AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 292

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 742

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 cze 2007, 22:30

Gilardino sie nie nadaje?? chlopie on ma 25 lat i wielki talent to bedzie drugi Inzaghi ten sezon mu nie wyszedl ale nie byl tragiczny trzeba rowniez uwzglednic slaba forme calego zespolu...Inzaghi jest nie oceniony na bardzo wazne spotkania...taki pilkarski James Bond z licencja na strzelanie...Milan to nie Real ze odda czlowieka ktory tak wiele daje klubowi i dotego nie przeszkadza to ze nie gra zawsze...Oliveira odchodzi to jest raczej pewne..mysle ze przyjdzie dwoch napastnikow ktos teraz i Pato w styczniu...jestem teraz zagranica i moj brat ma kolege z Porto Alegre i wczoraj wrocil z wakacji..pierwsze slowa ktore powiedzial do mojego brata(rowniez fana Milanu) ze Pato przejdzie do Milanu ... ponod duzo sie o tym mowilo w Porto Alegre..nie wiem ile to prawdy ale ponoc Leonardo negocjuje transfer...i dobrze chlopak ma talent a w Milanie mial by szanse grac bo w ataku nie ma wielu gwiazd
Ostatnio zmieniony 27 cze 2007, 22:36 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 27 cze 2007, 22:34

Mete pisze:Gilardino sie nie nadaje??chlopie on ma 25 lat i wielki talent to bedzie drugi Inzaghi ten sezon mu nie wyszedl ale nie byl tragiczny trzeba rowniez uwzglednic slaba forme calego zespolu...Inzaghi jest nie oceniony na bardzo wazne spotkania...taki pilkarski James Bond z licencja na strzelanie...
Ale bredzisz. Milan drugą rundę miał bardzo dobrą a Gila zagrał jeszcze słabiej niż w pierwszej. Co do jego talentu to ja bym się zbytnio nie łudził. Gra w Serie A od początku, to będzie jego 3 sezon w Milanie a 2 poprzednie miał średnie i przeciętne. Może zagrać lepiej ale na prawdę nie liczyłbym na nagłe przebudzenie i wielką gre.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 742

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 cze 2007, 22:43

w drugiej rundzie Milan gral dobrze ale nie tak jak w LM...Gilardino zagral pierwszy slaby sezon w Milanie choc 12 bramek to nie jest tragiczny bilans...po jednym slabym sezonie nie sprzedaje sie zawodnika ktory tyle strzelil bramek w Seria A...trzeba mu dac szanse i dac mu partnera takiego jak Szewa bo Gilardino z Inzaghim razem pasuja jak pies i kot...Oliveira to nie ta klasa zeby razem z Alberto grac w ataku a Ronaldo nie doszedl jeszcze do swojej optymalnej formy

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2445
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 cze 2007, 23:02

Nikt Gilardino nie sprzeda bo to by była głupota. To jest pewne. Gila zostanie w Milanie. Może nie jest w formie, jaką prezentował w Parmie, ale w każdej chwili może zacząć błyszczeć. To tykająca bomba zegarowa, prędzej czy później zacznie strzelać po 20 bramek w sezonie. A Oliveira? Ja bym go nie skreślał. Pokazał już, że umie grać. Musi tylko odzyskaćformę, a do tego potrzebne jest także zaufanie :wink:
mete pisze:Ronaldo nie doszedl jeszcze do swojej optymalnej formy
Może do niej dojść w każdej chwili. Już to pół sezonu w Mialnie miał niezłe, zatem teraz jak ze zdrowiem będzie wszystko w porządku powinien grać tylko lepiej :wink:

Czy potrzebny Wam jeszcze jakiś napastnik? Nie jest to konieczność. Można oczywiście kogoś sprowadzić, od przybytku głowa nie boli, ale też nic się nie stanie, jeśli nowego napastnika w Milanie nie zobaczymy.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 28 cze 2007, 10:56

RealFan pisze:Może nie jest w formie, jaką prezentował w Parmie, ale w każdej chwili może zacząć błyszczeć. To tykająca bomba zegarowa, prędzej czy później zacznie strzelać po 20 bramek w sezonie. A Oliveira? Ja bym go nie skreślał. Pokazał już, że umie grać. Musi tylko odzyskaćformę, a do tego potrzebne jest także zaufanie

