Tottenham Hotspur (zbiorczy) - Strona 26

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Tottenham w tym sezonie ...

wygra lige
7
6%
zapewni sobie start w LM (1-4)
33
29%
wywalczy start w PUEFA
54
48%
nie wyjdzie już ze strefy spadkowj
18
16%
robson10
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robson10 » 14 sie 2007, 23:11

Arteta robił co chciał na boisku i gdyby Johnson wykorzystał jedną z sytuacji jakie miał to można by już mówić o pogromie

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 14 sie 2007, 23:19

Witam. :witam:

Piszę dopiero teraz, bo wcześniej z podniecenia nie mogłem znaleźć klawiatury. Okazało się, że ona leży tam gdzie wcześniej, ale to już nie ważne. Poza tym przez ten czas byłem antysemitą i wolałem sobie nie popsuć dobrego (ha!) imienia i lepiej się nie odzywać :P

Everton wywiózł ważne 3 punkty z bardzo trudnego terenu, jakim niewątpliwie jest White Hart Lane. Choć w tym meczu akurat na taki nie wyglądało, ale mniejsza z tym.

Szczerze mówiąc zaskoczył mnie Tottenham. Bardzo pozytywnie (z mojego punkty widzenia). Zagrał naprawdę słabo, Bent w ogóle nie istniał, Berbatov sam nic też nie zrobił, reszta drużyny kiepściutko, zwłaszcza obrona. Poza tym było widać u nich frustrację :P Przynajmniej niektórzy ludzie mogli się przekonać, że Spurs wciąż potrzebują czasu by włączyć się w walke o mistrzostwo. Na razie Arsenal ich bije na głowę. Everton zreguły z Arsenalem muruje całą swoją bramkę. Tutaj wyprowadzaliśmy przynajmniej kontry :P

Everton zagrał bardzo dobrze w obronie. Pomimo, że nic cudownego z przodu nie tworzyliśmy to udało się zdobyć 3 bramki. Wynik wspaniały, gra bardzo dobra, zwłaszcza defensywa (choć gola dla Spurs mogło by nie być ) Świetna gra pressingiem, jak zauważyli szanowni przedmówcy.

Jestem wręcz zachwycony. Ograliśmy w niezłym stylu groźnego rywala do gry w Pucharze UEFA. Keep going, lads!
:mike:
fieldy pisze:Bramkę strzelił Lescott, po podaniu - Artety [pozdro metol Very Happy]
Dzięki. A najśmieszniejsze jest to, że on potrafi dużo więcej niż pokazał w tym meczu. :wink:

Z racji swojego dobrego humoru postanawiam Was wszystkich pozdrowić. Kocham Was :*

PS:Everton liderem Premiership :mike:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 15 sie 2007, 0:43

Mialem chwile czasu i z nudow wlaczylem ten mecz glownie zeby zobaczyc Artete. I powiem Wam, ze jezeli on w kazdym meczu tak gra (nie bede robil z siebie specjalisty od ligi angielksiej i przyznam sie ze Everton to chyba pierwszy raz widzialem :P ) to tylko bic brawo. Zajebisty mecz w jego wykonaniu. W ogole podobala mi sie gra Evertonu. Grali tak... madrze i dojrzale. W zasadzie Tottenham klepal te pilke bez sensu przez caly czas i jakby nie blad Evertonu przy rogu to pewnie skonczyloby sie 0-3. A sam Andy mial ze 3 okazje zeby jeszcze podwyzszyc. Choc trzeba oddac prawde, ze Defoe i Berbatov tez mogli ustrzelic ale w to zasadzie tyle jezeli chodzi o Spursow. Bent to rzeczywiscie komandos - ani go nie widac ani nie slychac na boisku :lol:

Ogolnie to graty dla Evertonu i dla Artety. Chyba czesciej bede sie mu przygladal ;)

runej
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: runej » 15 sie 2007, 0:52

metol pisze:Everton zagrał bardzo dobrze w obronie.

