Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 142

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 02 cze 2007, 0:05

Jesli Uli sciagnie Kanibala to bede bardzo zadowolony!!!

Juz rok temu mowilem ze lepiej kupic Khadila od Daniela. Po prost co widac w obecnym sezonie 2 szefow obrony naraz sie nie sprawdza bo obaj chca rzadzic i jest brak komunikacji miedzy nimi. Para srodkowych obroncow Lucio-Boulahrouz byla by wrecz nie do przejscia!!! Dodatkowo za holendrem przemawia fakt ze gral w niemczech i zna jezyk niemiecki, a Uli podkreslal ze mu na tym zalezy

Pizza podpisal kontrakt z "Niebieskimi" miejmy nadzieje ze Kanibal podazy w 2 strone!!!

Ukazal sie ostatnio wywiad z Sosa w ktorym stwierdzil ze gra w Bayernie to spelnienie jego snow... za takie wypowiedzi mozna go juz lubic a zobaczymy co pokaze na boisku.

Swoja droga jesli by sciagneli Riberrego i ustawili gre na 3 ofensywnych pomocnikow to mamy sile razenia jak malo kto Bastian, Riberry. Sosa, Toni i Poldi - ta 5 moze niesle namieszac grajac razem, a kto wie moze jeszcze Klose dojdzie...

Oby tylko wytargali Riberrego z OM!!!

Awatar użytkownika
King_of_CKM
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: King_of_CKM » 02 cze 2007, 0:38

Bayern imponuje transferami w tym okienku(a przecież tak naprawde to jeszce do jego otwrcia dużo czasu)-wreszcie zrozumiano, że aby zaistnieć w LM nie wystarczy kupować zawodników z innych klubów Bundesligi tylko potrzebna jest gwiazda światowego formatu(Toni i być może Ribery).
Na dokładke jeszce młodzi i conajmniej solidni Jose Sosa i Jansen,nie można też zapomnieć o Altintopie i Schlaudraffie.
Szykuje sie naprawde skład niesamowity(gdyby doszedl Klose do ataku i(lub) Khalid na obrone to w Bundeslidze nie widze drużyny zdolnej zatrzymać taki walec).

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 04 cze 2007, 9:34

Akarin pisze:zarząd chce reaktywować byłą obronę HSV
Ale to by oznaczało odejście Lucio, a sądzę, że Bayern nie jest na to teraz gotowy, w szczególności nie po sprzedaży Hargreavesa. Co by nie mówić o Brazylijczyku, jest on jednym z tych graczy, którym (choć nie zawsze) można przypiąć etykietkę "klasa światowa" :wink: Także, jeżeli faktycznie mieliby sprowadzić Bouhlarouza, to raczej gralibyśmy w układzie:
przembal pisze:Para srodkowych obroncow Lucio-Boulahrouz byla by wrecz nie do przejscia!!!
Czy nie do przejścia, to miałbym wątpliwości, ale może to byłoby dobre zestawienie :?: Sam już nie wiem...
Akarin pisze:któryś z naszych obrońców odejdzie, jak miałbym na kogos stawiać to postawiłbym na Ismaela. On w tym momencie jest pierwszy do odstrzału.
Nie sądzę, żeby było wielu chętnych na jego zakup, zwłaszcza że nie do końca ustabilizowany jest jego stan zdrowia. Sądzę, że jeżeli faktycznie potwierdzi się transfer Holendra, wówczas odejdzie van Buyten- są na niego podobno chętni z Anglii a i Wolfsburg którego objął teraz Magath, jest nim podobno zainteresowany (tak jak i Santa Cruzem i Makaayem).
przembal pisze:Pizza podpisal kontrakt z "Niebieskimi"
No właśnie, Claudio też spełni swoje marzenia...finansowe - będzie zarabiał u Abramowicza około 4 mln euro. Cóż, taki był jego wybór. Podziękujmy mu za lata spędzone w Monachium - nie zawsze co prawda grał świetnie, ale czasem zdarzył mu się przebłysk geniuszu jak choćby w 1/8 LM z Arsenalem przed dwoma laty :wink: No i zdobył dla nas w 229 oficjalnych meczach 97 goli, w tym 71 w BL (łącznie z bramami zdobytymi dla Werderu, Pizarro "dobił" do granicy 100 goli w BL :wink: )
przembal pisze:a kto wie moze jeszcze Klose dojdzie...
Jakoś ten ewentualny transfer Klose coraz mniej mnie przekonuje... Jeszcze pół roku temu skakałbym pod sufit z radości, ale widząc jak Klose męczy nawet przeciwko San Marino, mam spore wątpliwości co do jego przydatności. Naprawdę wolałbym (wiem, po raz kolejny to piszę) widzieć go w barwach Bayernu najwcześniej za rok, a teraz jeszcze dać pograć Makaayowi. No ale to już decyzja naszego szefostwa, mam tylko nadzieję, ze jeśli już, to cena za Klose nie przekroczy transferu Toniego :wink:
przembal pisze:Oby tylko wytargali Riberrego z OM!!!
Podobno w czwartek ma się zjawić w Monachium na testach medycznych :wink: Myślę, że najpóźniej w piątek będzie wiadomo o wszystkich transferach - ma sie wtedy odbyć wielka konferencja prasowa, na której na pewno będzie zaprezentowany Toni, a pewnie też i inne nabytki (Ze Roberto też już się podobno dogadał z Ulim). Także jeszcze trochę cierpliwości fani FCB :wink:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 04 cze 2007, 12:19

