Valencia CF (zbiorczy) - Strona 36

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 lip 2007, 15:25

Jeśli klauzula odejścia wynosi 17 mln, co wcale nie jest wysoką sumą, to tyle właśnie będzie chciał Aulas i nie odda Kallstroma dopóki Valencia takiej oferty nie złoży :P

Przynajmniej tak zazwyczaj działa Aulas. Łatwo nikomu ważnemu nie pozwoli odejść.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 27 lip 2007, 23:14

RealFan pisze:Jeśli klauzula odejścia wynosi 17 mln, co wcale nie jest wysoką sumą, to tyle właśnie będzie chciał Aulas i nie odda Kallstroma dopóki Valencia takiej oferty nie złoży :P

Przynajmniej tak zazwyczaj działa Aulas. Łatwo nikomu ważnemu nie pozwoli odejść.
Klauzula jest taka na 100% ;)
Valencianista pisze:Również liczę na parę młodzików w podstawowym składzie.I nie uważam,by było to duże ryzyko.Obaj w ostatnich dwóch sezonach grali naprawdę pewnie.Marchena nie miał wielkich szans na grę w wyjściowej jedenastce w klubie ale już w reprezentacji grał na środku i do tego prezentował się bardzo pewnie.
Ja jestem pesymistycznie nastawiony do obrony 22latków. Fakt jeden i drugi rozegrali bardzo dobry sezon, ale wydaje mi się, ze po prostu na chwile obecną nie mogą grać razem. Oby Flores grał zmiennie ;D

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 28 lip 2007, 9:36

Czemu nie mogli by grać razem ?? Albiol poprzedni sezon miał dobry, Alexis także więc w czym problem ?? Zawsze jest Marchena i Helguera jak by coś nie pasowało.

17 mln za Kallströma to dla mnie zdecydowanie za dużo on nie jest wart 10.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 lip 2007, 11:15

Tobik33 pisze:on nie jest wart 10
:o
To ile Twoim zdaniem jest wart :> Więcej niż Jańczyk chociaż czy nawet nie :>

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 28 lip 2007, 11:21

od kiedy we francji sa klauzule odejscia? pierwsze slysze szczerze mowiac

DJ Spox :)
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DJ Spox :) » 28 lip 2007, 11:21

Ostatnio Valencia interesuje się Boumusongiem, nie wiem dlaczego :shock:. Przecież mają dużo obrońców w drużynie, niech się skupią nad rozgrywającym 8)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 lip 2007, 11:23

Klauzul wymaganych przez federację chyba nie ma, co nie znaczy, że w kontraktach niektórych zawodników nie mogą zostać zawarte :wink:

Też się trochę zdziwiłem jak przeczytałem, że taka jest.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 28 lip 2007, 13:04

Mentor od 6 do 8 mln nie więcej. Za Jańczyka Ruskie przepłacili i to o całe 3 miliony. Co zrobił takiego Jańczyk że jest lepszy niż Jeleń, Smolarek razem wzięci ??

Klauzula odejścia nie jest obowiązkowa (nie liczę La Liga i chyba Ligi Brazylijskiej) jednak może w kontrakcie być zapisana to wszystko zależy od kontaktu jaki klub i zawodnik ustalą. Kallström przygotował się na takie coś :) sprytny chopok :)

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 28 lip 2007, 13:39

Mentor pisze:Jańczyk

Tobik33 pisze: Za Jańczyka Ruskie przepłacili i to o całe 3 miliony. Co zrobił takiego Jańczyk

:shock: :o :?

Panowie kto to jet Jańczyk? Taki piłkarz nie gra w CSKA Moskwa. No chyba, że chodzi wam o Dawida Janczyka a nie Jańczyka (n a nie ń).

Dla tego apeluje na przyszłość piszcie Janczyk bo te ń w nazwisku naprawdę w oczy kole.

Żeby nie robić OT: Amunt Valencia :lol:

:lol:

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 28 lip 2007, 14:00

Po raz kolejny powtórzę .... piłkarz jest tyle wart ile za niego dają .... koniec mojego wywodu :D

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 28 lip 2007, 14:04

Tobik33 pisze:Czemu nie mogli by grać razem ?? Albiol poprzedni sezon miał dobry, Alexis także więc w czym problem ?? Zawsze jest Marchena i Helguera jak by coś nie pasowało.

17 mln za Kallströma to dla mnie zdecydowanie za dużo on nie jest wart 10.
Ponieważ dla mnie jest to zdecydowanie za młoda obrona... mimo iż obaj są dobrzy nie widze ich w tym momencie razem...
Matey pisze:Ostatnio Valencia interesuje się Boumusongiem, nie wiem dlaczego . Przecież mają dużo obrońców w drużynie, niech się skupią nad rozgrywającym
To, że jakies pismaki piszą bzdury to oznacza, że Vcf się nim interesuje :?:
rkoeman pisze:od kiedy we francji sa klauzule odejscia? pierwsze slysze szczerze mowiac
Nie są obowiązkowe, ale jeśli ktoś chce to może takową zrobić (czyt. zapisać w kontrakcje).
Tobik33 pisze:Mentor od 6 do 8 mln nie więcej.
Ile razy oglądałeś Ligue 1 :?: Bo myśle, ze niezbyt dużo ;)

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 28 lip 2007, 14:12

Przeciez nawet w polskiej lidze maja w kontraktach niektorzy klauzule odejscia (np. Adam Danch podpisal niedawno z Gornikiem kontrakt i ma klauzule wynoszaca 3 mln euro) takze jezeli nie ma przymusu to nie znaczy, ze nie mozna czego takie wstawic...Proste. Swego czasu Klinsmann mial wpisane w kontrakcie, ze jak tylko bedzie zdrowy to ma grac w pierwszym skladzie.

Koniec OT.

Byc moze z Boumsongiem to tylko plotka majaca wzbudzic zainteresowanie innych klubow tym zawodnikiem bo nie wierze, ze ktos z Valencii ma zamiar sprowadzic kolejnego stopera. Mamy Albiego, Alexisa, Marchene, Helguere i Caneire, a moze tam wystepowac takze Moretti, ale on raczej bedzie gral jako lewy obronca wobec problemow del Horno. Takze srodek mamy zabezpieczony i to na ladnych kilka lat.

Mam nadzieje, ze uda sie sprowadzic Kallstroema, ale nie ze wzgledu na to, ze jest on jakims super zawodnikiem (ale slaby nie jest to fakt), ale nastepnym w kolejce moze byc Casquero, a on mi sie u nas nie widzi w ogole. Szwed to perpektywiczny zawodnik i wobec fiaska ze sprowadzeniem Lucho i Sneijdera moglby sie nam przydac,

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 28 lip 2007, 14:17

Sammyy pisze:Ponieważ dla mnie jest to zdecydowanie za młoda obrona... mimo iż obaj są dobrzy nie widze ich w tym momencie razem...
No to jak są dobrzy to czemu ich nie widzisz ?? Alexis i Albiol są doświadczeni zagrali już wiele spotkań w La Liga i czemu nie mieli by grać razem. Każdy sobie myśli że obrońca musi być w wieku Maldiniego żeby dobrze grać :/ Napastnik młody gra a obrońca czy bramkarz już nie może ??
Sammyy pisze:Ile razy oglądałeś Ligue 1 :?: Bo myśle, ze niezbyt dużo ;)
Mecze Lyonu lecą zazwyczaj w każdy weekend w Canal Plus i oglądam raz na 2 tygodnie ich mecz. Więc nie mów mi że nie oglądam i Kallström nie jest więcej wart naprawdę takich ofert jakich "składa" Valencia.

Kallström = Kallstrom ??

Jańczyk = Janczyk ??

Wiadomo o kogo przecież chodzi...

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 28 lip 2007, 15:34

Tobik33 pisze:
Sammyy pisze:Ponieważ dla mnie jest to zdecydowanie za młoda obrona... mimo iż obaj są dobrzy nie widze ich w tym momencie razem...
No to jak są dobrzy to czemu ich nie widzisz ?? Alexis i Albiol są doświadczeni zagrali już wiele spotkań w La Liga i czemu nie mieli by grać razem. Każdy sobie myśli że obrońca musi być w wieku Maldiniego żeby dobrze grać :/ Napastnik młody gra a obrońca czy bramkarz już nie może ??
Czy ja mówie, ze musi być wiekowy :?:
Chodzi mi o to, że nie jest dobrze mieć 2 młodziaków na środku... zdecydowanie lepiej byłoby jakby grał ktoś nłody i ktoś doświadczony.
Środek Ayala, Albiol był bardzo dobry, wydaje mi się, ze teraz bedzie gorzej, ale obym się mylil.
Sammyy pisze:Ile razy oglądałeś Ligue 1 :?: Bo myśle, ze niezbyt dużo ;)
Mecze Lyonu lecą zazwyczaj w każdy weekend w Canal Plus i oglądam raz na 2 tygodnie ich mecz. Więc nie mów mi że nie oglądam i Kallström nie jest więcej wart naprawdę takich ofert jakich "składa" Valencia.
Ja tam oglądam każdy mecz Lyonu bo jakoś garnie mnie do tych spotkań i dla mnie Szwed jest wart spokojnie dużo więcej ;)

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 28 lip 2007, 15:53

Sammyy pisze:zdecydowanie lepiej byłoby jakby grał ktoś nłody i ktoś doświadczony
No to powiedz co to znaczy doświadczony ?? To taki co ma 30 lat czy taki co zagrało 100 spotkań w lidze ??
Alexis zagrał 79 spotkań w barwach Malagi i Getafe
Albiol w 82 spotkaniach w barwach Getafe i Valencii
Sammyy pisze:Ja tam oglądam każdy mecz Lyonu bo jakoś garnie mnie do tych spotkań
To widać że jesteś ich wielkim fanem...
Sammyy pisze:dla mnie Szwed jest wart spokojnie dużo więcej ;)
ile 15,20,30 mln ??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”