2 polowie niepodzielnie dominowal" - a kto dominowal w 1? autor widocznie zapomnial napisac. Remis zasluzony. A kto mowi, ze nie to jest inny. Autor powinien sie odnosic nie do ogolu a dodawac slowa typu "wiekszosc fanow Blaugrany" lub "zostawiajacy swoje komentarze na stronie rm.pl " . Dodanie takich zdanek byloby wporzadku.
kiedy ostatnio Iker był JEDYNYM winowajcą utraty bramki?
Sociedad i piekna wystawa :lol: zajebiscie, ze autor podkreslil "jedynym". Widocznie sam zauwazyl, ze REal ma tak dziurawa obrone, ze nawet gdyby Iker chcial to ciezko byloby zawalic samemu jakas bramke.

Co do Zidana to jest to jeden z najwiekszych pilkarzy w historii. I jesli ktos wmawia, ze jest ciota to nie wie o czym mowi. Ale ogolnie miejsca na podium w plebiscytach za poprzedni rok to pomylka. Mundial to nie wszystko. W Realu istny piach caly rok przeciez gral.

Dla fanów Barcy Real to zbieranina podstarzałych ex-galacticos.

nie wiem , ale ktos tu ma klapki na oczach Real to byl klub dziadow, teraz juz raczej nim nie jest. Autor nagina fakty i pisze co chce. Nie wiem kto teraz uwaza Real za klub starych dziadow. Kazuistyka sie szerzy.

To porownanie Messiego z Robinho to czuly pkt w Madrycie. NIe umieja przebolec, iz Robinho nie jest wart nawet polowy pieniedzy na niego wydanych.
maciek_88 pisze:Jeszcze bym dodał wybuchy radości po kontuzjach zawodników przeciwników,
dokladnie. na tym forum ktos sie bardzo ucieszyl jak Eto'o rozwalil kolano. Chyba wiem kto, ale nie mam pewnosci i nie bede rzucal oskarzen na wiatr.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 mar 2007, 15:50

kaczy pisze:... Czekam na komenty Jarizinho
Nawet tego nie przeczytam wiec sie nie wypowiem... Niektore dzieciaki czytaja Harryego Pottera i chca wierzyc, ze to prawada inni z kolei czytaja rm.pl i takze chca wierzyc. Rzeczywistosc jest okrutna...

Ostatni moj news przeczytany na tej stronie dotyczyl kupna Messiego, wiecej razy chyba nawet jej nie odwiedzilem, ale spodziewam sie, ze KJ i assurbanipal musieli dostarczac sporo do tego artykulu :P ... Szczegolnie o karnych(pozdrao assu)
pika.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”