Kto wygra Premiership w sezonie 2007/2008 ? - Strona 10

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto wygra ligę ?

Arsenal
9
29%
Manchester
16
52%
Chelsea
6
19%
Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 10 sie 2007, 17:23

Morrow pisze: zapowiada nam się naprawdę pyszny sezon i wielkie emocje :)
Jak co roku... pamiętam jak przed poprzednim sezonem mówiło się że Liverpool po letnich wzmocnieniach będzie głównym kandydatem do zdetronizowania Chelsea, że wkońcu młodzież Arsenalu dojrzała i na dobre włączy się do walki o mistrzostwo że zawsze jest groźny i niezwykle doświadczony Manchester United plus nieobliczalne druzyny jak Tottenham, Newcastle czy West Ham

Nie chce byc jakimś czarnowidzem ale doswiadczenia poprzednich sezonów i mało zaskakujące okno transferowe jasno i wyraźnie gaszą we mnie wszelkie nadzieje na emocjonującą walke o mistrza więcej niż dwóch drużyn do ostatniej kolejki (coś jak w Hiszpanii w zeszłym sezonie)... Ani Liverpool czy tym bardziej Arsenal nie wzmocniły się na tyle by dorównać Cheslea czy MU i ani Tottenham czy jakakolwiek inna drużyna spoza wielkiej 4 nie jest wstanie realnie zagrozić Liverpoolowi czy Arsenalowi w rozdzieleniu między sobą miejsc 3 i 4...

Jedyne co sie w tym sezonie może zmienić to Chelsea może znaleść się przed United a Arsenal przed Liverpoolem... Tottenham zapewne będzie 5 Newcastle po słabym początku na koniec jakos ledwo ledwo ale wykaraskają się na miejsce gwarantujące start w P UEFA, znów na koniec sezonu będzie głośno o jakimś rewelacyjnym beniaminku który uplasował sie na miejscach 8-10, znów pojawi się jedno rozczarowanie w postaci Portsmouth tudzież Aston Villi, ManC czy West Hamu gdzie mimo głosnych transferów, dobrych trenerów i na papierze ekipy na P UEFA drużyna znajdzie się w drugiej połowie tabeli itp itd...

tak tak scenariusz naszej ukochanej Premiership od sezonu w którym Liverpool nieoczekiwanie znalazł się za Evertonem jest co sezon łudząco podobny i tylko niewielkie kosmetyczne zmiany z roku na rok zachodzą...

ehhh tak jak nie lubie ligi hiszpańskiej tak cholernie zazdrościłem jej kibicom zeszłego sezonu, tych emocji niemal do ostatniej kolejki, tych wystrzałów drużyn z 'drugiego koszyka' jak niegdyś Deportivo, potem Real Sociedad a teraz Sevilla... ehhh...

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 10 sie 2007, 18:36

Totalna brecha to slowa ze MU i CFC byly lepsze w tamtym sezonie
:lol:
1. Manchester United 75
2. Chelsea Londyn 69
3. Arsenal Londyn 55

oto tabele...rzeczywisce MU nie było lepsze :D
Pryzpominam zrobmy tabele 5 pierwszych druzyn mistrzem jest Arsenal!
a ile gra druzyn w Premiership 5 czy 20?

ktorych MU czy CFC zgarnialo 3 punkty szczesciem lub bramka w ostatnich minutach!
Po pierwsze to swiadczy o wielkosci druzyny... Fart to by był jakby zrobili tak tylko raz, a meczów było wiecej...
A wiesz co było fartem? spójrz na mecz na Emirates miedzy Arsenalem i MU to był fart... 8)
1. Anderson i Nani to wielkie niewiadome, z Cronaldo kilka lat temu Fergusonowi się udało co nie znaczy że dwaj kolejni latynosi sprowadzeni za niemałe pieniądze choć w połowie zagrają tak dobrze w przyszłosci jak Ronaldo w zeszłym sezonie
udało to sie Legii z Janczykiem...
Przeciez Ronaldo to nie jedyny grajek wychowany przez Fergiego, moge podawac mnsótwo przykładów, gdzie z talentów zrobił wielkich piłkarzy, wiec pisanie udało sie jest nie na miejscu.
Co oczywiscie nie znaczy, ze Nani i ANderson juz beda wymiatac w tym sezonie, moze w pojednczych meczach.
Wg mnie personalnie skład lepszy ma Chelsea, Manchesterowi brakuje przedewszystkim snajpera z prawdziwego zdarzenia, Roo ani Tevez mimo że piłkarze niebanalni to typowimi snajperami nie są. Chelsea ma Drogbe i Shevchenke na któym chyba zbyt wcześnie niektórzy postawili krzyzyk.
Kolejnym mankamentem ManU może być brak rozgrywającego z prawdziwego zdarzenia, w zesżłyms ezonie świetnie grał Scholes, piłkarz któego opisywać nie trzeba lecz który ma już swoje lata i drugi sezon na tak wyskoim poziomie może być dla niego celem nieodosiągnięcia, a z całym szacunkiem dla Owena czy Carrika to nie są to piłkarze mogący pełnić role mózgu drużyny. Chelsea na tej pozycji ma Lamparda który po słabszym poprzednim sezonie powinien już odnaleść forme sprzed 2 lat
No tak najpierw piszesz, ze ten cos tam a tamten cos tam, ze Scholes nie powórzy seoznu...a poźniej mówisz ze Szewa i Lampard na pewno odzyskaja swoja forme, gdybasz jak nic....
A jesli Carrick nie potrafi pociagnac druzyny, to polecam poczytanie ANgielskich forów i zobaczenie kogo Angielscy kibice chca w reprezentacji na srodku, cz Carricka czy Fat Lamparda.
Wg mnie personalnie skład lepszy ma Chelsea, Manchesterowi brakuje przedewszystkim snajpera z prawdziwego zdarzenia, Roo ani Tevez mimo że piłkarze niebanalni to typowimi snajperami nie są. Chelsea ma Drogbe i Shevchenke na któym chyba zbyt wcześnie niektórzy postawili krzyzyk.
Kolejnym mankamentem ManU może być brak rozgrywającego z prawdziwego zdarzenia, w zesżłyms ezonie świetnie grał Scholes, piłkarz któego opisywać nie trzeba lecz który ma już swoje lata i drugi sezon na tak wyskoim poziomie może być dla niego celem nieodosiągnięcia, a z całym szacunkiem dla Owena czy Carrika to nie są to piłkarze mogący pełnić role mózgu drużyny. Chelsea na tej pozycji ma Lamparda który po słabszym poprzednim sezonie powinien już odnaleść forme sprzed 2 lat
No tak a Rooney juz do formy sprzed 2 lat nie wroci?:D I rzeczywisce jak Ronaldo nie gra, to Rooney, Tevez, Scholes, Giggs, Carrick nie pociagnał zespołu, a jecze na ławce sa Saha, ANderson, Nani Hargreaves.

Piszesz, ze transfery nie oszałamiaja, za to Chelsea bardzo oszałamiaj :lol: I podkreslam nawet bez tych wzmocnien, Manchester wygrał w tamtym roku Premiership;]
Wg mnie personalnie skład lepszy ma Chelsea
oho jesli Chelsea ma lepszy skład praktycznie bez wzmocnien, a Manchester starym składem zdobyl mistrza, to po wzmocnienach to chyba ich odsadza na 10 pkt... :lol: :D

aha zdaje sie ze niektórzy zapomnieli, ze Manchester dwa lata temu walczył z Chelsea o mistrzostwo, graja w srodku pomocy z Giggsem i O'Shea...

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 10 sie 2007, 18:55

nigdzie nie napisałem 'napewno'... cały czas sobie gdybam i tak jak pisałem chciałem ostudzić ten hurraoptymizm kibiców MU po letnich wzmocnieniach, pokazać że Anderson czy Nani zamiast noweg C Ronaldo moga przemienić się w nowego Verona itp... jak widac nic nie zmąci waszego przekonania o potędze...

Pytanie brzmi kto wygra Premiership, więc wg mnie więcej pod tym względem atutów ma Chelsea (a może tylko chciałbym aby to oni wygrali bo nie ukrywam że nieprzepadam za MU) i to napisałem... wiem że równie dobrze może byc odwrotnie tak jak Ty napisałeś że Lampard znów zaliczy dołek że J Cole znów będzie kontuzjowany, że z kolei 33 letni Scholes zagra drugi z rzędu tak fantastyczny sezon, że Ronaldo znów zaliczy sezon konia i że wszystkie zakupy Fergusona okażą się strzałami w 10 ale w moim przekonaniu jest to scenariusz z kilku przyczyn o wiele mniej prawdopodobny niż ten mój i to również napisałem...

