Polscy komentatorzy Co o nich myslec .... - Strona 2

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Robben
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Robben » 20 sie 2004, 16:23

MariuszPSG pisze:Tylko Borek i Szpakowski się liczą w komentatorstwie:)
Tez tak myslę.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 30 mar 2007, 18:37

Słyszał ktoś może akcję z Adamem Ledwoniem? :lol: Czytałem w gazecie i prawie się popłakałem co Szpakowski namieszał, gdy komentował mecz z Azejberdżanem :) Zastanawiam się tylko, czy Dariusz po każdym swoim meczu jeszcze raz ogląda nagranie i słucha swoje wypociny :wink: Mateusz Borek najlepszy komentator, ale niestety jest skazany na komentowanie nudnego pucharu ekstraklasy :?

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 30 mar 2007, 18:48

Fishbone pisze:Słyszał ktoś może akcję z Adamem Ledwoniem? :lol: Czytałem w gazecie i prawie się popłakałem co Szpakowski namieszał, gdy komentował mecz z Azejberdżanem :) Zastanawiam się tylko, czy Dariusz po każdym swoim meczu jeszcze raz ogląda nagranie i słucha swoje wypociny :wink: Mateusz Borek najlepszy komentator, ale niestety jest skazany na komentowanie nudnego pucharu ekstraklasy :?
eh...Borek może jest dobry , ale te jego 'fajnie' mnie dobijają.
np. Fajnie prezentował się tamten skład ; fajnie to wyglądało... Albo te spoufalanie się z Kotłoniem...boże... tak masz rację , Mati - haha , hihi.

Szpakowski naprawdę ciekawie komentuje , fajny klimacik buduje. Zawsze jak słyszę jego głos przypominają mi się mecze Reprezentacji (wygrane of corz :lol: ) i Liga Mistrzów... prawda , co jakiś czas popełnia błędy , ale kto tego nie robi?

A co do Bożydara to jak tylko usłyszę jego głos to mi się jego binokle przypominają :P

Awatar użytkownika
carlitos
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carlitos » 30 mar 2007, 19:05

Diamen23 pisze:eh...Borek może jest dobry , ale te jego 'fajnie' mnie dobijają.
np. Fajnie prezentował się tamten skład ; fajnie to wyglądało... Albo te spoufalanie się z Kotłoniem...boże... tak masz rację , Mati - haha , hihi.
Borek bezapelacyjnie jest najlepszym polskim komentatorem. Spoufalanie się z Kołtoniem jest oczywiste, ponieważ obaj panowie to po prostu koledzy.

Diamen23 pisze:Szpakowski naprawdę ciekawie komentuje , fajny klimacik buduje. Zawsze jak słyszę jego głos przypominają mi się mecze Reprezentacji (wygrane of corz Laughing ) i Liga Mistrzów... prawda , co jakiś czas popełnia błędy , ale kto tego nie robi?
:lol: Taaa... Szpakowski nie ma pojęcia o piłce. Klimatu nie ma żadnego. A błędy? Owszem, zdarzają się każdemu, lecz u Dariusza Sz. błędy merytoryczne to codzienność.

A co do Bożydara to jak tylko usłyszę jego głos to mi się jego binokle przypominają
Nic tylko przyklasnąć. Pobiłeś sam siebie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 mar 2007, 19:53

carlitos pisze:Borek bezapelacyjnie jest najlepszym polskim komentatorem. Spoufalanie się z Kołtoniem jest oczywiste, ponieważ obaj panowie to po prostu koledzy.

Zdecydowanie najlepsza obsade komentatorow ma C+. Smokowski, Nahorny, Twarowski, Laskowski czy Rosłon. To jest absolutna czołowka. Spotkania w Premiership komentowane przez Nahornego, Twarowskiego i Rosłonia to fantazja, ktora chce sie słuchac... Lepszej obsady nie ma zadna inna liga. Niezłych dobieraja sobie partnerow w komentowaniu Wieszczu, Węgrzyn czy Śrutwa.

Niezle prezentuje sie duet w Ligue1 Stefan Białąs i Rafał Debiński.

Maja takze niewypały w postaci Dziwagała, Surma, Orłowski czy ten pan od SerieA. Przez nich kazde spotkanie jest nudne i usypiajace. Choc oczywiscie wiedze maja.

Co do Borka i Kołtonia, portafia komentowac niezle, ale Polsat nie posiada ciekawych lig, a LM im odebrano, wiec duzego pola popisu nie maja. Choc dla Mateusza wszystko jest fajne :roll:

Co do TVP Szpaku sie myli jak debiutant, ma niezłe metafory i przysłowia :P , jednak atmosfere nikiedy potrafi stworzyć. inna sprawa, ze obok siebie maja takie tuzy mikrofona jak Trzeciak czy Mielcarski...

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 02 kwie 2007, 8:30

Jarzinho pisze:inna sprawa, ze obok siebie maja takie tuzy mikrofona jak Trzeciak czy Mielcarski...
No cóż, podstawa to zrobić sobie dobre tło :P W końcu takich "asystentów" to raczej wybiera sam Szpakowski, nikt ich chyba nie narzuca :?:

Nie orientujecie się kto komentuje dla nSport? Bo chyba nie mają żadnych "gwiazd" :?:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 kwie 2007, 11:09

Michał M pisze:Nie orientujecie się kto komentuje dla nSport? Bo chyba nie mają żadnych "gwiazd"

Pamietam spotkanie LM, Chelse- Barca :roll: Barcelona grła słaba, a jkby tego było mało duet komentatorów tak obrzydził mi ogladanie, ze miałem wyłaczony głos przez 30 minut. Kto to był, jednym był napewno ktos z dwojki Jóźwiak/ Bednarz drugi takze kompletny niewypał. Zreszta inne postkania transmitowane wowczas na TVN Turbo takze były ogromnymi niewypałami, bez jakiejkolwiek atmosfery.
Być moze coś sie zminilo, jednak ogladajac niekiedy TVN i skróty OE to trudno sobie to wypbrazić...

Awatar użytkownika
Rangiz
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rangiz » 02 kwie 2007, 15:10

Mnie rozwalil tekst Szpaka podczas meczu Polska - Azerbejdzan.
Otóż wspomniany juz pan powiedzial: "czekam aż Polska bedzie miala 70% posiadania, bo to bedize znaczylo ze Azerbejdzan ma 30%..."
Nie wiem, śmiac sie czy plakac?? :badziewie:

grabek
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grabek » 02 kwie 2007, 16:33

Jerzeli chodzi o duety to chyba najlepsi są Borek-Kołtoń.Bo Szpaku z Szaranowiczem są jak dlamnie zbyt nudni.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 02 kwie 2007, 17:47

Ja bardyo lubie ogladac mecze ze szpakiem w roli glownej. Moze i myli sie co chwile, ale ja to wszystko wyłapie i mam sie z czego smiac, czasem cos żałosnego powie to tez sie moge posmiac, a głos do komentowania ma najlepszy ze wszystkich wczesniej wymienionch, potrafi budowac klimat i dlatego dobrze sie ogląda mecz gdy on komentuje.

Awatar użytkownika
Btn
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Btn » 02 kwie 2007, 17:53

to ze potrafi wytworzyc klimat to sie zgodze...ma do tego odpowiednia barwe glosu ale czasem zle stawia przecinki...np w meczu z Azerbejdzanem usmiercil Adama Ledwonia...podobno sie Adam obrazil i zada przeprosin na antenie...

ale jak dla mnie No1 to Smokowski Twarowski i Rosłoń

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 02 kwie 2007, 18:20

grabek pisze:Jerzeli chodzi o duety to chyba najlepsi są Borek-Kołtoń.Bo Szpaku z Szaranowiczem są jak dlamnie zbyt nudni.
Szaranowicz znakomicie komentuje ale tylko i wyłącznie skoki narciasrke piłke niech zostawi komu innemu.
Potrafi zbudować klimat tak jak Szpaku w piłce, może i popełnia cały czas gafy ale to jego znak rozpoznawczy. :wink:

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 02 kwie 2007, 18:30

Jak dla mnie bezsprzecznie najlepsi Borek-Kołtoń + Iwanow, czyli ekipa Polsatu. Niestety teraz odebrali im LM i jestem zmuszony do sluchania komentatorow-amatorow na NSport. Co do TVP to owszem, może i Szpakowski klimat budowac umie, ale te błędy :roll: Przykładem najlepszym gra FIFA 07, gdzie Pan Dariusz wraz z Szaranowiczem komentują mecze i nie umieją niektórych nazwisk wymówić... Jeśli chodzi o Canal+ to niestety nic nie moge powiedziec, bo nie mialem okazji ogladac zadnego meczu na tej platformie.

Awatar użytkownika
MATEOZ
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MATEOZ » 05 sie 2007, 18:01

R@f@ł pisze:Moim zdaniem Borek jest najlepszy.
Zgadzam się z tym.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 05 sie 2007, 18:59

Mimo wszystko Mateusz Borek ostatnio nie bardzo ma co komentować. Ostatnio jedynie "prestiżowy" puchar ekstraklasy oraz siatkówkę przed spodkiem. Nie wiecie kto wykupił prawa telewizyjne ligi mistrzów? Jeżeli TVP2, to wiadomo z czym to się wiąże :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”