Liga Europy (zbiorczy) - Strona 19

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Ligę Europy 2019/2020?

United
0
Brak głosów
Inter
6
35%
Wolverhampton
1
6%
Sevilla
5
29%
Leverkusen
0
Brak głosów
Roma
0
Brak głosów
Getafe
0
Brak głosów
Eintracht
2
12%
Ktoś inny
3
18%
Awatar użytkownika
Sztygar
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sztygar » 09 mar 2007, 10:29

Obafemi Martins to naprawdę świetny zawodnik, Inter zrobił wielki błąd, że go odsprzedał bez większego żalu, inna sprawa, że w zespole Nerrazurrich nie zawsze by miał miejsce w pierwszym składzie. Rozegrał fantastyczne spotkanie, wkręcał w ziemię holenderskich obrońców. Jego atutem jest szybkość, gdyby nie był piłkarzem, prawdopodobnie zostałby sprinterem. Ten mecz pokazał, jak wielki potencjał drzemie w zespole z St. James Park, szkoda tylko, że ich szkoleniowiec nie potrafi go odpowiednio wykorzystać.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 15 mar 2007, 21:29

To co się dzieje w Doniecku przechodzi ludzkie pojęcie. Najpierw piękny, choć nieco przypadkowy gol piętą Matuzalema i błyskawiczna odpowiedź Sevilli w postaci gola Maresci. Później seria szaleńczych ataków graczy z Andaluzji i zabójcza kontra Szachtara zakończona celnym strzałem Elano(Palop fatalnie ustawiony,a Dani Alves kompletnie "war zu spat" jak powiedział komentator z DSF :wink: )I najlepsze w 93 minucie. Rzut rożny dla Sevilli, którego notabene być nie powinno, bo ostatni piłki dotknął Kanoute, i gol Palopa!!!Zupełnie bez krycia wbiegł w pole karne i strzelił głową :P Niesamowite. No i mamy dogrywkę. Czas na kolejne emocje.

Leszczu
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszczu » 15 mar 2007, 22:02

Po przeczytaniu twojego posta nie wiedziałem, czy to prawda z tym Palopem, ale już sprawdziłem... Wszak nieczęsto bramkarze strzelają gole :-) Teraz Sevilla prowadzi już 3:2, więc to oni awansują...

I Newcastle w 70 minucie przegrywa z AZ 2:0, co awans daje tym drugim, szkoda, myślałem, że angielskie kluby będą dominować w obu pucharach :(

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8597
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 mar 2007, 22:22

Wielka szkoda Szachtara. Meczu nie ogladalem, ale to oni jako pierwsi strzelali gole, poza tym, gdyby nie sedzia, awansowaliby pilkarze z Ukrainy. Ale i tak brawa dla nich :)

Leszczu
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszczu » 15 mar 2007, 22:27

Troszkę szkoda też Lewandowskiego, w europejskich pucharach gra już tylko Kuszczak :/ I Newcastle też odpadło :/ Szkoda...

PS.
30' Benfica 2 - 0 Paris S.G.
Znowu ten, któremu kibicowałem dostaje! :/

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 15 mar 2007, 22:28

Możesz być nawet zadowolony, bo Lewandowski zagrał niezłe spotkanie jako defensywny pomocnik. Wyróżniał się w Szachtarze. Szkoda graczy z Doniecka, bo Sevilla była słabiutka.Ale tak bywa w futbolu :roll:

Newcastle również odpadło...Gdy Given wbiegł w pole karne to myślałem, że zrobi to samo co Palop, ale niestety Emre za mocno zagrał. :?

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 15 mar 2007, 23:09

i wtedy niejaki butt pokazal jak wielkim jest .... (nie chce wp od babela ktory jest czuly na tym punkcie). cios lokciem i zamarkowany cios glowa. czasem sie dziwie ze tacy ludzie graja w pilke i nie sa zawieszani przez uefe

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 168

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 16 mar 2007, 13:23

Wylosowano pary 1/4 finału :wink: :

AZ Alkmaar - Werder Brema
FC Sevilla - Tottenham Hotspur
Bayer Leverkusen - Osasuna Pampeluna
Espanyol Barcelona - Benfica Lizbona

Kolejny raz (jak w CL) nie doszło więc do bratobójczych pojedynków. A oto jak wyglądają półfinały:

Espanyol/Benfica - Alkmaar/Werder
Osasuna/Leverkusen - Sevilla/Tottenham

Teoretycznie najbardziej prawdodobny finał w tej konstelacji to moim zdaniem Werder-Sevilla 8)

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 16 mar 2007, 13:51

Michał M pisze:
Teoretycznie najbardziej prawdodobny finał w tej konstelacji to moim zdaniem Werder-Sevilla 8)
Takiego też bym sobie życzył. Dobrze, że te dwie ekipy nie spotkają się wcześniej.

