Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 136

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 26 kwie 2007, 17:01

Ja wątpię, żeby Klose do nas przeszedł. Sznase na to są iluzoryczne. Naprawdę nie ma co się napalać za wczasu :wink: Co do transferów na przyszły sezon to przedewszystkim najpoważniejszym wzmocnieniem, które niemal na pewno będzie to Marcell.
Michał pisze:Juan (lub inna "4") - 8 mln
Nie sądzę aby nasz zarząd wzmacniał obronę, wyjdą z załorzenia, że obecne problemy to przede wszystkim atak i tam będą inwestować. Poza tym uważam, że Ottmar może zrobić z pary Lucio Buyten dobrych obrońców, którzy będą się wzajemnie uzupełniać. Mamy poza tym jeszcze Ismaela :wink:
Michał M pisze:of./środkowy pom - ok. 20 mln (v. der Vaart?, Sneijder?, Anderson?, ktoś inny?)

tutaj właśnie się od paru dni zastanawiam nad kandydaturą Wesleya. Sądzę, że on byłby niezłym wzmocnieniem. Świetnie mógłby uzupełniać Bommela. Poza tym posiada genialny strzał z dystansu no i to, że w Bayernie jest dwóch jego rodakow mogłoby mu pomóc w podjęciu decyzji :wink:
Michał M pisze:środkowy nap. - ok 20 mln (Klose?, Toni - mało realny?)
Tutaj transfer Toniego byłby bardziej realny niż Klose. Takie jest moje zdanie. Juve się wycofało, właściwie to na polu zostały dwa kluby Bayern i Inter.
Michał M pisze:drugi nap. - ok 10 mln (Huntelaar?, Alfonso Alves?, Eduardo?)
tutaj widziałbym tylko i wyłącznie Klaasa. Powtarzam to ciągle, to taki 'młody Makaay' gra naprawdę świetnie. Jeszcze kiedy grał w Heerenveen, to chciałem mieć go w Bayernie. Świetnie gra głową a takiego kogoś nam potrzeba jak uczniowi wakacji :P Zawsze dobrze się znajdzie w sytuacji, dobrze się wystawia. Cóż dla mnie byłoby to świetne wzmocnienie :wink:
Michał M pisze:Kraft - z rezerw
Kroos - z juniorów
myślę, że Toni powinien dostawać szansę gry w końcówkach spotkań w przyszłym sezonie. Na pełne spotkania nie jest jeszcze gotowy.
Michał M pisze:van Buyten - 8 mln (Roma?)

Hargreaves - 30 mln (Man Utd)

Makaay - 12 mln (Holandia?)
tutaj nie byłbym pewien, Buytenem zainteresowana jest Roma. Juanem też. Odejścia Owen można się spodziewać, ale myślę, że 30 mln to nie będzie. A Roya to bym jeszcze zostawił, bo on zawsze się może przydać :P .

A co do spotkania z HSV to powiem, że mamy coraz węższą kadę. Cóż ale i tak niemal na pewno zagramy tylko w UEFA CUP, więc to żadna różnica. Pizza będzie miał szansę na pokazanie, że bramki strzelać umie i że chce nowy kontrakt. Przede wszystkim, że na niego zasłóguje :wink:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 27 kwie 2007, 8:45

