Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 79

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 maja 2007, 22:56

Loczek pisze:Carlos Tevez przechodząc z Mascherano do West Hamu miał ponoć podbić stadiony Premiership. Skoro nie zrobił tego w " cieńkim " klubie, to tym bardziej nie pójdzie mu w Manchesterze. A to, że końcówkę miał niesamowitą, ok, chwała mu za to, ale jedna jaskółka wiosny nie czyni.
BaSSu pisze:Według mnie właśnie w West Hamie nie miał jak się rozwinąć i z kim grać. To jest przyczyna że nie podbił stadionów Premiership. Manchester dałby mu taką możliwość-przynajmniej ja to tak widzę.
Zawsze bardziej nie zgodziłbym się ze słowami BaSSu tym razem nie moge za bardzo sie doczepić. Tym większem moje zdizwienie w tym co przeczytałem. Loczek jesli piszesz o jaskółce w przypadku Teveaza, to raczej rozchodzi się o spotkania za kadencji Pardewa. Alan gdy nie wychodziło stawiał z uporem na zawodników, którzy w poprzednim sezonie świetnie się spisywali. Tylko taki Harewood, Reo, Konchesky(chyba dobrze) grali tak słabo, że az zal było ich oglądac, zreszta robili to i Curbyshleya. Fakt Tevez wtedy mial jakies tam przebłyski, choćby spotkanie z Chelsea, ale ogolnie jak na nowego zawodnika dostawał załosnie malo szans przegrywając z zawodnikami, ktorzy grali za zasługi. Jednak od przyjscia Curbyshley'a do WH i wyleczenia się Teveza grał poprostu świetnie. Zaryzkuje i powiem, że 90% punktów to zasługa Teveza, a może tak 90% bramek to jego załsuga, jesli nie on strzelał to asystował bądz wypracowywał sytuacje po których padały bramki. Nie wspominając jakie okazje marnowali partnerzy. Nie ma co się dziwić, ze najgłośniej się mowi o odejsciu tych ktorych wymieniłem. Przypuszczam, że sporo Teveza w akcji nie widziałes w Premiership, a jego przejscie bedzie takim krokiem jaki zrobił Mascherano.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 30 maja 2007, 22:20

No panowie taki coś mi się podoba 8)
http://www.devilpage.pl/index/news/kome ... ami-united

Oficjalna też już podała z Nanim na Red Cafe też mówią że to pewne :twisted:
Ale pierdzielneło :shock:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 30 maja 2007, 22:25

Gdyby to okazało się prawdą to... najprawdopodobniej będą to najlepsze transfery w zbliżającym się okienku transferowym, a przynajmniej tak się zapowiadają :roll: Ja, jako kibic Arsenalu... ( :twisted: )

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 30 maja 2007, 22:29

Na moje oko wygląda to na 95 % bo zostały podobne testy medyczne. Wiem że w sprawach transferów nic nigdy nie wiadomo ale plota to nie jest. Dzisiaj Gil, CQ i SAF byli w Portugalii . Naprawde czegoś takiego sie nie spodziewałem Nani może i był do przewidzenia ale "nasza" nowa "10" to nie :wink:
Zobaczymy co się bedzie jeszcze dziać bo okienko dopiero przed nami :)

runej
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: runej » 30 maja 2007, 22:42

:shock: Niech mnie ktoś uszczypnie.

O ile Nani jeszcze niedawno był na szczycie listy Fergusona, to jednak po podpisaniu nowego kontraktu z Sportingiem zwątpiłem w ten transfer.

A Anderson... znam go tylko z fm :lol:

Pomoc mamy załatwioną na kilka lat. A Johnowi pozostaje już tylko defensywa... i bramka :D

Tylko co będzie z Fletcherem, mam nadzieje, że się go Fergie nie pozbędzie lekką reką. No i już nigdy nie będe musiał oglądac, jak się wywraca o swoje nogi Richardson :?

Kogo ty nam tam teraz do ataku wyszukasz Fergie :?:

Awatar użytkownika
Scoooby
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scoooby » 30 maja 2007, 22:43

Jesli to sie okaże prawda to będę wniebowzięty, ponieważ ogladajac mecze Porto w tym sezonie wręcz marzyłem o pozyskaniu przez ManU Andersona. Jest to zawodnik przypominającym stylem wielkiego Ronaldinho i jeśli bedzie dalej sie tak rozwijał to moze być lepszy od wielkiego Brazylijczyka.