Leszczu
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszczu » 16 mar 2007, 14:45

Michał M pisze:AZ Alkmaar - Werder Brema
Werder, Sevilla i Benfica to faworyci, jedna z tych drużyn zapewne zdobędzie trofeum.

Fajnie, że na 8 drużyn są aż 3 przedstawiciele Hiszpanii, w LM się nie wiedzie, ale w UEFA - dobrze :D

Finał:
Sevilla - Benfica/Werder

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 16 mar 2007, 14:53

Michał M pisze:FC Sevilla - Tottenham Hotspu
Dla mnie to jest przedwczesny final :!: szkoda ze juz teraz los skojarzyl ze soba te zespoly :?
Diablo_ASR pisze:
Michał M napisał:

Teoretycznie najbardziej prawdodobny finał w tej konstelacji to moim zdaniem Werder-Sevilla Cool

Takiego też bym sobie życzył. Dobrze, że te dwie ekipy nie spotkają się wcześniej.
Nie bylbym tego taki pewny :!: Werder znowu tak dobrze ostatnio nie gra jak np jesienia :!: Napewno duzy wplyw na to maja dosc powazne absencje
Zas co do Sevilli - dla nich nie jest to docelowe trofeum - walcza o mistrzostwo i jak juz pisalem nie raz y iz sa w stanie poswiecic p.UEFA aby wywalczyc mistrzostwo
reszty tez nie mozna bagatelizowac

A teraz pokolei :arrow:

AZ Alkmaar - Werder Brema
Kolejny juz pojedynek Werderu z holenderskim zepsolem, ostatnio potyczka calkiem niezle im sie ulozyla ale czy teraz bedzie podobnie :think: Powinnismy zobaczyc ofensywna pilke, mila dla oka ale wg mnie faworytem jest AZ

Napewno powinnismy zobaczyc sporo bramek w tym pojedynku - Spurs ostatnio przywyczail do mecyz horrorow w ktorych strzela multum bramek ale tez sporo traci :!: Wydaje sie ze dla Kogutow jest to teraz glowny cel :!: no chyba ze jeszcze FA cup ale zobaczymy jak pojdzie powtorka meczu z Chelsea
Stawialbym na Wyspiarzy

Chyba w tym granie najmniej doceniane zespoly - trudno wskazac rozstryzgniecie Leverkusen ostatnio gra znakomicie, Osasuna tez calkiem niezle
Osasuna niezbyt dobrze wspomina ostatni pojedynek z niemieckim teamem kiedy to HSV zamknal przed nimi drzwi raju 8)
Sklanialbym sie ku Leverkusen

Raczej Benfica, chociaz Ivana i spolki napewno nie wolno lekcewazyc bo w UEFA graja jak do tego czasu fenomenalnie - Derby Iberyjskie wiec powinno byc goraco :twisted:

AZ - Spurs (final)

