Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 186

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
duro
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: duro » 02 cze 2007, 21:17

Ja mam takie pytanie z innej beczki: wie ktos jak nazywa sie taka gumka na glowe do wlosow, ktora grajac mial zalozona Smolarek? Sam sporo trenuje rozne dyscypliny i biorac pod uwage fakt, ze mam dluzsze wlosy przydalaby mi sie taka :)

A mecz? Pierwsza polowa to byla tragedia. Zupelnie spalismy, nie moglismy nic poradzic. Poczatek drugiej rowniez byl bardzo slaby. Dopiero ~60min cos sie zaczelo dziac. Klase pokazal Krzynowek.

Awatar użytkownika
saviola
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: saviola » 02 cze 2007, 21:21

slawinho pisze:Finlandia

Z nimi dostaliśmy lanie u siebie 1-3.... :roll:
Portugalią.

A z nimi wygralismy 2-1.... :roll:

Co prawda byly to dopiero pierwsze spotkania i przed nami jeszcze rewanże ale to już pokazuje, że w piłce jest coraz mniej chłopców do bicia... Poziom drużyn się wyrównuje a taki Azerbejdżan sprawia coraz wiecej kłopotów.

A co do samego meczu to zawsze ważne 3 punkty.... :oops:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 02 cze 2007, 21:22

W tym meczu polska zagrała DRAMATYCZNIE :!: :!: :!: :!: :!: Rozumiem że motywacja była mniejsza niż z Portugalią czy Belgią, ale to co dzisiaj odstawiły nasze orły to kompletna tragedia, to co oni wyprawiali przez dobre 80 min to kompletna farsa i niema co pisać o tym że Boruc był fatalny, skrzydła obrony były wręcz martwe, Dudka robił błąd za błędem (gol, sytuacja gdzie zamiast główkować odpuścił piłkę i Azer nie strzelił tylko dlatego że Boruc doskoczył do niego i zablokował strzał itd.) Lewandowski zagrał piłek do przodu w ilości ZERO a do tyłu i na boki z dokładnością uderzeń z dystansu, czy w końcu brak jakiejkolwiek gry w ataku Rasiaka i Żurawskiego, bo dzisiaj o ile trzeba pochwalić Krzynówka za uratowanie nam tego meczu, czy przyzwoitych Błaszczykowskiego, Smolarka, Łobodzińskiego i Saganowskiego to jednak faktem jest że w każdym elemencie graliśmy fatalnie i gole wynikały jedynie z przebłysku pojedynczych graczy, oraz braku umiejętności Azerów.

Słowem fajnie że mamy 3 punkty, ale od strony sportowej ten mecz był na poziomie 3 ligi....

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 02 cze 2007, 21:30

Wazne sa 3 pkt, mimo ze styl gry byl szczerze mowiac marny. Ale nie oczekuje od naszych, ze w takich meczach beda grali piekna pilke. Motywacja naszych tez nie byla duza, w pewnym stopniu nie ma sie co dziwic. Mam nadzieje, ze w meczach z silniejszymi druzynami bedzie lepiej.

Awatar użytkownika
knockout
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: knockout » 02 cze 2007, 21:34

No ale pokazali klase, nie da sie ukryc. Jak z Walia w el. MŚ 2002, choc wtedy to byl inny rywal, inne bylo podejscie i inne okolicznosci. Nie zmienia to faktu, ze to zly omen. He, he, he..

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 02 cze 2007, 21:38

Nie ma co płakać. Z Kazachstanem też zagraliśmy słabo, a kilka dni później ograliśmy Portugalię. Te wyjazdowe mecze z Armenią, Kazachstanem czy właśnie z Azerbejdżanem są specyficzne i chyba nie ma za bardzo co patrzyć na styl. Jeśli uda się ograć Ormian, nawet w takim stylu, to będę bardzo zadowolony.

Niestety w pozostałych meczach niezbyt korzystne dla nas wyniki. Miałem nadzieję na choć jeden remis...

Awatar użytkownika
knockout
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: knockout » 02 cze 2007, 21:42

No nie mozna wiecznie liczyc na potkniecia innych, trzeba grac swoje. Jak sie przyzwyczaimy do tego, ze wiecznie Armenia albo Azerbejdzan beda ogrywac naszych najwiekszych rywali, to dojdzie do tego, ze juz nie bedziemy skuteczni i dostaniemy w tylek, tak jak dzis, przez 60 minut.

Polska mentalnosc jest taka, ze jak ktos nie widzi okazji do popisu, to sie nie stara. Spotkaniami z takimi rywalami nestor Zurawski sie nie przejmuje, Boruc ma ich w nosie, bo - jak sam o sobie mowi - jest idealny, gdy trzeba stac 90 minut i trzymac pelna koncentracje, mimo ze rywal nie ataktuje. Musi sobie w tym nosie chyba troche podlubac. Z Armenia bedzie inaczej, bo beda chcieli zatrzec zly slad. Ot, taka oczywistosc. Wygramy wysoko, bo to Polska wlasnie. Chyba, ze faktycznie nie ma pomyslu na gre.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 02 cze 2007, 21:52

Loczkerson:
W tym meczu Polska zagrała DRAMATYCZNIE
Przesadzasz choc nie powiem ze dobrze zagrali,ale jest jeden maly szczegol, 1 pol :? druga :wink: wiec moze nie byklo az tak zle 3 bramki z szansami na spokojnie kolejne trzy w tym meczu nie byl wazny styl wygranej ale sama wygrana i jak to Szpak powiedzal Wygranych sie nie sadzi :lol:

Awatar użytkownika
knockout
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: knockout » 02 cze 2007, 22:05

A po 55 minutach Belgowie remisuja z Portugalia. Ach, pieknie sie uklada. Moze jednak ktos sprawi niespodzianke?

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 02 cze 2007, 22:09

Beznadziejna ta reprezentacja, przerzucam się na Włochy!

Rzadko mi się zdarza, żeby ktoś już napisał, co sam chciałem :lol:. No, ale w tym wypadku tak jest i w pełni zgadzam się z Zico i piszę wyjątkowo poważnie ;). Nie ma co się rozpisywać o stylu gry zawodników, cała Polska widziała. Żal, że Żurawski zagrał naprawdę słabo (choć to bez różnicy, bo ostatnio krytykuje się go niezależnie jak gra). Kibicuję jednak reprezentacji, nie Maćkowi, więc w następnym meczu powinien usiąść na ławce. Jednak tym razem to samo tyczy się Rasiaka, który znowu jak nie idzie drużynie, wbija gwoździe, zamiast grać.

Awatar użytkownika
Erwin
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Erwin » 03 cze 2007, 1:30

Było ciężko ale liczą się trzy pkt, miejmy nadzieje że z Armenią nasza Reprezentacja zagra dużo lepiej ponieważ wierze że Leo wyciągnie wnioski z tego meczu. Nie ukrywajmy, zagraliśmy bardzo przeciętnie. Gra była wolna rwana było dużo strat i fauli. Natomiast gra poszczególnych zawodników jak Błaszczykowski Smolarek czy Saganowski bardzo mi się podobała i daje nadzieję na to że nasz potencjał kadrowy jest na tyle mocny ( bo przecież mamy także min Łobodzińskiego który również dzisiaj błyszczał ) żeby zdobyć kolejny komplet pkt w meczu z Armenią. Chciałbym też zauważyć bardzo dobrą postawę Grzegorza Rasiaka mimo iż nie zrobił dzisiaj nic spektukularnego to zasłużył na słowa pochwały przede wszystkim za dobre podania w wielu trudnych sytuacjach gdyż Azerzy grali bardzo aktywnie i ostro a i tak mimo tego Grzegorz dobrze sobie radził, miał tez kilka świetnych podań prostopadłych.. Cuż tu powiedzieć, cieszmy się że mamy Ebiego Smolarka i Jacka Krzynówka bo to ich gole zadecydowały o sukcesie. Jeżeli miałbym pobawić się w typowanie składu na najbliższy mecz z Armenią to myślę że Leo postawi od pierwszej minuty na Saganowskiego w ataku z Maćkiem Żurawskim a w pomocy zobaczymy KAZA z Lewandowskim. Reszta powinna zostać bez zmian tzn na skrzydłach Smolarek z Błaszczykowskim. W obronie raczej nie będzie zmian. A jak będzie zobaczymy typuje 2-0 dla naszych :)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 03 cze 2007, 3:27

czeher pisze:I co panowie jak narazie ten scenariusz jest az nadto prawdziwy, odwolujac sie jeszcze ku bukmacherce to fieldy, ja w sumie tez odradzalismy ten mecz - 1,2 o cuchnelo niepsodzianka, ktora jak narazie ma odwzorowanie w rzeczywistosci Exclamation
Co wy wiecie o typowaniu :glass: Widać wiele się jeszcze musicie uczyć :lol2:

Czy byłem zdziwiony stylem gry naszych Orłów? Nie, bardziej mnie zaskakują gdy grają naprawdę dobrze z dobrym rywalem i jeszcze wygrywają :P Dziś sobie pomyślałem – 'znowu to samo'. Ale na szczęście drużyna pokazała charakterek i klasę bo potrafiła strzelić bramki i wygrać mecz. No i najważniejsze są trzy punkty bo takimi meczami można przegrać eliminacje ale ich nie wygrać. Mam nadzieję że postawa Boruca była wynikiem braku koncentracji bo wcześniej opowiadał że będzie nudził się stojąc między słupkami :roll: No i mam też nadzieję ze w naszej reprezentacji będą grali zawodnicy prezentujący w danej chwili najwyższą formę a nie największe nazwiska. I na miejscu opinii publicznej skończyłbym z opowiadaniem jak to blisko jesteśmy awansu bo czekają nas jeszcze bardzo trudne mecze i możemy jeszcze bardzo nisko upaść, a trzeba się wziąć ostro do roboty bo przy takiej grze nici będą nie tylko z awansu ale nawet wygrania Euro 2012 :lol:

PS Meczów Polski od jakiegoś czasu nie typuję bo chcę jeszcze trochę pożyć 8)

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 03 cze 2007, 7:49

Dla mnie było zajebiście. Pomimo fatalnej gry całego zespołu i dobrej postawie obrony Azerbejdżanu w zespole pojawił się duch walki, dzięki któremu w ciągu 45 minut strzeliliśmy dobrze dysponowanej drużynie trzy gole, w 35-stopniowym upale na nierównej jak cholera murawie; ogólnie na jednym z najtrudniejszych terenów Europy (właściwie to już Azji) wywozimy trzy punkty. Sądzę, że Polacy już się przyzwyczaili to takich warunków i mecz z Armenią nie powinien być aż tak ciężki. Jeśli wywalczymy 6 punktów na Kaukazie, to będziemy jedną nogą w EURO. Portugalia i Sebria mają jeszcze wyjazdy do Azerbejdżanu, Armenii czy Kazachstanu. Obie te drużyny są w różnej dyspozycji, ale Serbowie po stracie bramki zmieniają się w inny, słabszy zespół, a jest bardzo prawdopodobne, że w Azji będą jako pierwsi tracić gole. Finom strzelili szybko gola i ich gra wyglądała zupełnie inaczej.

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 03 cze 2007, 8:19

Po meczu nasuwa sie tylko -wazne 3 punkty. Gra byla kiepska. Ale w sumie ja sie spodziewalem ze nie zagramy wielkiej pilki. Jest juz po sezonie, pilkarze mysla juz o wakacjach a nie o grze, gralismy w duzym upale i mielismy pewne problemy kadrow. Z Armenia tez pewnie nie zagramy rewelacyjnie ale obstawiam ze wygramy.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 04 cze 2007, 9:00

Bask pisze:Boruc jak gra z jakimiś klubami słabszymi typu Dunfermline itd. to robi błędy. Natomiast gdy za przeciwnika ma klub pokroju Milanu to gra wyśmienicie. Ciekawe skąd to się bierze. Psychika czy co :think:
Może się nie koncentruje w wystarczającym stopniu? Przecież ta bramka to ewidentny brak koncentracji + zlekceważenie przeciwnika :evil:
Sero pisze:powiem szczerze, że gdy Łobodziński się rozgrzewal to spodziewałem się zmiany właśnie za Jacka.
Ja również, sądziłem, że to Błaszczykowski zostanie, a nie Krzynówek. A tu proszę, Jacek pyknął takie dwie bramki :shock: I do tego drugiego gola słabszą prawą nogą.
knockout pisze:Komentujcie sobie przez 25 lat mecze co drugi dzien, tez Wam sie bedzie mylic.
Nikt mu chyba tego nie każe robić, a poza tym jak się pieniążki zarabia, to do czegoś to zobowiązuje, prawda? :wink: Zawsze można ustąpić młodszym.
slawinho pisze:Co to wogóle za drużyny Azerbejdzan Armenia Finlandia czy Kazachstan , nie sztuka z nimi wygrać
Powiedz to Serbii, która przegrała z Kazachstanem...
piwus pisze:Beznadziejna ta reprezentacja, przerzucam się na Włochy!
Które ledwo wygrały z Wyspami Owczymi? :lol:
Corinthians pisze:na nierównej jak cholera murawie
A propos murawy, czy też mieliście wrażenie, że przy powtórkach akcji trawa miała inny kolor niż przy reszcie transmisji? :P

Ogólnie - tak jak wszystkich, cieszą mnie 3 pkt i w pewnym stopniu wola walki. Ale na Armenię musimy się trochę inaczej nastawić, inaczej będzie ciężko wygrać :? No i Leo chyba musi jakieś zmiany w drużynie zrobić :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”