Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 280

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 23 cze 2007, 11:04

Jeżeli Wenger nie zakupi w tym okienku żadnego klasowego napastnika (tak, napastnika, o skrzydłowym już nie marzę :/ ) to całkowicie w niego zwątpię. Zresztą zrobiłem to już wczoraj :roll: .

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2406
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 cze 2007, 11:04

mistyk pisze:No i byc moze nie bedziecie mieli wyjscia i ponownie bedziecie musieli powitac Reyesa
Tylko Reyes nie chce grać w Anglii tylko w Hiszpanii.

Arsenal na pewno sprowadzi jeszcze przynajmniej jednego dobrego gracza. Napastnik będzie teraz niezbędny, pozostałe pozycje są obsadzone całkiem nieźle, choć jakiś obrońca by nie zaszkodził. Pomoc zdecydowanie jest najmocniejszą formacją Arsenalu i tu nie potrzeba już wzmocnień :]

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 cze 2007, 11:07

Pomoc, ale środkowa.
Przypominam, zę Hleb i Rosicky, którzy grają na skrzydle lepiej czują sie w środku pomocy.
Obrona ? Słychac ostatnio o wypożyczeniu Djourou i sprzedaniu Senderosa - wiec ta obrona też zbyt mocno obsadzona nie bedzie.
Atak - Robin, Ade, Theo i Bendtner. Mi wystarczy. Chciałbym, aby Bendtner grał dużo, Jak przyjdzie jakiś klasowy napastnik to Duńczysk sobie nie pogra i bedzie chciał odjsć. A talent ma przeogromny.
Co ja bede zrestzą mówił - wszyscy widzieli mecz Polska vs Bendtner.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 23 cze 2007, 11:13

fieldy pisze:Atak - Robin, Ade, Theo i Bendtner. Mi wystarczy. Chciałbym, aby Bendtner grał dużo, Jak przyjdzie jakiś klasowy napastnik to Duńczysk sobie nie pogra i bedzie chciał odjsć. A talent ma przeogromny.
fieldy, naprawdę uważasz że Nicklas będzie w stanie zastąpić Thierry'ego? Albo Adebayor? Potrzebny jest nam w tym momencie gracz z wyższej półki, gracz na którego polują największe kluby Europy... Tevez? El Nino? Pole manewru mamy naprawdę bardzo ograniczone :roll: .

Do tego obrońca. Przypominam, że Toure i Eboue w połowie sezonu wyruszają na podbój Afryki...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 cze 2007, 11:15

Zapomniałem o skrzydłowym :? Gra Arsenalu nawet i bez typowego lewego skrzydłowego wyglądała dobrze, ale coprawda to prawda, ktoś by się przydał. Niestety dobrych skrzydłowych do wyciągnięcia na rynku jest coraz mniej. Coś o tym wiem :roll: Z lewej strony oprócz Rosickiego i Hleba z tego co się orientuję może grywać też Robin :?: Wtedy przy pojawieniu się napastnika nie byłoby potrzeby szukać tego, czego na rynku za bardzo już nie ma...Ribery był ostatnim naprawdę łatwym do wyciągnięcia skrzydłowym odpowiedniego formatu.
fieldy pisze:Co ja bede zrestzą mówił - wszyscy widzieli mecz Polska vs Bendtner.
:lol: Myślisz, że jest to już zawodnik na pierwszy skład takiego klubu jak Arsenal :?: Może jest, ja go widziałem tylko w tym jednym meczu :P Uważma, że ktosna atak jest potrzebny.
fieldy pisze:Obrona ? Słychac ostatnio o wypożyczeniu Djourou i sprzedaniu Senderosa - wiec ta obrona też zbyt mocno obsadzona nie bedzie.
O odejściu Senderosa słyszałem, ale Djourou? :shock:
Ostatnio zmieniony 23 cze 2007, 11:16 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 23 cze 2007, 11:16