przembal pisze:agentem VDV jest byly pilkarz Bayernu nie mialem o tym pojecia ale to dobrze wrozy!!!!
Tak, Soren Lerby, czyli taki Effenberg, tyle że lat 80-tych :wink: Miał też epizod trenerski w sezonie 91/92, ale nie dotrwał do jego końca. Może to i dobrze wróży, a może i nie. Na pewno z Ullim doskonale się znają, także może znajdą porozumienie :wink:
przembal pisze:Jesli chodzi o mlodych pilkarzy z kadry VFB to mysle ze trzeba ich kupowac teraz najpozniej za rok bo potem ich cenny strasznie sie wywinduja.
Na pewno tak będzie, mi chodziło głownie o to, ze oni sami teraz nie będą chcieli zmieniać barw klubowych - po prostu byłoby to dla nich za wcześnie. Sądzę też, że będą chcieli trochę powalczyć w tym składzie o LM czy sukcesy krajowe. Ale kto wie - może potem zostaną rozkupieni, jak poprzednia "młoda" generacja Stuttgartu (Hinkel, Kuranyi czy Lahm - no dobra, wiem że Philipp był tylko wypożyczony :P ). Aha, a Gomez ma ważny kontrakt do 2011, także VFB prędzej niż za 2 lata go nie puści.
Akarin pisze:Nie sądzę aby nasz zarząd wzmacniał obronę, wyjdą z załorzenia, że obecne problemy to przede wszystkim atak
No to jak wyjdą z takiego założenia, to nie wiem czy będzie dobrze, bo gra naszych środkowych obrońców w tym sezonie to katastrofa :roll: Nawet jakieś statystyki były, że Bayern głównie traci gole przez środek pola, a to niezbyt dobrze świadczy własnie o środkowych obrońcach, prawda? Ja też wierzę w talent Ottmara :wink: , ale żeby mógł go w pełni użyć, potrzeba mu odpowiednich wykonawców. Ismael? Nie łudziłbym się, że w tym wieku po takiej kontuzji będzie jeszcze mógł grac na wysokich obrotach. Choć kto wie? :wink:
Akarin pisze:właściwie to na polu zostały dwa kluby Bayern i Inter.
To sądzę, że Inter nas wyprzedzi. Już przecież rok temu Luca mało nie wylądował u nerazurrich, prawda? Zresztą on mówił, że odejdzie z Fiorentiny tylko dlatego, że chce grać w LM, a my mu aktualnie tego nie zapewnimy.
Akarin pisze:Świetnie gra głową a takiego kogoś nam potrzeba jak uczniowi wakacji :P
:lol2: Sorry za off, ale czyżbyś wakacji nie mógł się już doczekać? :P Oczywiście zgadzam się z brakiem dobrego "główkującego", prawie każdy kandydat teraz do ataku (Toni, Klose itd) gra świetnie głową.
Akarin pisze:A Roya to bym jeszcze zostawił, bo on zawsze się może przydać :P .
Makaay może zostać, ale tylko w przypadku kupna jednego napastnika. Jeśli kupimy dwóch, to już będzie tłok (są przecież jeszcze Podolski i Schlaudraff). No i skoro piszesz, że Huntelaar to taki "młody Makaay" :> , to dwóch takich chyba nie potrzebujemy?
Akarin pisze:Ja wątpię, żeby Klose do nas przeszedł. Sznase na to są iluzoryczne. Naprawdę nie ma co się napalać za wczasu :wink:
Napalać się to nie, ale czy iluzoryczne? Podobno grupka (500) bremeńskich kibiców skandowała dzisiaj "nie chcemy żadnych bawarskich świń"!" w kierunku Miro. jeśli w ten sposób chcą go zachęcić do pozostania w Bremie...

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 27 kwie 2007, 17:32

Po pierwsze witam po calkiem sporej przerwie, niestety, nie zaleznej ode mnie.

Jezeli chodzi o wzmocnienia na przyszly sezon, to chyba nikt nie ma watpliwosci, ze sa one potrzebne. I nie wystarczy jeden czy dwa transfery. Ale, szczerze mowiac, daleki jestem od zgodzenia sie co do slusznosci 8 ewentualnych wzmocnien, co zapowiedzial Hitzfeld.

Na pewno nie mozemy sprowadzac zawodnikow typu Khedira czy Gomez, ktorzy tak naprawde rozgrywaja obecnie swoj pierwszy dobry sezon. Jezeli aktualna, bardzo dobra dyspozycje utrzymaja przez nastepne 2 czy 3 lata, bedzie mozna z pewnoscia pokusic sie o ich angaz. Na razie dajmy sobie z takimi kandydaturami spokoj.

Na chwile obecna, po sezonie zegnamy Salihamidzica, Scholla, Karimi'ego i Santa Cruza. Bardzo prawdopodobne wydaja sie przenosiny Pizarro i Hargreavesa. Zaklepane mamy juz 3 transfery, jednak trzeba tez zalatac dziure po zawodnikach, ktorzy nas niedlugo opuszcza. Czyli w szczegolnosci postarac sie o transfer przynajmniej jednego wysokiej klasy napastnika [chociaz na pewno sprowadzenie dwojki nie zaszkodziloby], a takze rozgrywajacego. Bo brak takiego zawodnika dal nam sie najbardziej we znaki w mijajcym sezonie.

