Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 272

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 01 cze 2007, 20:26

To zależy co rozumiesz pod określeniem 'europejska czołówka'. Jako kibic Arsenalu jestem przyzwyczajony do tego, że Wenger woli kupić jakiegoś młodego ale cholernie zdolnego piłkarza a później go oszlifować. Transfery kogoś z 'nazwiskiem' zdarzają się w Arsenalu stosunkowo rzadko, choć nie można powiedzieć że w ogóle :] W końcu Reyes, Rosicky czy Gallas już przed przejściem do północnego Londynu byli cenionymi i rozchwytywanymi piłkarzami :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 cze 2007, 13:29

Podobno Arsenal jest bliski pozyskania reprezentanta Francji - obrońcy Auxerre. 24 letni obrońca [Bakary Sagna].
Są tu jacys specjaliści od ligi francuskiej ? Bo ja, przyznam szczerze, że go jeszcze w akcji nie widziałem.
Na jakiej pozycji gra w obronie ? Wie ktoś ?

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 04 cze 2007, 13:43

fieldy pisze:Na jakiej pozycji gra w obronie ? Wie ktoś ?
Na oficjalnej stronie przeczytałem, że Sagna mierzy 176 cm oraz waży 72 kg. Najprawdopodobniej więc jest lewym i/lub prawym obrońcą :wink: Szkółka Auxerre słynie z wyprzedaży, co rok największych talentów. Można przypuszczać, że Sagna posiada duży potencjał i pod okiem Wengera stanie się w przyszłości świetnym piłkarzem :)

Awatar użytkownika
piorun13
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piorun13 » 04 cze 2007, 14:14

Ciekawe podsumowanie zakonczonego niedawno sezonu, zapraszam do obejrzenia :spoko:

http://www.dailymotion.com/Nvboy/video/3467335

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 04 cze 2007, 15:08

W angielskich mediach ukazała się również informacja mówiąca o zainteresowaniu Atletico Madryt Franem Meridą. Od razu wszystkich uspokajam- włodarze klubu z Vicente Calderon mają zamiar tylko wypożyczyć naszego młodziana :wink: Decyzja w tej sprawie ma zostać podjęta wciągu dwóch tygodni :]

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 cze 2007, 19:03

RóżA pisze:wypożyczyć naszego młodziana

Fajnie to brzmi :lol: 8)

Reo-Cokera to chyba ulubieniec guru :P Naprawde nei wiem co w nim ludzie widza. Gosciu grał w tym seoznei taka padakę, ze nie mozna się dziwić, że ma szukac sobie nowego pracodawcy bedąc liderem druzyny, ktora broniła sie przed spadkiem. Oglądałem sporo spotkań Anglika i nigdy mi nie zaimponował, ogolnie środek pola to coś czego WH nie posiadał. Jesli patrzec na zestawienie środkowych pomocników Arsenalu to nie wiem gdzie tam nawet na siłe ktos moze wepchnąć Nigela.

Pojawił się nawet Zapater, miał naprawde świetny okres w tym seoznie, pozniej sporo osłabł i słuch o nim zaginął. Interesowała się wtedy nim Barcelona i chyba Real, a on sam grał bardzo dobrze. Kwota naprawde przesadzona, choć jakis potencjał posiada.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 04 cze 2007, 21:46

Podobno Arsenal jest bliski pozyskania reprezentanta Francji - obrońcy Auxerre. 24 letni obrońca [Bakary Sagna].
Na 2 stronach Arsenalu pojawiła sie informacja, ze Sagna już przeszedł do Arsenalu. Takie samo info pojawiło sie na transfery.info. :lol: Ale oni maja problemy z tłumaczeniem. Zresztą nie ma co w to wnikać.
Bask pisze:Na oficjalnej stronie przeczytałem, że Sagna mierzy 176 cm oraz waży 72 kg. Najprawdopodobniej więc jest lewym i/lub prawym obrońcą Wink
Sagna jest prawym obrońcą. :wink:

Szczerze mówiąc to nie widziałem go w akcji. Z tego co wiem został wybrany najlepszym prawym obrońca Ligue 1. Został także powołany na ostatnie mecze eliminacyjne ME 2008.