Kolejna sprawa - racja Ronaldo to niejedyny piłkarz 'wychowany' niemal przez sAFa ale jedyny z południa który pod okiem tego szkoleniowca aż tak sie rozwinął... a chyba nie musze mówic że z południowcami jest różnie i zawsze wydawanie na nich tak grubej forsy wiąże się z nieco większym ryzykiem niż kupowanie za te same piniądze Anglików tudzież Skandynawów czy nawet Holendrów...

Następnie... tak Carrick nie potrafi pociągnąć drużyny i weż sie prosze nie podpieraj angielskimi forami bo nie jest to żadna wyrocznia, po za tym robisz to dosyć nieudolnie bo racją jest że Anglicy woleliby Carrika od Franka ale tylko dlatego że wiekszość z nich uważa że Gerrard jest lepszym ofensywnym pomocnikiem od Lamparda... a gdy graja razem to Gerrard albo marnuje sie na prawej pompie albo odgrywa z racji swej uniwersalności role def pomocnika... dlatego Anglicy woleliby ofensywnego Gerrarda i prawdziwego def pomocnika za nim i powiem więcej pewnie zamiast Carricka częsciej pojawiało by sie tam nazwisko Hargreaves ale Anglicy za nim niespecjalnie przepadają bo nie traktują go do końca jak 'swego'... toż to Kanadyjczyk w dodatku wychowany w Niemcach......

na reszte nie odpowiadam bo wygląda to jak bełkot fanatyka swej ukochanej drużyny przekonanego o jej wielkości...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 sie 2007, 20:05

masacra pisze:A wiesz co było fartem? spójrz na mecz na Emirates miedzy Arsenalem i MU to był fart...
jak dla mnie to była zbyt duża pewnośc siebie ManU i gra Arsenalu do końca [mówie o meczu z 21 stycznia]
Fart ? poczytaj komentarze kibiców ManU [na goraco] po tym meczu. Z tego co ja pamiętam to bardziej byli xli na swój team, niż usprawiedliwiali sie, ze to był fart Arsenalu.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 11 sie 2007, 1:40

nigdzie nie napisałem 'napewno'... cały czas sobie gdybam i tak jak pisałem chciałem ostudzić ten hurraoptymizm kibiców MU po letnich wzmocnieniach, pokazać że Anderson czy Nani zamiast noweg C Ronaldo moga przemienić się w nowego Verona itp... jak widac nic nie zmąci waszego przekonania o potędze...
Nie wiem czy pijesz do mnie, ale ja przeciez nie stwierdzam, ze na milion procent bedziemy mistrzem.
A chyab normalne jest, ze jak ktos zdobył Mistrzostwo i sie jeszcze wzmocnił, praktycznie nie oslabiajac, ze jest faworytem w rozgrywkach i wiekszosc daje im najwieksze szanse?
Nani i Anderson to melodia przyszłosci, nikt nie kaze im byc liderem tak jak Veronowi. Ronaldo zajeło kilka lat zeby wejsc na szczyt. Oni nie sa rzuceniu az tak na głeboką wode, bo beda zmienikami i nie musza przez cały sezon grac wysmienicie. W MU nie jest jak w Barcy, ze jak kupili młdoego Quaresme to oczekiwali od niego cudów, nikt cudów od ANdersona i Naniego nie wymaga.

Pytanie brzmi kto wygra Premiership, więc wg mnie więcej pod tym względem atutów ma Chelsea (a może tylko chciałbym aby to oni wygrali bo nie ukrywam że nieprzepadam za MU) i to napisałem... wiem że równie dobrze może byc odwrotnie tak jak Ty napisałeś że Lampard znów zaliczy dołek że J Cole znów będzie kontuzjowany, że z kolei 33 letni Scholes zagra drugi z rzędu tak fantastyczny sezon, że Ronaldo znów zaliczy sezon konia i że wszystkie zakupy Fergusona okażą się strzałami w 10 ale w moim przekonaniu jest to scenariusz z kilku przyczyn o wiele mniej prawdopodobny niż ten mój i to również napisałem...
Oczywiscie mozesz miec własne zdanie. Ale ja uwazam ze wiecej atutuów ma MU. I to przedstawiłem. Scholes nie musi juz tak wymiatac i oto własnie chodzi, ze MU ma wreszcie szeroka kadre i ze jak jeden gra słąbiej to za niego bedzie kolejny nie koniecznie gorszy. Co do Ronaldo to:
Oczekujemy tego, ze młodzi zawodnicy tj Rooney, Ronaldo Anderson i Nani zanotują duży progres
Mówi pan, ze Rooney i Ronaldo mogą sie poprawić. Oni już teraz są jednymi z najlepszych piłkarzy świata. Jak dobrzy mogą być?
"Mając 21,22 lata masz jeszcze 3 albo 4 lata zanim w pełni wydoroślejesz. Wejście tam daje ci kontrolowanie gry, autorytet i timing. Gdy bylem graczem czułem sie najmocniejszy w wieku 25 czy 26 lat. Wieku 21 zdarzają sie głupie błędy na boisku, nie równa forma. Masz momenty w których pokazujesz swoje pełne umiejętności, strzelasz gole, ale zaraz marnujesz swoja szanse. Jestem pewny, że oni będą jeszcze lepsi"
to cytaty Sir Alexa Fergusona. Wiec mozna to odebrac na dwie strony, to ze to co pokazał w zeszłym sezonie to nie wszystko, moze nie miał sezonu konia? moze on jest tak dobry a moze on jeszcze bedzie lepszy, nie pomyslałes?
A z drugiej strony, mozna powiedziec ze mu nie wyjdzie bo jak wiadomo jest młody i jak mówi Sir młodosc ma swoje zalety ale i wady.
Ale ja bardziej skłąniałbym sie ku opcji, ze Ron potiwerdzi swoje umiejetnosci z zeszłego sezonu.

Następnie... tak Carrick nie potrafi pociągnąć drużyny i weż sie prosze nie podpieraj angielskimi forami bo nie jest to żadna wyrocznia, po za tym robisz to dosyć nieudolnie bo racją jest że Anglicy woleliby Carrika od Franka ale tylko dlatego że wiekszość z nich uważa że Gerrard jest lepszym ofensywnym pomocnikiem od Lamparda... a gdy graja razem to Gerrard albo marnuje sie na prawej pompie albo odgrywa z racji swej uniwersalności role def pomocnika... dlatego Anglicy woleliby ofensywnego Gerrarda i prawdziwego def pomocnika za nim i powiem więcej pewnie zamiast Carricka częsciej pojawiało by sie tam nazwisko Hargreaves ale Anglicy za nim niespecjalnie przepadają bo nie traktują go do końca jak 'swego'... toż to Kanadyjczyk w dodatku wychowany w Niemcach......
Człowieku napisałes o ROZGRYWAJACYM, wiec to ty chyba mylisz pojecia, Lampard ma lepszy strzał, lepiej zachowuje sie w polu karnym, ale w odbioerze piłki, ustawianiu sie, czy repertuarze podan nie równa sie z Carrickiem.
No rozmawiamy o Lidze Angielskiej, wiec ludzie którzy ogladaja na zywo tych piłkarzy co tydzien i ich zdanie ma dla mnie wieksza znaczenie, niz jakiegos goscia z forum, które nie wiem ile razy oglądał MU czy nawet reszte druzyn PL w akcji :roll:
na reszte nie odpowiadam bo wygląda to jak bełkot fanatyka swej ukochanej drużyny przekonanego o jej wielkości...
na razie to Manchester jest mistrzem i jako mistrz do tego wzmocniony logicznie jest faworytem... jest tego nie rozumiesz, poczytaj sobie wywiady ze swoim menago Jose"Nie zasłużyliśmy na porażkę" Mourinho.

Awatar użytkownika
Sir Keano
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sir Keano » 11 sie 2007, 10:13

Kamil zgadzam się z tobą...

Ale jak mogłeś napisać że Scholes nie musi wymiatać.. :shock: Musi ,musi ,musi i będzie wymiatał. A jak już się zmęczy wymiataniem to usiądzie na ławkę. :wink:

Scholes ,Giggs ,VDS grają już ,jeden z 2 ostatnich sezonów albo ogółem ostatni.Wiec SAF musi ich mocno eksploatować i wycisnąć z nich to co wyciskał przez ładnych kilka lat :wink:

.....Nie zasłużyliśmy na porażkę :twisted: No comment

MU MISTRZEM ! ! ! !

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 11 sie 2007, 10:48

Małe przewidywania z mojej strony:

Mam dziwne wrażenie, że będziemy mieli powtórkę z rozrywki, jeśli chodzi o dwa najwyższe miejsca w lidze. Bardzo silne ManU jest w moim mniemaniu głównym kandydatem do obrony tytułu mistrza Anglii. Do walki powinna... musi włączyć się Chelsea Londyn. Jeśli żaden z tych dwóch zespołów nie zdobędzie korony będzie to dla mnie ogromna niespodzianka.

Samo powierzchowne spojrzenie na kadry reszty zespołów powinno ustalić następującą kolejność:

3. Liverpool FC
4. Tottenham Hotspur FC
5. Arsenal Londyn

Wzmocniony, "techniczny" Liverpool ma duże szanse na walkę o mistrzostwo. Sporo jednak zależy jak na wyspach przyjmą się nowi gracze "The Reds". Myślę, że w ich wypadku trzecie miejsce to minimum.
Tottenham od wielu lat przez wszystkich ekspertów mianowany jest do walki o LM, może teraz się uda. Arsenal stracił wartościowych zawodników, nikim "wielkim" się nie wzmocnił, będzie ciężko.

To tyle jeśli chodzi o mnie, przyznam się szczerze, że ostatnio wypadłem trochę ze świata futbolowego, więc większość moich przewidywań może się nie sprawdzić. Zaczynam jednak nadrabiać zaległości :wink:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 11 sie 2007, 11:11

Ale jak mogłeś napisać że Scholes nie musi wymiatać.. Shocked Musi ,musi ,musi i będzie wymiatał. A jak już się zmęczy wymiataniem to usiądzie na ławkę. Wink
Wiesz, bedzie wymiatał :twisted: bedzie z pewnoscia lepszy od Fat Lamparda :twisted: no ale na potrzebu dyskusji napisałem, ze jakies tam prawdopodbienstwo jest ze bedzie słabszy sezon :wink:
Scholes ,Giggs ,VDS grają już ,jeden z 2 ostatnich sezonów albo ogółem ostatni.Wiec SAF musi ich mocno eksploatować i wycisnąć z nich to co wyciskał przez ładnych kilka lat
Zgadza sie i własnie oto chodzi. Giggs na poczatku tamtego sezonu był w wybornej formie, ale nie było zmieników i wciaz musiał grac, a jak juz na takiego dziadka :wink: to za duzo i forma uleciła, a teraz sa zmienicy Giggs, bedzie mógł podpoczywac i jestem pewien, ze dzieki temu bedzie grał równiej przez cały sezon :)

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 11 sie 2007, 16:22

limansky pisze:3. Liverpool FC
4. Tottenham Hotspur FC
5. Arsenal Londyn

Tak i ten Tottenham, który ma wygryźć Arsenal z pierwszej czwórki, w pierwszym meczu przegrywa z beniaminkiem. :lol:

limansky pisze:Tottenham od wielu lat przez wszystkich ekspertów mianowany jest do walki o LM, może teraz się uda. Arsenal stracił wartościowych zawodników, nikim "wielkim" się nie wzmocnił, będzie ciężko.

