Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy) - Strona 54

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Daniel90
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daniel90 » 28 lip 2007, 1:58

Piotr Giza nowym zawodnikiem Legii Warszawa.Były już pomocnik Cracovii został wypozyczony na rok z opcją transferu definitywnego.Jest to dobry ruch działaczy Legii zwłaszcza ze Burkhardt(którego slusznie chca sie pozbyc) gra coraz slabiej a Vukovic nadal nie prezentuje się tak jak w 2002 roku.Ponadto do Bełchatowa wraca Janusz Dziedzic który rozwiązał kontrakt z Arką Gdynia.Wicemistrzowie Polski maja dobrych napastnikow:Costly'egi,Nowaka,Ujka a teraz beda jeszcze mocniejsi.Dziedzic zajał miejsce Truszkowskiego który został wypozyczony do Jagiellonii Białystok.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 28 lip 2007, 13:53

Giza w Legii...Mam nadzieję, że pogra przynajmniej. W związku z tym transferem nasuwa się kilka pytań. Czy to Vukovic straci miejsce w składzie? Czy Roger? Podejrzewam, że raczej ten pierwszy. Ktoś z kolei musi odejść i będzie to chyba Bury, który znowu ma jakieś problemy z kostką czy już nie wiem z czym, bo za nim ciężko nadążyć. Sądzę jednak, że nie powinno być problemu ze znalezieniem chętnego choćby na wypożyczenie Marcina. Bo jeśli Legia chce go sprzedać to już można się zastanawiać ile straciła na pobycie Burego w Warszawie.

Być może na jakieś wypożyczenie pójdzie też Smoliński.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 28 lip 2007, 14:00

Cris7 pisze:Podejrzewam, że raczej ten pierwszy
Jasne i beda grac 2ofensywnymi pomocnikami :lol: Jezeli Roger zostanie rpzesuniety na pierwotna pozycje wtedy Giza bedzie grac :!: Pozycja Vuka predziej bedzie zagrozona przez Martinsa anizeli Gize, ktoremu nie w smak obowiazki typowo defensywne

Dla mnie bezsensu transfer, bo nie bedzie wg mnie miescici sie w 11 :!: na szkrzydlach Radovic, Edson, Grosicki, Szalach wiec nie wiem cy Roger zostanie przesuniety :think:

A nie wyobrazam sobie aby Roger nie gral w ogole, przeciez meisiac temu mial byc tym wokol ktorego miano budowac Legie

kubajar
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kubajar » 28 lip 2007, 16:18

czeher pisze:Dla mnie bezsensu transfer, bo nie bedzie wg mnie miescici sie w 11
Dla mnie to bezsensu transfer z nieco innego powodu... Niedawno Urban odsunął od składu Burkhardta, gdyż ten nie angażuje się w działania defensywne. Z kolei Giza z tego samego powodu był na ławce w Cracovii. O co więc chodzi trenerowi? Skoro nie jest mu potrzebny Burkhardt, to w takim razie po co mu Giza?

Awatar użytkownika
Samael
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samael » 28 lip 2007, 17:28

kubajar pisze: Skoro nie jest mu potrzebny Burkhardt, to w takim razie po co mu Giza?
Chyba zadnemu trenerowi nie jest potrzebny kontuzjowany gracz w dodatku bez formy.Giza to "zapchajdziura" za Burego,ktorego chca sprzedac...

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 14 sie 2007, 15:35

http://sport.onet.pl/0,1248675,1588936,wiadomosc.html

Wg mnie bylby to najgorszy wybor Szymkowiaka :!: Poza tym bardzo watpie w to, z miastem nic go nie laczy a z pozostalymi tak :!:
A poza tym konkurencja w srodku Korny jest dosc spora - Hermes, Nowak, Swierszcz czy Zganiacz
Z drugiej strony kilka lat temu mzoan bylo tylko pomarzyc o drugiej lini Szymek - Swierszcz :P

Widzew najlepsze wysjscie, ewentualnie pod skrzydla Smudy

Awatar użytkownika
Makaveli
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makaveli » 14 sie 2007, 15:43

czeher pisze:http://sport.onet.pl/0,1248675,1588936,wiadomosc.html

Wg mnie bylby to najgorszy wybor Szymkowiaka :!: Poza tym bardzo watpie w to, z miastem nic go nie laczy a z pozostalymi tak :!:
A poza tym konkurencja w srodku Korny jest dosc spora - Hermes, Nowak, Swierszcz czy Zganiacz
Z drugiej strony kilka lat temu mzoan bylo tylko pomarzyc o drugiej lini Szymek - Swierszcz :P

