FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 471

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 27 sie 2007, 16:29

Czy pierwszy faworyt to faworyt murowany ?

Awatar użytkownika
Feniks
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Feniks » 27 sie 2007, 16:31

Łukasz_ pisze:Czy pierwszy faworyt to faworyt murowany ?

Z tym się nie zgadzam:
Łukasz_ pisze:Barca jest zawsze faworytem jednym z paru bo są inne drużyny które mogą nawiązać równą walkę, Katalończycy nie odskakują poziomem od nikogo.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 27 sie 2007, 16:38

Bo nie odskakują. To że w tym sezonie wydają się na papierze mocniejsi niż Real nic nie znaczy [ pierwsza kolejka to pokazała ]. Nawet jeżeli Barca miała mistrza 2x z rzędu to nie miała 20 punktów przewagi jak ma to miejsce np. we Francji. Barca, Real to podobny poziom.

Awatar użytkownika
Feniks
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Feniks » 27 sie 2007, 17:01

Łukasz_ pisze:Bo nie odskakują.
Widzisz i nie grzmisz.
Łukasz_ pisze:To że w tym sezonie wydają się na papierze mocniejsi niż Real nic nie znaczy
Owszem. Przecież w piłkę nożną na boisku muminki grają.
Łukasz_ pisze:pierwsza kolejka to pokazała
3 cm. Taka odległość w 86 minucie spotkania na El Sardinero sprawiłaby, że inaczej byś dzisiaj piszczał.
Łukasz_ pisze:Nawet jeżeli Barca miała mistrza 2x z rzędu to nie miała 20 punktów przewagi jak ma to miejsce np. we Francji.
Dlatego liga francuska zostałaby określona przez Jeremy'ego Clarksona przymiotnikiem "rubbish" a hiszpańska, nie. Ot, cała tajemnica. Stawiam całą swoją reputację, że Lyon nie miał ostatnimi laty dwudziestu punktów przewagi.
Łukasz_ pisze:Barca, Real to podobny poziom.
Roma i Milan też.

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 27 sie 2007, 17:17

Feniks pisze: Stawiam całą swoją reputację
Po tym co tu wypisujesz, to za dużo Ci jej nie zostało.

Na papierze Barcelona wygląda mocniej, ale na boisku grają piłkarze a nie nazwiska, więc każdy wynik jest możliwy. Jeśli wg Ciebie Barcelona jest aż tak do przodu w stosunku do Realu, to dlaczego mimo wszytsko nie wygrali tej ligi? Z Realem w Gran Derby też, więc o czym my tu mówimy. Real i Barca są poziomem do siebie zbliżone, i to nie podlega dyskusji.

Awatar użytkownika
Feniks
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Feniks » 27 sie 2007, 17:22

kapi88 pisze: Po tym co tu wypisujesz, to za dużo Ci jej nie zostało.
A Ty tracisz wątek i za wiele nie wnosisz do dyskusji.
kapi88 pisze:Jeśli wg Ciebie Barcelona jest aż tak do przodu w stosunku do Realu, to dlaczego mimo wszytsko nie wygrali tej ligi?
Bo nie ma sprawiedliwości na tym świecie...
kapi88 pisze:Real i Barca są poziomem do siebie zbliżone, i to nie podlega dyskusji.
Nikt nie prosił Ciebie, żebyś do niej się wtrącał. Mało tego. Gdybyś przeczytał kilka postów, a nie ostatnie zdanie to nie p******ł byś głupot. Tu nie chodzi o "aż tak do przodu" tylko kwestię, że przed sezonem Barcelona była i nadal jest głównym faworytem do ostatecznego zwycięstwa.

SiergiejBlanco
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SiergiejBlanco » 27 sie 2007, 18:12

Lol, wybacz bezposredniosc, ale przestan w koncu pieprzyc. T ze Barcelona jest glownym faworytem, to nie znaczy, ze jest murowanym. Murowany faworyt to druzyna, ktorej ostateczny triumf mozna uznac za pewnik (Lyon, Bayern), a w przypadku Barcy tak nie jest, bo zadna niespodzianka nie bedzie, jesli po tytul na koncu sezonu siegnie Real czy Sevilla.
Bo nie ma sprawiedliwości na tym świecie...
Biedna Barca, przegrala przez niesprawiedliwosc :lol:

Awatar użytkownika
Feniks
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Feniks » 27 sie 2007, 18:35

SiergiejBlanco pisze:Lol, wybacz bezposredniosc, ale przestan w koncu pieprzyc.
Jeżeli "pieprzenie" powoduje narodziny takich dzieci jak Ty, to rzeczywiście przychylam się do sugestii.
Feniks pisze:Nie masz racji. W tym sezonie Barcelona jest pierwszym faworytem do zwycięstwa w Primera Division.
SiergiejBlanco pisze:T ze Barcelona jest glownym faworytem, to nie znaczy, ze jest murowanym. Murowany faworyt to druzyna, ktorej ostateczny triumf mozna uznac za pewnik (Lyon, Bayern), a w przypadku Barcy tak nie jest, bo zadna niespodzianka nie bedzie, jesli po tytul na koncu sezonu siegnie Real czy Sevilla.
A temperatura krytyczna oksydanu wynosi 374°C. Co z tego? Ja nie napisałem, że są murowanymi kandydatami do tytułu, tylko pierwszym kandydatem i nie zgodziłem się, że Katalonia nie wyróżnia się niczym z klubów PD.
SiergiejBlanco pisze:Biedna Barca, przegrala przez niesprawiedliwosc
SiergiejBlanco jest inteligentnym użytkownikiem.

