FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 434

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2418
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 lip 2007, 11:53

10 mln to suma, za którą można kupić np. Drenthe jeśli zdecyduje się na transfer. Grosze :> Te 10 mln to już jest większość transferu Abidala do Barcelony, połowa Milito, Większość Jajowatego, 1/3 Pepe :lol: itd.Poza tym Baptista nie jest w Realu aż tak bardzo potrzebny. Chętnie byśmy go gdzieś opchnęli, więc dlaczego nie może posłużyć jako obniżenie ceny za Quaresmę? :>

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 13 lip 2007, 11:55

Mentor pisze:Może chodzi o to, że Real nie chce już Baptisty Łypiący

dobra ale mozna go opchnac komu innemu(chetni sie na pewno znajda) a nie dawac 15mln i jeszcze julio za quaresme. bo takie rozwiazanie byloby bezsensowne. quaresma to swietny gracz ale juz raz byl w hiszpanii i sie nie sprawdzil wiem byl wtedy mlody ale zawsze trzeba miec na uwadze to ze taka historia sie moze powtorzyc.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 lip 2007, 11:59

Czyli lepiej dać 25 czy 30 mln za Quaresmę, a Julio opylić gdzieś indziej za 10 mln max, bo nikt więcej nie chce dać :?: W zasadzie to najwyższą konkretną ofertę złożył jak dotąd Schakhtar - jakieś 5 mln :P Więc co się bardziej opłaca? Wymiana z dopłatą czy operacje osobne :>

Awatar użytkownika
Siemanesko
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Siemanesko » 13 lip 2007, 11:59

Mentor pisze:Pepe - 30 mln
Quaresma - 25 mln?
A mi się wydaje to całkiem możliwe. Jakby do tego doszło to koniec końców Real miałby naprawdę udane okienko transferowe. Gdyby nie Henry to porównywalne z Barcą. Jednak zawsze byłem zdania, że transfer jest udany nie ze względu na nazwisko a na przydatność dla zespołu. W tym miejscu wydaje mi się, że akurat Barca i Real są na równo.

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 13 lip 2007, 12:01

najlepiej zostawic bestie i kupic ricardo za 25. jesli zas bestia jest w realu niechciany (a spokojnie moznaby oddac reyesa i zostawic baptiste) to niech zarzad sprzeda go za jakas rozsadna cene. byli gotowi dac za pepe 30mln to niech postaraja sie i w 2 str i wyciagna duza kase za baptiste.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 lip 2007, 12:03

Kuźwa, ale po co nam Baptista, jak my już mamy pięciu graczy na jego pozycję :!: A jak chcesz go drożej sprzedać, kiedy napisałem Ci kto jak dotąd złożył ofertę i ile?

Akurat Reyes jest o wiele bardziej potrzebny niż Julio.

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 13 lip 2007, 12:06

okienko dopiero sie rozpoczelo. i chetni na julio by sie znalezli nie boj sie. to jest swietny pilkarz i mysle ze za jakies 13-15mln moznaby go opchnac. jest kilka klubow ktore potrzebuja napadziora. milan, atletico itp.
RealFan pisze:Akurat Reyes jest o wiele bardziej potrzebny niż Julio.
mysle ze swoje pierwsze sezony w realu mieli podobne. poza tym julio tez gral w pomocy wiec jak dla mnie nie ma roznicy ktory zostanie. tylko dlatego ze nam zapewnil mistrzostwo, reyes nie moze miec statusu boga.
Ostatnio zmieniony 13 lip 2007, 12:15 przez TS borys IFC, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 13 lip 2007, 12:08

Siemanesko pisze:
Jednak zawsze byłem zdania, że transfer jest udany nie ze względu na nazwisko a na przydatność dla zespołu. W tym miejscu wydaje mi się, że akurat Barca i Real są na równo.
Co tam Henry - Real ma teraz Saviole. Takze wydaje mi sie, ze na chwile obecna to Real jest z przodu jesli chodzi o transfery.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 13 lip 2007, 13:58

Siemanesko pisze:W tym miejscu wydaje mi się, że akurat Barca i Real są na równo.