Widzew najlepsze wysjscie, ewentualnie pod skrzydla Smudy
Nie wierzyłbym za bardzo w rewelacje z onetu. Co do najlepszego klubu dla Szymka to myślę, że Lech byłby lepszy, chociażby z czysto sportowego punktu widzenia, niż Widzew.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 679
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 14 sie 2007, 18:08

Dla mnie Szymkowiak powinien już zakończyć gre w piłke. Po pierwsze jest za stary a po drugie wątpie że pokaże jeszcze coś ciekawego... Chyba troche zapatrzył się na Kosowskiego i tez chce zabłysnąć w polskiej lidze. Z drugiej jednak strony można powiedzieć że plusem i to dużym było by doświadczenie (tureckie bo tureckie) jakie wniósł by do zespołu. Wąpite że kupi go Korona-tak jak już pisano wyżej-są tam zawodnicy niczego sobie więc grzałby ławe. Co do Wisły to z czystej historii marzy mi się żeby znowu tam wrócił i wzmocnił ją grając z Kosą jak za dawnych lat. Że wróci-realne ale że ją wzmocni-wątpie. Raczej będzie wchodził jako zmiennik. Natomiast w Widzewnie czy też Lechu jego szanse na gre byłby dość duże ale troche dziwna polityka bo te kluby nie są gigantami finansowymi a przeciez będzie sobie życzyła nasza "gwiazdka" niezłej sumki za gre w tych klubach, a po pierwsze primo nie pogra on tam za długo a po drugie primo myślę że lepiej zainwtestować tą kasę w jakiegoś młodzianina i tyle. A najpiej niech Mirek wróci do Cyfry i zacznie komentować mecze i robić wywiady bo przynajmniej śmiesznie jest a z czasem kto wie- może Szpaka wygryzie :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 sie 2007, 18:13

BaSSu pisze: Po pierwsze jest za stary

A ty jestes za stary, aby tak pieprzyc...
BaSSu pisze: Natomiast w Widzewnie czy też Lechu jego szanse na gre byłby dość duże ale troche dziwna polityka bo te kluby nie są gigantami finansowymi a przeciez będzie sobie życzyła nasza "gwiazdka" niezłej sumki za gre w tych klubach, a po pierwsze primo nie pogra on tam za długo a po drugie primo myślę że lepiej zainwtestować tą kasę w jakiegoś młodzianina i tyle. A najpiej niech Mirek wróci do Cyfry i zacznie komentować mecze i robić wywiady bo przynajmniej śmiesznie jest a z czasem kto wie- może Szpaka wygryzie
Naprawde nie wiem czy ty wiesz wogole o czym piszesz. Taktyka Lecha opiera sie na 3 środkowych pomocnikow z czego jeden gra blisko Reissa, o te jedno miejsce walczy juz Quinteros i Pitry, a to są ulubieńcy Smudy.

O dziwo wg. mnie najlepszym wyjsciem jest własnie Korona, Zganiacz tam sobie ostatnio nie radzi a duet Świr- Hermes wyglada tak, że Piotrek jest rozgrywjacym... a tak napenwo nie powinno być. Jest młody Nowak, ale on narazie "troche" jeszcze odbiega od poiomu OE.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 14 sie 2007, 18:20

Jarzinho pisze:A ty jestes za stary, aby tak pieprzyc...

Ach przepraszam wodu że zabrałem tutaj głos na ten temat. Wyraziłem swoje zdanie i zostane stracony! zapomniałem przeciez że grał On ostatnio w U-18 na MŚ... Co za błąd.

Jarzinho pisze:Naprawde nie wiem czy ty wiesz wogole o czym piszesz. Taktyka Lecha opiera sie na 3 środkowych pomocnikow z czego jeden gra blisko Reissa, o te jedno miejsce walczy juz Quinteros i Pitry, a to są ulubieńcy Smudy.

