FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 382

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 17 cze 2007, 23:26

Na koniec sezonu przygotowalem male podsumowanie gry naszych zawodnikow w przekroju calego 2007/2007. Jest to tylko moja opinia, kazdy ma prawo do innej, ale ja wlasnie tak widze/widzialem ten sezon. Bylismy najlepsza druzyna klubowa w zeszlym sezonie, najwazniejsi gracze pozostali na kolejny sezon, jednak gra zespolu byla calkiem inna niz przed rokiem. Moim zdaniem przyczyn slabszej gry w tym sezonie bylo kilka:
- przemeczenie po wyczerpujacym zeszlym roku oraz mundialu
- kontuzje
- terminarz
Byly jeszcze inne, ale te moim zdaniem wywarly najwiekszy wplyw na gre Barcelony w tym sezonie.

Przechodzac do konkretnych graczy:

Valdes - jeden z pewniejszych punktow w druzynie. Nie raz ratowal nam skore, jednak zdarzaly mu sie rowniez wpadki, jak chociazby pamietny mecz z Liverpool na Camp Nou. Wiekszych zastrzezen jednak do niego miec nie mozna.

Puyol - nasz kapitan zawsze zostawial serce na boisku, jednak nie zawsze byl pewny w swoich interwencjach.

Marquez - w zeszlym sezonie gral rewelacyjnie, razem z Puyolem byli filarem obrony zarowno w lidze jak i LM. Swietnie gral tez na mundialu, jednak na poczatku sezonu w Barcelonie gral slabo, zdarzalo mu sie popelniac glupie bledy. Pozniej lapal czesto kontuzje, byl przesuwany na pozycje DM`a, jednak wedlug mnie to wysiadl psychicznie w tym sezonie

Thuram - na poczatku gral ponizej oczekiwac, przez spory okres kontuzjowany, jednak w drugiej czesi sezonu stal sie graczem pierwszego skladu i w wiekszosci meczow zaprezentowal sie poprawnie.

Gio - to juz nie ten sam zawodnik co z zeszlego sezonu. Holender widocznie obnizyl loty.

Sylwinho - mial malo okazji, zeby sie wykazac, jednak zadnej za bardzo nie wykorzystal. Slabe sezon w wykonaniu Brazylijczyka.

Zambrotta - zawodnik, ktory na poczatku sezonu mial pewne klopoty z aklimatyzacja, jednak gdy juz sobie z nimi poradzil, gral dobrze. Zadowolony jestem z jego gry.

Belletti - zostal w klubie po tym jak zdobyl zwycieska bramke w finale LM, raczej jako uznanie za zaslugi. Myslal jednak, ze rozegra wiecej spotkan. Jego forma na poczatku sezonu byla rzeczywiscie znakomita, Włoch mogl za nim nosic recznik - jak to powiedzial Mentor :p, jednak pozniej kontuzja i dobra forma Zambrotty nie pozwolily na gre w zbyt wielu meczach.

Olequer - szczerze mowiac to nie chce za bardzo krytykowac naszego zawodnika, ale byl to slaby sezon w jego wykonaniu. Tak naprawde to zastanawiam sie co on robi w druzynie pokroju Barcelony. W ofensywie zadnego z niego pozytku, praktycznie nie przekrecza polowy boiska, gdy gra na boku. W defensywie niepewny. Naprawde nie wiem. Musi miec widocznie jakies specjalne wzgledy.

Motta - posypal sie psychicznie. Co tu duzo mowic - gral slabo.

Edimlson - jego forma przed meczem, byla jedna wielka zagadka. Przeplatal mecze dobre z gorszymi, z przewaga tych drugich.

Xavi - prawdziwy pracus na boisku, czesto musial wypelniac luke po DM`ie, swietny przeglad pola.

Deco - ktory przez caly sezon prezentowal zmienna forme. Zaliczyl jednak sporo asyst, ale i malo goli. Zlapal sporo niepotrzebnych kartek. Sredni sezon w jego wykonaniu.

Iniesta - po swietnym ubieglym sezonie, w tym sezonie gral rowniez dobrze. Gdy trzeba bylo gral rowniez na skrzydle, zastepujac Messiego.

Messi - nie schodzi w tym sezonie ponizej pewnego poziomu. Nasz bohater z GD. Szkoda, ze byl kontuzjowany w srodku sezonu. Wielkie brawa dla niego.

