Borussia Dortmund (zbiorczy) - Strona 3

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
LAZIO
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAZIO » 16 sty 2005, 0:07

Nowaczek który to jzu klub <co> piaty czy szósty :roll:

Awatar użytkownika
brazzo
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brazzo » 16 sty 2005, 11:43

jaget pisze:Powtarzam ci Borussia niepotrzebuje pomocy od Bayernu, i niemam pojęcia kto ci mógł takie żeczy powiedzieć.
nie potrzebuje pomocy od bayernu czy ogolnie pomocy?? bo jest to malo prawdopodobne zeby wyjsc z takich dlugow samodzielnie, pomoc bayernu zapewne byla by symboliczna ale mial to byc gest dobrej woli a juz wszyscy sie duma unosza...prosze bardzo, upatrujcie szansy w bogatym biznesmanie ze wschodu...bo taka jest rzeczywistosc, podobno jakis turas wykupil 5% akcji i na tym nie konczy...
jaget pisze:Z polskiego serwisu bayernu....ta wiadomość z pewnością nie jest prawdą....Ale jeżeli tak to władze Bayernu sie ośmieszają.
nie pograzaj sie czlowieku :roll: ..i co? polski serwis sobie zmysla historyjki? wypowiedz rummenige to fragment wywiadu...oryginal widnieje na kilku niemieckich stronach np www.transfermarkt.de

kamuflasz
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kamuflasz » 16 sty 2005, 11:54

Ale gdyby Borussia sprzedała za dobre pieniądze Rosickiego i kilka innych gwiazd a zainwestowała w zdolną młodzierz, zaoszczędziliby by na kontraktach zawodniczych a i napewno nie kaprysili by tak jak obecne gwiazdeczki które domagają się większyć pensji, a potem drużyna musiała by zająć conajmniej 3 miejsce aby zagrać w LM i gdyby tam trafili to napewno zarobili by troszkę grosza za co można by było uregulować cząstkę długów, ale to tylko moje założenia:) ale nie są niereleane, zawsze jest cień szansy by się sprawdziły.

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 16 sty 2005, 12:21

brazzo pisze:
nie potrzebuje pomocy od bayernu czy ogolnie pomocy??
przeciez napisal wyraznie ze od bayernu ..wiec nie wiem po co tu te pytanie... :roll:
brazzo pisze: bo jest to malo prawdopodobne zeby wyjsc z takich dlugow samodzielnie,??
racja , ale to nie znaczy ze nie idzie z nich wyjsc, a jak narazie plan wyjscia z dlugow sie udaje w 100%
brazzo pisze: pomoc bayernu zapewne byla by symboliczna ale mial to byc gest dobrej woli ??
tak jak w sezonie 99/00 ? nie dziekuje ....
brazzo pisze: a juz wszyscy sie duma unosza...??
a moze po prostu jestesmy pamietliwi ? he ?
brazzo pisze: prosze bardzo, upatrujcie szansy w bogatym biznesmanie ze wschodu...bo taka jest rzeczywistosc, podobno jakis turas wykupil 5% akcji i na tym nie konczy......??
brazzo , sorry ale piszesz glupoty jak nie wiesz na jakich zasadach sie ma opierac ten plan to prosze przeczytaj na www.bvb.com.pl wywiad z nieubamem ktory osobiscie tlumaczylem , zapoznaj sie z nim i wtedy wyciagnij odpowiednie wnioski.

pozdrawiam

kamuflasz pisze:Ale gdyby Borussia sprzedała za dobre pieniądze Rosickiego i kilka innych gwiazd
hmm ale problem jest taki ze nikt Rosiego niechce kupic .... no a pozatym za ile on by mogl pujsc ? Frings przy wspanialej grze poszedl zaledwie za 9 mln euro ... przyjmnijmy ze rosi by poszedl gdzies za granice za 10 mln euro ( wariant super optymistyczny) to i tak zostalo by do splacenia 70 mln euro, heh .. koller za 5 mln euro ( wariant realny ) plus ewerthon hmm ? nie znam jego aktualnej wartosci ale super pieniedzy za niego nie dostaniemy ... a pozatym to nie wiem czy warto tak wyszczuplac kadre , lepiej poczekac i realizowac plan :)
kamuflasz pisze:a zainwestowała w zdolną młodzierz
a co teraz robimy ? Kruska , Steegmann , Senesie , Gambino , Thiago , itd itd .... pozatym jeszcze sprowadzony 20 letni prawy obronca reprezentacji szwajcarii ( od nowego sezonu ) ... spokojnie efekty przyjda same.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
brazzo
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brazzo » 16 sty 2005, 13:45

rebuzz pisze:
brazzo pisze:
nie potrzebuje pomocy od bayernu czy ogolnie pomocy??
przeciez napisal wyraznie ze od bayernu ..wiec nie wiem po co tu te pytanie... :roll:
wyrwales je z kontekstu...bylo to ze tak powiem pytanie retoryczne... :roll:
rebuzz pisze:
brazzo pisze: bo jest to malo prawdopodobne zeby wyjsc z takich dlugow samodzielnie,??
racja , ale to nie znaczy ze nie idzie z nich wyjsc, a jak narazie plan wyjscia z dlugow sie udaje w 100%
malo prawdopodobne czyli wykonalne, nie przekreslam ostatecznie bvb :)
rebuzz pisze:
brazzo pisze: prosze bardzo, upatrujcie szansy w bogatym biznesmanie ze wschodu...bo taka jest rzeczywistosc, podobno jakis turas wykupil 5% akcji i na tym nie konczy......??
brazzo , sorry ale piszesz glupoty
przeczytaj jeszcze raz moja wypowiedz...teraz zrozumiales?
rebuzz pisze:jak nie wiesz na jakich zasadach sie ma opierac ten plan to prosze przeczytaj na www.bvb.com.pl wywiad z nieubamem ktory osobiscie tlumaczylem , zapoznaj sie z nim i wtedy wyciagnij odpowiednie wnioski.
wiem na jakim planie sie opieracie, przeczytalem nawet ten mydlacy oczy artykul 8) ...jak to optymistycznie wszystko wyglada :roll: ...

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 16 sty 2005, 14:09

brazzo pisze:
wiem na jakim planie sie opieracie, przeczytalem nawet ten mydlacy oczy artykul 8) ...jak to optymistycznie wszystko wyglada :roll: ...
nie wiem czy tak optymistycznie , ale jest to narazie realizowane i tego sie bede trzymac ( tzn takiej wersji ) jak ktos bedize chcial rozmawiac na temat finansow klubu.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kamilo
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamilo » 16 sty 2005, 14:42

Ja się cieszyłem tylko z tego, że Bayern ma gest !!! A jeśli niechcecie tej pomocy to się wypchajcie !!! :evil: :evil:
Ktoś się wypowiadał "jaki Bayern ma stadion a jaki Borussia" :roll:
Tylko, że kończona jest budowa Alianz Arena (najlepszy station na świecie :D ) i wtedy zobaczymy kto będzie miał lepszy stadion, Bayern już od nowego sezonu bedzie tam występował :wink:
A czy Borussia wyjdzie z długu?? hmmm.... jestem pewien, że bez żadej pomocy(nie mowie o pomocy Bayernu) nie dadzą rady może chcą, aby wykupił ich jak to brazzo powiedział "jakiś turas". :evil:
Ale to ich sprawa Bayern chciał pomóc, ale na pewnoe nie będą prosić działaczy Borussi, aby Ci przyjeli ich pomoc :twisted:

Awatar użytkownika
Andreyew
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andreyew » 16 sty 2005, 14:48

Kamilo pisze:Ja się cieszyłem tylko z tego, że Bayern ma gest !!! A jeśli niechcecie tej pomocy to się wypchajcie !!! :evil: :evil:
Ktoś się wypowiadał "jaki Bayern ma stadion a jaki Borussia" :roll:
Tylko, że kończona jest budowa Alianz Arena (...)
Spoko nie przejmuj sie, to byla wypowiedz Nowaczka, a on co jakis czas zmienia ulubiony klub i prowokuje innych...najlepiej jest go zignorowac.

