Kto wygra Premiership w sezonie 2007/2008 ? - Strona 11

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto wygra ligę ?

Arsenal
9
29%
Manchester
16
52%
Chelsea
6
19%
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 13 sie 2007, 1:04

Vianuch pisze:RóżA Porównaj sobie tą twoją pro-obrone do obrony Chelsea, ManU, L'poolu.
Porównuję... i co? I nie zauważam w tym momencie jakiś ogromnych różnic pod względem umiejętności poszczególnych piłkarzy. Nie trzeba mieć znanego nazwiska czy też kosztować trzydzieści baniek żeby grać dobrze w piłkę.
Vianuch pisze:A i jeszcze porównaj sobie ławki Arsenalu i wymienionych przeze mnie zespołow.
Nie odwracajmy kota ogonem. Przed chwilą pisałeś że oprócz Gallasa nie ma nikogo, teraz już przechodzisz do ławki rezerwowych. Chwytamy się brzytwy :> ?
Vianuch pisze:Świeczka nie oznaczała, że macie obrone najgorszą w lidze, ale nie taką, aby móc z nią zdobywac Premiership
Skoro z o wiele gorszą defensywą (Eboue-Toure-Senderos-Flamini) zdołaliśmy dojść do finału Champions League to tym bardziej po wzmocnieniu Gallasem i Clichy'm możemy optymistycznie zapatrywać się w przyszłość :] .

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2446
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 sie 2007, 1:14

Akurat obrona Arsenalu do czasu, jak nie będzie kontuzji ( :P ) obok pomocy wygląda bardzo dobrze. Trochę gorzej z bramkarzem i mimo wszystko atakiem, bo choć nazwiska straszą, to skuteczność tych nazwisk zwykle nie bardzo. Arsenal niemal w każdym meczu stwarza bardzo dużo sytuacji, ale brakuje im killera i dlatego bardzo trudno będzie im walczyć o tytuł. Chyba, że killer się narodzi. Van Persie? Eduardo? Adebayor? :o Kto wie, może coś się zmieni. Nie zanosi się na to, ale może się zmieni :P

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 13 sie 2007, 1:19

RealFan pisze:Nie zanosi się na to, ale może się zmieni
Ja natomiast bym powiedział że się zanosi. Za sprawą Eduardo oczywiście. Co prawda nie jest typowym dostawiaczem nogi (a takie właśnie miałem o nim zdanie na samym początku jego przygody z Arsenalem) ale instynkt strzelecki ma znakomity. Mam nadzieję, że po powrocie do gry pokaże że się co do niego nie myliłem :P .

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 13 sie 2007, 1:52

RóżA pisze:Przed chwilą pisałeś że oprócz Gallasa nie ma nikogo, teraz już przechodzisz do ławki rezerwowych.

:maruda: Chodziło mi o obrońców Kanonierów na ławce rezerwowych.
RóżA pisze:Porównuję... i co? I nie zauważam w tym momencie jakiś ogromnych różnic pod względem umiejętności poszczególnych piłkarzy. Nie trzeba mieć znanego nazwiska czy też kosztować trzydzieści baniek żeby grać dobrze w piłkę.

To w zasadzie Arsenal mógłby sie wymienic obroną z Górnikiem Zabrze :roll:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 13 sie 2007, 2:08

Oprócz wymienionego przez Ciebie Gallasa jest jeszcze Toure, który już w tej chwili należy do ścisłej czołówki najlepszych defensorów globu
Jak to ma sie do niszcacej pary vida-ferdinand, czy do terry-carvalho?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 sie 2007, 9:14

Carragher, Hyypia, Riise, Agger, Finnan, Aurelio
vs
Gallas, Toure, Eboue, Clichy, Senderos, Sagna [do tego Djourou na wypożyczeniu - kolejny reprezentant kraju - tak jak pozostali, choć niektórzy młodziezowi; oraz Młody Traore w rezerwie, czy Gilbert]
JAk się spisywała młoda obrona Liverpoolu widzieliśmy w minionym sezonie w meczu o CC w bezpośrednim pojedynku.

Jak Liverpool ma obronę dajacą szanse na grę o mistrzostwo, a Arsenal ma obronę .. [cytuję] "[']" to my tu nie mamy za bardzo o czym rozmawiać.
Mamy porównywac indywidualne osiągnięcia piłkarzy ? Ich doświadczenie, czy jakieś statystyki ? Liverpool stracił w minionym sezonie mniej goli - dlatego, ze mają lepszych graczy w obronie i na ławce, czy dlatego, ze grali defesnywnie przez cały sezon ?