Kandydatury Toni'ego czy van der Vaarta wydaje sie byc juz skreslone, jednak ja bym sie na razie pohamowal z takimi opiniami. Wszystko jest jeszcze mozliwe.
przembal pisze: myślę, że Toni powinien dostawać szansę gry w końcówkach spotkań w przyszłym sezonie. Na pełne spotkania nie jest jeszcze gotowy.
Litosci. Chlopak ma 17 lat. Chcesz, zeby w wieku 28 byl calkowicie wypalony [o ile zajscie do tego momentu kariery pilkarskiej nie zablokuja mu kontuzje].

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 27 kwie 2007, 19:47

Olson chyba parafrazujesz moje slowa co do zajechania Lahma i rozmowy o wypaleniu za mlodu zawodnikow... to bylo ladnie kilka postow temu

Ja Kroosa uwazam za wielki talent i sadze ze powoli mozna go wprowadzac do druzyny. Napisalem wczesniej ze jest jeszcze za wczesnie na to zeby gral w seniorce (wyjatek to ten sezon bo przy slabosci naszej obecnej kadry z braku laku na koncowki mozna by go bylo wpuszczac) ale Fabregas w tym wieku juz w Arsenalu gral. Mysle ze za 2 sezony bedzie juz regularnie wystepowal w BL i nie tylko. Ale teraz niech trenuje tak jak Furstner z pierwsza druzyna i gra w mlodziezowce!!! Bo to moze byc nasz najwiekszy skarb rasowy rozgrywajacy, ktorego nam teraz tak brakuje. taki niemiecki Kaka no to porownanie moze troche na wyrost ale kto wie??

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 28 kwie 2007, 0:01

Mimo wszystko wystepy Kroosa w seniorskim zespole [o ile takowe sie pojawia] powinny byc w przyszlym sezonie bardzo ograniczone. Chlopak na razie wystepuje w naszej druzynie mlodziezowej i tam jest jego miejsce. Ewentualnie mozna sprobowac jego sil w zespole amatorow. Jednak o grze w seniorskiej kadrze nie moze byc mowy. Toni ma jeszcze duzo czasu na rozwoj i trenerzy w zadnym stopniu nie powinni go przyspieszac.

Awatar użytkownika
el_sniezka
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_sniezka » 28 kwie 2007, 13:27

Dla mnie głównymi kandydatami do Bayernu są :
- Luca Toni / Miro Klose
- Arjen Robben
- Marcel Janssen
- Rafael van der Vaart
A co do moich pobożnych życzeń popłakałbym się ze szczęścia gdyby do klubu trafili :
- Huntelaar
- Ribery
- Anderson
- Quaresma ( on szczególnie )
- Simao ? :)
- Robinho ( ostatecznie, brakuje nam brazylijczyka atakującego, kogos pokroju Elbera albo Ze Roberto )

Miejmy nadzieje, że nasz zarząd nie będzie w nastepnym sezonie żałował kasy na wzmocnienia i kupi, tak jak było mówione około 5 dodatkowych zawodników ( oprócz 3 już sprowadzonych )

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 28 kwie 2007, 14:51

Przed obecnym sezonem naprawdę pożałowali kasy. W końcu po dyszce za van Buytena i Podolskiego i szóstka za van Bommela to żadne pieniądze :roll:.

Temat absurdalności podawania kandydatur typu Quaresma, Robinho etc. był już poruszany i mam nadzieję, że nie będziemy do niego wracać. Tak samo Anderson, który w Europie gra dopiero nieco ponad rok, a lwią cześć obecnego sezonu spędził w gabinetach lekarskich. Sprawa Ribery'ego jakoś ostatnio podejrzanie ucichła, czyżby coś było na rzeczy :lol:? Jednak na sprowadzenie Francuza nie ma co robić sobie nadziei. Przede wszystkim dlatego, że mamy już dwóch prawo skrzydłowych na przyszłe rozgrywki. Inna sprawa, czy Frank chciałby przenieść się do Monachium, w co powątpiewam.

