Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 18 maja 2007, 21:08
bellus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 18 maja 2007, 21:34
Sero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 18 maja 2007, 22:07
Bobohawk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 18 maja 2007, 22:18
glupota, glupota i jeszcze raz glupota ale poza tym czy za takie cos powinno karac sie smierciaSero pisze:Kierowcy grozi ... 12 lat więzienia, natomiast w kolegę wjechal dlatego, że chciał popisać się manewrem i w ostatniej chwili skręcić przed - idącym od tyłu - nieświadomym niczego przechodniem. Nie udało się ...
A ja przytocze tutaj zdarzenie ktore wyszlo na jaw kilka miesiecy temu, dwoje mlodych mezczyzn zostalo skazanych na 25lat za morderstwo z szczegolnym okrucienstwiem, po kilku latach gdy wsyztskie szczeble sadowe ta sprawa juz przeszla i nie bylo juz mozliwosci apelacji, po odsiedzeniu kilku lat okazalo sie ze .... sa niewinniSero pisze:Śmierć za śmierć
czeher

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 18 maja 2007, 22:28
czeher pisze:A ja przytocze tutaj zdarzenie ktore wyszlo na jaw kilka miesiecy temu, dwoje mlodych mezczyzn zostalo skazanych na 25lat za morderstwo z szczegolnym okrucienstwiem, po kilku latach gdy wsyztskie szczeble sadowe ta sprawa juz przeszla i nie bylo juz mozliwosci apelacji, po odsiedzeniu kilku lat okazalo sie ze .... sa niewinni Surprised przypadkiem na jaw wyszly pewne rzeczy - dzieki pewnemu policjantowi, kotry zainteresowal sie ta sprawa- okazalo sie rozwniez ze glownym swiadkiem byl koles ktory byl slepy jak kret a widzial delikwentow z kilkunastu metrow wieczorem
Powiedzcie mi co byloby, gdyby byla kara smierci Question wskrzesiliby ich Question
Bobohawk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 18 maja 2007, 22:36
Bobohawk pisze:Do tego skazany powinien przyznać się do postawionych zarzutów
Taki Niemczyk do dzisiaj sie nie przyznaje (tak mi sie wydaje, albo tylko do czesciBobohawk pisze:Jednak gdy oskarżony z satysfakcją i zadowoleniem opowiada o kolejnych ofiarach powinien zniknąć z tego świata.
Bobohawk pisze:Dlatego podstawą do skazania na śmierć powinny być niezaprzeczalne dowody
czeher
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 maja 2007, 22:40
Jarzinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 18 maja 2007, 22:47
Sero
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 18 maja 2007, 22:48
Tak się składa, że kiedyś interesowałem się biografiami seryjnych zabójców, gwałcicieli itp. Nawet dotyczyła tego moja praca maturalna. I 99,9% z nich miało jakies zaburzenia psychiczne czy traumatyczne przezycia z dzieciństwa. Nie znam się na prawie, ale wydaje mi sie, że przy orzeczeniu niepoczytalności tudzież choroby psychicznej kara odrazu ulega zmniejszeniu. W takiej sytuacji wprowadzenia kary śmierci, bedzie bezsensowne bo trudno będzie kogos ukarać.Bobohawk pisze:Ja jestem zwolennikiem kary śmierci, ale przede wszystkim dla pedofilów, gwałcicieli oraz seryjnych zabójców. Powinni być świadomi swojego czynu i gdy się na niego decydują, muszą wiedzieć, że później spotka ich śmierć.
Babel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 18 maja 2007, 22:52
RóżA
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 19 maja 2007, 1:41
Uchi_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 19 maja 2007, 2:44
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 19 maja 2007, 5:30
kyloloko

Post Wyświetl pojedynczy post autor: skorpss » 19 maja 2007, 11:02
Przecież kara śmierci byłaby stosowana tylko w takich przypadkach. Właśnie jej przeciwnicy sieją propagandę typu, że jak ją znów wprowadzimy, to co drugi pójdzie na krzesło. I wbrew temu, co ktoś w cześniej pisał: to właśnie kara śmierci jest normą w cywilizowanym społeczeństwie. "Postępowa" Europa staje sie coraz bardziej barbarzyńska. Mordercy i pedofile dostają po parę lat więziena i są traktowani jako ciekawe, socjologiczne przypadki, których mama nie kochała. Daleko w ten sposób sie nie zajedzie. [/img]Bobohawk pisze:Ja jestem zwolennikiem kary śmierci, ale przede wszystkim dla pedofilów, gwałcicieli oraz seryjnych zabójców.
skorpss

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 19 maja 2007, 14:20
No właśnie gdy delikwent się przyzna to nie będzie podstaw do kary śmierci. W niektórych stanach USA gdzie jest kara śmierci podstawą do jej wykonania jest brak przyznania się do winy. To w moim odczuciu jest sprawiedliwe.Bobohawk pisze:Dlatego podstawą do skazania na śmierć powinny być niezaprzeczalne dowody, bez żadnych niedomówień. Do tego skazany powinien przyznać się do postawionych zarzutów.
Martin Pellegrino
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio