Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 284

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2406
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 cze 2007, 12:34

Mówi się jednak też o Babelu. Nie wiadomo czy zamiast samego Teveza, który mógłby kosztować nawet 40 baniek Arsenal nie zdecyduje się na zakup Anelka + Babel. Przynajmniej osobiście rozważyłbym takie rozwiązanie. Holender jest w miarę wszechstronny i to niewątpliwie jest jego dużym plusem. Musimy poczekać. Tymi ostatnimi wypowiedziami Teveza nie ma co się jarać, bo podobnie komentował doniesienia o Realu czy Interze. O Argentyńczyka będzie jeszcze ostra walka, chyba że ktoś zrezygnuje :wink:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 26 cze 2007, 12:39

Babel mnie jakoś nie przekonuje. Może nie oglądam regularnie spotkań Ajaxu, ale wystarczy mi to co widziałem :P Ryan nie wyróżniał się jakoś specjalnie na tle swoich kolegów z drużyny, a czasem było nawet odwrotnie :roll: . Według mnie Jego transfer do Arsenalu jest kompletnie niepotrzebny :wink:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 26 cze 2007, 12:43

RóżA pisze:Babel mnie jakoś nie przekonuje. Może nie oglądam regularnie spotkań Ajaxu, ale wystarczy mi to co widziałem :P Ryan nie wyróżniał się jakoś specjalnie na tle swoich kolegów z drużyny, a czasem było nawet odwrotnie :roll: . Według mnie Jego transfer do Arsenalu jest kompletnie niepotrzebny :wink:
ale Robin gdy przychodził też nie był jakąś gwiazdą Feyenoordu. Dużo więcej od niego grał choćby Smolarek. A mimo to Van Persie jest dzisiaj jedną z największych gwiazd Arsenalu. Ryan jest podobny piłkarsko , dynamiczny , lewonożny , posiadający dobre zwody.
Poza tym warto zwrócić uwagę na jego charakter , myślę , że dużo nauczyłby się w Anglii.

A Tevez jest nasz :P . Kupcie sobie Anelkę :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 cze 2007, 12:50

Ja też nie chciałbym Babela, podobnie jak Róża uważam, ze jest on zbędny.
Jak kupimy 2 napastników, to któryś z naszych nie powącha w ogóle murawy.
Robin to pewniak do ataku. Ade, Bendtner i ten nowy beda walczyć o 2 miejsce. Gdy przyjdzie 2 - boje się, ze to Nicklas bedzie skreślony, czy też nie dostanie odpowiednio dużo szans na gre. A jest przecież jeszcze Tjeo, który powinien już w tym sezonie czesciej grać w ataku.
1 napastnik nam wystarczy. Czy to Anelka, czy Tevez, czy ktokolwiek inny - zaznaczając, ze musi coś sobą prezentować.
Skoro ma to być jakies konkretne wzmocnienie, to Babel raczej odpada.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 cze 2007, 12:52

Hmm...na pewno nie jest to pewniak, ale mi się podoba jego szybkość :] To jego spory atut. Nie jest też statyczny, nie trzyma się tylko pola karnego, potrafi zejść do boku, ma jako taki drybling i dość silny strzał. Jest to materiał na świetnego zawodnika i jest bardzo młody, zatem spełnia podstawowy warunek Wengera :lol:

Edit:
Diamen23 pisze:A Tevez jest nasz
Tevez jest nasz. Kupcie sobie Cassano :P
Ostatnio zmieniony 26 cze 2007, 12:54 przez Kluchman, łącznie zmieniany 2 razy.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 26 cze 2007, 12:53

Ale Babel to jest zawodnik , który może grać też na skrzydle. Za Babelem jako napastnikiem nie przepadam , bo ma strasznie słabą skuteczność. Lepiej gra kiedy Ten Cate wystawia go na skrzydle. Nie wiem w młodzieżówce grał na ataku , ale w Ajax gra albo za Hunterem , albo po lewej stronie , gdzie hasa jak sarna. Takim wysuniętym napastnikiem był jak miał 16 lat gdy wchodził do drużyny , za Koemana bodajże. :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 cze 2007, 12:56

Jego 'jako taki drybling' to jeden zwód, który bez przerwy uskutecznia :P Angielscy obrońcy szybko się połapią w tym i Ryan nie pogra za dużo IMO. Max co może z niego być do solidny rezerwowy nawet do jakiegoś solidnego klubu europejskiego. Kiedyś chyba nawet pisałem, że mógłby być rezerwowym w Barcelonie :think: Zbyt dużym wzmocnieniem Arsenalu (pierwszego składu) by raczej nie był a więc nie potrzebujecie go.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 cze 2007, 13:01

Mentor pisze:Jego 'jako taki drybling' to jeden zwód, który bez przerwy uskutecznia
Dlatego napisałem jako taki, a nie dobry :P Jest bardzo młody, może to jeszcze nadrobić, ale nadrabia przede wszystkim szybkością. Nie wiem czy jest to już teraz zawodnik na pierwszy skład takiego klubu jak Arsenal, ale Wenger na pewno wprowadziłby go dobrze :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 cze 2007, 13:51