Na razie jest wspaniale, zobaczymy jutro, choć oficjalna strona chyba nie robi żartów, miejmy nadzieje. :D

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 30 maja 2007, 22:51

Scoooby pisze:Jesli to sie okaże prawda to będę wniebowzięty, ponieważ ogladajac mecze Porto w tym sezonie wręcz marzyłem o pozyskaniu przez ManU Andersona

Ja miałem inaczej :P Ostatnio dużo na RTP puszczali meczy Sportingu i choć Nani troche się słąbiej prezentował niż na poczatku sezonu to nie mogłem oprzeć się wrażeniu że z niego wyrośnie klasowy skrzydłowy :arrow: ma to "coś" 8)
Cichego transferu można było się spodziewać, Gil mówił pare tygodni temu że nie bedą nagłasniać swoich zamiarów bo jak wiadomo Romek nie spi :roll:
Andersona pamiętam z MŚ U17 w 2005 gdzie razem z Vela, Gio dos Santosem i Sahinem rozkręcili impreze :wink: Meczy Porto za dużo nie widziałęm , przed sezonem w sparingu z MU wszedł na boisku i nawet niezle sie zaprezentował.

Awatar użytkownika
Scoooby
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scoooby » 30 maja 2007, 22:57

Ja ogladałem mecze Porto duzo razy na Polsacie. Jednak Anderson ma tez wade. Dość często jest kontuzjowany, a jak wiadomo w Premiership gra się twardo i mam nadzieje, ze po pierwszym lepszym ślizgu nie bedzie musiał pauzować jakiś okres czasu.

Wydaję mi sie, że SAF wydał niezłe sumki na Portugalczyków i pozyska jakiegos,dobrego taniego napastnika np: Benta czy Alvesa. Choć jest mozliwość przekwalifikowania Andersona na napadziora, bo i tam grać potrafi.

Pozyjemy, zobaczymy

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 30 maja 2007, 23:03

Scoooby pisze:SAF wydał niezłe sumki na Portugalczyków
Anderson jest Brazylijczykiem :]
Scoooby pisze:pozyska jakiegos,dobrego taniego napastnika np: Benta czy Alvesa
Z tym, że są dobrzy, zgadzam się w stu procentach, ale czy będą tani? Wątpię. Bent już od kilku sezonów gra bardzo dobrze, regularnie strzela, asystuje, walczy... Alves po zdobyciu korony Króla Strzelców Eredivisie ściągnął na siebie uwagę kilku liczących się europejskich klubów, a to z całą pewnością skłoni działaczy Heerenveen do regularnego podbijania ceny :wink:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 31 maja 2007, 2:39

Uułaaa szok :shock: To mi się podoba, po kilku okienkach posuchy i bez głośnych nazwisk, skromnych aczkolwiek jak czas pokazał bardzo trafionych bo i Evra i Carrick i Vidic okazali się wielkim wzmocnieniem United teraz jeszcze nie mamy 1 czerwca a już zaklepaliśmy 3 FANTASTYCZNYCH piłkarzy :-) Niesamowite, taka transferowa zaradnosc az niepodobna do MU. Przyzwyczajony do transferów w ostatniej chwili(patrz Rooney) spodziewałem się telenoweli z Nanim a tu niewiarygodna niespodzianka. Dalej zbieram szczękę z podłogi. Glazerowie wreszcie mogą uśmiechac sie do kibiców. Po prostu szok! I to tak wcześnie - chłopaki zdążą się zgra z drużyną a nie dołączą w ostatniej chwili. Nareszcie konkretne działanie - chcemy kogoś - kupujemy go a nie szykujemy się i pieścimy 2 miesiące. Wielki szacunek dla działaczy i Fergusona. Brawo!

Od początku - Hargreaves. Kiedy dowiedziałem się po raz pierwszy o zainteresowaniu MU tym piłkarzem kręcilem nosem. Bo za słaby, bo rzemieślnik, bo przereklamowany. Nie mogłem zrozumiec co Fergie w nim widzi i czemu z taką determinacją o niego walczy. Podobnie jak o Ruuda, który też kupę czasu się leczył a gdy tylko się wyleczył już był w United. Przyjrzałem się jego grze i stwierdzam, że to może by naprawdę dobry transfer. Gośc to walczak, zostawia kupę serca na boisku, walczy do końca, kiedy drużyna idzie do ataku goniąc wynik on potrafi wrócic pod swoje pole karne żeby odzyskac piłkę w obronie. To jest właśnie to czego oczekuję od DMFa - przede wszystkim woli walki.To nie jest Essien ani Gattuso ani legenda Roy Keane ale naprawdę dobry piłkarz, który ma szansę by podporą pomocy United na lata. To na pewno lepsze rozwiązanie niż sprowadzenie Senny czy jakiegoś niesprawdzonego piłkarza z Afryki, który błysnął w 2 meczach na MŚ. Hargreaves się rozwija, jest uniwersalny, był przed kontuzją najlepszym piłkarzem Anglików i w dodatku jest w najlepszym dla piłkarza wieku.I co bardzo ważne, nie przychodzi do nas jako najemnik - przychodzi z wielkim zapałem, palił się do tego transferu, sam o niego poprosił - to wskazuje,że zostawi serce na OT jak chociażby Rooney. Panie i panowie, mamy wreszcie defensywnego pomocnika z prawdziwego zdarzenia.