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 16 sty 2005, 14:55

Kamilo pisze:Ja się cieszyłem tylko z tego, że Bayern ma gest !!!
tak jak w 99/00 ? heh dowiedz sie wiecej na temat gestow twojego klubu a potem racz wchodzic w dyskusje.
Kamilo pisze: A jeśli niechcecie tej pomocy to się wypchajcie !!!
prosze o ostrzezenie dla tego usera. z wiadomych powodow.
Kamilo pisze: Ktoś się wypowiadał "jaki Bayern ma stadion a jaki Borussia"
urwales sie z choinki ? pisalem przeciez zeby slow tego goscia nie brac na powaznie bo to nawet nie jest kibic BVB , tylko osoba ktora co 2 dni zmienia klub ... czytaj ze zrozumieniem.

Kamilo pisze: A czy Borussia wyjdzie z długu?? hmmm.... jestem pewien, że bez żadej pomocy(nie mowie o pomocy Bayernu) nie dadzą rady ,
no to dzieki za "pewne" informacje ze sobie rady nie daja :) zadzwon do Meiera i Nieubama niech tez wiedza :) po co maja sie nadal starac ;] skoro ty jestes "pewny" 8)

Kamilo pisze: Ale to ich sprawa Bayern chciał pomóc
sluchaj nie osmieszaj sie juz wiecej, moze mi powiesz CO takiego chcial zrobic bayern ? narazie to tylko puste slowa bez pokrycia rozumiesz gosciu ? tak to kazdy moze gadac... w 99/00 bylo tak samo tylko ze wiecej zamiaszania z tego ... jak bedzie juz cos wiadomo to idzie pogadac na ten temat .. ehhh.... a swoja droga to moglbys sie czegos wiecej dowiedziec na aktualne tematy i potem sie wypowiadac a nie robic niepotrzebny szum i trzeba ci wszystko tlumaczyc od poczatku jak do dziecka ... :/ ...

:? ...... Ludzie jak macie wyskakiwac z takimi postami jak ten wyzej, to lepiej sie nie wypowiadajcie bo zadnego pozytku z takiej dyskusji niema , a potem tylko trzeba tlumaczyc na nowo i nowo i nowo ... ehh ... do niczego.... :roll:

Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 16 sty 2005, 15:51

Racja :) Rebuzz ma rację...słowa o pomocy "wielkiego Bayernu"są puszczone na wiatr.... ja tam wierzę głęboko że BVB wyjdzie z tych kłopotów finansowych i już w niedalekiej przyszłości wrócimy do LM i pokarzemy troszke światu naszej piłki...kwestja czasu i będzie dobrze :wink:

Kaczormistrz
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 16 sty 2005, 22:03

jedna z przyczyn takiego stanu konta klubu jest zla polityka transferowa kupuja pilkarzy za 2,3 miliony a sie okazuja niewypalami i odchodza za darmo albo za grosze owszem sa tacy pilkarzy jak Koller, Rosicky co teraz sa o wiele drozsi niz wtedy jak przeprowadzali sie do Dortmundu no i jeszcze jedna kwestia Borusia jest jedynym klubem w Bundeslidze ktora jest na gieldzie i niestety zle na tym wyszla, popatrzmy jak sobie radzi z problemem braku pieniedzy Schalke biora kredyt 80 mln euro pod zastaw pieniedzy z biletow jak wiemy Schalke i Borusia maja tlumy fanow przed telewizorami i na trybunach i zawsze beda pieniadze z w/w zrodla ale rowniez z gadzetow

Awatar użytkownika
Kamilo
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamilo » 17 sty 2005, 10:50

Już się wogle nie wypowiadam na temat pomocy dla Dortmundu bo widze, że to niema sensu.....
Zgadzam sie z Kaczormistrzem co do kupowiania piłkarzy a potem oddawania ich za darmo przykładem jest Ikpeba, który przyszedł za 6 milionów euro a odszedł za darmo.
Niewiedziałę, że post o tym, że Bayern chce pomóc wywoła tyle szumu ze strony kibiców Borussi.
Myśle, że nie potrzebne były słowa "napewno Borussia niebędzie potrzebować łaski Bayernu"

