VFL Wolfsburg (zbiorczy) - Strona 3

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Van der Vaart
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Van der Vaart » 05 lip 2007, 13:59

Co myślicie o transferach tej drużyny? Widać, że nowy szkoleniowiec tego klubu - Felix Magath chce gruntownie przebudować drużynę i jak na razie się mu to udaje. Szkoda, że odszedł Klimowicz, ale to była jedyna szansa VFL, aby na nim zarobić. Przyszli młodzi, których uważa się, za olbrzymie talenty. Liczę, że transfery Wolfsburga okażą się udane. Czy, jednak takowy można nazwać odejściem Hoflanda - kapitana tego drużyny? Z niewolnika nie ma pracownika, ale był to jeden z najlepszych graczy "Wilków". Teraz VFL sprowadził Ricardo Coste, który ma go zastąpić. Myślę, że to dobry wybór. Jeżeli, jednak transfery w Wolfsburgu nie wypalą, to mogą nawet spaść, czego im z całego serca nie życzę, bo bardzo lubię ten zespół.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 05 lip 2007, 14:02

Van der Vaart pisze:Co myślicie o transferach tej drużyny? Widać, że nowy szkoleniowiec tego klubu - Felix Magath chce gruntownie przebudować drużynę i jak na razie się mu to udaje. Szkoda, że odszedł Klimowicz, ale to była jedyna szansa VFL, aby na nim zarobić. Przyszli młodzi, których uważa się, za olbrzymie talenty. Liczę, że transfery Wolfsburga okażą się udane. Czy, jednak takowy można nazwać odejściem Hoflanda - kapitana tego drużyny? Z niewolnika nie ma pracownika, ale był to jeden z najlepszych graczy "Wilków". Teraz VFL sprowadził Ricardo Coste, który ma go zastąpić. Myślę, że to dobry wybór. Jeżeli, jednak transfery w Wolfsburgu nie wypalą, to mogą nawet spaść, czego im z całego serca nie życzę, bo bardzo lubię ten zespół.
Przeciętniak bez charakteru. Co roku ktoś z lepszych odchodzi, a przychodza same przeciętniaki. Nie wróżę nic dobrego i tyle.

Van der Vaart
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Van der Vaart » 05 lip 2007, 14:12

Ebi pisze:
Van der Vaart pisze:Co myślicie o transferach tej drużyny? Widać, że nowy szkoleniowiec tego klubu - Felix Magath chce gruntownie przebudować drużynę i jak na razie się mu to udaje. Szkoda, że odszedł Klimowicz, ale to była jedyna szansa VFL, aby na nim zarobić. Przyszli młodzi, których uważa się, za olbrzymie talenty. Liczę, że transfery Wolfsburga okażą się udane. Czy, jednak takowy można nazwać odejściem Hoflanda - kapitana tego drużyny? Z niewolnika nie ma pracownika, ale był to jeden z najlepszych graczy "Wilków". Teraz VFL sprowadził Ricardo Coste, który ma go zastąpić. Myślę, że to dobry wybór. Jeżeli, jednak transfery w Wolfsburgu nie wypalą, to mogą nawet spaść, czego im z całego serca nie życzę, bo bardzo lubię ten zespół.
Przeciętniak bez charakteru. Co roku ktoś z lepszych odchodzi, a przychodza same przeciętniaki. Nie wróżę nic dobrego i tyle.
W najbliższym sezonie, prawdopodobnie środek tabeli, ale myślę, że za rok czy dwa, ten zespół już powinien walczyć o grę w Pucharze UEFA, dzięki swoim transferom, których większość to młodzi piłkarze lub utalentowani. Powinni oni osiągnąc apogeum swoich umiejętności, tak jak już wyżej pisałem, za rok, dwa czy nawet trzy lata.
Ostatnio zmieniony 05 lip 2007, 14:13 przez Van der Vaart, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 05 lip 2007, 14:12

Magath się zawziął i powidział, że za parę sezonów chce walczyć z Wilkami o mistrzostwo. Ciekawe co z tego będzie. Narazie trzeba mu przyznać, że przeprowadził 3 bardzo rozsądne transfery. Pakiet z Cottbus- Radu i Munteanu za 5 mln i Costa z 4 mln. Jedyne czego tak naprawdę brakuje drużynie, oczywiście w tym stadium "rozwoju" to dobry drugi napastnik. Bo Boakye ani młody Amerykanin- Hill nie będą dobrym uzupełnieniem dla Rumuna. Chyba, że Felix bedzie wystawiać Marcelinho u boku Radu lub też zdecyduje się na grę 1 napastnikiem.
Cieżka będzie sytuacja Krzynówka, który ma teraz większą konkurencję w postaci Munteanu. Naprawdę cieżko będzie mu wywalczyc miejsce w składzie. Chyba, że Vlad będzie występował na prawej stronie, lub bardziej w środku jeśli będą Wilki grały jednym wysunietym napastnikiem.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 05 lip 2007, 14:51

Van der Vaart pisze:Co myślicie o transferach tej drużyny?
Mam niejasne wrażenie, że na razie więcej stracili niz zyskali - i ilościowo (co w sumie było oczywiste po tak beznadziejnym sezonie), ale tez i jakościowo (Klimowicz, Hanke, Sarpei). Wartościowe wzmocnienia w zasadzie 3 na razie - Costa, Radu i Munteanu. To chyba za mało na puchary? Zwłaszcza, że jak do tej pory to nie była drużyna, tylko jakiś zlepek zaciężnych, którzy przychodzili do Wolfsburga, żeby zarobić dobrą kasę, a sami się nie kwalifikowali do niezłych zespołów. No ale może Magath jakoś to ułoży - życze mu powodzenia :wink: Choć w czołówce BL wolę widzieć drużyny z tradycjami jak Werder, Dortmund czy nawet Norymberga niż nowobogacki Wolfsburg spoczywający na koncernie Volkswagena :]
Akarin pisze:Chyba, że Felix bedzie wystawiać Marcelinho u boku Radu lub też zdecyduje się na grę 1 napastnikiem.
Nie wiem, czy przypadkiem nie ustawi ataku Radu-Munteanu, a za nimi Marcelinho :?: No a Jacek będzie musiał popracować- jak wiadomo, Felix lubi reżim treningowy i jak Krzynówek się nie przyłoży, to skończy na ławie :wink:

Kaczormistrz
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 31 sty 2008, 14:49

chyba sprawdzi sie najgorszy scenariusz Jacka :/ Gilberto nadal jest pilkarzem Herthy a to blokuje transfer Krzynowka. Mam dziwne odczucie ze Niemcy specjalnie to robia z Jackiem przed Euro...

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 31 sty 2008, 15:22

Nie. Magath już taki jest. W ostatnim Kickerze, albo SportBild, omówiono sytuację VFL. Od początku swoich rządów Felix sprowadził już 17 piłkarzy do VFL. Dlatego nie dziwi mnie, że to oni grają. Poza tym drużyna Magatha to już drużyna międzynarodowa, sam Felix mówi, że wcale nie potrzebuje Niemców w swoim składzie.
Munteanu i Radu się nie sprawdzili jak na razie zupełni. Radu szczególnie, wiec już jest na wypożyczeniu w Stuttgarcie. Tam też będzie siedział i grzał ławę albo trybuny (po powrocie Cacau). Munteanu ma zostać wypożyczony do Auxerre. To zwiększa szansę Jacka na grę, choć jeszcze na swojej pozycji ma choćby Gentnera czy Santane.

Awatar użytkownika
Remik
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Remik » 01 lut 2008, 12:15

Kaczormistrz pisze:chyba sprawdzi sie najgorszy scenariusz Jacka Confused Gilberto nadal jest pilkarzem Herthy a to blokuje transfer Krzynowka. Mam dziwne odczucie ze Niemcy specjalnie to robia z Jackiem przed Euro...

Doszło jednak do transferu Gilberto do Totenhamu, ale Jacek juz tam raczej nie zagosci. W miejsce Brazylijczyka klub z Berlina pozyskał Rudiego Skacela z Southampton. Jedyna szansa teraz dla Jacka to powrót do Polski.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 01 lut 2008, 13:22

Zapomniałem wcześniej dodać Daniela Baiera i Marcela Schafera. Dwa duże talenty. Jednak bezpośredni konkurent Krzynówka, Vlad Munteanu, został wypożyczony do Auxerre. Tak więc Krzynówek będzie miał jednego konkurenta mniej.
Skalcel został wypożyczony z Southampton do końca sezonu z opcją transferu definitywnego po sezonie.

Van der Vaart
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Van der Vaart » 16 lut 2008, 21:17

No tam, Wolfsburg wczoraj wygrał o dziwo na wyjeździe z Schalke 04 Gelsenkirchen. Widać, że młode wilki Magatha zgrały się już dosyć ze sobą i teraz to procentuje. Runda jesienna bardzo słaba dla ekipy z Volksvagen Arena, wiosna z pewnością będzie lepsza.

No i ten Grafite. Niedoceniany przeze mnie snajper udowodnił swoją wartość grając dobrze i strzelając dwie bramki. Życzę mu jak najlepiej, dla mnie może w każdym meczu hat - tricki walić, tylko nie z HSV 8)

Chciałem właśnie się upewnić, ile za Grafite dał Wolfsburg, ale nie mogę nigdzie tego znaleźć :P Może, ktoś mi pomóc?]

PS. Akarin, Skacel o ile się nie mylę, został wypożyczony do Herthy, która w ostatnich dwóch spotkaniach, zaprezentowała całkiem niezłą jak na potencjał tego zespołu formę :lol:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 16 lut 2008, 21:23

Van der Vaart pisze:Może, ktoś mi pomóc?
z tego co pamiętam to jakieś 8 mln, albo 5 :P nie pamiętam dokładnie :wink:
Wczoraj Wilki zagrały dosyć przeciętnie, to Schalke może sobie pluć w brodę, ze nie wykorzystali swoich okazji. A mieli ich dużo. Kuranyi mógł sam ustrzelić 2 bramki w pierwszej połowie. Benaglio jednak daje radę. No a potem dwie klepy i obrona Niebieskich rozklepana. Nie powiem, że mnie to martwi, ze przegrali :wink: bo dalej mają 5 pkt do nas. A za bardzo mogliby sie rozkręcić. Niech w LM wygrywają, czego im z całego serca życzę- muszą nabić jeszcze pkt dla Niemiec w 5 Jahres Wertung :wink:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 18 lut 2008, 10:29

Akarin pisze:
Van der Vaart pisze:Może, ktoś mi pomóc?
z tego co pamiętam to jakieś 8 mln, albo 5
Osiem :wink:
Van der Vaart pisze:No tam, Wolfsburg wczoraj wygrał o dziwo na wyjeździe z Schalke 04 Gelsenkirchen.
No i gdzie ta "trzecia siła" Bundesligi - Wilki ją zjadły? :P Mówiłem, żeby nie szafować tym pojęciem :]

Van der Vaart
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Van der Vaart » 20 lut 2008, 11:14

Michał M pisze:No i gdzie ta "trzecia siła" Bundesligi - Wilki ją zjadły? :P Mówiłem, żeby nie szafować tym pojęciem :]
Nie żebym tu bronił Schalke, ale ta drużyna myślami bardziej była z pewnością już na mecz z Porto, niż jakimś tam Wolfsburgiem. Nie ma co ukrywać, taka szansa awansu do ćwierćfinału dla ekipy z Veltins Arena może się już nie powtórzyć w najbliższych kilku, a może i kilkudziestu latach. Tak więc spokojnie, walka o trzecie miejsce jeszcze sie nie skończyła, a dopiero zaczęła :D

bogo88
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bogo88 » 29 lut 2008, 10:16

Schalke raczej zagrało pod lige mistrzow i prowadzac 1:0 odpuscili mecz co sie zemscilo, a co do Wolfsburga to narazie jest jedna z lepszych druzyn w rundzie wiosennej, ograli w pucharze niemiec Schalke , HSV . W lidze Bielefeld, Duisburg, Schalke i remis z Herta.

Ogladalem mecz z HSV i musze przyznac ze Wolfsburg gral slabo, HSV brakowalo szczescia , ale w sporcie juz tak jest

Ja osobiscie ciesze sie ze Wilki sa teraz w polfinale, zeby tylko losowanie bylo dobre :) bo jest szansa na Puchar Uefa.

A co do skladu to nie powiedzialbym ze jest slaby lub zlepek zawodnikow niechcianych w innych klubach.

Bramkarz Benaglio wg. mnie jest bardzo dobry. Godnie zastapil Simona J.,
Brakuje w obronie jeszcze jednego klasowego obronce na miare Costy lub Hoflanda(bylego pilkarza), bo wg. mnie Simunek jest za mlody jeszcze, a Madlung to taki drugi Metzelder (sztywny pilkarz), no i jeszcze boczny prawy obronca by sie przydal
W pomocy powoli przydalby sie transfer dla Marcelinho, bo widac ze juz pod koniec mecza traci sily tak jak bylo w meczu z HSV, a to ze strzelil bramke to trzeba przyznac ze dostal idealna pilke, pod koniec notowal straty , gral na czas wolno holujac pilke ( wiem ze tak sie powinno grac ale moim zdaniem to raczej wynikalo z zmeczenia).
Napastnicy to jest najwieksza bolaczka Wolfsburga, niby jest Grafite ale nie ma dobrego partnera i według mnie lepiej by gral z nim Klimowicz niz Dzeko.

A co do Jacka to wydaje mi sie ze narazie bedzie jedynie zmiennikiem, bo niestety Magath ma juz swoja wizje skladu....

Van der Vaart
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Van der Vaart » 29 lut 2008, 14:14

bogo88 pisze:Schalke raczej zagrało pod lige mistrzow i prowadzac 1:0 odpuscili mecz co sie zemscilo, a co do Wolfsburga to narazie jest jedna z lepszych druzyn w rundzie wiosennej, ograli w pucharze niemiec Schalke , HSV . W lidze Bielefeld, Duisburg, Schalke i remis z Herta.[/qoute]

Trzeba grać dobrze przez cały sezon, a nie jedną rundę nieprawdaż? :spoko:
bogo88 pisze:Ogladalem mecz z HSV i musze przyznac ze Wolfsburg gral slabo, HSV brakowalo szczescia , ale w sporcie juz tak jest. Ja osobiscie ciesze sie ze Wilki sa teraz w polfinale, zeby tylko losowanie bylo dobre :) bo jest szansa na Puchar Uefa.
Racja, ale z taką grą, to co najwyżej Intertoto. :think:

bogo88 pisze:A co do skladu to nie powiedzialbym ze jest slaby lub zlepek zawodnikow niechcianych w innych klubach.
Dobry też nie jest :zgon:
bogo88 pisze: A co do Jacka to wydaje mi sie ze narazie bedzie jedynie zmiennikiem, bo niestety Magath ma juz swoja wizje
skladu....

Dobrze, żeby chociaż zmiennikiem był, bo ostatnio to tylko trybuny :rydzyk:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”