Odejście Robbena z Chelsea jest uzależnione od przyszłości Mourinho na Stamford Bridge. Jeżeli Portugalczyk pozostanie szkoleniowcem The Blues, Holender opuści Londyn. Bayern jest już z nim ponoć po słowie, więc przy takim rozwoju wydarzeń, mielibyśmy jakieś szanse na jego pozyskanie. Jednak nie wydają się one zbyt duże, dlatego trzeba postarać sie o sprowadzenie jakiegoś innego lewego pomocnika. Idealnym kandydatem byłby Jansen. Borussia już praktycznie odpłynęła do drugiej ligi [tym bardziej, że Neuville nie zagra do końca sezonu], dlatego jego transfer w lecie jest przesądzony. Ale trzeba by było wyłożyć na stół około 10 mln euro. Jednak przy buńczucznych planach Hoenessa & Co. na przyszły sezon, nie wydaje się być to wielkim problemem.
Pewne jest też przyjście co najmniej jednego napastnika. Szkoda tylko, że na jeszcze nie wiemy dokładnie, kto to będzie. Włoska prasa pisze, że Bayern dogadał się z Tonim i Włoch po sezonie zasili Bawarczyków za 18 mln euro, a sam za rok gry dostanie 5,5 mln. Osobiście nie miałbym nic przeciwko takiemu rozwiązaniu :glass:.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 28 kwie 2007, 15:00

Widzę , że tu cicho o kontuzji Bastiana :? :
Zapalenie w lewym kolanie Bastiana Schweinsteigera, gwiazdora Bayernu Monachium i reprezentacji Niemiec, zostało spowodowane ukąszeniem przez kleszcza - potwierdził sam zawodnik.
U 22-letniego zawodnika znaleziono bakterie boreliozy. Kolano Schweinsteigera jest tak spuchnięte, że od kilku tygodni piłkarz nie był w stanie grać.

Co gorsza, potwierdzenie u niego boreliozy, może oznaczać dla niego zakończenie kariery.
źródło co prawda onet i nie wiem ile w tym prawdy , ale gdyby okazało się to racją taką stratę trudno byłoby zastąpić.
Nawet jeśli jego kariera się nie zakończy czeka go pewnie długa przerwa.
Dlatego coraz prawdopodobniejszy wydaje się transfer Ribery'ego , którego Bayern ma na oku od zakończenia MŚ.

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 28 kwie 2007, 15:05

Bastian juz trenuje i moze jeszcze wystapi w tym sezonie!!! Jest pod czujna opieka lekarzy z grubsza wiadomo co mu jest i tak dalej wiec chyba nie bedzie zle

Ale dla mnie informacja dnia jest transfer Toniego do Bayernu. Tak przynajmniej twierdza wloskie media. Nie uwierze dopokinie zobacze potwierdzenia na fcb.de a osobiscie wole duet Klose Podolski niz Toni Makaay :0
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2007, 15:19 przez przembal, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 28 kwie 2007, 15:17

Diamen23 pisze:Widzę , że tu cicho o kontuzji Bastiana :? :
Zapalenie w lewym kolanie Bastiana Schweinsteigera, gwiazdora Bayernu Monachium i reprezentacji Niemiec, zostało spowodowane ukąszeniem przez kleszcza - potwierdził sam zawodnik.
U 22-letniego zawodnika znaleziono bakterie boreliozy. Kolano Schweinsteigera jest tak spuchnięte, że od kilku tygodni piłkarz nie był w stanie grać.

Co gorsza, potwierdzenie u niego boreliozy, może oznaczać dla niego zakończenie kariery.
źródło co prawda onet i nie wiem ile w tym prawdy , ale gdyby okazało się to racją taką stratę trudno byłoby zastąpić.
Nawet jeśli jego kariera się nie zakończy czeka go pewnie długa przerwa.
Dlatego coraz prawdopodobniejszy wydaje się transfer Ribery'ego , którego Bayern ma na oku od zakończenia MŚ.
Onet lubuje się w podawaniu sesacyjnych wiadomości, niekoniecznie zgodnych z prawdą. Co do sytuacji Bastiana to nie dramatyzowałbym aż tak.

Co do Ribery to uważam, że Bayern nie da rady go sprawdzić. Zresztą większośc mocarstwowych planów Bawaryczków, które uczyniłyby z Bayernu drużynę na miarę może nawet wygrania LM (Robben, Toni, Klose, Diego, van der Vaart, Ribery) nie dojdzie do skutku a zadowol się pewnie kimś pokorju Pizarro.