W sumie to masz racje. Eduardo, Sagna i Fabiański nie są na pierwszych stronach CKM i nie reklamują lejsów, ale są to naprawdę solidni zawodnicy. Po co kupować gwiazdy, skoro w tym sezonie "prawdopodobnie" wylansuje się Robin, Fabregas i jeszcze można tam kogoś znaleźć. :wink: Mają do tego predyspozycje. Jeżeli patrzymy na Arsenal i Tottenham "kadrowo" to nawet i w tym elemencie Arsenal bije Koguty. Wystarczy porównać piłkarzy z każdej formacji. Chyba nie muszę tego pisać... :wink:

Awatar użytkownika
karolus25-95
Tak - jestem nabijaczem

Post Wyświetl pojedynczy post autor: karolus25-95 » 11 sie 2007, 16:44

Moim zdaniem to to będzie
1.man utd 8)
2.liverpool
3.chelsea
4.tottenham
5.arsenal

18.Derby County
19.Reading FC
20.MOŻE SUNDERLAND :?:

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 12 sie 2007, 14:58

Arsenalowi nie daje żadnych szans. Niektórzy myślą, że p wygraniu kilku sparingów zdobywa się Premiership. :lol: Słaby skład mają i tyle :/ Obrona ['], oprócz Gallasa nie ma tam nikogo. Pomoc - chyba najlepsza, ale w porównaniu z pomocą ManU i Chelsea wypada blado. Ja stawiam na Manchester. Klub dobrze ułożony już od zeszłego sezonu, więc dlaczego miałoby się to zmienić :?: Przyszło kilku nowych zawodników, z których chyba tylko Owen mógłby mierzyć w pierwszy skład. Wszystko po staremu, czyli zajebiście. Tylko jakaś wielka katastrofa mogłaby rozsypać ten monolit. Drugie miejsce dla Chelsea. Kupili Maloude, który już chyba wpasował się w drużynę, jednak nie jest to ta sama Chelsea jak 2 lata temu.

Stawiam, że pierwsza '4' sezonu 2007/2008 będzie taka sama jak rok wcześniej. Ewentualnie Arsenal może się zamienić z jakimś innym zespołem, np. Totenhamem lub MC.

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 12 sie 2007, 16:25

guru pisze:Tak i ten Tottenham, który ma wygryźć Arsenal z pierwszej czwórki, w pierwszym meczu przegrywa z beniaminkiem.
No... i...? To dopiero pierwsza kolejka, a w Anglii sezon jest barrrrdzo długi.
guru pisze:Jeżeli patrzymy na Arsenal i Tottenham "kadrowo" to nawet i w tym elemencie Arsenal bije Koguty. Wystarczy porównać piłkarzy z każdej formacji. Chyba nie muszę tego pisać...
To jest Twoja prywatna opinia. Moje zdanie jest takie, że drużyna Tottenhamu może dużo bardziej namieszać niż Arsenal, a Koguty kadrowo wypadają naprawdę bardzo dobrze.

Po wczorajszym meczu duże wrażenie wywarła na mnie gra Newcastle, zobaczymy jak będą sobie radzić w dalszej części sezonu.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 12 sie 2007, 16:42

Po wczorajszym meczu duże wrażenie wywarła na mnie gra Newcastle, zobaczymy jak będą sobie radzić w dalszej części sezonu.
tak juz od dawna twierdziłem ze to moe byc sezon Srok, od kilku lat kupowali ciekawych zawodników i skład mieli naprawde dobry, ale chyba brakowało dobrego trenera, teraz jest Big Sam czyli Sam Alladyrce, który z przecietnego Boltonu zrobił druzyne na miare Europejskich Pucharów, to swietny fachura i sadze ze teraz Newacastle bedzie groźne dla kazdego.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 12 sie 2007, 23:34

Vianuch pisze:Obrona ['], oprócz Gallasa nie ma tam nikogo.
:lol:
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego, że Arsenal ma jedną z najlepszych linii defensywnych w lidze. Oprócz wymienionego przez Ciebie Gallasa jest jeszcze Toure, który już w tej chwili należy do ścisłej czołówki najlepszych defensorów globu. Po prawej stronie szaleje Emmanuel Eboue, który jest co najmniej bardzo dobrym defensorem. Na lewej stronie mamy młodego Clichy'ego, któremu w żadnym wypadku umiejętności odmówić nie można.

Resumując- głupoty piszesz Vianuch :] .

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 13 sie 2007, 1:00

RóżA Porównaj sobie tą twoją pro-obrone do obrony Chelsea, ManU, L'poolu. A i jeszcze porównaj sobie ławki Arsenalu i wymienionych przeze mnie zespołow. Świeczka nie oznaczała, że macie obrone najgorszą w lidze, ale nie taką, aby móc z nią zdobywac Premiership ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”