O dziwo wg. mnie najlepszym wyjsciem jest własnie Korona, Zganiacz tam sobie ostatnio nie radzi a duet Świr- Hermes wyglada tak, że Piotrek jest rozgrywjacym... a tak napenwo nie powinno być. Jest młody Nowak, ale on narazie "troche" jeszcze odbiega od poiomu OE.
Ale Szymkowiak nic nie zdziała w tych klubach bo jest (zabij mnie) za stary! Powiedz mi co to za korzyść dla zespołu że pogra w nim rok-dwa lata ( a jestem pewnien że po trzech meczach nabawi się kontuzji) i niech sobie wypełnia i dostosowuje się do taktyki nic to nie da bo po godzinie gry będzie chodził zziajany i tyle.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 14 sie 2007, 18:27

BaSSu pisze: Ale Szymkowiak nic nie zdziała w tych klubach bo jest (zabij mnie) za stary! Powiedz mi co to za korzyść dla zespołu że pogra w nim rok-dwa lata ( a jestem pewnien że po trzech meczach nabawi się kontuzji) i niech sobie wypełnia i dostosowuje się do taktyki nic to nie da bo po godzinie gry będzie chodził zziajany i tyle.
Taki jeden Norweg jest w składzie Manchesteru. Nie grał bardzo długo, a jednak wrócił do czynnego uprawiania sportu. I nawet jest starszy niż Szymkowiak.
Ogólnie gadasz Bassu straszne głupoty.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 sie 2007, 18:32

Z czeherme mozecie trafic do jednego worka :P Reiss za stary jest od 3 lat, a bramki strzela. Zajac stary brami strzela i asystuje, Bąk pewnie tez stary, tylko dlaczego gra w reprezentacji.

świerczewski stary, Hermes stary, Hajto stary, Kłos stary, Brzęczek stary, Kosa stary... Chlopi chyba nei urodziłes sie wczoraj, bo jesli zawodnik w wieku 32 lat uznawany jest za starego to co w pilce robia Materazzi, Thuram, Cannavaro, van der Saar, Larsson i tysiac innych.

Umiejetnosci sie licza.

Jaka korzysc tkaa, że lepiej miec zawodnika dobrego przez 2 lata niz słąbych 3 przez 4... a przy tym ograc takiego Nowaka.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 14 sie 2007, 18:55

Z czeherme mozecie trafic do jednego worka
Napisz mi prosze gdzie ja napisalem ze Reiss jest stary :!: O toz pisalem ze wiecznie grac nie bedzie i ze lat mu nie ubywa jak chcecie za rok czy dwa zdobyc MP. Nic o aktualnym stanie rzeczy :!:

Piszesz ze Smuda ma swoich ulubiencow tylko ze Szymek tez do nich nalezal i nalezy rowneiz, wziac pod uwage ze pobyt Quinterosa w lechu pokazal ze jest kontuzjogenny wiec jakas szansa dla Szymka to jest biorac pod uwage ze Pitry to raczej napastnik albo skryzdlowy

Jarzinho pisze:a przy tym ograc takiego Nowaka.
No to sie ogrywa przy Swierszczu, i wcale nie bylbym zdanie ze 'troche" mu brakuje bo czasem zagral takie pilki ze glowa mala :!: I on tez wygryzl Zganiacza, ktory stal sie obecnie 4pomicniekim dopiero a jeszcze do neidawna o nim i Hermesie mowiono ze to jedeno z lepszych srodkowychj formacji w OE

Najlpsze wyjscie to Widzew -

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 14 sie 2007, 19:09

Jarzinho pisze: Chlopi chyba nei urodziłes sie wczoraj, bo jesli zawodnik w wieku 32 lat uznawany jest za starego to co w pilce robia Materazzi, Thuram, Cannavaro, van der Saar, Larsson i tysiac innych.

Powiedz mi co ma wspólnego Szymkowiak z tymi zawodnikami? Poza tym że też kopie piłke. :lol: Śmieszne argumenty podajesz.

Może i są ludzie którzy budują jedenastkę na graczach powyżej 30 roku życia ale ja do nich nie należe. Nie mam nic do Szymka ale wg mnie blokuje on miejsce innym młodym zdolnym zawodnikom.

DJ Spox :)
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DJ Spox :) » 21 sie 2007, 17:06

Grzegorz Piechna ma w ten weekend zagrać już w barwach Widzewa Łódź.
Bardzo zaskakująca decyzja. Wcześniej słyszałem, że dojdzie do Wisły Kraków, jeszcze wcześniej, że do Groclinu. Ah te plotki. :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”