Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 181

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 28 mar 2007, 23:18

Jarzinho pisze:Troche go Leo faworyzuje
A może to de Zeeuw wrócił do pociągania za sznurki :think:?

Czasem jak odwiedzam to forum to wydaje mi się, że część forumowiczów żyje w jakimś alternatywnym wrzechświecie i naprawdę ogląda inne mecze niż ja. Nie wiem czy jest inne miejsce gdzie kibice wybrzydzają przede wszystkim na strzelca JEDYNEJ bramki. I całe szczęście, że Maciek ją strzelił, bo znowu zaczęłoby się plucie na trenera. Strzelił, mi łezka w oku się zakręciła (gol jak z Wisły, tylko ci Ormianie jacyś niepodobni do ekip ze Śląska czy Wielkopolski ;)), zatuszował trochę niegramotną grę kolegów, którzy znowu zaczęli grać polską piłkę jak na mundialu. Beznadziejną. Najbardziej zawiódł Kaz, Garguła, ale cała drużyna kompletnie nie szła do przodu - Żurawski cofał się przy każdej okazji, a i tak nie było przy nim kolegów. Na szczęście liczy się tylko wynik - mistrza (tutaj - klasową drużynę) poznaje się po wygranych nawet pomimo złego dnia, braku formy. Za to obrona dobrze sobie radziła, Jacek Bąk przeżywa renesans formy w reprezentacji :).

Nie rozumiem nie tylko forumowiczów pilka.pl, nie rozumiem też jak na bożyszcze można wybierać niejakiego Ireneusza Jelenia. Bo mundial? Owszem, fajnie grał, teraz też gra nieźle w klubie, ale to nie on przyczynił sie do ostatnich wygranych reprezentacji. Gra się w pewnym momencie nie klei, to pretensje "czemu nie ma Jelenia". Wywoływanie go przez publiczność w Kielcach kojarzyło mi się raczej z chorzowskim "ole", jurkodudkowaniem i frankowaniem. Poza tym odnoszę wrażenie, że niketórym się w głowach poprzewracało. Sobol żałosny, Żurawski śmieszny, Matusiak zły i gorączkowo szuka się jakiś ulepszeń (udziwnień), alternatyw (po meczu z Azerami popularna tu była kwestia "Kaźmierczak do pierwszego składu", na nieszczęście została spełniona). Źle Wam? Może jakiegoś Brazylijczyka naturalizujemy?
cloner pisze:The worst player of the match - Sobolewski :rotfl2:
No jest radość.

PS. Żurawski został wybrany zawodnikiem spotkania przez UEFA. No, ale co oni tam wiedzą.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8721
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 mar 2007, 23:31

Wywoływanie go przez publiczność w Kielcach kojarzyło mi się raczej z chorzowskim "ole", jurkodudkowaniem i frankowaniem
No widzisz, a mnie gra Sobolewskiego kojarzyla sie ze spieprzonym mundialem.
No jest radość.
To nie jest radosc, to jest szyderczy smiech.
Matusiak zły i gorączkowo szuka się jakiś ulepszeń (udziwnień), alternatyw (po meczu z Azerami popularna tu była kwestia "Kaźmierczak do pierwszego składu", na nieszczęście została spełniona). Źle Wam? Może jakiegoś Brazylijczyka naturalizujemy?
'
Nie wiem o co Ci chodzi z tym Matusiakiem. Ale powinien dzis chlopak zagrac. Z Azerami to dzieki niemu gralo sie nam latwo i przyjemnie, to on wiekszosc pilek zgrywal kolegom, pracowal dla druzyny jak malo kto. A dzis caly mecz lawka :/

Kazmierczak gra slabo, liga portugalska najwidoczniej nie jest taka silna. Saganowski potrafil tam strzelac bardzo duzo bramek, a wybitnym graczem on nie jest, ot przecietniak w Europie, nawet do naszej kadry sie nie lapie.

Naturalizowac Brazylijczyka ? Zrobilismy to z Batata jakis czas temu, ale Ptak sie wkurzyl, i Batata wyjechal do ojczyzny. :P

Oby wiecej takich "dwumeczy" 8)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 28 mar 2007, 23:35

cloner pisze:No widzisz, a mnie gra Sobolewskiego kojarzyla sie ze spieprzonym mundialem.
Jeśli jest się fanem Janasa, a w momentach zdenerwowania nazywa się innych pseudowiślakami, to ciężko się spodziewać czegoś innego po takiej osobie. Przecież nie obiektywzmu.
cloner pisze:Nie wiem o co Ci chodzi z tym Matusiakiem.
Wyrwij więcej fraz z kontekstu, to może znajdziesz jakiś algorytm.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 mar 2007, 23:38

Jeśli jest się fanem Janasa,
Ja moge to samo napisac. Jesli jest sie fanem Wisly, to mozna oczekiwac wszystkiego, ale nie obiektywizmu przy ocenie graczy Wisly badz bylych graczy krakowskiego klubu. Proste.

Dobranoc.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 28 mar 2007, 23:43

cloner pisze:Jesli jest sie fanem Wisly, to mozna oczekiwac wszystkiego, ale nie obiektywizmu przy ocenie graczy Wisly badz bylych graczy krakowskiego klubu. Proste.
Przesadzasz. Na pewno jakiś tam sentyment u piwusa pozostał, ale zauważ, ze ja kibic Legii cały czas bronie Żurawskiego... Widzisz prace Matusiaka, a nie dostrzegasz pracy Żurawskiego. Cos tu jest nie tak. To Ty jesteś stronniczy. Proste. 8)
:arrow:
piwus pisze:Żurawski został wybrany zawodnikiem spotkania przez UEFA. No, ale co oni tam wiedzą.
UEFA tez...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 mar 2007, 23:49

piwus pisze:Strzelił, mi łezka w oku się zakręciła (gol jak z Wisły, tylko ci Ormianie jacyś niepodobni do ekip ze Śląska czy Wielkopolski )

Wiadomo wkoncu Wielkopolanin, jak zreszta niejeden z wislaków...
Lubi jak Wiślacy wspominaja o Wielkopolsce i ślasku :lol:
piwus pisze:Nie rozumiem nie tylko forumowiczów pilka.pl, nie rozumiem też jak na bożyszcze można wybierać niejakiego Ireneusza Jelenia. Bo mundial? Owszem, fajnie grał, teraz też gra nieźle w klubie, ale to nie on przyczynił sie do ostatnich wygranych reprezentacji.

Żuyrawski wpływu wiekszego takze nie mial na zwyciestwa czy remis Poslki. Słupki sie nie licza... Skoro Jeleń gra nielze, to jak fra, jak juz gra Żuraw :?:

Ja myslałem po spotkaniu z Finlandia, ze era gry za osiganiecia sie skonczyla, a decydowac bedzie forma zawodnika.

piwus pisze: Żurawski cofał się przy każdej okazji, a i tak nie było przy nim kolegów.
Kiedys chyba Kowal o Saganie powiedzial, ze nalezałoby go przykuc łancuchem do pola karnego, bo nic pozytywnego nie wynika, ze biega dofa sie itp. Co z tego, ze Żuraw sie cofał tracil, a jak szła jakas niezle sie zapowiadajaca akcja to nie było sensu dosrodkowywac bo w polu kanrym nie było zadnego zawodnika Polski.
guru pisze:Widzisz prace Matusiaka, a nie dostrzegasz pracy Żurawskiego. Cos tu jest nie tak. To Ty jesteś stronniczy. Proste.

Jedna wazna roznica Matusiak dostawał podania i nie tracil pilek...

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 29 mar 2007, 7:43

Najsłabszy mecz Polaków od czasu z Finlandią. Było wiele dogodnych sutuacji, ale najważniejsze, że przynajmniej jedna bramka padła po ładnej akcji Żurawskiego, który wreszcie się przełamał wypracowując sobie sam bramkę. Kazimierczak wogóle niewidoczny i gra Sobolewskiego więcej wniosła. Najbardziej pracowitym zawodnikiem był Krzynówek i Garguła. Najważniejsze są 3 punkty i 5 punktów przewagi :)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 29 mar 2007, 7:55

No to na półmetku Polska jest liderem :brawo: Tego chyba po pierwszej kolejce (porażka z Finlandią i remis z Serbią) nikt się nie spodziewał, ale widać, że praca Leo jest coraz skuteczniejsza 8)

Fakt, że powinniśmy wczoraj wygrać mniej więcej tyle, co z Azerbejdzanem, i gra pozostawia jeszcze sporo do życzenia (nie mówiąc o skuteczności :roll: ), no ale nie bądźmy takimi malkontentami :wink: Najważniejsze, że w meczach z tzw. "słabeuszami" nie straciliśmy na razie punktów, czym np. Serbowie czy Finowie pochwalić się nie mogą :P A kto wie, co na końcu będzie decydować - może właśnie takie mecze jak ten wczorajszy :wink:

Co do gry - Żurawski został piłkarzem meczu chyba ze względu na strzeloną bramkę. Pewnie jego zwolennicy zaraz na mnie naskoczą, ale moim zdaniem strzelona bramka to była jego jedyna wczoraj udana akcja, niestety :? Może to wynikało z jego pozycji, on raczej nie powinien grać jako środkowy napastnik, ale cofnięty. W ogóle to ustawienie wczorajsze było trochę dziwne, Leo chyba powinien zagrać 4-4-2, z Gargułą zamiast Kaźmierczaka w pomocy i drugim napastnikiem (Jeleniem?). Może po prostu chciał trochę zaeksperymentować :P

Najbardziej podobał mi się chyba Błaszczykowski, fakt, że z niektórych jego akcji nie wychodziło wiele, ale chłopak się starał i widać było, że umie grać :wink: Garguła mógłby zostać bohaterem spotkania, gdyby był bardziej pewny siebie pod bramką rywala, ale myślę, że też z niego będzie jeszcze spory pożytek - umie rozdzielać piłki w środku pola i może faktycznie będzie receptą na naszą największą bolączkę od lat, czyli pozycję of. pomocnika. Ale rzecz jasna musi się jeszcze sprawdzić w meczach z największymi rywalami. Krzynówek zagrał na solidnym poziomie, choć od niego można by wymagać więcej - ten strzał "Panu Bogu w okno" z początku drugiej połowy to była po prostu żenada. Obrona i defensywna pomoc raczej poprawnie, bez większych błędów; boczni obrońcy mogliby więcej robić w ofensywie (choć np. Żewłakow zaliczył świetną asystę przy bramce). Moim zdaniem kompletnym nieporozumieniem było wstawienie Sobolewskiego - fakt, że Kaźmierczak nadawał się do wymiany, ale Sobolewski zagrał chyba jeszcze gorzej :roll: No może Leo chciał po prostu zadbać o tyły, na pewno jakiś motyw w tej zmianie miał :wink:

Ogólnie nie ma co przesadzać z pochwałami, ale nie ma też za bardzo co wybrzydzać. Zadanie wykonane i czekamy na następne zwycięstwa :p

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 29 mar 2007, 8:03

guru pisze:Przesadzasz. Na pewno jakiś tam sentyment u piwusa pozostał, ale zauważ, ze ja kibic Legii cały czas bronie Żurawskiego... Widzisz prace Matusiaka, a nie dostrzegasz pracy Żurawskiego. Cos tu jest nie tak. To Ty jesteś stronniczy. Proste
No tak, jestem wielkim fanem Matusiaka, Belchatowa i Palermo :lol2:

jeszcze trochę i będziesz wielkim fanem nowej rangi // fieldy

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 29 mar 2007, 8:50

O mega słabym Żurawskim pisałem przed meczem z Armenią i dalej podtrzymuje swoje zdanie, że jest potrzebny na boisku. Dlatego dziwią troche wasze komentarze na temat jego kolejnego słabego meczu :roll: powinien strzelić więcej ? pewnie, że tak, najlepiej z 5 żeby ubyło mu o pięciu krytykantów. Co prawda pozycja z jedynym wysuniętym napastnikiem nie powinna być ustawiana pod Żurawia, ale wczorajsza pozycja Graguły jest dla niego optymalna. Na szczęście to była tylko Armenia, ale nie wiem po co Leo wystawił dwóch defensywnych pomocników. O ile Lewandowski jeszcze coś zagrał o tyle Kaźmierczak był jednym z najsłabszych na boisku. Nie ma co jednak krytykować zwycięzców. Najważniejsze, że jesteśmy liderem i w najgorszym wypadku przy równej liczbie meczy będziemy mieli 2 punkty przewagi. Oczekiwaliśmy 6 punktów i zadanie zostało wykonane.

I jeszcze jedno. Wreszcie na stadionie u siebie Polska wyglądała jakby grała w Europie.

Awatar użytkownika
Btn
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Btn » 29 mar 2007, 11:59

Noty Polaków za mecz z Armenią:

Boruc – 6, Wasilewski – 6, Bąk – 6, Dudka – 6, Żewłakow – 6, Błaszczykowski – 6, Kaźmierczak – 5, Lewandowski – 6, Garguła – 7, Krzynówek – 7, Żurawski – 7.

Rezerwowi:

Sobolewski - 4, Jeleń - bez noty..."Przegląd Sportowy"

dziwi mnie niska nota dla Kuby Błaszczykowskiego...hmm

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 29 mar 2007, 12:20

a mnie nie dziwi zupełnie, nie rozumiem co w nim takiego świetnego widzieliście. Pod koniec meczu, kilka razy sie wrócił i odebrał piłke i to dla niego na plus, a tak ? Biegał, próbował dryblować, ale najczęściej tracił piłkę. Tak samo Krzynówek. Generalnie gra Polaków zupełnie mi się nie podobała. Na plus Żurawski, Dudka i Boruc. No i może Garguła, ale wyłącznie z pierwszej połowy, bo w drugiej zagrał beznadziejnie.
Żurawski w tym meczu był najlepszy na boisku, strzelił bardzo ładnego gola, wtedy kiedy ten gol był potrzebny. Zagrał tak, jak napastnik powinien grać. Co prawda mógł strzelić jeszcze co najmniej jednego gola, ale cóż. Boruc bezbłędny (no może poza niecelnymi wybiciami, ale z tych nic złego nie wychodziło), widać jak pewnie się czuje, jak jest wyluzowany. Wyłapał co miał wyłapać.
Dudka mi zaimponował, bezbłędny w obronie, znowu nieźle w ofensywie. Może jednak coś z niego bedzie, ale trzeba go sprawdzić z mocniejszymi rywalami, bo z Niemcami zawiódł.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 29 mar 2007, 12:35

Bonso pisze:Żurawski w tym meczu był najlepszy na boisku, strzelił bardzo ładnego gola, wtedy kiedy ten gol był potrzebny. Zagrał tak, jak napastnik powinien grać.
Tak, oczywiście. Zwłaszcza było świetnie jak tracił piłki przed i w polu karnym, prawda? :? Albo jak zachował się jak totalny egoista na początku meczu, próbując strzelić z ostrego kąta, mimo że obok miał lepiej ustawionego kolegę (nie pamiętam którego) :roll: Tak naprawdę dobrze (a nawet świetnie) zachował się tylko przy golu - w sumie dobre i to :wink: Widac po prostu że rola cofniętego napastnika a nawet ofensywnego pomocnika bardziej by mu pasowała, niż granie "na szpicy".

Błaszczykowski też miał sporo błędów, zgadzam się z tym, ale IMHO w przeciągu całego spotkania grał co najmniej tak dobrze jak Żuraw.
Ostatnio zmieniony 29 mar 2007, 12:40 przez Michał M, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 29 mar 2007, 12:39

o Zurawskim napisał juz piwus i ja się wyjątkowo z nim zgadzam, wiec nie będe powtarzał :]

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 29 mar 2007, 12:44

Bonso pisze:o Zurawskim napisał juz piwus i ja się wyjątkowo z nim zgadzam, wiec nie będe powtarzał :]
Nie zrozum mnie źle, nie mam nic przeciwko niemu :wink: Tylko naprawdę stwierdzanie, że ktoś był najlepszy na boisku, oparte w zasadzie jedynie na tym, że strzelił decydującego gola, to chyba mała przesada :wink: Zwłaszcza, że naprawdę świetnie podawał mu w tej sytuacji Żewłakow i spora część zasługi powinna iść na jego konto :P

Jak najbardziej zgadzam się też z tym, że Żuraw reprezentacji jest potrzebny. Ale chyba będzie lepiej, jak Leo ustawi go nieco inaczej niż wczoraj :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”