komentarz i analiza wyników ligi polskiej 2005-2007 - Strona 31

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Zablokowany

Kto zostanie mistrzem ?

BOT GKS Bełchatów
14
30%
Zagłębie Lubin
20
43%
Kolporter Korona Kielce
3
6%
Legia Warszawa
8
17%
Wisła Kraków
2
4%
ktoś inny ...
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 27 maja 2007, 13:25

goofii bredzisz. Legia przegrała w tym sezonie 10 meczów i co wszystkie sprzedali? Po stałych fragmentach straciliśmy chyba z połowę wszystkich bramek, wiec sytuacja z bramką na 1-1 nie była dla mnie żądnym zaskoczeniem. Czy gdyby sprzedali mecz, to nie wypuczaliby Zagłębie z ich połowy praktycznie przez całą pierwszą połowę? Czy gdyby sprzedali, to strzeliliby nieznaną bramkę na 2-2 i w ostatnich minutach dążyliby do wyrównania, mimo, iż tak naprawdę o nic nie grali? Zastanów się. To było po prostu kolejny, po meczy z Lechem, frajersko przegrany mecz.

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 27 maja 2007, 13:37

To było do przewidzenia, że porażka Legii będzie w Polsce przyjęta jako odpuszczenie zawodników i ustawienie meczu. Nie ważne, że Legia w tym sezonie nie świeciła formą, nie ważne, że Włodarczyk przez cały sezon gdy grał to marnował mnóstwo 100% sytuacji. Teraz ludzie szukają na siłę rzekomych dowodów przekupstwa. Całą sytuację jeszcze rozgrzał sam Lenczyk sugerując, że Legia odpuści. No i stało się, Legia przegrała, a teraz przez kilka dni w mediach będzie się mówiło o kontrowersjach, a nie o tym, że Zagłębie zostało Mistrzem bo przez cały sezon sukcesywnie gromadzili punkty. I w taki oto sposób cały wysiłek i dorobek Michniewicza i spółki pójdzie na marne, bo Polska przyjmie do świadomości mecz Legia-Zagłębie jako sprzedany. Istna paranoja :roll:

Awatar użytkownika
gringo7
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gringo7 » 27 maja 2007, 14:53

Chyba pomyliło Ci sie coś chłopcze - Mieszkasz w Polsce, a nie tak jak Ci sie wydaje w Hiszpanii czy innej Francji.

Ranga nie jest dawana ot tak sobie. 2 WP za OT i marne prowokacje/ śmiecenie w temacie // fieldy

Zawsze lepiej niż imitacja Kibica :)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 27 maja 2007, 18:15

goofii jezeli uwazasz ze legionisci nie walczyli to chyba nie ogladales meczow Legii w tym sezonie. Ostatnie 2 porazki to mimo wszystko lepsa gra niz na poczatku sezonu. Z Zaglebiem to Legia grala i miala okazje. Gdybysmy mieli napastnika z prawdziwego zdarzenia to po pierwszej polowie Zaglebie by stracilo w wiare chyba nawet w remis.

Co do korupcji w OE jestem pewien ze poprzedni mistrzowie wygrywali raczej czysciej niz obecny mistrz na ktorego sa mocne niepodwazalne dowody na korupcje w II lidze. Jezeli myslicie ze Legia czy tez Wisla kupowala to jestescie w naiwni i wielkim bledzie.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 27 maja 2007, 18:29

Bienias pisze:Co do korupcji w OE jestem pewien ze poprzedni mistrzowie wygrywali raczej czysciej niz obecny mistrz na ktorego sa mocne niepodwazalne dowody na korupcje w II lidze.
Fajnie :lol: tylko co ma do rzeczy to ze sa na nich dowody, iz kupili sobie awans do 1ligi, skoro bylo to kilka lat temu - czyzby oznaczalo to ze nadal kupuja :?: - od tego czasu w samym Zaglebiu sporo sie zmienilo ::!
Poza tym uwazasz, ze ubiegly seozn byl czystszy :think: No pewnie masz racje i nie wazne ze wiekszosc sedziow byla skorumpowana i juz nie ogladamy ich w tym sezonie a Legia nie strzelala goli w 90minutach - a Zaglebie tak
Bienias pisze:Jezeli myslicie ze Legia czy tez Wisla kupowala to jestescie w naiwni i wielkim bledzie.
czyli uwazasz ze Legia nigdy nie miala nic na sumieniu :roll: Bo skoro wypominasz Zaglebiu to co robilo kilka lat temu to moze cofnij sie bardzie w tyl :!:

Tylko debil moglby pomagac sobie poza boiskiem skoro kreca na niego bicz :bicz:

No ale jezeli Legia nic nie zdobyla to pewnie wsyzsyc byli przeciwko niej, kupowali tylko nie ona jedyna ostoja naszej ligi, niezbrukana korupcja

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 27 maja 2007, 19:05

Mnie najbardziej śmieszą teksty i tym, że wzięli się za sędziów i Legia już ligi nie wygrywa. Chciałbym tylko przypomnieć, że Legia w swojej 90letniej historii zdobyła 9 tytułów. Czyli wychodzi średnio raz na 10 lat. Niektórzy zachowują się jakby co rok Legia wygrywała ligę, a nie obronienie mistrza równe by było z końcem świata.
czeher pisze:Legia nie strzelala goli w 90minutach
Acha, czyli strzelnie gola w 90 minucie równa się kupiony mecz ? Ciekawe. :think:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 27 maja 2007, 19:18

czeher nie wiem czy czytasz gazety itp ale to ze Zaglebie KUPILO sobie awans do I ligi sa DOWODY w PROKURATORZE we WROCLAWIU!!!!
jezeli chesz to poczytaj sobie stare artykuly z gazet i wypowiedzi prokuratury. Ba nawet obecne wladze Zaglebia wiedza ze korupcja byla za poprzedniego zarzadu i tylko biedny Czeher nic nie wie :lol:

Czy Legia nie miala nic na sumieniu? jasne ze miala i to nie tylko ona ale na chiwle obecna jej ostatnie mistrzostwo zostalo zdobyte fair i jakos wtedy nikt nie mowil ze sedziowie byli z Legia..no moze oprocz Oresta L ale on nie lubi Warszawy takie jego osobiste kompleksy.
A jezeli przypominasz rok 93 to tylko dodam ze Legii nic nie udowodniono....tak jak dzisiejszemu Zaglebiu wiec jezeli pijesz do 93 to 07 niczym sie nie rozni

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 27 maja 2007, 19:25

Zico_FCI pisze:Acha, czyli strzelnie gola w 90 minucie równa się kupiony mecz ? Ciekawe.
Zico nie, tamten post specjalnie napisalem w takim stylu w odpowiedzi na to co Bienias napisal

Bienias pisze:czeher nie wiem czy czytasz gazety itp ale to ze Zaglebie KUPILO sobie awans do I ligi sa DOWODY w PROKURATORZE we WROCLAWIU!!!!
:zgon:
Bienias pisze:Ba nawet obecne wladze Zaglebia wiedza ze korupcja byla za poprzedniego zarzadu i tylko biedny Czeher nic nie wie
:zgon:
piszac to
czeher pisze:od tego czasu w samym Zaglebiu sporo sie zmienilo
mialem na mysli zarzad :roll:

Gdzie ja napisalem, ze nie kupili :?: gdzie napisalem ze prokuratura nic nie ma :?:
czeher pisze: sa na nich dowody, iz kupili sobie awans do 1ligi
Bienias pisze:no moze oprocz Oresta L ale on nie lubi Warszawy takie jego osobiste kompleksy.
teraz w stosunku do Zaglebia tez chyba sa tylko jego zarzuty :roll:

I dobrze wiem na czym aktualnie stoi wiec nie musisz mnie informowac jak tam Wroclawska prokuratura dizala
Ciekawi mnie jaki jest twoj stosunek do Sosnowca
:roll:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 27 maja 2007, 19:36

jaki? taki sam jak do kazde druzyny ktora kupuje. Jezeli beda dowody na to ze Legia kupowala mecze to sam pojde na stadion i ich powyzywam bo dla kibica nie ma nic gorszego jak "teatrzyk" na stadionie.