Niby i tak, tylko zauważ że już 2 na 4 napastników potrzebuje zaufania.Dojdzie do tego Inzaghi, który końcówkę sezonu miał kapitalną, ale ma już swoje lata i Gapcio.Nprawdę to jest nie pewny zestaw atakowników.O ile Ronaldo jest dla mnie pewniakiem do gry, o tyle reszta jest troszkę szczerze mówiąc wymiennna.Wiadome Pippo to jest Pippo i do dokładania nogi nie potrzebuje zbyt wielkiej formy, więc jemu całkowicie można zaufać i pozostawić go.Gila to jest Gila, mimo iż nie ma formy od roku, to pamiętajmy, że już błyszczał w SA, co oznacza, że jak się wstrzeli to wróci do strzeleckiej formy z Parmy.Temu to potrzeba zaufania, tym bardziej po tak nieudanym sezonie.Ale naprawdę, Olivka musi odejść.To nie jest ten sam zawodnik co w Betisie, a jakoś mam dziwne wrażenie, że w Milanie na pewno się już nie odbuduje.Zresztą, Łysy obiecał napastnika i to takiego z prawdziwego zdarzenia, więc może on zastąpić tylko Oliviere z tej czwórki.Poczekajmy na koniec mercato, ale mam podobnie opinie jak zygy, że trzeba było wcześniej już chuchać na tych graczy, których
mieliśmy zamiar kupić.

Widzę, że nasza perełka Di Gennaro został wypożyczony do Bologny na jeden sezon.W zasadzie to dobrze, ale chłopak mógłby się ogrywać w SA, nie w SB :P.Po co będzie się uganiał za jakimś plebsem ?

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 28 cze 2007, 11:09

Wracając do Gili to trzeba pamiętać że w Parmie on był numerem jeden, drużyna grała pod niego tak żeby mógł strzelać a on to robił bo miał do tego okazje. W Milanie już tak nie jest i Alberto dobre mecze przeplata słabymi. Nie wymagam już żeby strzelał po 30 bramek w sezonie ( fajnie by było ) ale czasami jest w ogóle niewidoczny a to może martwić. To będzie jego 3 sezon w Milanie po długich wakacjach, zobaczymy jak mu pójdzie.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 28 cze 2007, 11:19

W tym roku wreszcie będzie miał optymalne wakacje, więc mam nadzieję, że dobrze przepracuje okres przygotowawczy.Co do gry w Parmie, była inna taktyka, ale z drugiej strony w Milanie ( w zależności od meczów - najczęściej jak grał Gila to tak ) jak i w Parmie system gry opierał się na 2 graczach w ataku.A przecież nawet jeśli nie był tym 'głównym' napastnikiem, to i tak miał swoje okazje, a mimo to ich nie strzelał.W LM to już całkiem katastrofa, przez 2 lata strzelił 2 gole, w tym jednego mu nie uznali.Nie powala na nogi.Trochę nie spełnia się ten piękny sen Gili.

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 28 cze 2007, 12:39

Dzsiiaj temat Pato podobno Leo tam pojechał i Porto allegre nie robi większych klopotów. Raczej to nie jest ten napastnik klasy światowej :D ale okej. Jeżeli go kupią to pewnie przyjdzie w styczniu lub kolejnym sezonie . Jeśli już teraz trafiłby do nas to byłoby to wielkie zaskoczenie ....

Capello aut czyli transfer Emersona staje sie powtórnie realny

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 cze 2007, 12:58

Jeśli faktycznie przyjdzie nowy napastnik "klasy światowej" to Oliveira pewnie będzie do odstrzału, ale na razie tego napastnika nie ma :P Ja tam wierzę w Ricardo bo kiedyś mi imponował swoją grą. Mam ndzieję, że powróci do formy. Jak nie w Milanie, to w innym klubie :wink:
peyter pisze:Capello aut czyli transfer Emersona staje sie powtórnie realny
Staje się i to jak najbardziej. Hiszpańska prasa podaje, że jest na wylocie i wydaje się to być całkiem prawdopodobne. Droga wolna Emerson. Zawsze cię szanowałem, ale nigdy nie pokochałem :P

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 28 cze 2007, 16:56

Galliani powiedział dziś że w Milanie będzie tylko jeden transfer. Ma być to napastnik tak jak była mowa wcześniej co ciekawe Łysy dodał że będzie to wielki napastnik. Mam nadzieje że nie robi z igieł wideł ;)
Drogba podobno trafił na naszą listę transferową i liczę że tutaj Milan dołoży wszelkich starań i zapłaci nawet te 36 mln bo warto :!: Tego typu napastnik jest nam potrzebny... nie jakiś Cassano.