Ronaldinho – wielu mowi, ze jest wypalony, ze gra slabo itp. Ronaldinho jak sam przyznaje, jest zmeczony i nie gra tak, jak nas do tego przyzwyczail. Jednak ten „wypalony” zawodnik strzelil dla nas najwiecej bramek w tym sezonie, zaliczyl sporo asyst i byl jednym z najlepszych naszych graczy. Dzieki ci za ten sezon. Mam nadzieje, ze wroci na przyszly sezon wypoczety i bedzie gral jeszcze lepiej.

Eto`o - nasz czarnuch na poczatku sezonu byl wedlug mnie najlepszym pilkarzem w Europie, pozniej jednak nadezla kontuzja w meczu z erderem i dluga przerwa od pilki. Nad jego strata w tym sezonie ubolewam najbardziej, bo tam naprawde nie mielismy kim go zastapic. Po powrocie nie gral zle, biegal za dwoch, jednak zawodzila troche skutecznosc.

Giuly - slaby sezon francuza. Chyba nie ma juz zbyt wielkiej motywacji, swoja gra nie wnosil nic specjalnego.

Guddy - przychodzil jako zmiennik, przez spora czesc sezonu musial grac jako podstawowy gracz. Zdania co do niego sa podzielone. Wielu pewnie chcialoby, zeby gral tak jak Eto`o, ale to niestety nie jest mozliwe. Wedlug mnie zaliczyl sezon przecietny. Nie oczekiwalem od niego wiecej, bo juz przed sezonem nie bylem za bardzo przychylny temu transferowi.

Ezquerro - niewiele mozna powiedziec, wiekszosc sezonu siedzial na trybunach. Nie wiem, czy jest jeszcze sens kolejny sezon trzymac go tam.

Saviola - zostawal niechciany, pozniej swietna forma w kilku spotkaniach, przywrocil niektorym ludziom wiare w jego gre, jednak pozniej "osiadl" i nie mial zbyt wielu okazji sie zaprezentowac. Dostal szanse w meczu z Liverpoolem, jednak zmarnowal kilka dogodnych sytuacji. Po sezonie odchodzi.

Rijkard – ciesze sie, ze zostaje na kolejny sezon, jednak w tym roku byl czasami zagubiony i podejmowal w trakcie meczu bledne decyzje. Jego nowy asystent nie bardzo potrafil mu pomoc.

Wiem, ze ktos moze sie nie zgodzic z tym co napisalem, wiec zapraszam do komentowania i dyskusji.

Osobiscie uwazam, ze potrzebne sa wzmocnienia. Szczegolnie potrzebujemy lewego obroncy, chyba ze kupimy prawego to Zambro przejdzie na lewa (Alves :D), defensywnego pomocnika, bo w tym sezonie czesto musielismy grac bez niego, co wedlug mnie nie bylo dobre. Potrzebny tez jest srodkowy pomocnik i napastnik.

Mam nadzieje, ze w przyszlym sezonie odzyskamy swiezosc i znow powalczymy o najwieksze trofea.

Dzieki za sezon i za emocje :)

:beer:

Awatar użytkownika
Mundialito
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mundialito » 18 cze 2007, 11:55

na kolana

Eto cabron saluda campeon !!!!!!!!

2 wp, chyba wiadomo za co. // fieldy

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 18 cze 2007, 12:02

Mundialito pisze:na kolana

:roll:

Widac jaki wplyw na niektorych fanow Realu ma glupstwo wypowiedziane przez Canne pod wplywem emocji .

Ech :(

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 18 cze 2007, 12:10

Żenujące. Wygrywać też trzeba umieć.

KoperFCB
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KoperFCB » 18 cze 2007, 12:16

No cóż, wzmocnien potrzeba - niektórzy zawodnicy jakby stracili motywację do lepszej gry. Celem numero uno powinien być DM. W tym sezonie zawiedli i Motta i Edmil. Na zasilenie tej pozycji największe szanse ma Yaya Toure z Monaco. NIe widziałem jak gra więc na razie nie będe oceniał tego czy byłby to słuszny transfer czy nie. Jeśli chodzi o zmiennika na DMie, to mysle ze moglby zostac albo Edmil albo Motta.
Powinniśmy postarać się równiez o lewego obrońcę (Abidal jest juz chyba zaklepany) i środkowego - tu jest chyba 2 kandydatów - Andrade i Chivu. Lepszym wyborem byłby chyba Chivu, ale trzeba byłoby wydac dużą kase. No i chyba Inter jest juz blisko aby go pozyskac.
Powinien tez przyjsc srodkowy pomocnik - ja chciałbym Sneijdera albo Thiago. Ale zobaczymy co z tego wyjdzie. No i niech król Henryk przybywa :p .