No cóż zarówno Kicker jak i Bild podały, że Ribery jest już w Bayernie za 25 milionów Euro. Sam Francuz wspomnał także, że to że Bayern nie zagra w LM wcale mu nie przeszkadza.

No cóz, oficjalnie jeszcze nic nie podane, ale Kicker oraz Bild z dużym wyprzedzeniem i trafnie przewidywały zmiany w Bayernie (np Bild jako pierwszy podał news o Hitzfeldzie, podczas gdy oficjalnie zrobiono to kilka godzin później), podobnie z transferami. O Tonim głośno było ze dwa miechy temu.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 04 cze 2007, 12:29

Ebi pisze:Kicker jak i Bild podały, że Ribery jest już w Bayernie
Kicker? A nie Sport Bild przypadkiem (w dodatku cytując Bilda)? Kicker podał za to, że Ze Roberto podpisał kontrakt na 2 lata :wink:

Chciałbym wierzyć w ten transfer (a nawet w niego wierzę :mrgreen: ), ale dopóki oficjalnego potwierdzenia nie będzie, dopóty wstrzymajmy się z entuzjazmem :wink:

Dodam jedynie taką informację - strona oficjalna podała newsa o spotkaniu zdobywców PZP z 67 r. (w ramach 40 rocznicy zdobycia tego Pucharu przez Bayern). Na spotkaniu tym ze strony aktualnych oficjeli zabrakło...Ulliego Hoenessa, który dzisiaj jest podobno w Marsylii - jak sądzicie, po co?:glass:
Ebi pisze:Kicker oraz Bild z dużym wyprzedzeniem i trafnie przewidywały zmiany w Bayernie
Z drugiej strony, to chyba Bild podał, że Toni odrzucił ofertę Bayernu :?: Także do końca bym się na nim nie opierał.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 04 cze 2007, 14:52

Ja się wstrzymuję z komentarzami transferów do oficjalnej prezentoacji która ma nastąpić w czwartek/ piątek. Jak zobaczę tam Ribery'ego, Ze i innych to uwierzę we wszystko i potem się będą głowił jak ich wszystkich upchnąć na boisku :P
Ebi pisze:Sam Francuz wspomnał także, że to że Bayern nie zagra w LM wcale mu nie przeszkadza.
mogłbyś przytoczyć? bo serio nie slyszałem takiej wypowiedzi. A co do jego transferu to powiem tak- z Tonim też była telenowela a jak sie skończyło to wszyscy wiemy :wink: oby teraz skończyło się tak samo.

edyta: aaaa, dobra już znalazłem :wink: poza tym dzisiaj Lukas kończy 22 lata :wink:

Obrazek

wszystkiego najlepszego Lukas, abyś w rzeczywistości strzelał dla Bayernu tyle bramek ile strzelasz w FMie :wink: :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 cze 2007, 18:45

Przeczytałem tutaj o zainteresowaniu Bayernu Kanibalem, a on przecież jest chyba juz zawodnikiem PSV... Nie wiem gdzies czytałem, że przy poworocie z wypożyczenia Alexa, PSV kupiło z Chelsea, Holendra.

Jakby sprawdziło się info o Ribery to Bayern naprawde nie rzucał słow na wiatr i kupuje prawdziwe tuzy Toni teraz Ribery, a przecież w kasie napewno zostało coś z obiecanej sumy na wzmocnienia. Aż szkoda, że Bawarczyków zabraknie w LM...

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 04 cze 2007, 19:05

Jarzinho pisze:Przeczytałem tutaj o zainteresowaniu Bayernu Kanibalem, a on przecież jest chyba juz zawodnikiem PSV... Nie wiem gdzies czytałem, że przy poworocie z wypożyczenia Alexa, PSV kupiło z Chelsea, Holendra.