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 28 kwie 2007, 15:23

sie porobilo!!!!

Ilekroc zajze dzis na neta to widze jakies info o Bayernie a to Bastian konczy kariere(ktos tu lekko przesadzil takie newsy kibica Bayernu serwowac po sprawie Daislera) a tu Toni od nowego sezonu w stolicy Bawari a teraz tou juz total info

uwaga uwaga

wg sport1.de Robben za 20 mln euro pojawi sie w Bayernie!!!!!

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 28 kwie 2007, 15:29

Ribery to prawo skrzydłowy, Schweinsteiger lepiej czuje się na lewym skrzydle, także 'w miejsce Bastiana Francuz na pewno nie przyjdzie'. A na prawą stronę nie mamy już na przyszły sezon wakatu, więc z bardzo dużą dozą prawdopodobieństwa możemy powiedzieć, że Ribery'ego w Bayernie nie zobaczymy.

Jeżeli chodzi natomiast o kontuzję Schweinsteigera, może ona okazać sie tragiczna w skutkach. Niejeden zawodnik kończył już karierę po ukąszeniu kleszcza. Miejmy nadzieję, że uraz Bastiana nie jest aż tak poważny i już w następnym sezonie [a być może jeszcze na końcówkę obecnego] zobaczymy Schweini'ego hasającego na lewej stronie boiska.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 28 kwie 2007, 16:58

Prowadzimy z HSV po bramce Pizzy. Ogólnie Pizza dzisiaj grał dobrze, chyba nigdzie nie dostał kontraktu :P Karimi też gra dobrze, ładnie rozrzuca piłki. Ogólnie Luciom wymiata :wink: Gra jest dobra co dziwi troszeczkę patrząc na nasze osłabienia. Kahn :o masakra te niektóre piłki które wyciągnął :love: Guerrero wszedł oby nic nie strzelił :wink:
Trzeba również trzymac kciuki za Gladbach, które niestety narazie przegrywa 0:1 z VFB :/ Jansen, chcesz grać w LM czy nie :!: :lol:

kurna, piszę tego posta a Vaart zajebał bramkę marzenie. Czemu zawsze on musi nam strzelić bramkę, kurna :/ :suicide: 3 mecze z rzedu nam bramki pakował

Do roboty :!:

edyta: taa, wzięli się do roboty :/
Guerrero wszedł oby nic nie strzelił :wink:
:suicide: teraz mamy tylko potwierdzenie, że na bank gramy w Pucharze UEFA w przyszłym sezonie :/

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 28 kwie 2007, 17:23

Ja tą porażka jakoś rozczarowany nie jestem HSV w tej rundzie ograło na wyjeździe Bremę, Schalke i chociażby nas. Z pucharem UEFa pogodziłem się tydzieńb temu i wszystkie mecze do końca sezonu już mi zwisają.

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 28 kwie 2007, 17:24

no i po meczu znow porazka ehh niech sie konczy ten sezon bo mnie juz nawet przegrane Bayernu nie denerwuja to jest obecnie norma...

VDV piekna bramke strzelil on ma na nas jakis patent co z nami gra to bramke strzela oby Roy i Mark go naklonili na przyjscie do nas...

To samo z Robbenem, kurcze ladna kolonie holendrow bysmy mieli Makaay, Van Bommel, Van der Vaart i Robben :)

Franc i Ottmar nie potwierdzaja transferu Toniego. Ja mowie nie dla Toniego w Bayernie!!! Wole Klose ale jesli ma nikt nie przyjsc do napadu to juz niech bedzie. To jakas paranoja dawac 30 letniemu napastnikowi kontrakt na 5 lat.... i jeszcze 5,5 mln euro za sezon!!!! toz Szewczenko dostaje od Romka 6 mln... Bedzie z nim tak jak z Maakayem teraz. Napastnik ok 32,33 lat to juz tylko na koncowki sie nadaje a nie na wyjsciowa 11 ehh Klose by jeszcze z 5 sezonow dobrze pogral a Toni to gora 3.

Mam nadzieje ze ta porazka sprawi ze Toni wybierze Inter albo Juve a plotki o transferze Luci przyszpiesza decydowanie sie Mirka

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”