Emerson :?: Jak najbardziej na tak.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 28 cze 2007, 17:09

ta. cheslea go odda na lajcie. adriano do was trafi i tak sie skonczy.

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 28 cze 2007, 17:29

Widać, że Milan potrzebuje silnego napastnika takim jak był kiedyś w ACM Szewa , no Drogba na tak ale 36 mln to chyba jednak troszke za duża kasa
Heniek poszedl za 24 ....

Cassano nie byłby zły napewno nie drogi i lige zna bardzo dobrze. Razem z Gila mogliby tworzyć świetny duet.

Broń Boże zeby nie był to Adriano !!!

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 cze 2007, 17:44

peyter pisze:Cassano nie byłby zły napewno nie drogi i lige zna bardzo dobrze.
Dajcie 3 bańki i jest Wasz :wink:
peyter pisze:Broń Boże zeby nie był to Adriano !!!
Kupcie go :pray: Inter przestanie nam próbować go wcisnąć za Diarrę :evil: :rozga: Tak jakby ciężko było pojąć, że Adriano nam potrzebny nie jest, a Diarra jak najbardziej :P Nawet jakby dawali Materaca to dla mnie nie mają z czym podchodzić :P Zatem panie Galliani kupuj pan Adriano :!:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 28 cze 2007, 17:58

Cassano to moim zdaniem niewychowany dzieciak ktory zaprzepascil swoj talent.Juz lepiej zostawic Oliveire i liczyc ze w nadchodzacym sezonie pokaze to z mysla o czym go kupowano.

zygy
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zygy » 28 cze 2007, 18:12

Galliani powiedział dziś że w Milanie będzie tylko jeden transfer. Ma być to napastnik tak jak była mowa wcześniej co ciekawe Łysy dodał że będzie to wielki napastnik. Mam nadzieje że nie robi z igieł wideł
Co do napastnika to jestem jak najbardziej za ale obawiam się że to tylko takie gadanie i że żadna gwiazda do nas nie dołączy tym bardziej jesli weżmie się pod uwagę nazwiska jakie pojawiają się w prasie.
Nie łudżmy się żaden Drogba czy Eto do nas nie dołączy jak nasi działacze nie chcę wyjść w oczach kibiców za niesłownych to powinni skoncentrować się na bardziej realnych celach jak Torres czy Tevez, których przyjście i tak nie będzie łatwe i trzeba będzie słono za to zapłacić.

Niepokoją mnie też że napastnik to nasz jedyny cel i że nie dołączy do nas nikt więcej.Dla mnie jest to zupełnie niezrozumiałe, gdyż ewidentnie widać że drużyna wymaga wzmocniej zarówno w obronie jak i w pomocy i szkoda że nasz zarząd tego nie widzi.Może nie trzeba nam w tych formacjach jakiś spektakularnych transferów ale na pewno nie zaszkodziło by sprowadzić ze 2obrońców(lewa strona i środek) i jakiegoś defensywnego pomocnika typu Emerson czy Motta.
Czy naprawdę aż takim wielkim wysiłkiem dla naszych działaczy jest wyłożenie tych 8-10mln euro na tego Emersona żeby mieć zabezpieczony środek pola i trochę odciążyć tego Pirlo w trudnych momentach?
Według mnie nie rozwiązuje też sprawy przesunięcie bardziej do tyłu Groucuffa, gdyż jest to zawodnik jeszcze bardzo młody i nie wiadomo czy sprawdzi się w nowej roli na boisku.A co będzie jeśli francuz się nie przestawi a my zostaniemy z ręką w nocniku?- przecież Milan nie ma czasu na eksperymenty.