Jakby sprawdziło się info o Ribery to Bayern naprawde nie rzucał słow na wiatr i kupuje prawdziwe tuzy Toni teraz Ribery, a przecież w kasie napewno zostało coś z obiecanej sumy na wzmocnienia. Aż szkoda, że Bawarczyków zabraknie w LM...
No miło mi to słyszaeć, że ktoś nie będąc kibicem Bayernu pisze, że szkoda iż Bawarczyków zabraknie w LM. Póki co jeśli Ribery przejdzie to Bayern na Puchar UEFA przynajmniej kadrowo wydaje się za silny (choć nie zakładam oczywiście zaraz pewnego zwycięstwa), ale tak jest. W LM znów zagrają takie potęgi jak Szachtar, Dynamo, Lewski czy Artmedia, a Bayern w UEFA.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 05 cze 2007, 8:41

Akarin pisze:poza tym dzisiaj Lukas kończy 22 lata :wink:
No to dostał prezent urodzinowy - zawodnicy BL zagłosowali na niego jako największy zawód sezonu (czy jak tam ładnie przetłumaczyć słowo "Absteiger") :?
Jarzinho pisze:a przecież w kasie napewno zostało coś z obiecanej sumy na wzmocnienia.
Zważywszy, że Bayern przeznaczył 70 mln, a tak naprawdę (nie licząc nie potwierdzonego do końca transferu Ribery'ego) w tej chwili wychodzimy w transferach na zero, to nawet całkiem sporo 8) Starczy więc i na Francka, i na ewentualne przyjście Klose i nawet na Robbena (gdyby zdecydował się przyjść) :wink:
Ebi pisze:Póki co jeśli Ribery przejdzie to Bayern na Puchar UEFA przynajmniej kadrowo wydaje się za silny
Ebi, Tobie faktycznie trudno dogodzić :P Jak tak, to piszesz, że nikt konkretny nie przyszedł, a jak ma przyjść Ribery, to znów stwierdzasz, że będziemy za silni na P. UEFA :p To nieistotne, jeżeli faktycznie będziemy za silni na te rozgrywki, ważne, żeby za rok mieć zgrany zespół, który wreszcie będzie mógł coś zrobić w LM :wink: A za brak gry w LM to możemy mieć pretensje wyłącznie do siebie.

Widzę, że chyba nikogo nie interesują rozgrywki Pucharu Ligi, a tu od wczoraj wiadomo, że 21 lipca w ćwierćfinale (aż tak wcześnie niestety) spotkamy się z Werderem, później jeśli przejdziemy Bremę, to zagramy 24 lipca z Norymbergą. Finał Pucharu Ligi przewidziany jest na 28 lipca

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 cze 2007, 14:54

Dzisiaj miala być jakas prezentacja czy konferencja gdzie pokażą nowe nabytki w Bawarii. Gdzie to będzie mozna zobaczyć (Astra or HB). :?:

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 07 cze 2007, 15:22

Sadze ze jednak nigdzie chyba ze moze w necie gdzies watpie w to zeby gdzies pokazywali jesli to wogule dzis bedzie,radzilbym ci zapytac sie na jakiejs stronie Bayernu lub porzepgladac tam newsy moze cos znajdziesz

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 07 cze 2007, 16:12

Teoretycznie prezentacja miała (ma być) dziś o godzinie 17. Podobno szefostwo klubu wynajęło już w jakimś hotelu czy gdzies salę konferencyjną, na któej zaprezentują wszystkich nowych piłkarzy. Nie wiem jednak czy na pewno.

Pewno jest to, że Bayern (niestety) zdementował plotki jakoby Bolurouz miał zasilić ekipe Bayernu.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 07 cze 2007, 16:15

Jarzinho pisze:Dzisiaj miala być jakas prezentacja czy konferencja gdzie pokażą nowe nabytki w Bawarii. Gdzie to będzie mozna zobaczyć (Astra or HB). :?:
na oficjalnej stronie mozna ogladac...ale za friko niestety nie da rady :/

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 07 cze 2007, 17:00

Franck Ribery został graczem Bayernu Monachium tak podają Włoskie media! Ma zostaj zaprezentowany razem z Lucą Tonim. Bawarczycy wydali na niego 25mln Ojro.

Szkoda bo OM stracił klasowego grajka.... :roll:

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 07 cze 2007, 17:06

no i Riberry jest u nas!!!! Super!!!!

Szkoda ze z Kanibalem to tylko plotka ale transfer Francka to cos niesamowitego!!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”