Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 139

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 19 maja 2007, 11:17

hmm, troszke panowie z focus.de przesadzili z tymi nietrafionymi transferami. Napewno tak zle nie ocenilbym Podolskiego bo jest pierwszy sezon u nas i zmaga sie z kontuzjami, widac w meczach ze sie stara a ze jak cala rep. Niemiec ten sezon ma slaby to juz inna sprawa.

Szkoda mi Daislera wszyscy sie nad nim pastwia, za to za zostawil Bayern, ze to przez niego nie ma LM w przyszlym sezonie. Nawet ostatnio Scholl w tym temacie sie wypowiadal i zganil w nim Sebe. Wg mnie jeden zawodnik nie jest w stanie pociagnac caly sezon calej druzyny a juz napewno nie Daisler a wynila to z tej prostej przyczyny ze on non stop lapie kontuzje wiec nie mozna na nim opierac calej gry, co niestety Felix z Ulim zakladali(ze Seba pociagnie FCB do konca sezonu a potem sie pomysli)

Ostatni mecz sezonu, mecz wielkich pozegnan. Zapowiada sie wspanialy mecz , nie chodzi tu o rywala czy cos. Tym meczem z Bayernem zegnaja sie Scholl, Brazzo, Pizzaro, Karimi, pewnie Santa Cruz i Owen, moze ktos, kto jeszcze o tym nie wie:P.

Ja ze swojej strony skladam podziekowania naszym symbola "7" i "20". Obok Oliego ostatni pilkarze ktorzy maja to "cos" za co tak kocham ten klub. Bedzie mi ich brakowalo bo Scholl to moj ulubiony pilkarz Bayernu i jego koszulka jest ta "pierwasza"(jednoczesnie kupowalem jego i Baslera), a Hasan to taki nasz walczak i dobry duch druzyny skoda ze nie przedluzyli z nim konraktu, moze jeszcze wroci zeby zakonczyc kariere tam gdzie jego miejsce, w bawarii. Mam nadzieje, ze mlode pokolenie bawarczykow(Bastian, Philip,Lukas,Toni Kroos) okaze sie rownie wspaniale!!!

Pozostalym pilkarza rowniaz dziekuje za kilka ladnych lat gry w trykocie gwiazdy poludnia, litry potu na treningach i meczach oraz za wspaniala wspomnienia

Kibol_FCB
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kibol_FCB » 19 maja 2007, 12:14

Co do Deislera to masz przembal rację. Nie rozumiem tych, którzy tak po nim jadą, przecież nie przeniósł się do największych rywali tylko zakończył karierę. Ja też bym nie chciał w wieku 35-40 lat skończyć na wozku z powodu kolana. Wybrał dobre rozwiązanie, zdrowie jest najważniejsze.

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 19 maja 2007, 17:42

no ladnie na zakonczenie wygrana 5:2

fajnie ze po brameczce strzelili pilkarze odchodzacy z Bayernu, Hasan nic nie ustrzelil trudno ale i tak bardzo fajnie zakonczony sezon.

Dziekuje za lata gry w Bayernie panowie

Koniec slabego sezonu chwila wielkich pozegnan, widac ze nadchodza zmiany, wielkie zmiany, mam nadzieje ze na lepsze....

Mam takie wrazenie, ze ten slaby sezon wyjdzie na dobre naszemu klubowi. Kiedys trzeba miec slabszy okres zeby zlapac motywacje do walki w przyszlosci i taki jest ten sezon. Nowy bedzie pelen ambcji, checi pokazania ze FCB to FCB i jestem niemal pewien ze skonczy sie mistrzowska patera.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 21 maja 2007, 13:18

Czy zna ktoś strnkę gdzie można zobaczyć osobno tabele rundy jesiennej i wiosennej? Tak z ciekaowści.

Kibol_FCB
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kibol_FCB » 21 maja 2007, 17:26

Kicker pisze, że Roben odmówił FCB w zwiazku z czym Hoeness chce kupić Quaresmę z Porto. Oczywiście to tylko spekulacje, więc pewnie będzie można je włożyć już niedługo między bajki.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 21 maja 2007, 18:14

Ebi bitte ;)

Co do doniesień o ewentualnym transferze Quaresmy, Ronaldihno, Kaki czy Henry'ego, powstrzymam się od komentarza.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 25 maja 2007, 14:47

Michał M pisze:mam nadzieję, że jak wrócę to będę mógł przeczytać jakąś nowinkę o zaklepanym wreszcie transferze Toniego czy Jansena :mrgreen:
No i jestem z powrotem - i pierwsza wiadomość jaką dorwałem na telegazecie to zatwierdzony zakup Jansena - pięknie :wink:
Oczywiście dzisiaj w empiku dorwałem też do Sport Bildu - z mega ilością kolejnych plot transferowych :P Ale jak słyszę, potwierdza się, że trasnfer Toniego jest już niemal zapięty, podobnie jak sprzedaż Hargreavesa do MU. No i Ze Roberto raczej też się przygotowuje do powrotu - jako uzupełnienie może być.
No ale najbardziej rozwaliło mnie to co przeczytałem o Riberym - najpierw właśnie w Sport Bildzie, a teraz przed chwilą na stronie Kickera - może to jeszcze wyjdzie? :shock: i z Robbenem nie jest też podobno definitywnie przesądzone - jego ojciec obiecał Hoenessowi natychmiastowy kontakt, jeżeli jego syn zdecyduje się na odejście z Chelsea. zaś Quaresma? - mrzonka, juz powiedział, że w Niemczech dla niego za zimno.
Michał M pisze:mam nadzieję, że Scholli ustrzeli coś na pożegnanie
Yeeeaach - to też się udało :mrgreen: Zresztą w przyszłym tygodniu, na spokojnie, napiszę małego posta z podsumowaniem kariery Mehmeta - wiem, że spyrczak zrobił coś podobnego, ale myslę, że jestem w stanie dodać nowe informacje.
Akarin pisze: ludzie, to że gramy tylko w UEFA Cup to naprawdę taka wielka tragedia nie jest
No pewnie, że nie - prawie każdy zespół z BL by się znami zamienił jakby mógł :P A zresztą, może dobrze nam zrobi jakaś mała odmiana po CL - i przynajmniej więcej spotkań będzie można obejrzeć w szerokim paśmie, bo ZDF już podobno negocjuje wyłączność na Bayern (kasa przy okazji też popłynie) :wink:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 27 maja 2007, 18:13

Michał M pisze:No i jestem z powrotem - i pierwsza wiadomość jaką dorwałem na telegazecie to zatwierdzony zakup Jansena - pięknie
tak dla inforamcji to po raz pierwszy to potwierdzenie podał DSF. Podczas sparingu z Mannchaim przed meczem podszedł do komentatora rzecznik prasowy Bayernu i powiedział, że zakontraktowalismy Marcella na 4 lata. Znamy 4 nazwiska, Franz mówił ostatnio, że resztę poznamy w pakiecie w przeciągu kolejnych dni lub tygodni. Najprawdopodobniej będzie to 'przeciąg' kilku dni. Podejrzewam, że ogłoszą pakiet między 1 a 5 czerwca.

Obrazek

Marcell witamy w nowym domu :pijemy: :mike:

Ten transfer to bardzo dobry ruch ze strony naszych działaczy. Mamy teraz możliwość większej rotacji na bokach obrony i na skrzydle. Na początku sezonu najprawdopodobniej Philipp będzie grał na prawej obronie a Marcell na lewej. Potem jak wróci Sagnol to Jansen będzie raczej rezerwowym, ale u Hitzfelda nikt nie ma pewnego miejsca w składzie. Rotacje to jest to :wink:

edyta:
the hammers :roll:
Nie ma to jak rozsądny i mądry komentarz :roll:
Ostatnio zmieniony 27 maja 2007, 18:42 przez Akarin, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
the hammers
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: the hammers » 27 maja 2007, 18:35

I bardzo dobrze ze Bayern zajął dopiero 4 miejsce w bundeslidze.Przez ostatnie lata byli potegą w niemczech i wreszcie dostali lekcje pokory! :zwała:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 27 maja 2007, 18:43

Takie rozwiązanie jest bardzo prawdopodobne Akarin. Zresztą tak przeważnie grają w reprezentacji [Lahm na prawej stronie obrony, Jansen na lewej]. Wiadomo, że Sagnol całą rundę przygotowawczą ma z głowy, więc ciężko będzie mu wejść od razu do gry. Ale na szczęście nie będzie to już tak wielkim problemem jak w końcówce obecnego sezonu.

Kilka dni temu miałem pisać o transferze Manuela Friedricha do Bayernu. Naprawdę chętnie widziałbym tego zawodnika na Allianz. Dzisiaj patrzę, a on już zakontraktowany przez Aptekarzy :roll:.
Ciekawa ekipa zaczyna tworzyć się w Leverkusen. W lecie przyjdą: Gekas, Sarpei oraz Sinkiewicz, teraz dołącza do nich także Friedrich. Z drugiej strony, kilku kluczowych zawodników odchodzi m.in. Juan czy Voronin.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 27 maja 2007, 19:55

Bayern przez to okienko stara sie odbudowac potege ale cos watpie w checi przychodzenia do tego klubu zawodnikow typu Quaresma czy Ribery wiadomo Bundesliga nie ta klasa co Serie A czy Premiersips( :lol: )
Wiec pozostaje wam liczyc na transfery graczy typu Jansena to znaczy bardzo zdolnych lecz nie obytych z prawdziwa gra na poziomie.Nie sadze zeby Bayern odbudowal ise tego typu transferami na przyszly sezon i nie lczylbym na mistrza jesli dalej tak bedą kupowac :roll:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 28 maja 2007, 8:11

Akarin pisze:po raz pierwszy to potwierdzenie podał DSF.
OK, akurat DSF-u aktualnie "nie posiadam" :P Najważniejsze, że jest to potwierdzony już transfer. A co do pozycji, to jak najbardziej tak - lewa obrona i Lahm na prawej, choć sądzę, że od czasu do czasu Hitzfeld skorzysta z Jansena też na lewej pomocy :wink:
olson pisze:o transferze Manuela Friedricha do Bayernu. Naprawdę chętnie widziałbym tego zawodnika na Allianz.
Jeszcze rok temu też bym widział Friedricha w Monachium. Teraz jednak nie jestem przekonany, żeby mógł nam bardziej pomóc niż van Buyten czy Demichelis. Także nie musimy chyba za nim aż tak płakać :wink:
myhalek_acm pisze: nie lczylbym na mistrza jesli dalej tak bedą kupowac :roll:
Już się o to nie martw, tak naprawdę gdyby nie kilka głupio przegranych czy zremisowanych spotkań, już w tym sezonie Bayern mógłby spokojnie zostać mistrzem. Ale może dobrze, że się stało jak się stało, działacze wreszcie mogli spojrzeć trzeźwo na prawdziwy stan sytuacji. Zresztą do 31 sierpnia jeszcze sporo czasu, a myślę, że Bayern tradycyjnie do około połowy czerwca będzie miał wszystko zapięte na ostatni guzik :wink: Hitzfeld powiedział, że 1 czy dwa kolejne transfery są już też w zasadzie ustalone, ale oczywiście nie może o nich informować 8)

EDIT:

Fiorentina oficjalnie potwierdziła transfer Luki Toniego do Bayernu! Wysokość odstępnego ma wynieść 13 mln EUR (jakoś tanio :P ), natomiast czteroletni kontrakt Toniego w Monachium ma opiewać na łączną kwotę ok. 20 mln EUR. Czekamy jeszcze na potwierdzenie z naszej oficjalnej strony :wink:

Bawarczyk
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bawarczyk » 29 maja 2007, 11:51

myhalek_acm pisze:Bundesliga nie ta klasa co Serie A czy Premiersips
no tak w niemczech tak meczow sie nie kupuje jak w serie a tak wiec jest slabsza :/ a do ligi angielskiej nigdy nie dorowna a to przez kase jaka tam sie pompuje czego bundesliga moze tylko zazdroscic...

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 29 maja 2007, 12:59

Luca(13mln tylko :shock: Ulli to sie potrafi targowac :twisted: )
Jansen(9mln)
Schlaudraff(1mln)
Altintop(free)
Sosa(5ml)

8) jak narazie jestem zadowolony ze wzmocnien 8)

zostaly jeszcze ze 3 dodatkowe nazwiska do poznania:

oby to byli:
Ribery
i dwoch obojetnie jakich :P

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 29 maja 2007, 13:24

Gomez pisze:Luca(13mln tylko :shock: Ulli to sie potrafi targowac :twisted: )
Nadal jest wg mnie najlepszy w tej branży (przynajmniej w Niemczech), a co poniektórzy niemieccy forumowicze żądali juz głowy Ullego na talerzu 8)

Kasowo wychodzi na razie nieźle - tylko 28 mln wydanych, a 25 (?) zarobionych za Owena. A przecież Bayern przeznaczył na transfery 70 mln! :shock:
Gomez pisze:oby to byli:
Ribery
i dwoch obojetnie jakich :P
Jak najbardziej Ribery :wink: , do tego dojdzie pewnie jeszcze Ze Roberto? A ósmy? Hmm, wg mnie przydałby się jakiś środkowy obrońca (Agger?), ewentualnie kolejny skrzydłowy (Robben?). Byleby nie Klose, Mirka niech ściągną za rok jeśli już, będzie wtedy do wzięcia za darmo :wink:
Do odejścia jeszcze Santa Cruz i ewentualnie van Buyten i mamy skład na 2007/08 :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”