Skrzydła - najmocniejsza broń United w tej chwili wyglądają tak groźnie jak nigdy wcześniej. Wczoraj Giggs skończył z kadrą a tu dziś pojawia mu się wielki konkurent do gry w pierwszej '11'. Portugalski duet - Ronaldo + Nani brzmi piorunująco. A tu jeszcze Giggs i Park.
Marzyłem o Riberym w koszulce United i z racji umiejętności i "diabelskiego" charakteru wojownika ale sprawa dziś się rozwiązała. Trudno, zapewne za rok obejrzymy go w Premiership w barwach Kanonierów. Francuz to naprawdę materiał na wielkiego lidera drużyny i kto w niego zainwestuje na pewno nie pożałuje. Ależ to będzie mocna liga.
Kanonierzy - macie pole do popisu :-)

Nani był na mojej liście tuż za nim więc radosc jest wielka. Wiadome było, że intersowaliśmy się nim,że go chcemy itd., konkurencji w zasadzie nie było i mamy go! Znając potencjał Portugalczyka i zdolności do wyszukiwania i szlifowania talentów Fergusona to podejrzewam,że na OT trafił kolejny piłkarz, który może by jednym z najlepszych skrzydłowych świata. Już teraz jest świetny a co będzie jeśli rozwinie sie na skalę Ronaldo. Oby tylko się zaaklimatyzował bo wiadomo,że Premiership to nie jest liga dla każdego.

I Anderson. Kto wie czy to nie będzie najlepszy transfer MU na przestrzeni lat. Pojechali po Naniego - przywieźli jeszcze jeden diament.To już w ogóle dla mnie sensacja bo gosc jest kapitalny(zobaczymy jak poradzi sobie w siłowej angielskiej lidze). Transfer - bomba, niezapowiedziany, nic się nie mówiło o zainteresowaniu Brazylijczykiem a tu nagle jest nasz. Obok Quaresmy IMO najlepszy piłkarz Porto w ostatnim jakże świetnym sezonie kiedy wygrali ligę a w ChL o mały włos i wyrzuciliby Chelsea za burtę.
Predyspozycje i talent ma na bycie wielką gwiazdą światowej piłki. Nie bez przypadku wszyscy porównują go z Ronaldinho bo nawet stylem gry go przypomina. Dinho był o krok a w efekcie mamy Andersona :-) Ferguson z pewnością nim dobrze pokieruje a obok Scholesa wiele się nauczy. Nasza nowa "10", zobaczymy czy podoła pokładanym w nim nadziejom.

Własnie ostatnio się zastanawiałem jak to będzie jak "Rudy", który rozegrał genialny sezon powoli będzie słabł. A tymczasem władze United już znalazły następcę - nowego lidera drużyny. Wielkie brawa.

Pierwszy raz od wieelu lat mamy nadmiar szczęścia w pomocy. Bo ja nie wiem jak to będzie wyglądało. Owen raczej będzie pewniakiem, a co z Carrickiem? Scholes to nadal pierwsza "11" a tu mamy świetnie rokującego Andersona, ogranego w LM. Giggs na lewym skrzydle a pojawia się fantastyczny Nani. Ronaldo na prawej a Park to przecież też b.dobry piłkarz. Na każdą pozycję 2 świetnych piłkarzy ! Przecież to niewiarygodne. Mamy w chwili obecnej najmocniejszą pomoc w Premiership - przynajmniej na papierze. I jak tu nie skakac z radości? ;-)
Pytanie co z Fletcherem, który zagrał przecież bardzo dobry sezon. Richardson raczej na wylocie, podobnie Eagles, który miał obiecującą końcówkę. A jest jeszcze przecież Lee Martin, który tak wspaniale rokuje. O'shea chyba już jako DMF nie pogra. I jeszcze Smudge. Po prostu pomoc przepełniona :D

I jaki młody, głodny sukcesów i perspektywiczny skład ! Był już Ronaldo i Roo nakręcający druzynę a tu kolejne dwa "motorki". Jest fantastycznie.

Ciekawe czy to koniec czy równie miłą i wielką niespodzianką będzie jakiś napastnik bądź obrońca. Przewijają się nazwiska McCarthyego z Blackburn, Alfonso Alvesa i Huntelaara. No i zobaczymy. Czy Fergie postawi na Rossiego i napad zostaje ze świetnym ale kontuzjogennym Sahą i Rooneyem. Smith to dobry pilkarz ale czy w razie kontuzji któregoś z wymienionych jest w stanie decydowac o sile ataku? Solskjaer nie może byc naszym kluczowym napastnikiem więc albo jak wspomniano Anderson będzie grał też w ataku albo szykuje się kolejny ruch ze strony United. McCarthy i Hunter brzmią nieźle. Mimo,że ten drugi to rasowy sęp to jest maszyną do strzelania bramek. Co prawda od odejścia Ruuda MU paradoksalnie zyskało patrząc na grę i osiągnięcia ale mimo wszystko zaryzykowałbym i zainwestowałbym w Holendra.
McCarthy z kolei pokazał się z dobrej strony w Premiership, czołówka strzelców a strzelał dla Blackburn, które wielką siła w Anglii nie jest i w dodatku chce u nas grac. Pożyjemy zobaczymy.

Uważam, że zdecydowanie milej widziany na OT jest w chwili obecnej napastnik niż obrońca, chyba,że prawy. Wiele osób płakało nad transferem Bale'a do Tottenhamu ale ja się zastanawiam po co on nam? Lewa obrona to jedna z naszych najsilniejszych formacji. Evra zagrał niesamowity sezon. Bale to niewątpliwy talent ale nie jest i raczej w najbliższej przyszłości nie będzie lepszy od Evry i Heinze. Kupowac go tylko dlatego,że to talent, choc ta pozycja jest u nas swietnie obsadzona? Bez sensu. A mamy jeszcze Silvestra i O'shea
Szkoda, że jest tak wiele spekulacji odnośnie przyszłości Heinze poza United. Mimo tego, że to nie był jego sezon(nie zapominajmy, że wszedł w niego z marszu bo męczyla go kontuzja) to świetny i waleczny obrońca. Po głupich błędach wszyscy wieszają na nim psy, a mało kto pamięta,że był najlepszym piłkarzem sezonu MU kiedy cała drużyna grała piach a on gryzł trawę żeby tylko drużyna odniosła korzystny wynik. Moim zdaniem zarząd pownien zrobic wszystko żeby Argentyńczyk pozostał. To powinien by jeden z piłkarzy nie do ruszenia. Jesli pozostanie to uwazam, ze jeszcze pokaze swoja wartosc.
Zapewne jeśli Fergie go odda to zmiennikiem Evry będzie Silvestre bądź O'shea. Kto wie czy na rezerwowego stopera nie wróci Evans a na środku mogą gra wspomniany Silvestre i Brown.

Prawa obrona to jedyna niekompletna pozycja bo Neville jest coraz starszy a ani Brown, ani Bardsley ani O'shea nie są wystarczająco dobrymi zmiennikami.

Chyba kilku graczy pożegna się z OT :cry:

Oj ciężko będzie wyrwac tytuł z OT, oj ciężko :D

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 31 maja 2007, 11:05

Przyznaję. Mnie też zatkało. Spodziewałem się przyjścia Naniego. Sam za tym optowałem nawet wielokrotnie z tego miejsca. Ale Anderson? Nie przyszedł mi nawet do głowy jako wzmocnienie w tym sezonie. Zmiennik Scholesa na razie? Zmiana taktyki? Kilka nowych wariantów się bez wątpienia pojawia wraz z przyjściem tych dwóch młodych i niezwykle utalentowanych zawodników. Na razie oglądałem ich tylko w skrótach ligi portugalskiej, a Naniego chyba raz w reprze. Doszedł kolejny powód, aby śledzić Copa America.

To pierwsze takie okienko Fergusona :lol: Okienko, którego tak właściwie to jeszcze nie ma.

Wolałbym się nie podniecać po tych transferach, bo mi będziecie to później wypominać(zapewne głównie kibice Chelsea i Realu z wiadomych względów). Ale trudno ukryć radość. Mam nadzieję, że na tym nie koniec. Jeśli nie przyjdzie żaden napastnik zrozumiem to jako zmianę taktyki...czego bym nie chciał.

Ciekawe kto w takim razie pożegna się z klubem :idea:

p0-p0
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: p0-p0 » 31 maja 2007, 13:34

Wcześniej widziałem tylko jedną wiadomość o zainteresowaniu Andersonem, lecz po cichu liczyłem na ten transfer. Nani był już raczej zaklepany skoro mówił, że jeśli opuści Sporting to tylko na rzecz MU.

Teraz jednak nie mam pojęcia jakim systemem bedzie grał w środku pomocy SAF. Myślałem, że skoro przychodzi OH to Carrick bedzie przejmował powoli obowiązki Scholes'a, lecz teraz gdy przyszedł jeszcze Anderson to dwójka z zawodników: Scholes, OH, Anderson, Carrick bedzie zmuszona grzać ławę. Co do Andersona, to uważam, iż nie będzie miał on nic przeciwko ławce w swoim pierwszym sezonie, lecz dla pozostałej trójki ta ławka się nie widzi. Chyba, że SAF zdecyduje się grać trójką w pomocy, dwoma ofensywnymi skrzydłowymi oraz Rooneyem na szpicy. IMO SAF będzie w tym sezonie miał w głowie mnóstwo ustawień w pomocy co dobrze rokuje na przyszłość :twisted:[/url]

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 31 maja 2007, 14:44

Świetne dwa transfery, ale kwota wydana też świetna ponoć oba nabytki kosztował Alexa 55 mln ojro...

Sam Anderson ponoć 30 mln...

Nani 25.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 31 maja 2007, 15:42

Taki troche FM-owy skłąd nam się robi :wink:
Ale widać Ferguson mimo swojej długiej kariery ciągle się uczy. Kiedyś gdy odszedł Wielki Peter zostaliśmy bez klasowego bramkarza. Obecnie gdy odejdzie VdS jest Tomek i Ben w obwodzie młodziutki Zieler.

Po odejściu Keano zostaliśmy bez walczaka w środku w końcu przybędzie Owen który może wypełnić luke po Irlandczyku, jest Carrick...
Kariera Giggsa choć przebogata też niedługo dobiegnie konica, zamiast szukać następcy zaraz po jego odejsciu mamy już zawodnika który po okresie 2 lat które Gigssy ma jeszcze pograć bedzie królowć na lewej flance. Wiadomo że Nani nie bedzie siedział ciągle na łąwce przez te dwa lata bo Ryan częsciej bedzie wysepował w środku ( tylko gdzie w środku :lol: )
Andreson typowym rozgrywającym jak Scholes nie jest ale myśle że z biegiem czasu zajmie miejsce Rudego choć oczywiscie następny sezon Paul bedzie dziełi w środku 8)
Na wypożyczeniu Pique, Evans,Rossi,Martin i ja nie wiem gdzie ich wszytkich Fergsuon zmieści :roll: Przecież ci ww. to naprawde chłopaki z potencjałem :) I nie chce oglądać ich w innych drużynach....
Musze sobie to jeszcze wszytko w głowie poukładać bo już sam nie wiem ile mamy zawodników do gry :wink:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 31 maja 2007, 15:43

Toudinho pisze:Świetne dwa transfery, ale kwota wydana też świetna ponoć oba nabytki kosztował Alexa 55 mln ojro...

Sam Anderson ponoć 30 mln...

Nani 25.
To zawsze jest wielkie ryzyko. Tacy piłkarze jak Nani i Anderson za kilka sezonów mogą być warci o wiele więcej. Nie byłem wtedy na forum jak przychodził Ronaldo (jeśli wtedy te forum już istniało) , ale myślę , że wielu pukało się w głowę , bo przecież bądź co bądź to wielka niewiadoma.
A tu okazało się, że stał się jednym z najlepszych kopaczy świata.
Nani to Portugalczyk pewnie się szybko zaaklimatyzuje , Anderson jest Brazylijczykiem , ale ostatni czas spędzony w Portugalii sprawiają , że także nie powinien mieć problemów.
Jedynym problemem może być gwiazdorstwo. Bo kto widział mecze z Nanim to wie , że mimo młodego wieku 'gwiazdoruje' na boisku i może to spowodować konflikty w drużynie.
Anderson to chyba spokojna dusza :P .

Ja o tych transferach przeczytałem dzisiaj rano i przyznaję , że pierwsze co zrobiłem to zerknąłem na oficjalną stronę United , żeby sprawdzić czy to prawda. I szok. Nie oczekiwałbym czegoś takiego po Fergiem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”