Mi sie wydaje, ze Wenger sam juz sie w tym wszystkim zagubil i tak naprawde nie wie co teraz zrobic. ODejscie Henry`ego to dla niego na pewno spory cios i teraz powinien odpowiednio zareagowac. Wybor sposrod dobrych pilkarzy, ktorzy chca odejsc jest coraz mniejszy. Arsenal jesli sie nie pospieszy moze miec male pole manewru, jesli chodzi o nowych graczy. Mowimy tutaj oczywiscie o graczach wartosciowych. Naprawde nie wiem jaka koncepcje ma Wenger, ale moze jeszcze nas wszystkich zaskoczy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 cze 2007, 11:27

RóżA pisze:fieldy, naprawdę uważasz że Nicklas będzie w stanie zastąpić Thierry'ego? Albo Adebayor?
Uwazam, ze nie ma w tej chwili piłkarza, który mógłby zastąpić Henry'ego.
Ale jak am wybierać z dwójki El Nino - Nicklas to wybieram Duńczyka.
Wiadomo, że nie bedzie podstawowym napastnikiem, chciałbym tylko, aby grał sporo. Nie musi grać 40 meczów w sezonie, 20 wystarczy. Jak na niego to będzie dość dużo. A i bedzie miał okazje, aby pokazać co potrafi.
RealFan pisze:Z lewej strony oprócz Rosickiego i Hleba z tego co się orientuję może grywać też Robin
Robin może grać na skrzydle, grał tak w Feyenoordzie, ale po co, jak teraz jest naszym najlepszym napastnikiem ? Na skrzydle mogą grać Hleb, Freddie i Theo [bo o prawym skrzydle mówimy]
RealFan pisze:O odejściu Senderosa słyszałem, ale Djourou?
Pojawiały sie informacje o wypożyczeniu go [nie o sprzedaniu] mam nadzieje, ze nic z tego nie wyjdzie. Bo PNA zabierza nam 2 obrońców, kontuzje pewnie kolejnych 2, do tego Sedneros odjedzie [prawdopodobnie] i zostaniemy z Gallasem i przesunietym Gilberto, który sie nie nadaje na stopera.
mistyk pisze:Mi sie wydaje, ze Wenger sam juz sie w tym wszystkim zagubil i tak naprawde nie wie co teraz zrobic. ODejscie Henry`ego to dla niego na pewno spory cios i teraz powinien odpowiednio zareagowac. Wybor sposrod dobrych pilkarzy, ktorzy chca odejsc jest coraz mniejszy. Arsenal jesli sie nie pospieszy moze miec male pole manewru, jesli chodzi o nowych graczy. Mowimy tutaj oczywiscie o graczach wartosciowych. Naprawde nie wiem jaka koncepcje ma Wenger, ale moze jeszcze nas wszystkich zaskoczy.
Problem w tym, ze jeśli chodzi o transfery to Dein miał pomysły, a nie Wenger, wiec jak Deina nie ma - transferów tez nie :?
Szczerze powiedziawszy watpię, aby udało nam sie ściagnąć piłkarza klasy światowej, na jakąkolwiek pozycje.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 23 cze 2007, 11:56

fieldy pisze: Ale jak am wybierać z dwójki El Nino - Nicklas to wybieram Duńczyka.
Tym bardziej, że Torres w tym sezonie nie zaszalał. Strzelił niewiele goli i praktycznie był cieniem tego zawodnika kilku poprzednich sezonów.
fieldy pisze: Robin może grać na skrzydle, grał tak w Feyenoordzie, ale po co, jak teraz jest naszym najlepszym napastnikiem ? Na skrzydle mogą grać Hleb, Freddie i Theo [bo o prawym skrzydle mówimy]
Ljungberg najprawdopodobniej podpisze nowy kontrakt, bo wyznał że chce grać w Arsenalu. Powróci po kontuzji i zobaczymy na co go będzie stać.

Szkoda tylko, że Yaya Toure odszedł do Barcelony. Fajnie byłoby go zobaczyć jak biega razem z bratem w jednym zespole. No to wczoraj Barcelona ,,sprzątnęła" Arsenalowi Toure i Henryego. Jeszcze pozostaje kwestia Babela, który może grać przecież jako lewy pomocnik albo napastnik. Zakup Ryana byłby dobrym posunięciem transferowym Arsenalu, chociaż mam wątpliwości czy poradziłby sobie w Anglii, bo poprzedni sezon w Ajaxie miał słaby, chociaż usprawiedliwia go trochę to, że występował na pozycji właśnie lewego pomocnika.

A właśnie jak sprawa wygląda z Reyesem? Do klubu już raczej nie powróci, Real go nie chce, więc musi wybrać inną opcje. Wiecie coś na ten temat?

Edyta czehera:

Chyba jednak nie ;)
Ostatnio zmieniony 23 cze 2007, 11:57 przez Lisek, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 cze 2007, 11:56

nabije posta pod postem, bo oficjalny komunikat należy osobno ogłosić !!

http://www.arsenal.com/article.asp?this ... erry+Henry

Titi w Barcelonie !!
Wszystkiego dobrego Titi !!

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 23 cze 2007, 12:14

Wszystkiego najlepszego Thierry! Gracz dzięki któremu zacząłem kibicować Kanonierom odchodzi...

fieldy pisze:Ale jak am wybierać z dwójki El Nino - Nicklas to wybieram Duńczyka.
Ale my potrzebujemy w tym momencie cracka, innej opcji nie widzę. Z samym Bendtnerem, Adebayorem, Robinem i Walcottem nic nie zdziałamy... najlepszym rozwiązaniem w tym momencie byłoby IMHO ściągnięcie do klubu Teveza. Jego aklimatyzacja w Anglii już się zakończyła, a do tego swoją grą przypomina Henry'ego :]

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 23 cze 2007, 12:17

fieldy pisze:Titi w Barcelonie !!
Trochę żal mi się zrobiło kibiców Arsenalu :( Odejście takiej legendy musi boleć :?

Coś dla was:

Pozdrawiam

musiałeś ? wzruszyłem się ;( // fieldy

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 cze 2007, 12:41

Tymczasem Henry potwierdzając wybór Barcelony stwierdził, że Wenger również niebawem opuści klub. Kto jak kto, ale Titi chyba ma sprawdzone informacje. Jeżeli tak się stanie to będzie to wyglądało tak jakby kapitan (Arsene) opuszczał tonący okręt.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 23 cze 2007, 12:45

To było do przewidzenia. Wengerowi cała sytuacja wymknęła się spod kontroli po prostu. Najpierw odszedł David Dein, później przespał zapowiadany przez siebie transfer (Ribery) a teraz klub opuścił Thierry... mało tego, jeżeli odejdzie Arsene, w ślad za nim pójdzie Fabregas i Bóg wie kto jeszcze...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 cze 2007, 12:58

To chyba stąd nazwisko Wengera na liście potencjalnych trenerów Realu :o
RóżA pisze:mało tego, jeżeli odejdzie Arsene, w ślad za nim pójdzie Fabregas i Bóg wie kto jeszcze...
Z Cesciem całkiem możliwe, ale on już to mówił wcześniej, że może odejść, jeśli odejdzie Wenger. Nie przypominam sobie podobnych deklaracji ze stony innych kluczowych dla Arsenalu piłkarzy. Jakby jednak nie patrzeć Arsenal zamiast się przed nowym sezonem zbroić, dąży do tego, aby za rok zagrać w PUEFA :roll: Przynajmniej jeśli potwierdzi się ta najbardziej pesymistyczna wersja o emigracji pewnych ludzi...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 cze 2007, 13:09

Jeżeli Wenger rzeczywiście odejdzie to niewykluczone, że właśnie do Realu a wraz z nim być może pójdzie Fabregas.

Jeszcze za wcześnie na wysnuwanie tak daleko idących wniosków (mercato dopiero będzie nabierać rozpędu), ale na dzień dzisiejszy wszystko zmierza w bardzo złym kierunku dla Arsenalu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”