No czy bardzo dobrze to nie wiem, bo ze trzy bramki jak nic mogliście być do tyłu. Raz był słupek, za drugim razem świetnie wybronił strzał z ostrego kąta Howard.

Tottenham ma nie mały problem, teraz musi wygrać z Derby, bo za półtora tygodnia przyjeżdża na Old Trafford, wiec jest bardzo prawdopodobne że po 4 kolejkach będzie gdzieś w dole tabeli z 3 oczkami.

A Everton zaczyna z przytupem, Osman w formie, Arteta podaje kolegom na nos, obrona poprawnie. A gol Stubbsa, jak w morde strzelił przypominał gola z poprzedniego sezonu gdy na Goodison w meczu z United Carsley(?) sieknął z 30 metrów a tor lotu pilki w podobny sposób zmienił Carrick, tyle że wtedy piłka poleciała w środek a VDS w prawą strone, teraz było na odwrót.

Tottenham mógł w tym okienku natrzaskać na Berbatovie 40 mln Ł, a za rok przy takiej dyspozycji Kogutów będzie do wyjęcia pewnie za połowe mniej, choć nie ma za bardzo co wyrokować, bo jeszcze 36 kolejek przed nami.
Krzysztof Jarzyna pisze:I powiem Wam, ze jezeli on w kazdym meczu tak gra
Już dwa poprzednie sezony grał, że palce lizać. Dołożyć do tego Cahilla i duet, że aż strach.

http://youtube.com/watch?v=cFSHeLY1ZWU

Czołówke przed rozpoczęcie meczu Premiership w zeszłym sezonie oglądałem tylko dla tego gola :wink:

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 15 sie 2007, 1:09

runej pisze:
metol pisze:Everton zagrał bardzo dobrze w obronie.

No czy bardzo dobrze to nie wiem, bo ze trzy bramki jak nic mogliście być do tyłu. Raz był słupek, za drugim razem świetnie wybronił strzał z ostrego kąta Howard.
Co nie zmienia faktu, że w obronie Everton grał bardzo dobrze. Jak to pisali moi szanowni poprzednicy grali... mądrze i dojrzale :P A Howard też pracuje na grę w obronie (zresztą grał też bardzo dobrze).
runej pisze:Tottenham ma nie mały problem, teraz musi wygrać z Derby, bo za półtora tygodnia przyjeżdża na Old Trafford, wiec jest bardzo prawdopodobne że po 4 kolejkach będzie gdzieś w dole tabeli z 3 oczkami.
W tamtym sezonie też nie mieli najlepszego startu, ale za to mieli piekielnie mocny finisz i w efekcie zajęli 5 miejsce. Ja bym jeszcze nie skreślał.
runej pisze:A gol Stubbsa, jak w morde strzelił przypominał gola z poprzedniego sezonu gdy na Goodison w meczu z United Carsley(?) sieknął z 30 metrów a tor lotu pilki w podobny sposób zmienił Carrick, tyle że wtedy piłka poleciała w środek a VDS w prawą strone, teraz było na odwrót.
Wtedy to też był Stubbs.
runej pisze:Tottenham mógł w tym okienku natrzaskać na Berbatovie 40 mln Ł, a za rok przy takiej dyspozycji Kogutów będzie do wyjęcia pewnie za połowe mniej, choć nie ma za bardzo co wyrokować, bo jeszcze 36 kolejek przed nami.
Dla mnie kwota o której mówisz wydaje się śmieszna. Nikt o zdrowych nie dał by tyle pieniędzy za Berbatova. Oczywiście jest to świetny piłkarz, ale to był dopiero jego pierwszy sezon w Premiership, a kolejny już nie musi być taki dobry.
Krzysztof Jarzyna pisze:I powiem Wam, ze jezeli on w kazdym meczu tak gra
On gra tak bardzo często. Stąd moje zdziwienie, że nie otrzymał NIGDY powołania do kadry.
runej pisze:Już dwa poprzednie sezony grał, że palce lizać. Dołożyć do tego Cahilla i duet, że aż strach.
Ale dopiero w zeszłym sezonie pokazał naprawdę na co go stać. Poprawił się fizycznie, nauczył się ciężko harować dla drużyny, czyli to co Anglicy potrafią najlepiej. Dodać do tego hiszpański ciąg na bramkę, technikę, drybling czy świetne podania i mamy zawodnika niemal kompletnego. :P

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 15 sie 2007, 1:32

W kwestii Artety wystarczy tylko dodać, że jeszcze śmieszniej wyglądają sumy 14 milionów za Drenthe, czy 30 za Sneijdera. Tylko na ile on czuje się związany z Katalonią ? Aż tak tego tematu bardzo nie ogarniam.

Tottenham bił głową w mur. Niby grali do przodu, do pewnego momentu (pola karnego) dość składnie i efektownie, ale potem brakowało wykończenia. Słupek Berbatowa i gol Gardenra po rzucie rożnym to trochę maaaaaaaaało. Natomiast Everton bardzo skutecznie. Niby dwie bramki po stałych fragmentach gry, w tym jedna całkiem przypadkowa, to jednak widać w tych zagraniach myśl i trzeba przyznać, że Arteta bardzo ciekawie bije wolne. Tak jak pisałem Tottenham niby miał więcj z gry, ale nic z tego nie wynikało. W ostatnich minutach jeszcze Spurs przed całkowita kompromitacją uratował Robinson.

runej
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: runej » 15 sie 2007, 1:34

metol pisze:Co nie zmienia faktu, że w obronie Everton grał bardzo dobrze. Jak to pisali moi szanowni poprzednicy grali... mądrze i dojrzale Razz A Howard też pracuje na grę w obronie (zresztą grał też bardzo dobrze).

Fakt, że bronili się przez dużą część meczu, a stracili tylko jednego gola i po stałym fragmencie mógłby na to wskazywać, ale jak dla mnie nie był to zbyt szczelny mur, bo z lepszymi rywalami z taką grą już by tak wesoło mogło by nie być.
metol pisze:W tamtym sezonie też nie mieli najlepszego startu, ale za
to mieli piekielnie mocny finisz i w efekcie zajęli 5 miejsce. Ja bym jeszcze nie skreślał.

Po pierwsze ja ich nie skreślam. Po drugie w zeszłym sezonie nie wydali tyle kasy na wzmocnienia. Po trzecie w tym sezonie mają wysokie cele. I jak teraz pogubią punkty to czołówka może na tyle odjechać, że na 4 miejsce znowu będą mogli tylko popatrzeć z zazdrością. Nie wiem czy zajmując 5 miejsce w tym sezonie Jol utrzymie się na stołku.
metol pisze:Wtedy to też był Stubbs.
Wiedziałem, że to ktoś łysy strzelił :D
metol pisze:Dla mnie kwota o której mówisz wydaje się śmieszna. Nikt o zdrowych nie dał by tyle pieniędzy za Berbatova. Oczywiście jest to świetny piłkarz, ale to był dopiero jego pierwszy sezon w Premiership, a kolejny już nie musi być taki dobry.
Coś mi się wydaje, że jakby Fergusonowi odbiło to by tyle mógł zapłacić, bo kase na transfery miał. Chelsea pewnie też by tyle była w stanie wydać, ale oni teraz oszczędzają :P

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 15 sie 2007, 1:57

runej pisze:Fakt, że bronili się przez dużą część meczu, a stracili tylko jednego gola i po stałym fragmencie mógłby na to wskazywać, ale jak dla mnie nie był to zbyt szczelny mur, bo z lepszymi rywalami z taką grą już by tak wesoło mogło by nie być.
Akurat skutecznie murować bramkę to Everton potrafi.
runej pisze:Po pierwsze ja ich nie skreślam. Po drugie w zeszłym sezonie nie wydali tyle kasy na wzmocnienia. Po trzecie w tym sezonie mają wysokie cele. I jak teraz pogubią punkty to czołówka może na tyle odjechać, że na 4 miejsce znowu będą mogli tylko popatrzeć z zazdrością. Nie wiem czy zajmując 5 miejsce w tym sezonie Jol utrzymie się na stołku.
Ambicje to oni mają od czasu gdy zajęli 5 miejsce i byli bardzo bliscy zajęcia 4 miejsca w Premiership (wtedy co ich otruto :P ). A Martin Jol nie musi się obawiać o posadę, jeśli tylko Spursi zakwalifikują się do UEFA. Myślę, że to im wystarczy. Jeszcze jeśli dobrze pokarzą się właśnie w UEFA to myślę, że nic mu nie grozi.
runej pisze:Wiedziałem, że to ktoś łysy strzelił :D
Stubbs nie jest łysy. Chwilowo ma krótko ścięte włosy. Ale do łysości to mu jeszcze brakuje.
runej pisze:Coś mi się wydaje, że jakby Fergusonowi odbiło to by tyle mógł zapłacić, bo kase na transfery miał. Chelsea pewnie też by tyle była w stanie wydać, ale oni teraz oszczędzają :P
A Fergusonowi odbija? Nie sądzę. On nie jest taki głupi, chodź czasem lubi sobie przepłacić :P
Babel pisze:W kwestii Artety wystarczy tylko dodać, że jeszcze śmieszniej wyglądają sumy 14 milionów za Drenthe, czy 30 za Sneijdera. Tylko na ile on czuje się związany z Katalonią ? Aż tak tego tematu bardzo nie ogarniam.
Atletico Madryt oferowało całkiem pokaźną sumkę za niego. Nie jestem pewien, ale chyba mówiło się nawet o 10 mln funtów. To będzie ok. 15 mln euro. Jest kawał pieniądza. A najśmieszniejsze jest to, że Everton kupił go za 2 mln. I to jeszcze po półrocznym wypożyczeniu. Świetny interes.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 sie 2007, 9:59

Tottenhamowi brakuje kogos własnie jak Arteta, ktory bedzie dobrze rozgrywał piłki do napastnikow, a tak to nadal moze być im trudno.

Zdecydowania takze widać brak skrzydłowych. Wrocil Lennon powinno być troche lepiej, szkoda, że nie przebili oferty City za Petrova, taki duecik mogłby wiele zdzialać.

Ogolnie wilkie znaczenie dla postawy Spurs maja własnie kontuzje, Lennon, King, Lee, chyba Bale, wczoraj Kaboul. Oni wszyscy mogliby grać od pierwszych minut. Bedzie lepiej z Derby, ktore poprostu musza pokonać, a pozniej MU i wedy pewnie rozstrzygnie sie przyszłość Jola.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 sie 2007, 10:07

King to już ma chyba kontuzje wpisaną w kontrakcie :D
wiadomo, jaki jest "kruchy" w minionych latach grali bez niego i walczyli o tą LM, wiec teraz przy słabszych wystepach nie wymieniałbym jego braku jako jednej z przyczyn niepowodzenia.

Mało osób chyba wspomniało o jednym z ważniejszych graczy Spurs [na jakby nie było newralgicznej pozycji - DM] Didier Zokora. Co prawda reprezentant WKS czesto także atakuje, jednak jego głownym zadaniem jest rozdbijanie ataków rywali. Wczoraj zagrał tak beznadziejnie słabo, ze można go śmiało postawić w jednym rzedzie z komandosem Bentem :lol:

Nie dosyć, ze nie robił nic dobrego dla druzyny, to jeszcze miał tyle strat w srodku pola, ze głowa boli. Nie trzeba chyba mówić, jaką rolę odgrywała pozycja DM w meczu, gdzie rywal grał z kontry.

p.s. wrzuciłem ankiete, moze temat nie zamilknie na następne kilka miesięcy.
Sam zaznaczyłem opcje z PUEFA. Myślę, ze nie stać ich na miejsce w pierwszej 4. Nie po tym co pokazują ich piłkarze już na początku sezonu. oczywiscie do końća ligi 36 meczów :P wiec wiele się moze wydarzyć, jednak rywale czekac nie będą, aż Jol wszystko poukłada.