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 17 sty 2005, 11:15

Kamilo pisze:Już się wogle nie wypowiadam na temat pomocy dla Dortmundu bo widze, że to niema sensu....."
no bo niema nic nowego do powiedzienia oprocz tego ze padly slowa ... ale do czynow przejsc bedzie trudno .. pewnie tak samo jak w sezonie 99/00 :lol:
Kamilo pisze: Zgadzam sie z Kaczormistrzem co do kupowiania piłkarzy a potem oddawania ich za darmo przykładem jest Ikpeba, który przyszedł za 6 milionów euro a odszedł za darmo. "
no a jak sie tu nie zgodzic... to jest glupota zarzadu BVB , wrecz debilizm...no ale co JA na to poradze .. moge jedynie to komentowac :roll:
Kamilo pisze: Niewiedziałę, że post o tym, że Bayern chce pomóc wywoła tyle szumu ze strony kibiców Borussi. "
bo pewnie nie znales histori takich pomocy :D i wiem ze jak zwykle z tego nic nie bedzie tylko bzdurne gadanie ... wiec nawet tego pomyslu nie biore na powaznie , a Ty widac za bardzo uwierzyles w te SŁOWA i myslisz ze napewno cos sie stanie 8) .. niemartw sie w sezonie 99/00 bylo tak samo ... Jak sie potem okazalo ... heh ... cos ten wasz bayern nie byl taki "łaskawy" 8)

pozdro

ps. Juz w sobote rusza RUNDA WIOSENNA :D TEZ sie cieszycie co nie ? :D

Awatar użytkownika
Kamilo
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamilo » 17 sty 2005, 13:03

rebuzz pisze:
Kamilo pisze:Już się wogle nie wypowiadam na temat pomocy dla Dortmundu bo widze, że to niema sensu....."
no bo niema nic nowego do powiedzienia oprocz tego ze padly slowa ... ale do czynow przejsc bedzie trudno .. pewnie tak samo jak w sezonie 99/00 :lol:
Kamilo pisze: Zgadzam sie z Kaczormistrzem co do kupowiania piłkarzy a potem oddawania ich za darmo przykładem jest Ikpeba, który przyszedł za 6 milionów euro a odszedł za darmo. "
no a jak sie tu nie zgodzic... to jest glupota zarzadu BVB , wrecz debilizm...no ale co JA na to poradze .. moge jedynie to komentowac :roll:
Kamilo pisze: Niewiedziałę, że post o tym, że Bayern chce pomóc wywoła tyle szumu ze strony kibiców Borussi. "
bo pewnie nie znales histori takich pomocy :D i wiem ze jak zwykle z tego nic nie bedzie tylko bzdurne gadanie ... wiec nawet tego pomyslu nie biore na powaznie , a Ty widac za bardzo uwierzyles w te SŁOWA i myslisz ze napewno cos sie stanie 8) .. niemartw sie w sezonie 99/00 bylo tak samo ... Jak sie potem okazalo ... heh ... cos ten wasz bayern nie byl taki "łaskawy" 8)

pozdro

ps. Juz w sobote rusza RUNDA WIOSENNA :D TEZ sie cieszycie co nie ? :D
Przyznam się szczerze, że jestem kibicem Bayernu od dawna... ale nie pamiętam żadnej historii z sezonu 99/00. Może dlatego, że nie posiadałem internetu, a to zawsze jest największym źródłem informacji o ukochanym klubie. A co do tego, że uwierzyłęm w te słowa, no to musze powiedzieć że NIE brałem taką możliwość. Niewiem czy słyszałeś o takiej historii, że Bayern miałby kupić od BvB Rosickiego po zawyzonej cenie, aby Borussia mogła sobie poradzić z długami, ale to była już konkretna ściema....

Awatar użytkownika
MaX_ASR
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaX_ASR » 17 sty 2005, 13:08

BVB cche Smolarka ! ale bylo by super ;] fajnie w jakims konkretnym klubie by gra l[

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”