Podobnie rzecz się ma z obroną i krew mnie zalewa jeśli ktoś mówi że nie wymaga ona wzmocnień.Ludzie przecież taki Maldini czy Cafu to nie zagrają więcej niż kilkaunastu meczów w sezonie.To samo się tyczy Simicia czy Favallego, którzy nie stanowią odpowiedniego wsparcia dla drużyny z ławki.Czyli zostajemy praktycznie z 4obrońcami z czego Jankulovski nie jest najpewniejszym punktem po lewej stronie, Nesta z każdym rokiem łapie coraz więcej kontuzji zaś Kaładze także gra gorzej niż jeszcze kilka lat temu i sam nie będzie w stanie uchronić Milan od utraty goli.
Gołym okiem widać że potrzebny jest na co najmniej jeszcze jeden solidny lewy obrońca oraz także przynajmniej jeden gracz na środek defensywy.

Nie wiem na co liczą nasi działacze ale trzeba sobie zadać pytanie o co my do licha mamy grać w przyszłym sezonie, bo jeśli zadowili nas pierwsza 4 w serie A to możemy nawet pozostać w tym skadzie co teraz ale z tego co słyszałem to Milan ma walczyć o Poczwórną Koronę tzw. "Wielki Szlem".Żeby osiągnąc ten cel to zespół wymaga wzmocnień, które niesety będą kosztować i to sporo, bo gdzieś około 60-70mln euro.Jesli Milan ma walczyć o najwyższe cele w nadchodzącym roku to Galliani i ska muszą wreszcie zrozumieć że po najmniejszej linii oporu i wiecznie żałując pieniądzy nie osiągną zamierzonego celu, bo nie łudżmy się drugi raz Ancelotti cudu nie dokona i nie wyciągnie nam z kapelusza 8-ego Pucharu Europy. Już w zeszłym roku widać było że zespół wymaga wzmocnień i silniejszej ławki rezerwowych i nie zmieni tego nawet fakt wygrania przez nas Ligi Mistrzów.

Spójżmy prawdzie w oczy, przecież Ancelotti dysponuję w tej chwili o wiele słabszą kadrą niż taki Inter czy nawet Juventus po planowanych wzmocnieniach że juz nie wspomnę o inncyh wielkich klubach zagranicznych.My tak naprawdę mamy tylko mocną pierwszą jedenastkę zaś brak jest nam odpowiedniej klasy zmienników, którzy wejdą z ławki i z powodzeniem zastąpią podstawowych graczy, to samo się tyczy także wielkiej luki w naszym ataku.A jak jeszcze czytam że Barca sprowadziła właśnie Abidala, Inter sięgnie być może po Chivu i Diarre, Juventus po Milito zaś my może skusimy się na Cassano za 4mln euro to narmalnie krew mnie zalewa.Po prostu żanada i byle tylko wydać jak najmniej.
To ile w takim razie nasi działacze chca wydać na transfery podczas tego okienka, niecałe 5mln euro? Przecież to jakaś kpina!
To ja się pytam gdzie są niby te 70mln euro z tytułu wygrania Champions League, gdzie są 42 mln za Szewczenke, gdzie są środki przeznaczone tylko na tegoroczne mercato?

Pozwolę sobie zamieścić niejako podsumowanie dotychczasowych działań czołowych 4włoskich klubów w tegorocznym mercato dokonane przez dziennikarzy jednego z włoskich portali internetowych-Calciomercato.it:

http://www.calciomercato.it/dettaglioNe ... hdnId=2425

Jak widać nie wygląda to na razie imponująco i niestety nie zanosi się żeby było lepiej tym bardziej jak się słyszy to co ma nam do powiedzienia Andrea Galliani na temat tegorocznych zakupów Milanu.
A i jeszcze jedno, wolałbym żeby łysy zamiast ciągle gadać w prasie o transferach Milanu(nie wiem po co on wkółko powtarza że chcemy kupić napastnika, przecież każdy kibic Milanu doskonale o tym wie i Galliani nie musi nam o tym ciągle przypominać),tylko na powaznie wziął się do roboty,bo czas ucieka, efektów jego pracy nie widać, zaś dobrych zawodników na rynku niestety w zastraszającym tempie ubywa.

ps.niedawno czytałem że Cassano był łączony z Napoli ale prezes tego kluby kategorycznie zaprzeczył i powiedział że ten zawodnik to tylko kłopoty przysparza i że jego klub go nie potrzebuje.
Czy w takim razie nie lepiej już kupić takiego Bianchiego(kosztuje koło 10mln euro) czy takiego Quagliarelle, którego Udinese puści za 18mln euro? Każdy z nich i tak lepszy, choć także i drozszy aniżeli Cassano.

pozdro

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”