A co do kupowania po prostu uwazam ze stwierdzenie ze liga jest czytsza bo nagle Legia i Wisla zajely odpowiednio 3 i chyba 8 miejsce jest bezpodstawne. Bo jak Wisla zdobywala mistrzostwo a Legia ich gonila nie bylo w kraju lepszych od zawodnikow z krakowa. smiem nawet stwierdzic ze dzisiejszy mistrz nie jest nawet lepszy od ubieglorocznego ale ma swietnego trenera ,ktorego brakowala u poprzednich mistrzow

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 27 maja 2007, 19:46

Ja myślę, że oskarżanie Legii i Wisły przez kibiców klubów zamieszanych w korupcję, nie jest pomysłem przewrotnym. Baa, ja nawet jestem pewien, że Wisła kupowała, Legii już mniej.

W czasach kiedy biedna Korona, Cracovia czy Zagłębie musiało użerać się z pazernymi burakami w niższych ligach, a Amica wydawała cenne kuchenki na wyniki, to Wisła dzierżyła koronę. Co też ona musiała robić by wygrywać :olaboga:?

Otóż ja wiem. Tylko, że afera obejmuje większy krąg niż przasna polska liga. Myślicie, że skąd wzięły się sukcesy na międzynarodowej arenie? Zazwyczaj Wisła wysyłała przed meczem Żurawskiego i Kosowskiego, czasem Uche, do szatni rywali z propozycją korupcyjną. Tak było w meczu z Parmą, czy nawet Omonią Nikozja. W meczu z Schalke Wisła musiała jeszcze dorzucić kontener kabli od Bogusia, za co do tej pory spłaca dług Telefonice. Kiedy negocjacje z przeciwną drużyną nie szły dobrze Kasperczak wysyłał swoją żonę. Nazywana polskim Luciano Moggim słuzyła głównie do zastraszania sędziów. Kiedy zaś na Reymonta przyjechał Real Madryt sam Cupiał wziął kabli do siatki, litra pod pachę i poszedł negocjować. Niestety wiadomo, Cupiał nie zna się na piłce i zlekceważył Morientesa, a wygrana była na wyciągnięcie ręki. Ostatnio zarzuty postawiona Paterowi. Jak myślicie za co? Oczywiście, że za mecz z Barceloną.

Co mówić. Teraz jest żałość. Niestety Kasperczak odszedł, za wypożyczenie żony żąda więcej niż przyszłoczny roczny budżet Lecha i Zagłębia razem wzięty. Grupa Korupcyjna odeszła i co zostało? Marek Zieńczuk nie umie nawet kupić dobrych płatków na sniadanie, nie mówiąc już o meczu.
Ostatnio zmieniony 27 maja 2007, 19:56 przez petru, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 27 maja 2007, 19:47

Bienias pisze:A co do kupowania po prostu uwazam ze stwierdzenie ze liga jest czytsza bo nagle Legia i Wisla zajely odpowiednio 3 i chyba 8 miejsce jest bezpodstawne.
Dobra tylko teraz odwracasz kota ogonem, a to do czego aktualnie sie przyczepiasz akurat z mojej strony bylo napisane "pol zartem, pol serio" (bardziej to pierwsze) :arrow: piszac "cos w tym jest :smile:"

A meritum sprawy to stwierdzenie, ze Zaglebie niezbyt czytso zdobylo w tym sezonie MP

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 maja 2007, 20:32

Ja osobisci zastrzeżen do wczorajszego spotkania Legii - Zagłebiem nie mam. Sędzia nie popełnił błedu, nie wypatrzył wyniku. A co do mistrozstwa, jeden mecz można wygrać "niezasużenie", ale mistrzostwa napewno nie. Tak wiec Zagłebie wygrało zasłuzenie.