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 15 sie 2007, 10:51

Świetna ankieta, szkoda, że nie można zagłosować na miejsca 8-17 :?

funkcja 'zmień' nie gryzie // fieldy

Bo wychodzi na to, że jak nie dostaną się do europejskich pucharów, to na bank spadną z ligi :lol: Gratuluję pomysłowości fieldy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 sie 2007, 12:23

Po 1 to zakładam, że do jakichś Pucharów awansują, a po 2 - opcja ze strefą spadkową jest żartem. Szkoda, że nie skumałeś.
Po 3 - nie pisz 2 postów pod rząd - masz funckję "zmień" która nie gryzie.
Po 4 - jeśli uważasz, że zajma miejsce od 8 do 17 to napisz to po prostu w temacie, zamiast wklejac te pseudo posty długości 1 wiersza kazdy.

EOT

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 15 sie 2007, 13:05

fieldy pisze:opcja ze strefą spadkową jest żartem. Szkoda, że nie skumałeś.
hohoh, Niezły żarcik! :lol: Ale z ciebie dowcipniś :oops:
fieldy pisze:Po 4 - jeśli uważasz, że zajma miejsce od 8 do 17 to napisz to po prostu w temacie, zamiast wklejac te pseudo posty długości 1 wiersza kazdy.
Zajmą miejsca od 8 do 17.

Specjalnie dla ciebie - 3 wiersze.

pisz tak dalej // fieldy

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 15 sie 2007, 18:23

Giggsy King pisze: Zajmą miejsca od 8 do 17.

Specjalnie dla ciebie - 3 wiersze.
hohoh, Niezły żarcik! :lol: Ale z ciebie dowcipniś :oops:

O ile po porażce Tottenhamu z Sunderladem byłem mocno zaskoczony(pozytywnie oczywiście), to po przegranej z Evertonem taki zdziwiony nie jestem. Na sile Evertonu poznać się można było już dawno temu. Od kilku sezonów grają naprawdę bardzo dobrze, choć w zespole wielkich gwiazd nie mają, ani wielkich pieniędzy na sprowadzanie takowych. Ale mocna pewny Jobo+mocna druga linia+Johnson w ataku mogą walczyć o 3 punkty z każdą drużyną Premiership. Świetną pracę wykonał w tym klubie Moyes i to procentuje. 6 punktów w 2 meczach i myślę, że puchary są jak najbardziej w zasięgu Liverpoolczyków.

A Spurs? Zaprezentowali się dość przeciętnie. To nie jest tak, panie Jol że jak się wyśle do boju 3 napastników to bramki będą się sypać tuzinami...Bent totalnie nie widoczny, znów nic ciekawego nie pokazał Berbatov. Najbliższe tygodnie pokażą jakie wnioski wyciągną z porażek. Jak nie zdobędą 3 punktów przeciwko Derby to będzie można mówić o kryzysie, czy falstarcie.

Awatar użytkownika
Sir Keano
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sir Keano » 15 sie 2007, 20:16

Nie spodziewałem się że, koguty tak słabo rozpoczną rozgrywki. Po meczu z Evertonem to już nawet słońce zaszło za chmury. Teraz mają Derby i się okaże na co ich stać. Ewentualna porażka z Derby potwierdzi to co pisało wielu ludzi że, Tottenham nie jest jeszcze gotowy aby zająć to upragnione miejsce w pierwszej czwórce.(więcej osób pisało że zajmą jednak...ja również)

Z drugiej strony to dopiero 2 mecz (w plecy :wink: )

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”