Hmmmm, jeśli wcześniej piszesz tak:
Siemanesko pisze:ednak zawsze byłem zdania, że transfer jest udany nie ze względu na nazwisko a na przydatność dla zespołu.
To raczej Barca górą, bo wszyscy zawodnicy zostali zakupieni w przemyślany sposób, na pozycje które wymagały wzmocnienia, bo były po prostu słabo obsadzone.
RealFan pisze:Akurat Reyes jest o wiele bardziej potrzebny niż Julio.

A Bestia nie grał przypadkiem też na pozycji Gutiego? Pamiętam że dobrze sobie radził na koniec sezonu 2005/2006 i to on ciągnął gre, tylko nie wiem czy grał wtedy w napadzie czy w właśnie na mediapunta. Może mógłby się przydać jednak, ale jak bedzie dobra oferta to go opchną.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 lip 2007, 14:24

Baptista grał na Mediapunto i w ataku różnie to bywało, ale nigdy nie był i nie będzie rozgrywającym. Nam potrzebny gracz kreatywny, a Baptista takim niestety nie jest. Zwykle kiedy grał Baptista grał też Zidane i/albo Guti, więc nie pełnił roli kreatora gry.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 13 lip 2007, 15:30

Soriano dał wywiad i był dość tajemniczy mianowice powiedział ze
okno transferowe Barcelony jest zamknięte ale

jeśli trafi sie wyjątkowa okazja kupią kogoś a natępnie go wypożyczą
coś mi sie wydaje ze chodzi tu o niejakiego Roystona Drenthe

kolejny pojedynek na rynku jak widać miedzy Realem a Barcelona
RealFan pisze:Baptista grał na Mediapunto i w ataku różnie to bywało,
Baptista to głupi pomysł schyłkowej ery Pereza kiedy ten chciał sie odegrać na Barcelonie kupując im sprzed nosa piłkarza którym sie Rijkard intersował - od początku dla nas był to gó...niany zakup :?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 lip 2007, 15:37

vakabayashi pisze:Soriano dał wywiad i był dość tajemniczy mianowice powiedział ze
okno transferowe Barcelony jest zamknięte ale

jeśli trafi sie wyjątkowa okazja kupią kogoś a natępnie go wypożyczą
coś mi sie wydaje ze chodzi tu o niejakiego Roystona Drenthe

kolejny pojedynek na rynku jak widać miedzy Realem a Barcelona
Nie zupełnie tak. Soriano powiedział, że generalnie okienko transferowe w naszym wykonaniu można uznać za zakończone. W wyjątkowej sytuacji może kupią jeszcze kogoś i wypożyczą, ale tylko wtedy jeżeli będzie jakaś dobra okazja. Drenthe odrzucił możliwość wypożyczenia a więc odpada. Nie sądzę, aby ktoś jeszcze zasilił Barcelonę w tym okienku.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 13 lip 2007, 15:44

Mentor dobrze wiedzieć ze Drenthe odrzucił :)

no to w takim razie o kim mówił Soriano :?: czyste spekulacje oczywiście :?:

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 13 lip 2007, 15:47

Soriano prawdopodobnie mówił o jak to powiedział Mentor "okazji" chodzi o to że jeśli przytrafi się jakiś dobry, perspektywiczny, młody itp I PRZEDE WSZYSTKIM TANI to go wezmą :D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 lip 2007, 15:50

Nie ma nawet spekulacji obecnie. Może prasa coś jeszcze nakręci w najbliższym czasie, ale raczej na tym co jest się skończy. Soriano przede wszystkim powiedział, że transferów koniec i tylko w przypadku jakiejś świetnej okazji można by jeszcze kogoś sprowadzić a więc pewnie miał na myśli jakiegoś małolata o czym wspomniał przedmówca. Za rok też najprawdopodobniej będziemy musieli odświeżyć skład bo pewnie odejdzie Sylvinho, Belletti i Thuram a więc ewentualnie celowałbym w jakiegoś stosunkowo młodego zawodnika na te pozycje, który jednocześnie zgodziłby się na roczne wypożyczenie natychmiast po transferze.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”