RealFan pisze:Akurat obrona Arsenalu do czasu, jak nie będzie kontuzji ( Razz ) obok pomocy wygląda bardzo dobrze. Trochę gorzej z bramkarzem
jeden bład Jensa i już głosy, ze gorzej z bramkarzem :P bramkarz jest świetny, a że popełnia jakies błedy a'la Dudek co jakiś czas - to wiadomo. Ogólnie jednak jest bardzo silnym pkt zespołu. [czy tez był w latach poprzednich, bo moze rzeczywiscie teraz co mecz będzie bład :D]

Vianuch pisze:Jak to ma sie do niszcacej pary vida-ferdinand, czy do terry-carvalho?
niszczą ich już w szatni. Strach na mecz z nimi wyjsc. Ze starym Gallasem i anonimowym Toure na środku defensywy.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 13 sie 2007, 10:45

Vianuch pisze:Maruda Chodziło mi o obrońców Kanonierów na ławce rezerwowych.
A myślisz że mi chodziło o napastników? :lol:
Vianuch pisze:To w zasadzie Arsenal mógłby sie wymienic obroną z Górnikiem Zabrze
Widzę że dalsza dyskusja z Tobą nie ma większego sensu.
Kamil232 pisze:Jak to ma sie do niszcacej pary vida-ferdinand, czy do terry-carvalho?
Niewiele gorzej :] .

Awatar użytkownika
Sir Keano
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sir Keano » 13 sie 2007, 11:29

Ogółem większość dyskusji tutaj niema sensu. Wszystkie sprowadzają się do tego że kibice Arsenalu zawsze mają rację a, Arsenal ma mistrza w kieszeni bo ma skład jak nigdy dotąd.

Sorry ale ja uważam że, para Toure-Gallas jest jednak słabsza niż Carvalho-Terry... A wy powiecie ,że jest na odwrót a Terry i Carrvalho są tylko sławni i niema dyskusji. Vidic i Ferdinand to nie taka duża znowu odskocznia od środkowych Arsenalu. Ale to że Liverpool ma Lepszą obrone od Arsenalu to lekkie naginanie prawdy.... nie gdy ktoś uważa Hypie za jednego z najlepszych. Fin to taki typ piłkarza który jak dla mnie lepiej gra głową niż nogami oraz nie grzeszy szybkością. Co do reszty obrony wspomnianych wyżej "gigantów" słabo wypada prawa strona Manchesteru z podstarzałym Nevilem i jego "zmiennikami" głównie Wes Brown(piłkarz utalentowany lecz bardzo, bardzo ekscentryczny)
Co do obrony górnika to no comment.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 13 sie 2007, 11:39

Obrona Arsenalu jest naprawde dobra. Toure, Gallas czy Eboue (mimo, ze go nie lubie) to swietni gracze. Jedynie lewa strona troche odstaje, ale Clichy jest jeszcze mlody i juz dosyc dobry. A pare Toure- Gallas mozna smialo porownywac z Terr- Carvalho czy Ferdinand - Vidic. Gorsza obrone ma wedlug mnie Liverpool, mimo ze wcale nie traca az tak duzo bramek, bo potrafia sie swietnie zamurowac.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 13 sie 2007, 11:42

Sir Keano pisze:a, Arsenal ma mistrza w kieszeni bo ma skład jak nigdy dotąd.
Eee, to chyba ja to powinienem napisać o kibicach Manchesteru i ich odczuciach. Co prawda wierzę w to, że Arsenal na złość wszystkim krytykom wygra w tym sezonie Premiership, z tym że nie zapatruję się w to tak ślepo jak chociażby Kamil232 w majstra dla United :] .
Sir Keano pisze:Sorry ale ja uważam że, para Toure-Gallas jest jednak słabsza niż Carvalho-Terry
Cała heca polega na tym, że ja również tak uważam (co pisałem już wcześniej). Nikt tutaj do tej pory nie wspominał, że to właśnie defensywa Arsenalu jest najlepsza w Premiership i w ogóle ah i oh. Padło natomiast stwierdzenie, że obrona Kanonierów jest jedną z najlepszych w lidze. A tego podważyć się po prostu nie da :] .

Awatar użytkownika
Sir Keano
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sir Keano » 13 sie 2007, 12:07

Padło natomiast stwierdzenie, że obrona Kanonierów jest jedną z najlepszych w lidze.
To oczywiście prawda. Nie trzeba zbytnio się wysilać aby to udowadniać.Każdy powinien to wiedzieć

Jaka ulga RóżA przywróciłeś mi wiarę w dyskusję.