Jestem obojętnie nastawiony do tego transferu. Ponoć ma nas kosztować 6 milionów funtów. :roll: Ta pozycja akurat nie wymaga wzmocnienia.
RóżA pisze:W angielskich mediach ukazała się również informacja mówiąca o zainteresowaniu Atletico Madryt Franem Meridą.
Jeżeli Wenger wypożyczy go do Atletico, to będzie bardzo głupi ruch.
:roll: Wiele sobie nie pogra, poza tym La Liga... Tak młodego piłkarza lepiej przystosować do angielskiego stylu jeśli myśli sie o nim poważnie.

Potem może sie stać to samo co z Velą. Spodoba mu sie w Hiszpanii i zechce zostać.
Jarzinho pisze:Reo-Cokera to chyba ulubieniec guru Razz Naprawde nei wiem co w nim ludzie widza. Gosciu grał w tym seoznei taka padakę, ze nie mozna się dziwić, że ma szukac sobie nowego pracodawcy bedąc liderem druzyny, ktora broniła sie przed spadkiem.
Ja wiem jak grał w ubiegłym sezonie i na co go stać. :wink: Czy miał aż taki sam sezon? Zobacz na statystyki.

Nigel Reo-Coker 35 spotkań :arrow: odbiory-135(87.4%) podania 1,008 (78.0%).

Gilberto Silva 34 spotkań :arrow: odbiory -101(63.4%) podania - 1,907 (82.0%)

Michael Carrick 29 spotkań :arrow: odbiory -89(68.5%) podania -1,841 (83.4%)

Michael Essien 33 spotkań :arrow: odbiory 90(78.9%) podania 1,760 (85.8%).
Jarzinho pisze:
RóżA pisze: wypożyczyć naszego młodziana

Fajnie to brzmi :lol: 8)
Giorgos Efrem niedawno odszedł z rezerw Arsenalu do Rangersow na zasadzie wolnego transferu. Rangersi "kradną"... :cry:

Kyle Bartley jest bliski przejścia do Arsenalu. Jest młodym obrońcą Boltonu. :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 cze 2007, 21:52

guru pisze:Na 2 stronach Arsenalu pojawiła sie informacja, ze Sagna już przeszedł do Arsenalu. Takie samo info pojawiło sie na transfery.info.
na jedenj z tych stron osobiscie tłumaczysz :think: czyzbyś tez miał takowe problemy ? przecież w stanach mieszkasz ? :glass:
guru pisze:Jestem obojętnie nastawiony do tego transferu. Ponoć ma nas kosztować 6 milionów funtów. Rolling Eyes Ta pozycja akurat nie wymaga wzmocnienia.
własnie, ja też z radości nie skacze jak szalony. 6 mln to wcale nie tak mało, bo mówimy tu o funtach. Może ma możliwosci [na pewno ma, skoro dostał powołanie do kadry] ale raz, że drogo, dwa - że go nigdy nie widziałem, trzy - na prawej obrone mamy akurat komplet: Eboue w podstawie i Hoyte na zastępstwie.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 04 cze 2007, 22:22

fieldy pisze:na jedenj z tych stron osobiscie tłumaczysz Think czyzbyś tez miał takowe problemy ? przecież w stanach mieszkasz ? Okularki

Nie. Chodziło mi o arsenalking i kanonierzy.com

"The ideal thing would be for him to stay another year but that appears difficult."

"Idealnie byłoby, gdybyśmy zatrzymali Sagne jeszcze na rok, gdyż prezentuje wysoki poziom i przyda się drużynie, jednak muszę stwierdzić, że Bakari odszedl z klubu." - mówi Fernandez. (z kanonierzy.com)

A na king w ogóle napisali sobie jakąś historyjkę. :roll: źródło: The Sun- nic takiego sie dzisiaj nie pojawiło w tamtym serwisie. :lol:

Chłopaki z info tez sie nei popisali- "Idealnie by było gdybyśmy zatrzymali Sagne na kolejny sezon jednek odszedł on już z klubu"

Na tej stronie co ja przebywam, redaktor Arsen(e)al, który tłumaczył tego newsa niema "takowych problemów".