Ja za zaden klub reki nie dałbym sobie uciąć. Wisłę trudno posadzać o korupcje w ostatnich latach, bo wyznacznikiem ich formy i odpowiedzia na pytanie dlaczego zdobywali powinna być ich gra w europejskich pucharach, gdzie raczej trudno by było takiemu potentatowi cokolwiek kupić. Gorzej z Legią :lol:

Kibice Arki i pewnie Łęcznej za 10 lat beda mowili, że kupowania nie było i okaze się, że nawet nie było dowodów i zarzutów. No moze nie za 10 lat ale za 12, ile to mineło od odebrania Legi tytułu i teraz okazało się ze ich nadsutecznosc tkwiła w prawdziwym talencie i umiejetnosciach.

O co chodzi z tymi kuchenkami nie wiem, trudno mi wyczytac sens dawnaia Amici przez piwusa, Podobnie trudno znależć Wisłę w czołowce.

... "sędzia nie wypaczył" chyba chciałes napisać // fieldy

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 27 maja 2007, 21:09

Jarzinho pisze:O co chodzi z tymi kuchenkami nie wiem, trudno mi wyczytac sens dawnaia Amici
zapewne chodzi o slynna liste meczow Fryzjera, z ktorej wynikalo ze Amica torche meczy sobie kupila, w tym zdaje sie awanse z nizszych lig do 1 czy tez PP

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 27 maja 2007, 21:41

Widziałem powtórkę z meczu Legia-Zagłębie i nie wiem dlaczego ci frustraci tak atakują sędziego i zawodników Legii. Że niby mecz sprzedali? :lol:
Nie wiem, ale może przy Łazienkowskiej taki słaby widok z trybun jest. Jeszcze na konferencji prasowej dziennikarze atakowali sędziego za to, że przyznał się do błędu i zmienił decyzję. No proszę was, co to w tej Polsce się dzieje. Ja się wcale nie zdziwię jak jutro sędziego i drużynę Legii postraszą teczkami :lol:
Wyjaśnijmy sobie odrazu wszystko. Legia walczyła i chciała wygrać ten mecz. W innym wypadku nie siałaby zagrożenia, nie byłaby bliska powiększenia wyniku. Włodarczyk nie strzeliłby bramki. Następnie czerwona kartka dla Choto jak najbardziej się należała i liczę na surową karę, pewnie niedługo sam Chuck Norris zgłosi się do niego po korepetycje.
Sędzia prawidłowo nie uznał bramki Rogera bowiem perfidnie popychał jednego z piłkarzy Zagłębia. Cała Polska powinna pochwalić postawę sędziego, że mimo olbrzymiej presji nie zawahał się zapytać liniowego czy był faul. Nie udawał nieomylnego i zmienił decyzję. To w podziękowanie teraz Polacy oskarżają go o korupcję, a jeden z dziennikarzy na konferencji prasowej stwierdził, że z powodu tej decyzji w przyszłym sezonie na stadionach będzie mniej kibiców. No proszę was, to miał on uznać nieprawidłowo zdobytą bramkę? Bo miejscowi kibice tak chcieli? :roll:

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 27 maja 2007, 22:07

czeher pisze:
Jarzinho pisze:O co chodzi z tymi kuchenkami nie wiem, trudno mi wyczytac sens dawnaia Amici
zapewne chodzi o slynna liste meczow Fryzjera, z ktorej wynikalo ze Amica torche meczy sobie kupila, w tym zdaje sie awanse z nizszych lig do 1 czy tez PP
Jarzinho pisze:Gratulacje dla każdego, a miejsce Lubina jest w drugiej lidze.
Krok po kroku. Gdyby nie fuzja Amiki z Lechem to drużyna z Poznania nie dostałaby jeśli dobrze pamiętam licencji na grę w pierwszej lidze. Zatem jeśli Lech Poznań/Amica Poznań "kupował/kupowała" sobie w pewnym sensie (oczywiście nie bezpośrednim) awans to ich miejsce jest w 2 lidze ! Jeśli częścią Lecha jest skorumpowany klub to należy ich ukarać. Ale tylko ten nieszczęsny Lubin jest zły :?

Zablokowany

Wróć do „Polska”