2 WP za wycieczki osobiste. Proponowałbym skupić się na temacie, nie na innych userach. // fieldy

Sergeboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergeboy » 27 sie 2007, 19:30

Co z tego? Ja nie napisałem, że są murowanymi kandydatami do tytułu, tylko pierwszym kandydatem i nie zgodziłem się, że Katalonia nie wyróżnia się niczym z klubów PD.
Napisales, ze odskakuja od Realu znaczaco. A to jest rownoznaczne z napisaniem, iz sa murowanym faworytem, zwazywszy na fakt, iz na papierze to wlasnie Merengues sa najsilniejszym hiszpanskim klubem obok Blaugrany.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 27 sie 2007, 21:07

Feniks pisze: Owszem. Przecież w piłkę nożną na boisku muminki grają.
A sędziuje buka.
Feniks pisze: 3 cm. Taka odległość w 86 minucie spotkania na El Sardinero sprawiłaby, że inaczej byś dzisiaj piszczał.
Atletico to nie Santander. Nie sądzę abym piszczał bo jakoś wygrane i przegrane w Hiszpanii nie specjalnie mnie interesują ale pisanie że Barcelona to murowany faworyt jest dla mnie przesadą.
Feniks pisze: Dlatego liga francuska zostałaby określona przez Jeremy'ego Clarksona przymiotnikiem "rubbish" a hiszpańska, nie. Ot, cała tajemnica. Stawiam całą swoją reputację, że Lyon nie miał ostatnimi laty dwudziestu punktów przewagi.
Dlatego że Francja to nie Hiszpania Barcelona nie jest murowanym faworytem. Jeżeli jest to w takim razie kim jest Lyon ?
Feniks pisze: Roma i Milan też.
Nie zaprzeczę ale za to dwa odmienne style.

Awatar użytkownika
Feniks
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Feniks » 27 sie 2007, 22:11

Kończę dyskusję na ten temat, bo skoro już na jej początku wkładacie mi do ust nie moje słowa to co będzie później :shock: ? Jak ktoś jednoznacznie pokaże mi, w którym miejscu napisałem, że Barcelona to murowany kandydat, to napiszę, że fieldy jest ch*jem.

2 wp // fieldy

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 sie 2007, 19:19

Dzisiaj spotkanie z Interem... i co tu wiecej mowić, cąła Hiszpania nadal zyje tragedia z udziałem Antonio Puerty. Napewno spproo czsu minie zanim wszystko tam wroci na sowje miejsce. Dzisiejsze spotkanie naprawde zapowiadało sie jeszcze kilkanascie dni na ciekawe, a tu obok tego zajscia... Inter bierze rezerwowy sklad. Mam nadzieje, że wiecej nie bedize spotkan z ich udziałem, lepiej zaprosic Bayern, tam przyanjmniej podejda profesjonalnie nawet do takiego spotkania, bo widza, ze komus na nim zalezy. Liczyłem na Jude i plejade gwiazd ze Zlatanem na czele, a tu taka kicha. Mam przynajmniej nadzieje, ze Giovani im troche im wcisnie to Morrati zmieni oblicze swojego podniecenia z Messiego na dos Santosa. :P

Sprzedany został Olmo i pwnie nie wroci, szkoda, ale naprawe mialby bardzo ciezko o miejsce nawet na ławce. Sporo mowi sie o Thiago i mam nadzieje, ze jego transfer to kwestia godzin, podobnie Ezquerro.

Bojan strzela na MŚ, podobnie Iago. A Brazylia odpadła wiec Bojanowi ubył Lulinha, ktory był typowany obok niego na gwiazde tej imprezy.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 29 sie 2007, 20:50

Jarzinho pisze:Sprzedany został Olmo
powaznie? gdzie? jeju ale jestem do tylu ostatnio :? ale w sumie nie ma sie co dziwic...ostatnie dni wolnosci

Jak dla mnie Puchar Gampera powinien zostac odwolany. Real bardzo ladnie postapil odwolujac spotkanie ze Sportingiem. Kto bedzie miec glowe do powazniejszego grania w obliczu takiej tragedii :roll: zwlaszcza, ze niektorzy gracze znali sie z Puerta z kadry :roll:

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 29 sie 2007, 21:21

Berik śmierć piłkarza nie oznacza że trzeba odwoływać wszystkie spotkania. Każdego dnia umiera setki ludzi i grają spotkania. Matki, ojcowie czy siostry piłkarzy. Puchar Gampera był zaplanowany już wiele wcześniej i nie można go od tak odwołać bo to są duże koszty...

Myślę jednak że w dzisiejszym spotkaniu zobaczymy wiele transparentów na temat Puerty.

Puerta spoczywaj w pokoju...

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 29 sie 2007, 22:49

Toure Yaya \o/ Co on dziś wyprawia to masakra. A gol to szyszunia w ogóle.

Swoją drogą po pierwszej połowie sprawdza się, że "Czerwony Krzyż nie strzela" :twisted: Jak na razie Inter miał chyba tylko jedną w miarę groźną sytuację :arrow: strzał Chivu a Barcelona robi z nimi co chce. Ale trzeba pamiętać, że podczas gdy my gramy prawie najmocniejszym składem to Inter raczej rezerwami. Ale że nawet Oleguer dziś się podpina pod ofensywę, to :shock: Żeby to tak w lidze wyglądało.
A tak w ogóle, Interiści, to na waszym miejscu bym się lekko bał - dwie ostatnie drużyny z którymi graliśmy w Gamperze nie skończyły dobrze :arrow: Juve zdegradowano a Bayern nie dostał się do LM. Czy seria się przedłuży :?: :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”