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 16 mar 2007, 16:35

czeher pisze:Stawialbym na Wyspiarzy
czeher pisze:Dla mnie to jest przedwczesny final
dla mnie tak samo, będzie świetne widowisko 8) dla mnie obecnie Tottenham jest lepszą drużyną, w końcu zaczęli grać na miarę mozliwości. Szybko, ładnie i w końcu Berbatov się przebudził i stzrela seriami :P
czeher pisze:AZ Alkmaar - Werder Brema
Kolejny juz pojedynek Werderu z holenderskim zepsolem, ostatnio potyczka calkiem niezle im sie ulozyla ale czy teraz bedzie podobnie Powinnismy zobaczyc ofensywna pilke, mila dla oka ale wg mnie faworytem jest AZ
ale pamiętaj, że Brema ma wielu kontuzjowanych zawdoników, większość z nich powinna już się na 1 mecz wykórować więc nie stawiałbym na AZ, mimo iż szanse mają :wink: dobre dla Bremy jest to, że pierwszy mecz grają na wyjeździe.
czeher pisze:Bayer Leverkusen - Osasuna Pampeluna
Chyba w tym granie najmniej doceniane zespoly - trudno wskazac rozstryzgniecie Leverkusen ostatnio gra znakomicie, Osasuna tez calkiem niezle
Osasuna niezbyt dobrze wspomina ostatni pojedynek z niemieckim teamem kiedy to HSV zamknal przed nimi drzwi raju
Sklanialbym sie ku Leverkusen
Osasuna ostatnio w kratkę gra. Leverkusen gra świetnie w osattnim czasie, prawda, wielką zasługę w tym ma Rene Adler który gra wysmienicie. Udowadnia, że jest jednym z najwiekszych talentów bramkarskich w Niemczech. Na pierwszy mecz powróci Ramelow i Karim Haggui, pierwszy był kontuzjowany a drugi zawieszony za czerwo. Również ciekawa para, ale mam nadzieję, że zobaczę dwa nimieckie zepoły w połfinale 8) i w 5-Jahres-Vertung Niemcy powiększą przewagę nad Portugalią i Rumunią, może też dadzą radę bardziej zbliżyć sie do Francuzów :wink:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 16 mar 2007, 17:07

Zgadzam się z dwoma typami wyżej że będący ostatnio w formie Tottenham powienin wygrac z Sevillą tym bardziej ze przemawia do mnie argument iż Hiszpanie mają ważniejszy cel w tym sezonie. Będę trzymał kciuki za Koguty które jak dla mnie poradzą sobie ze szczęśliwie awansującą do 1/4 Sevillą. Dla mnie w tej rundzie nie będzie przedwczesnego finału a takim parwdziwym finałem będzie pojedynek Tottenham - Werder :twisted: Mimo jakichś tam kontuzji Niemcy powinni poradzic sobie z Holendrami bo są od nich po prostu lepszą drużyną. Do meczów pewnie jest trochę czasu wiec Werder może złapac to najwyzszą formę a Alkmaar miewał już przeciętne mecze w pucharze. Werder w pólfinale pewnie spotka się z Benficą czego będę im bardzo życzył. W ostatnim meczu Bayer 0 Osasuna jest mi w zasadzie obojętne która drużyna awansuje dalej.
Leszczu pisze:Fajnie, że na 8 drużyn są aż 3 przedstawiciele Hiszpanii, w LM się nie wiedzie, ale w UEFA - dobrze Very Happy
Tylko co z tego :?: Jak Barcelona w grupie LM zajęłaby trzecie miejsce to grałaby w PUEFA i z dużym prawdopodobieństwem moglibyśmy powiedziec że Hiszpanie wygrali PUEFA. Tylko czy ten puchar byłby sukcesem dla klubu :?: :glass: Pewnie 1/3 drużyn grająca w UEFA traktuje te mecze jak przymus wystawiajac do niego rezerwy a i tak awansują dalej choc bardzo się o to nie starają :roll: Osobiście nie przywiązuję większej uwagi do tego ile jest drużyn z jakich państw w PUEFA 8)

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 16 mar 2007, 17:33

We Włoszech gra w Pucharze Uefa to nie lada kłopot dla trenera, który nie ma składu by grać mecz co 3 dni. Tak było z Parmą, Livorno i Palermo. Dla Włochów Puchar UEFA ma taką rangę jak Puchar Włoch.

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 16 mar 2007, 18:06

Gdyby Sevilla olała te rozgrywki, to by wczoraj nie wypruwała sobie flaków w Doniecku. Kto oglądał to spotkanie to wie z jakim zaangażowaniem walczyli Hiszpanie. Dla mnie Totenham nie jest żadnym faworytem. Nawet słaba Braga potrafiła strzelić im 4 gole. Co do Werderu się zgodzę, bo to bardzo mocny teeam. Dziwi mnie natomiast lekceważenie Espanyolu. Mały Budda i spólka grają ostatnio bardzo dobrze w lidze, a w pucharze zdemolowali pogromcę CSKA Moskwa 4:0. Ja liczę na hiszpański finał Espanyol - Sevilla :!: [/img]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”