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 18 cze 2007, 12:46

Morrow pisze:

Żenujące. Wygrywać też trzeba umieć.
Wypowiedzi z 3. maja 2006:
Mich@lG pisze:I po raz drugi z rzędu: Madrid carbon saluda el campeon!!
Janio pisze:I jeszcze coś dla odwiecznego rywala - drugi raz z rzędu: Madrid, cabron, saluda al campeon!!!
... Pewnie sporo jeszcze takich było...

Więc, sorry, ale nie rób z kibiców Barcy świętych, bo zachowujecie, zachowywaliście się w dużo bardziej żenujący sposób.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 18 cze 2007, 14:06

Nie jestem kibicem ani Barcelony ani Realu i szczerze mi wisiało kto dostanie mistrza. Wypowiadam się jako postronny obserwator.

Ale takie teksty jak ten, który przytoczyłem i które Ty przytoczyłeś są tak żałosne i tworzą tylko negatywny obraz kibiców jednej i drugiej drużyny.

Teksty kibiców Barcy i Eto'o po wygranych mistrzostwach były żenujące ale równie żenujące są teksty Cannavaro i kibiców Realu mu wtórujących a to "na kolana" jest już poniżej wszelkiej krytyki.

Czy jeśli Ciebie ktoś okrada to jesteś usprawiedliwionym kiedy Ty go okradasz? Niektóre teksty kibiców Barcy po zdobyciu tytułu były prymitywne aż do bólu ale to nie znaczy, że kibice Realu nie mogą być ponad tym i zamiast cieszyć się w cywilizowany sposób obrażają rywala.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 181

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 18 cze 2007, 14:13

Morrow pisze:Wypowiadam się jako postronny obserwator.Ale takie teksty jak ten, który przytoczyłem i które Ty przytoczyłeś są tak żałosne i tworzą tylko negatywny obraz kibiców jednej i drugiej drużyny.
Jako osoba również bezstronna, popieram w całej rozciągłości. Dodam jeszcze, że prowokuje to do kolejnych przejawów chamstwa ze strony czy jednych czy drugich, co jest zresztą symptomatyczne (niestety) dla piłki nożnej w ogólności, a potem ogląda się wybryki tzw. "kibiców" w różnych częściach świata.

Skoro jednak jesteśmy w temacie Barcy... - kibice blaugrany, nie martwcie się :wink: Czasami jeden sezon bez tytułu dobrze wpływa na drużynę jak i na kibiców - jedni i drudzy są wtedy bardziej głodni sukcesów :P

George Jung
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 18 cze 2007, 14:16

Yaya Toure.... na pewno ma talent, ma potencjał ale czy to jest piłkarz na pierwszy skład? wątpie . ten sezon pokazał jak ważną postacia jest dm, w poprzednim sezonie Edmil imponował w tym razem z Motta zawodzili. w tej chwili wymarzoną opcją jest De Rossi , na nastepnych miejscach są Gilberto Silva ( nie wiem czy jest brany pod uwagę w ogole ze wzgledu na wiek) i Sissoko choć mam tu mieszane uczucia.
wiadomo że są lepsze opcje ale transfery Essiena, Vieiry ( choć kto wie gdyby Barca mocno go chciała), Pouslena ( Barca nie zapłaci pieniędzy jakich będzie rządał prezes Sevilli) są mało prawdopodobne , żeby nie powiedzieć niemożliwe.

co do meczu Realu to niesmak pozostał. Reyes zasłużyl na czerwo . zachowanie piłkarzy Realu było skandaliczne, nieustanne komentowanie decyzji sędziego ( HALA GUTI) , a później jakies pieśni w kierunku Eto'o. Realowi i Capello należy pogratulować przede wszystkim znakomitego przygotowania fizycznego , pod tym wzgledem bili każdego na głowe.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 18 cze 2007, 14:32

antyrkomean pisze:Pouslena
Poulsen ma w kontrakcie klauzulę odejścia ustaloną na poziomie około 10 mln euro, więc nie trzeba rozmawiać z Del Nido. Jednak są chyba lepsze opcje i Blaugrana szuka innego DM.

Na podsumowanie sezonu będzie jeszcze czas :roll:

George Jung
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 18 cze 2007, 14:43

Bask jakie są lepsze opcje niż sprawdzony w lidze dm ? jest idealny moim zdaniem i jesli mozna go kupić za 10 mln euro to chyba nie kupią Toure za 15 mln.... pierwsze słysze o tej klauzuli. Poulsen za 10 mln, Abidal do 15 mln, Chivu za 15-20 mln i Henry za 20-25i jest pieknie. do tego w przypadku odejścia Guddy'ego jeszcze jeden napastnik , choć Iceman powinien zostać. out Saviola, Ezquerro, Motta lub Edmil , Beletti i Sylvinho, ewentualnie Oleguer choć on przez swoją wszechstronnosc i pogodzenie z ławka rezerwowywch powinien chyba zostać.

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 18 cze 2007, 17:42

He he Mam dzisiaj trochę rozśpiewany dzień, więc nieco zmodyfikowałem bardzo znaną piosenkę na potrzebę chwili, na otarcie łez fanatykom Barcy:

Ok, leci... (melodie chyba znacie):

Myślisz może, że więcej coś znaczysz

Obrazek

Bo masz Eto'o, R-dinho, i go:

Obrazek
Twoje miejsce w tabeli tłumaczy: 2
Zaliczone Nastic na pięć
Są tacy - to nie żart,

Obrazek

dla których jesteś wart

Mniej niż zero
Mniej niż zero
Mniej niż zero
Mniej niż zero

Ok, koniec.
Bez urazy, ale ta piosenka ma pewne przesłanie, które chciałbym, żeby zrozumieli pewni osobnicy... kiedyś nazywani dziećmi neostrady, którzy w ostatnim czasie nieco mnie rozsierdzili. To, że macie najlepszych zawodników na świecie, to że może i słusznie tak uważacie (wg mnie Eto'o jest naj, naj... ) nie czyni z Waszej drużyny tej najlepszej. I czasem klub z wielkimi kłopotami, jakby się wydawało bez formy może sięgnąć po najwyższe trofeum pokonując tych Waszych idoli. Po co więc ciągle atakować, nabijać itd. skoro wynik jest znany dopiero na końcu zawodów.

PS Podobał się nowy tekst!?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 cze 2007, 17:55

Cannavaro, to ten zaowdnik, ktory odstał Złotą Piłkę, a ogrywala go cała PD :?: To chyba ten sam... Co miał powiedzieć grał żenująca cały sezon, zachowywał sie zenujaca na boisku to i poza boiskiem nie mogło być inaczej. Szkoda, ale moze być zadowolony w SerieA zarzad kupował mecze jego klubu, a w PD Barca głupio traciła punkty, tylko mistrzostwa Hiszpanii mu sie nie odbierze(choć nigdy nic nie wiadomo).

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 18 cze 2007, 18:07

Zarzad Starej Damy nie kupowal spotkan.Nie kolporterujmy nieprawdziwych informacji.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 18 cze 2007, 18:11

Jarzinho pisze:Cannavaro, to ten zaowdnik, ktory odstał Złotą Piłkę, a ogrywala go cała PD :?: To chyba ten sam... Co miał powiedzieć grał żenująca cały sezon, zachowywał sie zenujaca na boisku to i poza boiskiem nie mogło być inaczej. Szkoda, ale moze być zadowolony w SerieA zarzad kupował mecze jego klubu, a w PD Barca głupio traciła punkty, tylko mistrzostwa Hiszpanii mu sie nie odbierze(choć nigdy nic nie wiadomo).
Dobra Jarzinho. Ciekawe czy czy taki złośliwy byłeś w stosunku do Eto'o gdy ten śpiewał ten tekst,odnosząc go do Królewskich. A wczoraj śpiewali kibice, a Canna tylko pod wpływem śpiewu fanów się podłączył. Nie wiem czy wyobrażasz sobie jak wielkie emocje towarzyszą takiej fecie...Mówi się czasami różne rzeczy.

Cannavaro ma za sobą słaby sezon. Ale dla mnie i tak wcześniej wielokrotnie pokazywał że jest świetnym obrońcą. I pisanie, że wcale nie jest dobry, nic nie osiągnął, bo w Juve była korupcja jest śmieszne. Myślisz że jakby wystawili bandę przeciętniaków to by wygrali Serie A? Nie. Oni by wygrali bez głupich pomysłów Moggiego. Właśnie dlatego, że w składzie mieli takich graczy jak Fabio.
Jarzinho pisze: a w PD Barca głupio traciła punkty, tylko mistrzostwa Hiszpanii mu sie nie odbierze(choć nigdy nic nie wiadomo)
Jarzinho pisze: Tylko niech Cannavaro uważa, żeby mu strzykawka nie wyleciała
Rozumiem. Frustracja.
Ostatnio zmieniony 18 cze 2007, 18:25 przez Cris7, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”