"Najlepiej dla niego byłoby, gdyby został na kolejny rok, ale wygląda na to, ze będzie to trudne do zrealizowania."- wersja naszego redaktora, która jest najbliższa prawdzie :wink:

własnie, ja też z radości nie skacze jak szalony. 6 mln to wcale nie tak mało, bo mówimy tu o funtach. Może ma możliwosci [na pewno ma, skoro dostał powołanie do kadry] ale raz, że drogo, dwa - że go nigdy nie widziałem, trzy - na prawej obrone mamy akurat komplet: Eboue w podstawie i Hoyte na zastępstwie.

Może być trudno podczas PNA, ale w sumie on aż tak długo nie trwa. :roll:

Awatar użytkownika
Danielinho90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Danielinho90 » 04 cze 2007, 22:55

Potem może sie stać to samo co z Velą. Spodoba mu sie w Hiszpanii i zechce zostać.
Mógłbyś opowiedzieć coś więcej o tej sytuacji??

George Jung
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 04 cze 2007, 23:01

Oficjalna strona Marsylli podała informacje o zaawansowanych rozmowach w sprawie Ribery'ego..... nie wiem za czym czeka Wenger, jeśli Ribery'ego zgarnie nam Bayern to Wengerowi można będzie "pogratulować". ale cóż , może wychodzi z założenia że jest np. Merida. po zatąpieniu Vieiry Fabregasem nic mnie już nie zdziwi.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 04 cze 2007, 23:02

Tylko, ze Ribery bedzie sporo kosztowal. Bayern ma pieniadze i chce je wydac. Arsenal tez pewnie ma, ale czy chce je wydac? Watpie. Arsene pewnie znajdzie kogos za nizsza cene. Tym bardziej, ze ma poki co kim grac z przodu.

A Bayern jak wiemy przebudowuje sklad. Dlatego uwazam, ze Ribery bedzie gral w Bayernie w przyszlym sezonie.

Chociaz w futbolu nigdy nic nie wiadomo :o

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 04 cze 2007, 23:10

Arsenal pieniądze ma, tylko problem w tym, ze Arsene nie lubi wydawać kasy. W sumie to dobrze, ale nie zawsze można skąpić, bądź sprowadzić zawodnika pokroju Ribery za niska cenę. :?

Z przodu? W jakim sensie? Jeżeli chodzi Ci o napastników, to tak. Ribery jest skrzydłowym, a tych brakuje w Arsenalu.

Ja znowu uważam, ze Bayern ma male szanse na sprowadzenie Francka. Bayern w przyszłym sezonie nie zagra w LM. Ribery pozostając w OM ma taka szanse, a o to głównie mu chodzi.

George Jung
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 04 cze 2007, 23:25

Tylko Mistyk kogo ma sprowadzić? Arsenal potrzebuje wzmocnień , ten sezon to wyrażnie pokazał, Manchester wydaje 35 mln funtów na 2 dzieciaków to Wenger może kupić 100 razy lepszego Ribery'ego i w porównaniu z Nanim i Andersonem i tak nie przepłaci. Inna sprawa że coś mi tu śmierdzi odejściem Henry'ego jeśli Ribery nie przyjdzie . Henry chce wzmocnien ( i słusznie) i Ribery jest pewnie na czele jego listy. jak na razie wydaliśmy 6 mln funtów na Sagna......

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 172

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 05 cze 2007, 8:49

guru pisze:Ja znowu uważam, ze Bayern ma male szanse na sprowadzenie Francka. Bayern w przyszłym sezonie nie zagra w LM. Ribery pozostając w OM ma taka szanse, a o to głównie mu chodzi.
Tak, ale Ribery wypowiedział się w ostatnim czasie (bodajże dla L'Equipe, która jest raczej poważną gazetą), że nie będzie mu przeszkadzać gra w P. UEFA :wink: Wiadomo, że Bayern po zbudowaniu silnej drużyny za rok będzie już grał w LM, więc ten argument nie jest aż tak mocny jakby się wydawało. No a poza tym, wszystko wskazuje na to, że jedyna kwestia do ustalenia to suma odstępnego, a zważywszy, że Bayern przeznaczył na transfery w tym sezonie 70 mln EUR, nie powinno być problemem zapłacić 25 czy nawet więcej mln EUR za Ribery'ego :wink:

Sprawa na pewno wyjaśni się do końca tygodnia - w piątek Bayern zamierza zaprezentować swoje nowe gwiazdy (na pewno Toniego).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”