RealFanie :P my mamy dosyć młodych i utalentowanych graczy. Stracilismy bardzo doświadczonego i kapitalnego gracza. Jeśli chcemy w ogóle pomarzyć o walce o jakiekolwiek trofeum [w nadchodzacym sezonie :!:] to musimy sprowadzić klasowego piłkarza, a nie kolejny, dobrze rokujący talent, bo tych już 3 w ostatnim czasie sprowadziliśmy. Silnego rezerwowego do ataku mamy, nazwya się Nicklas Bendtner i jest napastnikiem. Nie będzie on podstawowym graczem. Pewnie będzie grał w FA Cup, w kilku mecach ligowych, może także w Carling Cup, jednak nie będzie stałym partnerem w ataku Robina. Dlatego sprowadzenie Babela, ktory pełniłby podobną rolę uważam za starte pieniędzy i ... jakiejkolwiek nadziei na sukcesy w tym sezonie.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 cze 2007, 14:11

fieldusiu :P Nie sądzę, aby Babel był przymierzany tyle do ataku, co również (a nawet bardziej) do lewej strony boiska, gdzie brakuje wam jakiegoś gracza. Rosicky czy Hleb nie są skrzydłowymi, a Babel nawet kiedy gra w ataku, często pojawia się z boku boiska (podobnie jak Henry :o ) więc gra tam nie stanowiłaby dla niego problemu. Oczywiście nie mówie, że musicie go kupić, ale jest zawodnikiem warym przemyślenia właśnie w tym kontekście. Arsenal bądź co bądź się nim interesuje. Sam nie jest przekonany czy chce odchodzić z Ajxu. Możliwe, że jeszcze zostanie, ale jakby była konkretna oferta :roll: W końcu rozmowy o Maloudzie stanęły w miejscu po tym jak Aulas przedstawił swoje warunki. Jako napastnik przymierzany jest Anelka i pewnie ktoś jeszcze. Tevez coś marudzi, że jego priorytetem jest Inter :shock: Chyba, że macie jeszcze na celowniku jakiegoś ciekawego gracza :>

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 26 cze 2007, 17:25

Ciekawego gracza... problem polega na tym, że takowych już na rynku nie ma :P . A nawet jeżeli są, to są nie do wyrwania. Priorytetem powinien być Tevez. Anelka... kto wie, a nuż pod okiem Wengera powróci do swojej świetnej dyspozycji którą prezentował w ... Arsenalu :] Babelowi mówimy stanowcze nie, nawet jeżeli miałby do nas zawitać w roli skrzydłowego. Według mnie jest on po prostu za słaby.

Awatar użytkownika
piorun13
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piorun13 » 26 cze 2007, 18:29

Jesli po strzeleniu pierwszej bramki dla Barcy Henry pocaluje herb to peknie mi serce :pogrzeb:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 27 cze 2007, 0:41

Dzisiaj odbyła się oficjalna prezentacja Thierry'ego w Barcelonie. Dzisiaj dopiero to do mnie tak naprawdę dotarło. Właśnie wróciłem...

'My jesteśmy jednymi z miliona, On jest jeden na milion...'

;(

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 27 cze 2007, 0:47

calkiem fajna ta prezentacja byla. bylo widac ze henry byl w szoku i nie spodziewal sie takiego przyjecia. az mu pilka z wrazenia uciekla

ale nie placz - za 12 lat wenger wygra znowu lige majac w skladzie teo w.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 27 cze 2007, 2:15

RóżA pisze:Dzisiaj odbyła się oficjalna prezentacja Thierry'ego w Barcelonie. Dzisiaj dopiero to do mnie tak naprawdę dotarło. Właśnie wróciłem...

'My jesteśmy jednymi z miliona, On jest jeden na milion...'
Dla mnie osobiscie najlepszy pilkarz ostatnich lat wogole na swiecie...I choc osobiscie nie lubie Arsenalu zawsze mialem do Titiego ogromny szacunek i uznanie. Naprawde jest geniuszem
fieldy pisze:RealFanie Razz my mamy dosyć młodych i utalentowanych graczy
niestety Wenger obrał nieciekawa opcje dla Arsenalu...Kiedys SAF probowal w MU zrobic kopalnie talentow, zaczal sprowadzac mlodych, nieokrzesanych i slabo jeszcze rozwinietych graczy i probowal zdobyc lige takim skladem bo uwazal ze wzmocnien nie potrzebuje...Konczylo sie to niestety nieciekawie. W Arsenalu jest podobna sytuacja z tym ze nie wiem czy nie jest to tez podyktowane brakiem funduszy na transfery...Choc z drugiej strony sadze ze na rynku mozna znalezc naprawde solidnych zawodnikow za dosc niewielkie pieniadze

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”