Lost - Zagubieni [serial] - Strona 31

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
jackieboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jackieboy » 25 maja 2007, 14:44

Koniec 3 sezonu.. Dwa genialne odcinki, dziwna sprawa że temat się zakurzył (:

Ale po kolei.
3x22 i 3x23 genialne- szczególnie ten pierwszy. Przez całe dwa odcinki zanudzały mnie te retrospekcje z Jack'iem. A końcówka? No prosze czyżby ukazanie przyszłości bohaterów? Kate na wolności mieszka sobie gdzieś z Sawyerem (?) , a w widocznej trumnie według mnie jest Lock.
Po co Jack chce wracać? Mam nadzieje ze wyjasni się to w 4 serii.

Co do tego Rosjanina to.. ekhmm znów ożył . Ale cos czułem że on nie umarł bo zbyt często widoczne były ujęcia na niego. Podobna sytuacja była w przypadku tej pary ,których zakopano żywcem. Btw ciekawe czy chodzą sobie oni gdzieś po wysepce czy juz są RIP. :]

Sprawa z Benem dziwna. Nie wiemy jakie zamiary ma ekipa Naomi i w ogóle kto teraz w serialu jest prawdziwa Dharmą a kto Buntownikami a kto jest dobry a kto zły.. heh

Dalej , w tym serialu strasznie mnie wkurzają takie pojawianie się duchów, nagłe pzrewidzenia itp. Co na tej wyspie robi Walt..?!

Akcja na plaży tzn czyżby ludzie Bena zaczeli się buntować przeciwko niemu? Szkoda ,że nie wypuścili wczesniej Sayida,Dentyste i Jina. No cóż zreszta fajna sprawa że mały busik niebieski ,który jechał po piasku z prędkoscią max 40 km/h potrącił śmiertelnie gościa i był nie uchwytny dla kul reszty.

Ogólnie odcinek superowy. Choć 3x22 troche lepszy od 3x23 . Romantyczny moment gdy Jack powiedział ' Ponieważ Cie kocham" 8) ehhh myślałem że sie popłacze. Lipton że trzeba tyle czekac na 4 serie :evil:
tyle jak narazie

Rydz_dp
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rydz_dp » 25 maja 2007, 15:16

jackieboy pisze:Co na tej wyspie robi Walt..?!
Moze 'dobre ziomki' nie dały jednak odpłynąć niggasom, albo po prostu John miał zwidy ;).

Kaczormistrz
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 03 cze 2007, 16:43

skonczylem ogladac wszystkie odcinki (kozak, nie? :D:D) powiem szczerze ze ten serial jest zarabisty. Wiadomo 1 seria najlepsza, pozniej coraz to nowe odkrywane bunkry, projekt Darma itd.

Wrocilem do poprzedniej strony gdzie byla 'klotnia' o Lost i PB. Tworcy Zagubionych mieli o wiele latwiejsze zadania na wtajemniczenie widza, poniewaz na takiej wyspie moge wpisac do scenariusza wszystko co im przyjdzie do glowy :) nie zdziwilbym sie gdyby za gorami bylo to Miami. PB jednak mial ograniczone pole 'tajemniczosci' jak ktos napisal 'wiadomo ze i tak uciekna'. Wiec chwala tworcom PB za takie wymysly jakie maja :) po 2 seriach PB i 3 seriach Losta, moja sympatia troszke wieksza jest dla Zagubionych.

To prawda ze 4 seria Lostow dopiero w lutym ? :|

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 03 cze 2007, 19:03

Kaczormistrz pisze:To prawda ze 4 seria Lostow dopiero w lutym ? Neutral
prawda :) 28 styczen bodajze

Awatar użytkownika
doli
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: doli » 03 cze 2007, 20:07

Rydz_dp pisze:
jackieboy pisze:Co na tej wyspie robi Walt..?!
Moze 'dobre ziomki' nie dały jednak odpłynąć niggasom, albo po prostu John miał zwidy ;).
Może to był Jacob? Twórcy już nie raz sugerowali że 'Jacoba widzimy bardzo często, nawet nie zdając sobie z tego sprawy". Ja skończyłem oglądać trzecią serie LOST już gdzieś tydzien temu. Ostatnie odcinki tego serialu w porównaniu do ostatnich z PB są mistrzowskie. Chociaż początek serii na to nie zapowiadał.

Dziwi mnie też fakt ze twórcy ujawnili to, że ktoś z 'zagubionych' kiedykolwiek wydostanie się z wyspy (nie licząc Michaela i Walta :P). I czyj to był pogrzeb? Jak na mój gust to Locka - bo nikt nie przyszedł:P

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 03 cze 2007, 21:13

Walt musiałby być Jacobem jeszcze przed pobytem na wyspie, w co szczerze wątpię. Stawiałbym raczej na bilokację, bo to nie pierwszy raz, kiedy jest w dwóch miejscach jednocześnie. Poprzednio ukazał się Shannon będąc jednocześnie na łódce. Zresztą przed przyjazdem na wyspę wykazywał paranormalne zdolności i był pod tym kątem badany przez innych.

Twórcy nie tylko ujawnili, że ktoś się wydostanie z tej wyspy, ale też, że reszta została ;). Podejrzewam, że pogrzeb dotyczył trzeciej osoby, która opuściła wyspę. Może Juliet :P? Finał sezonu odebrałem fatalnie, bo przez przypadek przeczytałem wcześniej, że będzie flashforwand, a nie flashback. I całe zaskoczenie szlag trafił :lol:.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 03 cze 2007, 21:48

piwus pisze:Może Juliet?
y y.

W skrawku gazety ktora trzymal Jack, bylo napisane, ze to mezczyzna.

Kto moglby to byc? Mysle, ze Locke albo Ben. Oni nie mieli znajomych.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 03 cze 2007, 22:35

Lakier pisze:Kto moglby to byc? Mysle, ze Locke albo Ben. Oni nie mieli znajomych.

Ani ten ani ten ... jacys zapalency odszyfrowali z tego skrawka co Jack znalazl ze pogrzeb byl kolesia co sie zwal : Jo***** ****antham ... wiec typ ktorego jeszcze nie poznalismy w serialu :wink: ... chyba ze ktos se nazwisko zmienil po powrocie :roll:
Ostatnio zmieniony 03 cze 2007, 23:07 przez goofii, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
doli
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: doli » 03 cze 2007, 23:05

piwus pisze:Walt musiałby być Jacobem jeszcze przed pobytem na wyspie, w co szczerze wątpię.
Kto jest taki nienormalny jak ja i pamięta scenę z Carlem jak mu robili pranie mózgu? Było tam cos takiego jak "Bóg Cię miłuje, tak jak umiłował Jakuba". Można wnioskować że Jacob jest jakąś postacią o nadprzyrodzonych zdolnościach i może być w dwóch miejscach jednocześnie ;] Albo korzysta z osób które przebywały na wyspie do własnych celów (ojciec Jacka, brat Eko Yemi itd)

Dla ciekawskich: http://lostville.pl/3x22-strona-z-dziennika-bena/

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 11 cze 2007, 15:11

Serial juz sie skonczyl. Dziwna to byla koncówka. Co do czwartej serii, to jestem przekonany ze bedzie odbywala sie na wyspie. Wszyscy widzielismy ze w dwoch ostatnich odcinkach flash backs pokazywali przyszlosc i nie przeszlosc, wiec w koncu uda im sie wydostac. Tego czego nie pokazali to jak juz ktos po nich przyjechal. Nawiazali kontakt z tamtymi i powiedzili im ze po nich juz leca, ale miedzy tym a ich prawdziwym wydostaniem sie z wyspy moglo minac bardzo duzo czasu. Moze nawet rok, albo wiecej. Wiec napewno czwarta czesc zacznie sie od tamtego mometu a skonczyc sie moze tez jeszcze na wyspie...
Ten pogrzep to dopiero jest sekret. Ja bym obstawial na Locka albo na Sawyera (James). A ten Jacob moze byc kimkolwiek (czymkolwiek) i narazie chyba jest zawczesnie zeby o tym gadac.

Kaczormistrz
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 31 sty 2008, 11:18

niech mi ktos powie serial ruszyl z srody na czwartek czy ruszy z czwartku na piatek naszego czasu?

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 31 sty 2008, 11:22

z czwartku na piatek dopiero, niestety

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 31 sty 2008, 17:45

no ale promo sezonu dalo nam sporo wiadomosci i sie napalilem na nowy odcinek..
szczególnie poczatkowe sceny wg youtube'a sa ciekawe :P

o tym mowie :D

Kaczormistrz
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 05 lut 2008, 11:23

posiada ktos linka do jednego pliku?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu