Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 285

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 27 cze 2007, 11:58

Wszystko wskazuje na to, że Arsene w najbliższym czasie przedłuży kontrakt z Arsenalem. Ponoć któryś z Jego najbliższych znajomych (:roll:) dowiedział się, iż Wenger planuje prowadzić Arsenal do końca swojej przygody z profesjonalną piłką... z jednej strony to dobrze, ponieważ nie będzie to wyglądało na 'ucieczkę', ale z drugiej... zresztą nie ma co narzekać, trzeba ściągać Teveza :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2406
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 cze 2007, 11:59

Może Matuzalem albo Brandao z Shakhtara Donieck. Zdecydowanie warci uwagi gracze. Tylko znowu powstaje zasadnicze pytanie. Czy to już ten poziom? Chyba, że mają dość kasy np. na Teveza. O Anelce coś słyszałem, że może jednak zrezygnują z niego :roll:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 27 cze 2007, 12:02

RealFan pisze:Czy to już ten poziom?
Nam w tej chwili nie chodzi nawet o poziom, co o renomę. Coś a'la sprowadzenie Kaki do Realu :wink: Na Teveza kasa się znajdzie, mam przynajmniej taką nadzieję :P Anelka, jak już wcześniej pisałem, również byłby dobry, ale mimo wszystko priorytetem powinien być Argentyńczyk.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 cze 2007, 12:03

Mi się ta sytuacja podba, albo w jedną, albo w drugą. Najgorzej będzie jesli sytuacja stanie w martwym punkcie i nic nie bedzie wiadomo.
Albo niech odchodzi i będzie można szukac jego nastepcy, albo niech zostanie i szuka wzmocnień, bo te są potrzebne.
Skoro ma zostać, a wszystko na to wskazuje, dobrze, ze dzieje się to już teraz, nie ma na co czekać - najlepsi gracze już znaleźli pracodawców, jak bedziemy dalej czekac, to moze być za późno na jakiekolwiek powazne wzmocnienie. Nie wiem co z Tevezem, ale jeśli rzeczywiscie sam nie wie gdzie chce isc, to go wcale nie chce - po co piłkarz, który za rok będzie chciał odchodzić ? Już lepiej sprowadzić Anelke, bo jest duża szansa, że wtedy zakończy u nas kariere [bo pewnym jest, ze da sobie radę].

Babela nawet na skrzydło nie chce, bo po co ? Jest Freddie, jest Tomas, który w środku i tak grać nie bedzie, bo na tej pozycji sa inni. Od biedy jest także Diaby, który potrafi grać na lewym skrzydle [o dziwo :D] wiec Babel nie byłby żadnym wzmocnieniem na dzień dzisiejszy. Zresztą zdaje się, że i tak się nigdzie z Ajaxu nie rusza póki co.
Ostatnio zmieniony 27 cze 2007, 12:05 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 cze 2007, 12:04

RóżA pisze:Nam w tej chwili nie chodzi nawet o poziom, co o renomę. Coś a'la sprowadzenie Kaki do Realu
To może Tobie chodzi, bo tak poza Tevezem nie pojawiło się ostatnio jakieś głośne nazwisko na liście życzeń Arsenalu :wink:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 172

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 27 cze 2007, 12:15

fieldy pisze:Nie wiem co z Tevezem, ale jeśli rzeczywiscie sam nie wie gdzie chce isc, to go wcale nie chce - po co piłkarz, który za rok będzie chciał odchodzić ? Już lepiej sprowadzić Anelke, bo jest duża szansa, że wtedy zakończy u nas kariere [bo pewnym jest, ze da sobie radę].
Też mi się wydaje, że dla Arsenalu lepszy byłby Anelka, zwłaszcza, że jest on typową "szpicą", a chyba takiego piłkarza po odejściu Henry'ego Wam brakuje? Tevez to chyba nigdy nie będzie wiedział czego chce. W swoim czasie (jakieś 3-4 lata temu) również Bayern się o niego starał -przez rok trwały niekończące się negocjacje, już nawet wydawało się że wszystko jest dopięte na ostatni guzik, a tu nagle coś się odwidziało czy to Tevezowi czy jego klubowi. Poza tym uważam, że Tevez jest chyba troszkę przereklamowany (może kibice Premiership mają inne zdanie :wink: )

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 27 cze 2007, 12:19

RealFan pisze:To może Tobie chodzi, bo tak poza Tevezem nie pojawiło się ostatnio jakieś głośne nazwisko na liście życzeń Arsenalu
A czy widzisz w tej chwili jakieś inne wielkie nazwiska które mogłyby być łączone z Arsenalem? Był Trezeguet, był Eto'o, teraz jest Tevez. Jeszcze mało :roll: ?
fieldy pisze:po co piłkarz, który za rok będzie chciał odchodzić ?
Wszystko zapewne zależałoby od naszych wyników. A po przyjściu Carlosa te wyniki mogłyby być... ale już koniec z gdybaniem :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 cze 2007, 12:35

RóżA pisze:Był Trezeguet, był Eto'o, teraz jest Tevez
Dwóch odpadło, trzeci sam nie wie, czego chce.. Chciałbyś głośnego nazwiska, ale sam popatrz co się dzieje. Teraz pojawiają się gracze o mniejszej renomie (Anelka, który nie wiadomo czy jest brany na poważnie, ostatnio Babel, który chce jeszcze grać w Ajaxie). Teraz pojawił się Ogbuke z Lokomotivu Moskwa, o którym pierwszy raz słyszę, a może kosztować nawet 5 - 10 milionów funtów :shock: Oprócz tego młody pomocnik Aaron Ramsey. To pokazuje jaką ścieżką nadal chce podążać Arsenal, bo jeśli anonimowy (przynajmniej dla mnie) Ogbuke ma być następcą Henry'ego to... :roll: Największym wzmocnieniem Arsenalu może być...powrót Deina :] Wtedy powinny się pojawić jakieś ciekawe pomysły. Ja sugerowałem Matuzalema czy Brandao bo to są naprawdę dobrzy gracze. Nie wiem czy to już to, ale zdecydowanie to lepsza dla mnie opcja niż jakiś anonimowy Nigeryjczyk za sporo siana :roll:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 27 cze 2007, 12:43

Nazwiska które wymieniłeś pojawiały się już w zimowym okienku transferowym, a teraz prasa je po prostu odgrzebuje. Babelem Arsenal jest zainteresowany już prawie trzy lata, problem polega na tym, że nigdy nic oficjalnie nie zostało ogłoszone. Ogbuke miał być w zimie kolejną perełką Wengera, ale Lyn po kwocie jaką otrzymało za Obi Mikela trochę się rozbestwiło :lol:. O Anelce Wenger najprawdopodobniej myśli na serio, ale nie ma co się temu dziwić, wszyscy pamiętamy jak grał Francuz gdy był pod okiem Arsene'a :] Z tym, że ten transfer mógłby być zarówno strzałem w dziesiątkę jak i kompletnym niewypałem...

Powrót Deina jest wręcz niemożliwy. David obraził się na nasz zarząd i tu już nie ma przebacz. Nawet jeżeli Kroenke wykupiłby Arsenal to wątpię, aby Dein zmienił swoje zdanie :wink:
Ostatnio zmieniony 27 cze 2007, 13:02 przez RóżA, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 cze 2007, 12:44

Michał M pisze:dla Arsenalu lepszy byłby Anelka, zwłaszcza, że jest on typową "szpicą", a chyba takiego piłkarza po odejściu Henry'ego Wam brakuje?
Ani Henry ani Anelka nie są zawodnikami, których można określić mianem typowej szpicy. Takie określenie kojarzy mi się bardziej z zawodnikami typu Trezeguet, Inzaghi czy Klose. Henry czy Anelka potrafią dużo więcej niż grać na szpicy.
fieldy pisze:Babel nie byłby żadnym wzmocnieniem na dzień dzisiejszy.
Pilka.pl ma coraz większy problem z pozbyciem się go :/

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 172

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 27 cze 2007, 12:53

Mentor pisze:Ani Henry ani Anelka nie są zawodnikami, których można określić mianem typowej szpicy. Takie określenie kojarzy mi się bardziej z zawodnikami typu Trezeguet, Inzaghi czy Klose. Henry czy Anelka potrafią dużo więcej niż grać na szpicy.
Może się źle wyraziłem, powinienem powiedzieć "piłkarz, którzy może grać jako szpica" :wink: Zresztą bycie typową szpicą nie przeszkadza bardziej wszechstronnemu zawodnikowi pełnić innej roli, np. skrzydłowego czy cofniętego napastnika. Aha, i Klose wbrew pozorom też nie jest typową szpicą, może grać nieco cofnięty za innym środkowym napastnikiem. Inaczej zresztą Bayern nie kupowałby go do ataku z Tonim :P

Tak czy inaczej, uważam że Anelka byłby teraz najlepszym rozwiązaniem dla Arsenalu - zna ligę angielską, ma już odpowiednie doświadczenie i trochę w swojej karierze przeszedł. Jeszcze lepszy byłby np. Berbatow, ale on raczej jest nie do wyrwania :wink:

A no i jeszcze mam jednego kandytata -teraz po przejściu Klose do sprzedania jest Makaay. Wprawdzie nie spełnia on absolutnie kryteriów wiekowych Wengera, ale na środkowego jak najbardziej by się nadał :P No i drogi raczej nie będzie :p

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 28 cze 2007, 23:46

Z biegiem czasu nasze szanse na pozyskanie Teveza wzrastają :] Jeszcze kilka dni temu wydawało się, że Argentyńczyk dołączy do Interu, a dzisiaj Moratti powiedział, że Carlos do szczęścia im nie jest potrzebny. W sumie ma rację, Ibrahimovic, Adriano, Crespo, Cruz, Suazo... w wyścigu ciągle konkuruje z nami Manchester United oraz Real. O real się raczej nie martwię (gdyż tam również nie brakuje graczy o podobnej charakterystyce), gorzej ma się sprawa z Diabełkami... ale trzeba być dobrej myśli :wink:

Ponadto dzisiaj Freddie uciął wszelkie spekulacje mówiące o Jego odejściu. Nie ukrywam, że bardzo się cieszę z Jego decyzji. Może i nie ma pewnego miejsca w wyjściowej jedenastce, ale w obecnej sytuacji gracz z Jego doświadczeniem jest nam po prostu niezbędny.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 30 cze 2007, 13:40

RóżA pisze:Z biegiem czasu nasze szanse na pozyskanie Teveza wzrastają
Decyzja zapadnie po Copa America i mam nadzieję, że jednak zobaczymy Teveza w koszulce Arsenalu. Nie ma się co oszukiwać, że w chwili obecnej piłkarzy właśnie tej klasy, którzy jeszcze mogą zmienić klub jest bardzo mało (patrząc tylko na te realne transfery :D ). Wolałbym, żeby Wenger przenaczył wszystkie fundusze transferowe właśnie na niego, niż jeśli miałby to rozmieniać na drobne i kupić tego całego Babela czy Anelkę :roll: Jedno mocne uderzenie i będziemy w domu :P
RóżA pisze:Ponadto dzisiaj Freddie uciął wszelkie spekulacje mówiące o Jego odejściu
I chwała mu za to. Tylko totalny idiota chciałby się pozbyć takiego walczaka z drużyny. Do tego jeszcze jego ogromne doświadczenie, co w nadchodzącym sezonie będzie w naszej ekipie na wagę złota. Gdyby jeszcze tak kontuzje go umijały.
RóżA pisze:Powrót Deina jest wręcz niemożliwy. David obraził się na nasz zarząd i tu już nie ma przebacz. Nawet jeżeli Kroenke wykupiłby Arsenal to wątpię, aby Dein zmienił swoje zdanie
Ja bym tam jednak tak do końca nie przekreślał wszystkich szans na powrót Deina. Chyba obie strony widzą co się dzieje w klubie (a nie dzieje się najlepiej) i dojdą do wniosku do jakiego pewnie nie jeden z kibiców Arsenalu już doszedł, czyli że trzeba zebrać szyki, porzucić wszelkie animozje i razem pracować dla dobra ich ukochanego dziecka. Jak dla mnie sprawa jest oczywista, no ale poczekamy - zobaczymy.

Nadrabiam ostanio zaległości jeśli chodzi o Arsenal i gdziekoliwek człowiek nie wejdzie to można przeczytać opinie kibiców, którzy powoli skreślają Kanonierów z walki o mistrzostwo w następnym sezonie, wieszczą szybki koniec i to że teraz z roku na rok będzie już tylko gorzej. Niczego bym tak nie chciał, żeby Wenger poprowadził Arsenal po tytuł w kolejnych rozgrywkach :wink:

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 30 cze 2007, 14:49

RóżA pisze:O real się raczej nie martwię (gdyż tam również nie brakuje graczy o podobnej charakterystyce), gorzej ma się sprawa z Diabełkami... ale trzeba być dobrej myśli Wink
Bardziej bym sie martwil o Real. Tevez do nas nie pasuje...przynajmniej ja go nie widze jako diabla :]

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 02 lip 2007, 12:39

No i macie klasowego napastnika. Eduardo z chorwackiej kadry :lol: . Piłkarz jest z pochodzenia Brazylijczykiem i jest najskuteczniejszym piłkarzem eliminacji do ME.

Obrazek

24 latek podpisał 4-letni kontrakt.

Jeśli to ma być ten wielki transfer to gratuluje :idzze: . Piłkarz na pewno ciekawy , ale jakkolwiek dobry by był nie ma szans zastąpić Henry'ego. Ciekawe czy ten transfer wykluczy pozyskanie jakiegoś klasowego gracza czy właśnie Chorwat ma nim być.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”