Post Wyświetl pojedynczy post autor: .maciekk » 02 cze 2007, 8:58
.maciekk
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 02 cze 2007, 11:00
Babel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: knockout » 02 cze 2007, 11:36
knockout
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 02 cze 2007, 14:13
Uchi_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 02 cze 2007, 14:16
knockout pisze:
Dzisiaj drugi mecz, licze tym razem na gladkie zwyciestwo.
Lisek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 02 cze 2007, 14:32
Oj, chyba inny mecz oglądałeś. Bo do momentu gdy grał był najlepiej punktującym. I nie zszedł z racji tego, że grał słabo tylko Lozano chciał dać sznase Kurkowi.lisek_chz pisze:Widoczny był brak nominalnego atakującego, bo Prygiel ewidentnie sobie nie radził.
Wysunąc to się mozna jak się jest z tyłu. Winiarski po poprzedniej kolejce był w trójce punktujących, wiec chyba raczej spadł. Tylko jakie to ma znaczenie jeśli atakuje na 60% skuteczności? Normalne, że jak ktoś gra 15 setów a inny 9 to zdobedzie mniej punktów. Co do szarego końca to chyba logiczne jeśli Lozano próbuje rotować zawodnikami i już spróbował m.in. 4 środkowych i 2 libero tzn. że wyniki indywidualne rozkładają sie na wielu zawodników. A we wczorajszym meczu Polacy zdobyli 14 punktów blokiem? Więc plotki o śmierci naszego bloku są przesadzone. Za Gościniaka blokiem zdobywalismy średnio 1-2 punkty na mecz. Statystyki to jednak trzeba umiec odczytywać. A w decydujących meczach własnie blokiem bedziemy rozstrzygac mecze. Jestem o to spokojny.lisek_chz pisze:Po wczorajszym meczu, Michał Winiarski wysunął się na 7 miejsce najlepiej punktujących
Lisek Ty naprawdę nie oglądąłeś meczu. W statystykach FIVB - Prygiel 18 prób, 11 ataków skończonych, 2 błedy i 5 podbitych, skuteczność 61,11%(na atakującego rewelacja), 1 punkt blokiem.lisek_chz pisze:Prygiel zagrał dobre spotkanie? W pierwszym secie skończył jeden atak na 8.
Babel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 02 cze 2007, 16:03
myhalek_acm
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 02 cze 2007, 16:46
Diamen23

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 02 cze 2007, 20:58
Do libero w trybie awaryjnym (jakby coś im w treningach nie pasowało) może wg mnie ewentualnie zostać Zahorski. Nikt mi nie powie, że on jest za młody, bo skoro można wygrać ligę mistrzów w tym wieku to czemu nie miałby sobie poradzić w PLS. Jednak tak realnie patrząc to Milczarek pewnie zostanie nowym libero. Czy to dobrze, czy źle okaże się. Jest jeszcze wizja tego przepisu o zmianie libero w trakcie meczu...Babel pisze:Ale się gorąco zrobiło. Bąkiewicz w Skrze, Ignaczak odchodzi wg informacji medialnych gdzies za granicę (Rosja?). Jego zastępcą ma byc Milczarek, tylko pytanie co z Bąkiem przy Antidze i Gruszce. Libero?
Numer dwa? To chyba jak Wlazłemu urwie rękę, a Szymańskiego sprowokowany kibic dźgnie w oko kijem. Opanujmy się z tym Pryglem, jest dobrym rezerwowym, ale Wlazłego to on wygryzie.knockout pisze:Prygiel szans nie ma, bo to absolutny numer 2.
Powiem Ci, że to raczej teoria wyssana z palca. Nikt kto był na meczu nie powie Ci, że Argentyna ma LŚ w dupie cytując Ciebie. Ich trenera roznosiło nawet jak nie kończyli w pierwszej akcji piłek, a co dopiero mówić o tym jak impulsywnie reagował na proste błędy po ładnych akcjach.myhalek_acm pisze:Ak pozatym to Argentyna to mlodziaki ktrzy ise ogrywaja nawiasem Argentyna ma ta LŚ w D**e
bellus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 02 cze 2007, 21:46
Jesli byla by taka wazna powolaliby inny skladPowiem Ci, że to raczej teoria wyssana z palca. Nikt kto był na meczu nie powie Ci, że Argentyna ma LŚ w dupie cytując Ciebie. Ich trenera roznosiło nawet jak nie kończyli w pierwszej akcji piłek, a co dopiero mówić o tym jak impulsywnie reagował na proste błędy po ładnych akcjach.
myhalek_acm
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 02 cze 2007, 22:43
Ja myśle, że najlepszym i jedym sposobem zbudowania formy jest gra i Świder musi dostawac szanse. Odpoczywajac formy nie zbuduje, cięzkie treningi i bedzie dobrze.bellus pisze:Świderski aut z 12, do kadry Bartman. Niech sobie odpocznie i dopiero na Finał ewentualnie.
A wiesz, że Argentyna nie osiagneła nic z pokoleniem Meany, Spajica, Milinkovica, Ferraro, Webera czy Bidegaina. Otóż obecny trener z nich zrezygnował i całkowicie odmłodził kadrę. Zachował się tylko Gaston Giani i brat Pablo, Martin Meana i Marcos Milinkovic. Byc może nie są świetni, ale na pewno nie traktuja rozgrywek LŚ jak zło konieczne.myhalek_acm pisze:Jesli byla by taka wazna powolaliby inny sklad Wink
Babel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 03 cze 2007, 22:49
bellus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 03 cze 2007, 23:18
Ja myśle, że kluczową rolę mógłby tu odegrać Daniel Castellani. Jego rodacy: Alexis Gonzalez lub Pablo Meana. Z europejczyków to Niemiec Thomas Kroger i marzenia o franacuskim libero: Jean Exiga lub Julien Lemay. Choć powiem szczerze jestem zawiedziony wyborem Plińskiego - liczyłem na Italię. W tej sytuacji Kadziewicz chyba odejdzie, a gdzieś wyczytałem plotkę, że jutro oficjalnie Gelu w Częstochowie. Pożywiom, uwidim.bellus pisze:czy byłby na horyzoncie jakiś zagraniczny?
Babel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 03 cze 2007, 23:52
Tfu, tfu, literówka mi się wkradła. Miało być oczywiście, że Libero Olsztyna na pewno jest odpowiednim kandydatem.bellus pisze:Libero Olsztyna na pewno nie jest odpowiednim kandydatem, ale co będzie to będzie
Jeśli to okaże się prawda to kompletnie nie rozumiem tej decyzji. Już lepiej było by chyba zagrać w Resovii jeśli w Polsce a nie w JSW. Resovia buduje bardzo silny zespół - oczywiście brakuje tutaj atakującego z prawdziwego zdarzenia - właśnie kogoś takiego jak Gelu.Babel pisze:a gdzieś wyczytałem plotkę, że jutro oficjalnie Gelu w Częstochowie.
bellus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: LaGunAa » 04 cze 2007, 12:06
LaGunAa
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio