Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy) - Strona 52

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 lip 2007, 10:05

za 4 mln powinni go sprzedać bez mrugniecia okeim, zwłaszcza w tej sytuacji, gdy ich przyszłosć nie jest pewna. Gdy nie wiadomo do końca, czy ITI zostanie w klubie. Nawet jak Janczyk zostanie i będzie grał na przyzwoitym poziomie, to raczej watpliwe, aby ktoś powtórzył ta kwotę.
Choć może Legii kasy akurat teraz nie brakuje, Fabiański swoje kosztował. Może chcą zaryzykować i dać mu szanse w Polskiej Lidze.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 10 lip 2007, 10:59

Za 4 bańki to sprzedawać i nawet się długo nie zastanawiać. Trzeciak na Fabiańskim zrobił świetny interes, a opylenia Janczyka za taką kasę to byłby majstersztyk. Nie ma żadnej gwarancji, że w przyszłym sezonie będzie grał lepiej niż w poprzednim. Rok temu też w młodzieżówce grał dobrze, a w sezonie ligowym wiadomo, piach.

Awatar użytkownika
the hammers
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: the hammers » 10 lip 2007, 11:13

czeher pisze:Janczyk moze podizekowac chyba toszke Korzymowi czy Grosickiemu, ktorzy jezeli nie sa nawet odrobine lepsi to napewno rownorzadni
Janczyk jest z tej trojki najlepszy.Wystarczy popatrzec na statystyki z zeszlego sezonu gdzie Janczyk strzelil 4 gole a Korzym 2 :o .W nastepnym sezonie gralby w ataku Legii pierwsze skrzypce i z pozostalych zawodnikow dobieranoby mu partnera do ataku.Najlepiej zeby jednak poszedl do Arsenalu ktory sie nim podobno interesuje :think: .Tam potrzebuja takiego pilkarza.Niech sie nie pcha do rosji bo jak narazie to chyba zaden polski pilkarz nie zrobil tam furory.A na zachodzie to kto wie moze Dawid wyrosnie nam na gwiazde na europejska skale... :P

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 10 lip 2007, 11:17

the hammers pisze:Najlepiej zeby jednak poszedl do Arsenalu ktory sie nim podobno interesuje
Rok temu mowa było o L'pool albo Tottenhamie ale z tego co wiem to tylko mu się przyglądali. Jeśli to z Arsenalem to prawda to można by zrobić tak jak z Fabianem który uznał, że tutaj się wypromuje a potem wyjedzie. W końcu jak Wenger chce kogos mieć to go obserwuje i sprawdza czy robi postępy. Póki co trzymajmy kciuki za naszą kadrę u-20 żeby jakoś przeszła Albicelestes bo wtedy do walki o Dawida może się włączyć jeszcze ktoś inny.
the hammers pisze:Niech sie nie pcha do rosji bo jak narazie to chyba zaden polski pilkarz nie zrobil tam furory
Wg. mnie Jop, Gorawski czy Piechna talentem nie dorównują Dawidowi. Myslę, że kierunek Rosja to dobra droga. Liga mocna ale nie najlepsza, tam na pewno dostałby szansę ogrywania się. Nie to co w Anglii.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 lip 2007, 11:40

the hammers pisze:Janczyk jest z tej trojki najlepszy.
A po czym to wnosisz :?: Ogladajac runde wiosenna wg mnie najokazalej wypada Grosicki - a pozniej Korzym z lekka przewaga nad Janczykiem
the hammers pisze:Wystarczy popatrzec na statystyki z zeszlego sezonu gdzie Janczyk strzelil 4 gole a Korzym 2
Owszem wystarczy popatrzec na statystyki :!: Korzym jesienia nie gral zbyt duzo, dopiero wiosna dostawal wiecej szans na gre :!: poza tym piszesz o golch - to teraz uzmyslow to sobie ze w rundzie wiosennej Janczyk nie strzleil zadnej bramki :!: a Korzym 2 :!:
the hammers pisze:W nastepnym sezonie gralby w ataku Legii pierwsze skrzypce i z pozostalych zawodnikow dobieranoby mu partnera do ataku.
Chyba sobie kpisz :!: Zawodnik do ktorego dopierano by drugiego napastnika to racej Grzelak ale napewno nie Janczyk :!:
the hammers pisze:Najlepiej zeby jednak poszedl do Arsenalu ktory sie nim podobno interesuje Think .Tam potrzebuja takiego pilkarza
:o :o fieldy bedzie msitrostwo - macie nastepce Henriego :!:

Nie przeceniajcie zbytnio umiejetnosci Jaczyka - pilka mlodziezowa to jedno a seniorka to drugie - np jego wystepy w OE:!:

Na MS strzelil dwa gole i grzechy zostaly mu odpuszczne ale ile on mial nieudanych dryblingow :?:

Poza tym ilu bylo groczy po mistrzowtswa u20, sprowadzanych za dosc wysokie kwoty a potem ..... :arrow: np. Cavenaghi

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 10 lip 2007, 16:13

jakubbb pisze:Rosja to dobra droga.

a ja uważam wprost przeciwnie

jakubbb pisze: Liga mocna ale nie najlepsza, tam na pewno dostałby szansę ogrywania się

może i mocna ale dla mnie to wciąż liga dla piłkarskich emerytów z zachodu liczących na dobry i szybki zarobek plus liga dla brazylijczyków których wiedzą co to rękawiczki :P

jeśli Janczyk tam pójdzie to tylko by zrobić tzn. skok na kasę, rozwinąć sie tam rozwinie tak samo jak u nas w rodzimej lidze za to zarobi 4xtyle

jak dla mnie najlepsza liga do rozwoju dla młodych talentów z polski to liga holenderska, jak ma tak oborotnego menago to powinien sie wcisnąć do PSV albo do Ajaxu Heerenven czy AZ Alkmaar po 2-3 latach grałby w na pewno w silnej zachodniej lidze np. w Anglii czy Hiszpanii

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 lip 2007, 16:43

vakabayashi pisze:może i mocna ale dla mnie to wciąż liga dla piłkarskich emerytów z zachodu liczących na dobry i szybki zarobek plus liga dla brazylijczyków których wiedzą co to rękawiczki
Prosze cie napisz mi jacy to emeryci tam przychodza :pray:

Tymoschuk - 28 lat - liczaca postac swojej repry
Tekke - 29lat - ktorego chcialo kilka klubow z Laligi :o
Ricksen - 30lat
Pelizolli - 27lat
Owusu - Abeye (Arsenal) - 21lat
Kalinichenko - 28lat - wanza postac reprezentacji Ukrainy
Kovac - 28lat - Inter go chcial :roll:
Skrtel - 23lata - utalentowany obronca slowacki
Stranzl - 27lat - ma rpzkladzie bundesliga - reprezentant
Jiranek - 27;lta - serieA na rozkladzie - repm
Cavenahgi (w styczniu odszedl). Mozart, i mnostwo utalentowanych afrykanczykow czy mlodych reprezentantow Korei ale masz racje sami emeryci i rencisci :!:
Derlei, Maniche to tez dwa lata temu byli renciosci :roll:
vakabayashi pisze:jeśli Janczyk tam pójdzie to tylko by zrobić tzn. skok na kasę, rozwinąć sie tam rozwinie tak samo jak u nas w rodzimej lidze za to zarobi 4xtyle
Carvalho czy Vagner nie rozwineli sie w ogole w CSKA, graja tam od kilku lat i nawet do repry trafili :o

Czlowieku rosyjska liga to jedna z lepszych (nie liczac wspanialej trojki)

A w CSKA ma najlepsze perspektywy z tych zespolow ktore wyrazily chec na jegom osobe :!:
Klub nie obiega od cozlowki Europejskiej, w ataku jest tenbdecja stawiania na mlodziutkich zawodnikow, poza tym regularne wystepy w LM czy UEFA CSKA ma zapewnione
Ostatnio zmieniony 10 lip 2007, 17:07 przez czeher, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 10 lip 2007, 17:02

Do Wisły przeszedł dzisiaj Tomas Jirsak- reprezentant czeskiej młodzieżówki. Po podpisaniu kontraktu zawodnik uda się do Grobpetersdorf na zgrupowianie. Na czwartek przewidzanie jest spotkanie sparingowe w, którym w/w zawodnik zagra po raz pierwszy. Z nieoficjalnych źródeł wiadomo, że kosztował około 700 tys. euro (Pedja mogłeś go mieć za 30 mln :P ). Kontrakt potrwa pięć lat. No, i pierwsze jako takie wzmocnienie Wisełki w defensywie. Reprezentant czeskiej młodzieżówki- to brzmi obiecująco. Zobaczymy pod koniec lipca, gdy zacznie sie OE co ten grajek jest wart.
EDIT:Walnąłem błąd. vakabayashi masz racje. Nie wiem czemu sobie ubzdurałem, że to defensor. 8)
Ostatnio zmieniony 10 lip 2007, 17:18 przez jakubbb, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 10 lip 2007, 17:14

czeher pisze:Tymoschuk - 28 lat - liczaca postac swojej repry
Tekke - 29lat - ktorego chcialo kilka klubow z Laligi
Ricksen - 30lat
Pelizolli - 27lat
Owusu - Abeye (Arsenal) - 21lat
Kalinichenko - 28lat - wanza postac reprezentacji Ukrainy
Kovac - 28lat - Inter go chcial
Skrtel - 23lata - utalentowany obronca slowacki
Stranzl - 27lat - ma rpzkladzie bundesliga - reprezentant
Jiranek - 27;lta - serieA na rozkladzie - repm
Cavenahgi (w styczniu odszedl). Mozart, i mnostwo utalentowanych afrykanczykow ale masz racje sami emeryci i rencisci
Derlei, Maniche to tez dwa lata temu byli renciosci

który z nich w przeciągu ostatnich 2-3 lat był pośród kandydatów do zlotej piłki France Football :?:

Costinha, Maniche, Seitaridis kilku graczy tam sobie połamało kariery

czeher pisze:Carvalho czy Vagner nie rozwineli sie w ogole w CSKA, graja tam od kilku lat i nawet do repry trafili

myślisz ze jakby powołano Ronadlo, Ronaldinho Kake to Dunga powołałby tych graczy których wymieniłeś :?:

czeher pisze:Czlowieku rosyjska liga to jedna z lepszych (nie liczac wspanialej trojki)
to dobra liga, lepsza od polskiej ale specyficzna i wielu graczom nie odpowiada a i wielu po tym czego sie tam nauczyło nie bardzo sobie radzi na zachodzie np. Syczew, Jiří Jarošík

Janczyk tam to zły bardzo zły pomysł

czeher pisze:A w CSKA ma najlepsze perspektywy z tych zespolow ktore wyrazily chec na jegom osobe

ja tego nie neguje tylko jakie perspektywy ma tam Janczyk, małe bardzo małe, akurat CSKA nie słynie z szkolenia talentów jak np. Ajax

czeher pisze:Klub nie obiega od cozlowki Europejskiej, w ataku jest tenbdecja stawiania na mlodziutkich zawodnikow, poza tym regularne wystepy w LM czy UEFA CSKA ma zapewnione
ok po jakimś czasie ale wg. mnie za nim sie tam zakilmatyzuje na tyle zeby poznać kraj, lige sposób gry CSKA zakupi 3 na jego pozycję

jakubbb pisze:wzmocnienie Wisełki w defensywie

od kiedy to on gra w defensywie :?: przecież to środkowy pomocnik :!:

jakubbb pisze:Pedja mogłeś go mieć za 30 mln
a co brałeś udział w transferze że wiesz ile Real zapłacił :?:
jak narazie to tylko FC Porto podało kwote nikt z Realu jej nie potwierdził

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 lip 2007, 18:57

vakabayashi pisze:który z nich w przeciągu ostatnich 2-3 lat był pośród kandydatów do zlotej piłki France Football
A powiedz mi co to za wyznacznik :?: Jezeli w jakies lidze nie ma kandydatow do FF oznacza, ze jest to liga emerytow :?:
vakabayashi pisze:Costinha, Maniche, Seitaridis kilku graczy tam sobie połamało kariery
vakabayashi pisze:to dobra liga, lepsza od polskiej ale specyficzna i wielu graczom nie odpowiada
Jak kazda liga ma swoje plusy i minusy, jak i nie odpowiada niekotrym gracza, nic w tym dziwnego :!:
Poparzt na takie powiedzonka :arrow: Chcesz zniszczyc hiszpana, to karz mu gra w SerieA :!:
Zas pilkarz z SerieA rowniez niezbyt dobrze radzi soebie w lalidze
Taki Morientes rowniez omalo co nie polamalby sobie kariery w Liverpoolu, A Sheva w Chelsea

vakabayashi pisze:myślisz ze jakby powołano Ronadlo, Ronaldinho Kake to Dunga powołałby tych graczy których wymieniłeś
Ja nie mwlie o aktualnym stanie rzeczy :!: Oni byli powolywani regularnie od momentu keidy to selekcjonerem jest Dunga, razem z Kaka czy Ronniem a Ronaldo to nie gral od mundialu i pewnie juz nie zagra
Carvalho mogl nawet zostac znaczaca postaia tej repry bowiem ma papiery na gre ale wsyztsko pokrzyzowala przewkleekla kontuzja, zdaje sie od zimy :!: I dalej nie rga
vakabayashi pisze:wielu po tym czego sie tam nauczyło nie bardzo sobie radzi na zachodzie np. Syczew, Jiří Jarošík
Haaa, ladnie tutaj zonglujesz faktami, powiedz mi dlaczego nie wymieniles duzo blizszego ci anizeli tych ktorych wymienils Kierzakova :> czyzby nie wiele wyniosl z ligi i w Sevilli gral fatalnie nie strzelajac waznych bramek :? :> w ogole ich nie strzelajac :?: A co by nie bylo konkurencje tam ma :!:
A dwojka ktora wymieniles to zostala rzucona na gleboka wode, bowiem Syczem bardzo mlody grywal w OM caly czas trapily go kontuzje i nadal nie moze dosc do siebie, nawet w Loko
Jarosik trudno zeby w Chelsea gral :? ale w Celticu juz sobie jako tako radzi

vakabayashi pisze:ja tego nie neguje tylko jakie perspektywy ma tam Janczyk, małe bardzo małe, akurat CSKA nie słynie z szkolenia talentów jak np. Ajax
Powiedz mi dlaczego male :!: wbrew temu co piszesz CSKA bardzo dobrze pracuje z mlodymi, owszem nie mzona tego postawic rownorzdnie z Ajaksem, ktory ma najlepsza szkolek
Jednak popatrz sobie na kadre CSKA jest tam wiele mlodych graczy, niekotrzy mimo mlodego wieku sa tam juz dosc dlugi czas a i wychowankow nie brakuje
kadra stanowi graczy glwonie z rocznikow 82-88

Kod: Zaznacz cały

Burmistrow - 89
Bracia Berezuccy - od kilku lat graja 82
Akinfiejew 86 - od kilku lat podstawowy bramakrz 
Odiah - 83
Taranow - 86
Grigierov, Gorelov 85 
Caner - 88
Dudu - 83
Zhirkov - 83 
Carvalho - 83 
Krasic - 84
Ramon - 88
Vagner - 84
Jo - 87
Tikhonow - 88 
A nastarsi z tego grona ktore wymienilem graja juz w CSKA dosc dlugo i sa znaczacymi postaciami :!: Wiec nie mow ze nie pracuja z mlodzeza bowiem ok75% kadry to mlodzi gracze :!:
vakabayashi pisze:ok po jakimś czasie ale wg. mnie za nim sie tam zakilmatyzuje na tyle zeby poznać kraj, lige sposób gry CSKA zakupi 3 na jego pozycję
Tam nie ma duzej rotacji :!: Od kilku sezonow graja prawie ze neizmienionym skaldem a jezeli juz to wlasnie sciagaja mlodych typu Caner, Ramon – mlodsi od Janczyka :!:

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 12 lip 2007, 10:21

czeher powoli mnie przekonujesz nie będe się spierał bo widze ze chyba siedzisz w lidze rosyjskiej :)

czeher pisze:Haaa, ladnie tutaj zonglujesz faktami, powiedz mi dlaczego nie wymieniles duzo blizszego ci anizeli tych ktorych wymienils Kierzakova
akurat o nim zapomniałem :oops: przyznaje ze akurat on to dobry transfer

ale :!: :arrow:

Janczyk do Rosji to zły pomysł i tego bede bronił o ile udowodniłeś mi ze nie chodzi tu o poziom, CSKA, lige itp. to dalej twierdze ze to nie jest najlepszy wybór dla niego ponieważ jest po prostu za młody na eskapade do Rosji, nie wiadomo czy jest tak silny mentalnie zeby tam sobie poradzić

choć życze mu jak najlepiej

czeher grasz lige rosyjską u buków :?: skąd tak dużo wiesz o tamtejszej lidze :?:

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 12 lip 2007, 15:32

vakabayashi pisze:Janczyk do Rosji to zły pomysł

rowniez tak uwazam, co jak co ale watpie zeby wygryzl ze skladu Jo lub Love'a

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 12 lip 2007, 22:18

Dawid Janczyk w CSKA, potwierdził to dzisiaj w telewizji Mirosław Trzeciak. Oprócz moskiewskiej drużyny pozyskaniem naszego piłkarza były zainteresowane m.in Atletico i Liverpool. Ponadto Trzeciak zaznaczył, że kwota transferu nie wyniosła 4.2 mln euro. Na razie transakcja jest tajemnicą handlową.
boskigonzo pisze:rowniez tak uwazam, co jak co ale watpie zeby wygryzl ze skladu Jo
Z całym szacunkiem do Jo ale na MŚ grał piach w przeciwieństwie do Dawida. Ale jednak trzeba przyznać, że od momentu startu Premier Ligi strzelił już 6 goli.

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 79

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 12 lip 2007, 22:22

jakubbb pisze:Z całym szacunkiem do Jo ale na MŚ grał piach w przeciwieństwie do Dawida

ale i tak jest lepszy. janczyk gral piach prawie caly sezon a Jo to niezwykle utalentowany zawodnik. moim zdaniem dawid skonczy jak skonczylo juz wielu polakow. powinien przejsc do klubu pokroju wolfsburga albo sieny.

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 12 lip 2007, 22:32

TS borys IFC pisze:ale i tak jest lepszy. janczyk gral piach prawie caly sezon a Jo to niezwykle utalentowany zawodnik. moim zdaniem dawid skonczy jak skonczylo juz wielu polakow. powinien przejsc do klubu pokroju wolfsburga albo sieny.
Przecież dobrze wiem, że jest lepszy ale tylko wspomniałem, że Dawid przynajmniej na MŚ coś pokazał w przeciwnieństwie do Jo. Pochwaliłem również Jo za bardzo dobry start w Premier Lidze.
TS borys IFC pisze:moim zdaniem dawid skonczy jak skonczylo juz wielu polakow
Zauważ, że taki np. Niedzielan szedł do ligi mniej więcej porównywalnej z rosyjską ale do słabego klubu, natomiast Dawid idzie do najlepszej drużyny z wielkimi ambicjami. Do drużyny która wie co to Liga Mistrzów i trumf w pucharz UEFA. NEC nawet nie powąchało tego zapachu.
TS borys IFC pisze:powinien przejsc do klubu pokroju wolfsburga albo sieny.
To by była załamka na maxa. Od razu ławka bo tam Polak musi być lepszy od Niemca i to zdecydowanie. Poza tym Wolfsburg ciągle broni sie przed spadkiem. Co do Sieny to Rasiak tam poszedł i...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”