Wiadomo że, Manchester jest obok Chelsea faworytem do tryumfu w rozgrywkach według wielu ludzi jak i book-macherów. Ale to jest PIŁKA NOŻNA i nie zawsze faworyt wygrywa. Stawianie kogokolwiek na podium przed sezonem i bezsprzeczne się spieranie oto że, odniesie sukces jest nie na miejscu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 sie 2007, 12:11

Sir Keano pisze:Ogółem większość dyskusji tutaj niema sensu. Wszystkie sprowadzają się do tego że kibice Arsenalu zawsze mają rację a, Arsenal ma mistrza w kieszeni bo ma skład jak nigdy dotąd.
visca el czytanie ze zrozumieniem.

Który kibic Arsenalu napisał, ze Arsenal na pewno wygra ligę, bo ma najsilniejszy skład ? To raczej odwrotnie wsyztsko wyglada - kibice innych druzyn próbują wmawiać [choć nieudolnie] że to gracze Arsenalu są tak słabi, ze do piet nie dorastają tym z L'poolu, Chelsea, czy ManU. Kibice Arsenalu [z tego co ja widze] nie zgadzają się z tym, ze Arsenal jest taki słaby, nikt ni twierdzi, ze jest mocniejszy od rywali.

A już pisanie o tym, że Liverpool ma lepszych graczy w defensywie jest co najmniej zabawne. Oczywiscie druzyna Liverpoolu traci mało goli, ale dlatego, że mają taką taktyke, a nie innną. Arsenal nie muruje bramki, obrońcy czesto zapuszczają sie pod pole karne rywali [wczorajsza bramka z karnego - w polu karnym rywali sfaulowano Kolo. Mecz z Ajaxem - gdzie Clichy po znakomitym rajdzie dogrywa do Robina]
W L'poolu chyba tylko Riise równie czesto atakuje, reszta głównie siedzi na własnej połowie. Taką mają taktyke, weic tracą mniej bramek.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 13 sie 2007, 13:57

Po pierwsze do tych któzy twierdza, ze to takie same pary, polecam sprawdzic pare srodkowych obronców, a wlasciwie cała obrone w jedenastce tamtego sezonu Premiership 8) i to niech bedzie za cały komentarz.
A Toure 2 lata temu grał swietne, poźniej juz słabiej i słabiej, to ze 2 lata temu wymiatał Ash Cole to nie znaczy ze teraz jest dalej najlepszy, bo nie zagrał dobrego meczu od 2 lat.
Co prawda wierzę w to, że Arsenal na złość wszystkim krytykom wygra w tym sezonie Premiership, z tym że nie zapatruję się w to tak ślepo jak chociażby Kamil232 w majstra dla United Krzywy .
w którym momencie tak napisałem? przeciez poczytaj sobie mój post, mówilem ze MU bedzie ostro znowu walczyc z Chelsea, a kto lepiej wypadni zobaczymy, ale z pewnoscia juz dzis sie moge założyc o browary, ze MU na koniec sezonu bedzie wyzej niz Arsenal :]

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 13 sie 2007, 14:18

Kamil232 pisze:wlasciwie cała obrone w jedenastce tamtego sezonu Premiership Cool i to niech bedzie za cały komentarz.
Ale co tyo ma do rzeczy? Wiadomo, że nikt z defensorów Arsenalu nie znalazł się w tej jedenastce gdyż zajęli zbyt niskie miejsce tracąc przy tym (chyba, nie pamiętam dokładnie) 35 bramek. A przecież sporo czasu nie grał Gallas, kilka meczy opuścili Clichy i Eboue...
Kamil232 pisze:A Toure 2 lata temu grał swietne, poźniej juz słabiej i słabiej
Toure od trzec sezonów gra bardzo dobrze i to właśnie jedmu mam najmniej do zarzucenia. O wiele więcej błędów popełnia uważany przez wielu za lepszego Gallas.
Kamil232 pisze:w którym momencie tak napisałem?
Dosłownie tego nie napisałeś, ale patrząc na Twoją postawę i nadmierne gloryfikowanie Manchesteru można to stwierdzić. Poza tym
Kamil232 pisze:Nie bede pisał po cichu, napisze prosto Licze Na The Treble Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 13 sie 2007, 14:41

NIe mozna wierzyc w swoją druzyne? wierze, ze bedziemy walczyc o The Treble i sie uda, co nie znaczy, ze uwazam, ze wszystkich ogola bez mydła... :roll: bedzie ciezko, zdobyc chocby Premiership co dopiero reszte, ale uwazam ze jesli zawodnicy utrzymali by forme z tamtego sezonu, a nowi sie dobrze wprowadzili to to jest mozliwe i głeboko powtarzam w to wierze tyle mi mozna?
Ale co tyo ma do rzeczy?
Ze skoro fachowcy twierdza, ze para VIda-Rio jest znakomita :twisted: to nie uwazam, ze Gallas z Toure mozna do nich zrównac, najpierw niech sie tak zgraja i traca mniej goli, a poźniej mi ich porównuj

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”